çalışan kadın olmak

neyseki yemek derdim yok,annemlere gidiyorum...kimsenin hayatı kolay değil elbette..niyese aklımda hep tek çocuk var..çünkü çalışmak zorundayım devamlı...

Evde çocuk bakmak zor, sizin davranışlarınıza tavırlarınıza göre şekilleniyor.İnsan yetiştiriyorsunuz ve size cinnet de geçirtseler ona örnek olmanız gerekiyor. Çalışma hayatının zorlukları da var tabi ama asla çocuk bakmakla kıyaslanamaz.Hangisi zor derseniz çocuklar derim. Ben hem 2 yaşında kızı olan bir anneyim hem de çalışanım, öyle bir seçenek varsa en en en zoru çalışan anne olmak :)

off ipek aynı duyguları yaşıyoruz benim kızımda 4,5 yaşında artık bu türk soruları,ve etrafında çalışan başka kadın olmaması beni gerçekten çok üzüyor.ama anlatmaya çalışıyorum,önce anlıyor sonra yine aynı şeyler.bugün mesela okulda ögr.günü etkinliği var ama babaneyle gidicek.off

şanslısın yardımcın varmış...

Gozlerim doldu ipek.. 10 gun sonra calismaya baslayacak bir anne olarak..

Hanimefendi ben calisan kadinlarin isleeinin cok daha zoe oldugunu savunan biriyim bir ev hanimi olarak
Ancak sizin tavrinuzu cok saygisiz buldum ev hanumlarina karsi
nedir bu ofkeniz bir an da anlam veremedim
bizlerin rahat oldugumuzi dusundugunuz icin mi bizlere karsi bu kadar tepkilisiniz?

çalışan olmak o kadar kolay çalışmak yerine neden çocuk doğurmayı seçtin diyesi geliyo insanın....

ortada saygısızlık yok yazı dili sert gelebiliyor lütfen konum çarpıtılmasın...

ah ipekçim aynı duygulardayız.
sen de benim gibi çok hassassın çocuğun konusunda.
bu psikoloji öyle kötü ki yaşamayan bilemez.
bu vicdan azabını taşımak ta kolay değildir.insanın yiyip bitiriyor.
çok zor zamanlarım oldu benim de senin yazdığın gibi.
ailevi destek te olmayınca resmen dımdızlak ortadasın.
benim şimdi ikizlerim olacak bir de.
şimdiden kara kar düşünüyorum nasıl başedeceğim diye.
yani yetmek isteyip te yetememek,gitmek isteyip te gidememek zor.
işte bu da çalışan annelerin çilesi.
dışarıdan yorum yapmaya benzemez,yaşamayan da bilemez.
ah ne var tüm gün evde olsam da tek derdim çocuklarımın bağrışı çığrışı olsa..

çalışan olmak o kadar kolay çalışmak yerine neden çocuk doğurmayı seçtin diyesi geliyo insanın....
Ya birak kardesim..bu dunyaya gelmelerinin bir amaci bile yok.daha kendi paralarini kazanamiyorlar..bide yarisa giriyorlar milletle..ben babamdan para almiyorum ki kocamdan alayim..allah elden ayaktan dusurmesin...

Allah yardımcın olsun annemde çalışan kadındı kızardım , ama şimdi iyiki çalışmış diyorum...
akıl başa erince hakveriyo insan...

neyseki yemek derdim yok,annemlere gidiyorum...kimsenin hayatı kolay değil elbette..niyese aklımda hep tek çocuk var..çünkü çalışmak zorundayım devamlı...
senin en rahat zamanların şimdi canım.
keyfini çıkar.
oh yemek derdi de yokmuş ne güzel:))

Ya birak kardesim..bu dunyaya gelmelerinin bir amaci bile yok.daha kendi paralarini kazanamiyorlar..bide yarisa giriyorlar milletle..ben babamdan para almiyorum ki kocamdan alayim..allah elden ayaktan dusurmesin...

herkesin kendi hayatı ama çalışmayı basite indirgemek çok yanlış daha pazar gecesinden stresi sarıyor...

Tembel insanlari sevmem..kadin erkek farjetmez.hadi ev hanimisin anladik calisanla ne kiyasliyorsun kendini?kocan yada baban olmazsa ne yapicaksin?sozum sana degil gwnel üstüne alinma.dusuncem bu.

Bence her iki durum da oldukça zor. Ben şu anda öğrenciyim ve kesinlikle çalışmayı düşünüyorum. Ama "o zaman 3 çocuk doğurmasaydı" sözünü çok yanlış buluyorum. Evet 3 çocuk seviyordur, yapmıştır ama bu bu durumun zor bir durum olduğunu inkar etmesi gerektiği anlamına gelmez. Nasıl herkes çalışıyor ve bu durumdan şikayet edebiliyor ise, çalışmak zor, streslidir diyebiliyor ise bu işinden nefret ettiği anlamına ya da sen kendin çalışmak istedin o zaman çalışmasaydın anlamına gelmez. Evet her işin zorluğu var, insanlar istediği kadar çocuk yapabilir bu durumdan hoşnuttur fakat zorluklarını da dile getirebilir. Aynı şekilde çalışan anneler çalışmaktan hoşnuttur fakat durumun zorluklarını da dile getirebilir. O zaman üç çocuk doğurmasaydı ya da o zaman çalışmasaydı denecek kadar her şey siyah-beyaz değil.

senin en rahat zamanların şimdi canım.
keyfini çıkar.
oh yemek derdi de yokmuş ne güzel:))

rahatım şimdilik çocuk oluncada gelcek bakcak anne kayınvalide vs vs ama geceleri sorumluluk sende olcak herdaim...yorucu olcak gibi geliyor...

ortada saygısızlık yok yazı dili sert gelebiliyor lütfen konum çarpıtılmasın...
Sizin acinizdan saygisizlik olarak gorulmeyen durum benim acimdan saygisizdir
Ve bu sayvisizlik benimde icinde bulundugum bir kesimi icine aliyorsa istedigimi yazarim karsi taraf nasil istedigini yazabiliyorsa
he boyle bir konu acarkende bunlarin olacagini az cok tahmin edebilmelisiniz

Bana kalırsa başkasının kahrını suratını çekmek, yoğunluktan başını kaşıyacak zamanı bulamamaktan daha stresli ve yorucu.
Çocuklarıma bakıp yorulurum ama başka işverenin yada yöneticinin asla kahrını çekemem.
En ufak bişeyi bile kafama takıyorum iş ortamında ve kendi kendimi yıpratıyorum.
Ben ev hanımlarna imreniyorum valla.
Çalışmak para kazanmak bir bayan olarak ayaklarının yere basması harika ama o stres adamı öldürür valla.

iyi de hem karnım doysun hem pastam dursun demeyecek o zaman . Şikayet etmeyecek zevkle bakacak çocuklarına .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…