çalışan kadın olmak

sekiz senedir calisan ve bir aydir dogum izninde olan bir kadin olarak diyebilirim ki ev hanimligi gercekten zor. fiziksel degil psikolojik zorlugundan bahsediyorum. calisirkem sosyalllesiyor kafani dagitiyorsun. ama evdeyken oyle degil. hele ki kis ve dort duvar arasina kapanmak zorundaysan. cocuk olmasa cekilecek dert degil..

Bana her zaman calisan kadinlarin isi daha zor gelir isyerinde kafa bir dunya eve gelimce mesai bitmiuor ki dusunun iki yada uc cocuk oldigunu evdede bir kosturmca yemek is cocuklar derken zamam kalmiyor
Ben herzaman calisan kadinlari alkislamisimdir cunku gercekten ikisi bir arada cok zor
sahsen bana cok zor geliyor bir ev hanimi olarak disardam bakinca

aynen daha zor tabi birde çalışmak isteyen kolay olsaydı çocuk doğurmak yerine iş tercih ederdi...

bence bu kişiden kişiye değişir :)

bana ev her zaman daha kolay geliyor. evi seviyorum çünkü. cuma akşam bir girerim. pazartesi sabah çıkarım :))

çalışmayı da çok seviyorum ama ev başka :) çocuklu ev nasıl bilmeden yorum yaptım :)

Mutlaka ki ev hanımlığıda zordur, ama çalışan kadınlarında küçük çocukları olabiliyor ve ev hanımlarının gün içine yaydığı bütün işleri ya akşam ya da hafta sonları yapmak durumunda kalıyor.

ne olursa olsun erkekler özellikle evliliğin en başında kadın çalışsın eve gelsin herşeyi kendi yapsın ben kenarda oğlan çocuğu gibi oturayım diye düşünüyor. bilinçli erkeklerde pek yok kimisinin de aklı biraz olgunlaşınca başına geliyor onlar bile az çok işte ayrdım ediyorlar kendince

Bu konuların genellemesi olmaz ki..
İşyerinde çok rahat bir çalışma ortamı olan bir kadın muhakkak ki 3 çocuk peşinde koşturan kadından rahattır.
Ama stresli bir işte çalışmak 5 çocuk bakmaya bedeldir bence,enazından kafası rahat olur evhanımının.

Aynen aynen aynen!!!

Allah yardımcın olsun tek çocukla çalışmak neysede 2 3 çocukla çalışmak zordur var mı yardımcın...

İyi de çalışan kadınların işini kim yapıyor herkesin evinde bir hizmetçi yardımcı mı var Allah aşkına. Çalışan kadınlar hem ev hanimı hem çalışan oluyor.yani evde oturan bayanlardan 2 kat fazla yoruluyor. Hanigi ev hanımı sabahın köründe kalkıp koştur koştur dışarı çıkıp akşam bilmem kaçta gelip yemek yapıp ev temizleyip dofra toplayıp çay vs derken çokmuş durumda oluyor. Ha ev hanımlığı zorsa iş bulmak zor değil girersin bir yere tezgahtar olarak bakarsın hangi şekil zormuş

bende çocuklu hayatı bilmediğim için sordum :)) arkadaşlara ama cumartesi çalışmak eziyet ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…