- Konu Sahibi farahnihal
-
Tabi canim isyerinde bazi sorumluluklar zorunluluklar varBu konuların genellemesi olmaz ki..
İşyerinde çok rahat bir çalışma ortamı olan bir kadın muhakkak ki 3 çocuk peşinde koşturan kadından rahattır.
Ama stresli bir işte çalışmak 5 çocuk bakmaya bedeldir bence,enazından kafası rahat olur evhanımının.
Bir kere hepsi bir arada olmuyor.arkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...
Bence esi calisan bir eekek boyle hazircu olmamali ayni sartlari tasiyorsa oda isin ucundqn tutucakne olursa olsun erkekler özellikle evliliğin en başında kadın çalışsın eve gelsin herşeyi kendi yapsın ben kenarda oğlan çocuğu gibi oturayım diye düşünüyor. bilinçli erkeklerde pek yok kimisinin de aklı biraz olgunlaşınca başına geliyor onlar bile az çok işte ayrdım ediyorlar kendince
geçenlerde yine bir konu vardı orada sırtınızda taş mı taşıyorsunuz sanki dendi.bazılarına göre sırtta taş taşınmayan iş iş değil maalesef.akşma kadar bi dünya insanla muhatap ol.gözlerin pcye bakmaktan pert olsun.koşa koşa eve git evdede mesain bitmesin.olurmu canım ev hnmlığı daha kolay.ikisininde zorlukları vardır elbette.ama bana göre çalışan anne olmak hepsinden zorarkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...
ikisini birden yapan biri olarak ( part time calisiyorum) evde durmak cocuklar kucuk ise zor.benim yardimcim var evi o toparliyor sadece annelik yapiyorum veyrm gun ise gidiyorum. valka is evden kolay. pazar gunu tukeniyorum basim sisiyor. ustelik full evde olsam ve ayrica utusu temizligi bana baksa nasil olurdu dusunemiyorum..arkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...
Bunu okuyunca konuda kendimi ve işimi irdelediğim işime kızdım elime bir şey geçmese de.kıyaslamak bence yanlış....sadece haftasonum var..ounu bi günü dolaba bişeyler tıkmakla temzilikle geçiyor..hele günler kısaldı...akşam ezanı 4.30 gibi okunuyor...yemek yemek 7' yi buluyor..ki devlette olduğumuzdan öyle..özelde olanlar anca o saate çıkıyordur..çoluklu çocuklu çalışanların hele işi daha zor...bunun üstüne gel bide onlarla ilgilen...wuwwwwww
ev hanımının yaşam koşulları iyi ise maddi manevi bir sıkıntı yok ise kesinlikle çalışan kadınlardan daha rahatlar.arkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...
özelde değilim ama ne demek istediğini anlıyorum.Bunu okuyunca konuda kendimi ve işimi irdelediğim işime kızdım elime bir şey geçmese de.
Ben bu dediklerini senden tam 3 saat rötarlı yapmaya başlıyorum.
O yüzden bazen çekip gidesim oluyor buralardan ama el mahkum duruyorum sonra.
aslında verdiğimiz emeğe kıyamadığımızdan devam ediyoruz bence ipek..okadar okuduk ettik...babalarımız dünyanın masrafını yaptı bizileri iş güç sahibi yapabilme için...ve para bence önemliBunu okuyunca konuda kendimi ve işimi irdelediğim işime kızdım elime bir şey geçmese de.
Ben bu dediklerini senden tam 3 saat rötarlı yapmaya başlıyorum.
O yüzden bazen çekip gidesim oluyor buralardan ama el mahkum duruyorum sonra.
Bu çok kötü bir psikoloji umut.özelde değilim ama ne demek istediğini anlıyorum.
bendeki durum zaman zaman vicdan azabı boyutunda oluyor.
bir de bebeklerim doğunca ne yapacağım hiç bilmiyorum(
vicdan azaplarım x3 olacak gibi.
zor işte böyle annelik te zor...
calıssaydın 3 cocuk yapmasaydın deseydınız sızdearkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...
kıyaslamak bence yanlış....sadece haftasonum var..ounu bi günü dolaba bişeyler tıkmakla temzilikle geçiyor..hele günler kısaldı...akşam ezanı 4.30 gibi okunuyor...yemek yemek 7' yi buluyor..ki devlette olduğumuzdan öyle..özelde olanlar anca o saate çıkıyordur..çoluklu çocuklu çalışanların hele işi daha zor...bunun üstüne gel bide onlarla ilgilen...wuwwwwww
Bu çok kötü bir psikoloji umut.
Çocuğun arar:
1.) Anne ne zaman geleceksin? Akşam diyelim. “çok mu var daha?”
2.) Hastayken boynuna sarılmış bir halde gitme diye ağlayan.
3.) Benim kızım 4,5 yaşında. Geçen ctsi ben işe geleceğim zaman uyandı tesadüfen. “anne bugün işe gitmiyor musun?” dedi. Hayır demeyi çok isterdim ama yine evet dedim.
4.) Okulda bir sürü etkinlik oluyor bir sürü anne katılırken benim çocuğum bu duyguyu henüz hiç yaşamadı. En acı verenlerden biri bu benim için şu sıra..
5.) Evdeki durumlarımızı hiç anlatmıyorum bile. Çok yorgunsun, hastasın diyelim ama akşam senin eve gitmeni bekleyen bir çocuk var. Yatman mümkün değil..
6.) Kuaför falan ben hiç gidemiyorum onu bırakmamak için. Çok kötü bir psikoloji çalışan anne olmak bu konularda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?