çalışan kadın olmak

Tabi canim isyerinde bazi sorumluluklar zorunluluklar var
Basinda aciguni arayan insanlar
ama evde ole degilim bigub canim hic bursey yapmak istemese yapmam kime ne

iki küçük çocuğum var haftasonunun yorgunluğunu şuan işimde masamın başında gideriyorum ev hanımlığı gerçekten yorucu ama hem çalışıp hem anne olmak dahada yorucu sizleri bilemem ama ben ayrıca suçluluk hissiylede boğuşuyorum özelliklede kızım bana işe gitme dediğinde..ama işten yorgun gelipte kapıda bana kedi gibi sarılmaları herşeyi ama herşeyi unutturuyor.
ha unutmadan şunuda söyleyim ev hanımı olduğum dönemde oldu ama çocuklarımla çalışrken daha kaliteli vakit geçiriyorum

Bir kere hepsi bir arada olmuyor.

Hayatta her şeyin bir bedeli var..

Ben de çalışıyorum. Lanet ediyorum bazen her şeye ama maaş günüm gelip de ATM ye gittiğim zaman yüzüm gülüyor. Tek maaşla hayat elbette olur ama biraz daha düşünerek harcarsın ya da binmek istediğin arabanın modeli daha düşük olur, 5 yıldızlı yerine 3 yıldızlıya gidersin, ev alırken limitler daha düşük olur. Tabi bu saydıklarım olmayabilir de..Yani yine çok rahat bir şekilde alınabilir de istenen her şey. Bu aileden gelene ve erkeğin kazancına bağlıdır ama maaşlı çalışan biri ne kadar çok alabilir ki?

Yani çalışmak hayat çıtanı yükseltiyor ama bir çok şeyi de alıyor hayatından.. Yaşayamadıkların, ertelediklerin..

Her ikisinin de kendine göre avantaj ve dezavantajları var.

Bence esi calisan bir eekek boyle hazircu olmamali ayni sartlari tasiyorsa oda isin ucundqn tutucak
Biz ev hanimlarina bile eslerimiz zaman zaman yardimci oluyorkeb
calisan eslere sahip olan erkeklerin daha fazlasini yapmasi gerekir

HER İKİSİNİ İDARE ETMEK GERÇEKTEN ZOR EVİNİ,ÇOCUĞUNU,İŞİNİ,EŞİNİ ÇOCUK YOKKEN ÇALIŞMAK KOLAY AMA ÇOCUK OLUNCA İKİSİ BİRLİKTE ÇOK ZOR OLUYOR EV İŞLERİNİDE BEN YAPIYORUM SONUÇTA HER ÇALIŞANIN BİR YARDIMCISI YOK 7 AY KIZIMA BAKTIM YORULUYORDUM AMA EVDE DİNLENEBİLİYORDUM ŞİMDİ HEM İŞTE HEM EVDE YORULUYORUM UYKUSUZLUKTA CABASI 7:30 MESAİM BAŞLIYOR 5:30 KALKIYORUM V.S.. YANİ İŞİN YOĞUNLUĞU VE HAYAT STANDARDINIZA GÖRE EV HANIMLIĞI VE ÇALIŞMANIN ZORLUĞU KOLAYLIĞI.

geçenlerde yine bir konu vardı orada sırtınızda taş mı taşıyorsunuz sanki dendi.bazılarına göre sırtta taş taşınmayan iş iş değil maalesef.akşma kadar bi dünya insanla muhatap ol.gözlerin pcye bakmaktan pert olsun.koşa koşa eve git evdede mesain bitmesin.olurmu canım ev hnmlığı daha kolay.ikisininde zorlukları vardır elbette.ama bana göre çalışan anne olmak hepsinden zor

kıyaslamak bence yanlış....sadece haftasonum var..ounu bi günü dolaba bişeyler tıkmakla temzilikle geçiyor..hele günler kısaldı...akşam ezanı 4.30 gibi okunuyor...yemek yemek 7' yi buluyor..ki devlette olduğumuzdan öyle..özelde olanlar anca o saate çıkıyordur..çoluklu çocuklu çalışanların hele işi daha zor...bunun üstüne gel bide onlarla ilgilen...wuwwwwww

ikisini birden yapan biri olarak ( part time calisiyorum) evde durmak cocuklar kucuk ise zor.benim yardimcim var evi o toparliyor sadece annelik yapiyorum veyrm gun ise gidiyorum. valka is evden kolay. pazar gunu tukeniyorum basim sisiyor. ustelik full evde olsam ve ayrica utusu temizligi bana baksa nasil olurdu dusunemiyorum..

Bunu okuyunca konuda kendimi ve işimi irdelediğim işime kızdım elime bir şey geçmese de.

Ben bu dediklerini senden tam 3 saat rötarlı yapmaya başlıyorum.

O yüzden bazen çekip gidesim oluyor buralardan ama el mahkum duruyorum sonra.

ev hanımının yaşam koşulları iyi ise maddi manevi bir sıkıntı yok ise kesinlikle çalışan kadınlardan daha rahatlar.
ancak 3 tane yaşları küçük çocuk tabiki zorlar bunu kabul etmek lazım.bir sussa diğeri susmaz.
neyse sabredecek artık büyütene kadar:))
benşm gibi çalışan kadınlar ise sabahın köründe yollara dökülüp akşam karanlığında dönüyoruz ve doğru mutfağa atıyoruz kendimizi.
bir koşturma ,bir yetişme telaşesi ile ömrümüz geçiyor.
gün içerisinde yaşanan stresler de kafalarımda birer bonus olarak bizimle eve geliyor.
çalışma hayatı kolay değildir ve ummadığın sorunlarla yüzleşebilirsin çalışma hayatın boyunca.
bunların bir kısmı tolore edilebilir düzeyden de ağır olur kimi zaman ve derin üzüntüler de yaşarsın.
haksızlığa uğrarsın,laf ta işitirsin,işerin altında ezilirsin de.yeri gelir izin bile alamazssın.
bütün bunların yanında ev işini ,yemeğini ,herşeyini kendi yapan ve çocuklu kadınların işi her zaman daha zordur.
ancak evde yardımcısı olan,yemeği bile hazır olan çalışan bayanların hayatı biraz kolaylaşacaktır,en aznından kendine ve çocuklarına daha çok vakit ayırabilecektir.daha kaliteli bir yaşam sürecektir.
şartlar da önemli bir faktör kısacası demek istediğim.
her genelleme her kadının hayatına uymayabilir.

Kim ne derse desin ev hanimligi kadar kek birsey yok su dunyada.calisan hem disarda hem evdw calisiyor.yardimcisi yoksa ev isi de kendine kalıyor...cok bilmis ev hanimlari cikip ev hanimligi zor vs demelerine gicik oluyorum.hayatta kocasi veya babasi olmadan yiyecek ekmek bulamayanlar ahkam kesmesin.kirsin dizini otursun...calisan emekçi kadina saygi duysun..

özelde değilim ama ne demek istediğini anlıyorum.
bendeki durum zaman zaman vicdan azabı boyutunda oluyor.
bir de bebeklerim doğunca ne yapacağım hiç bilmiyorum(
vicdan azaplarım x3 olacak gibi.
zor işte böyle annelik te zor...

aslında verdiğimiz emeğe kıyamadığımızdan devam ediyoruz bence ipek..okadar okuduk ettik...babalarımız dünyanın masrafını yaptı bizileri iş güç sahibi yapabilme için...ve para bence önemli

kesinlikle evde çocuk bakmak çok daha zor.
Bir süredir yeni çalışmaya başladım, fena halde yoğun bir işim var.
Ama işyerim bana terapi gibi..
İnsanın kendi evladı da olsa çocuk gerçekten çok yoruyor insanı.

Yapılan işe ve çalışmayan kadının yaşam şekline göre değişen bir kıyaslama bu. Gece gündüz koşturmacalı, stresli, nöbetli işler olduğu gibi masa başında tabiri caizse salla başını al maaşını şeklinde işler de var. Aynı şekilde bütün gün evin içinde koşturup çocuklarına en iyi şekilde bakan kadınlar gibi, çocuğu bir yere gönderip veya yanına alıp her gün altın günü, oturmaca, pasta börek gezen kadınlar da var. Bunları kıyaslamak saçma olur. Her ikisini de hakkıyla yapan kadın takdir edilir zaten.

Çalışan anneyseniz zor.Vicdani boyutu da var tabi işin.Sabah gül kokulu yavrundan ayrılmak milyar kere bunu kafanda sorgulamak gibi.
Ev hanımı isterse ev işini yapmaz.Ama iş yerine geldiğinizde yapacağınız işi erteleme gibi birşey söz konusu olmuyor.
Evde ilgi isteyen çocuk , bekleyen mutfak,çamaşır vs oluyor.Haliyle insan yoruluyor.

Bu çok kötü bir psikoloji umut.

Çocuğun arar:

1.) Anne ne zaman geleceksin? Akşam diyelim. “çok mu var daha?”

2.) Hastayken boynuna sarılmış bir halde gitme diye ağlayan.

3.) Benim kızım 4,5 yaşında. Geçen ctsi ben işe geleceğim zaman uyandı tesadüfen. “anne bugün işe gitmiyor musun?” dedi. Hayır demeyi çok isterdim ama yine evet dedim.

4.) Okulda bir sürü etkinlik oluyor bir sürü anne katılırken benim çocuğum bu duyguyu henüz hiç yaşamadı. En acı verenlerden biri bu benim için şu sıra..

5.) Evdeki durumlarımızı hiç anlatmıyorum bile. Çok yorgunsun, hastasın diyelim ama akşam senin eve gitmeni bekleyen bir çocuk var. Yatman mümkün değil..

6.) Kuaför falan ben hiç gidemiyorum onu bırakmamak için. Çok kötü bir psikoloji çalışan anne olmak bu konularda.

calıssaydın 3 cocuk yapmasaydın deseydınız sızde

cumartesi çalışmayı ne siz sorun ne ben söylim...

ikinci çocuk düşünüyordun ipek neye karar verdin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…