- 23 Ağustos 2010
- 1.661
- 276
- 198
- Konu Sahibi farahnihal
-
ev hanımının yaşam koşulları iyi ise maddi manevi bir sıkıntı yok ise kesinlikle çalışan kadınlardan daha rahatlar.
ancak 3 tane yaşları küçük çocuk tabiki zorlar bunu kabul etmek lazım.bir sussa diğeri susmaz.
neyse sabredecek artık büyütene kadar:))
benşm gibi çalışan kadınlar ise sabahın köründe yollara dökülüp akşam karanlığında dönüyoruz ve doğru mutfağa atıyoruz kendimizi.
bir koşturma ,bir yetişme telaşesi ile ömrümüz geçiyor.
gün içerisinde yaşanan stresler de kafalarımda birer bonus olarak bizimle eve geliyor.
çalışma hayatı kolay değildir ve ummadığın sorunlarla yüzleşebilirsin çalışma hayatın boyunca.
bunların bir kısmı tolore edilebilir düzeyden de ağır olur kimi zaman ve derin üzüntüler de yaşarsın.
haksızlığa uğrarsın,laf ta işitirsin,işerin altında ezilirsin de.yeri gelir izin bile alamazssın.
bütün bunların yanında ev işini ,yemeğini ,herşeyini kendi yapan ve çocuklu kadınların işi her zaman daha zordur.
ancak evde yardımcısı olan,yemeği bile hazır olan çalışan bayanların hayatı biraz kolaylaşacaktır,en aznından kendine ve çocuklarına daha çok vakit ayırabilecektir.daha kaliteli bir yaşam sürecektir.
şartlar da önemli bir faktör kısacası demek istediğim.
her genelleme her kadının hayatına uymayabilir.
off ipek aynı duyguları yaşıyoruz benim kızımda 4,5 yaşında artık bu türk soruları,ve etrafında çalışan başka kadın olmaması beni gerçekten çok üzüyor.ama anlatmaya çalışıyorum,önce anlıyor sonra yine aynı şeyler.bugün mesela okulda ögr.günü etkinliği var ama babaneyle gidicek.offBu çok kötü bir psikoloji umut.
Çocuğun arar:
1.) Anne ne zaman geleceksin? Akşam diyelim. “çok mu var daha?”
2.) Hastayken boynuna sarılmış bir halde gitme diye ağlayan.
3.) Benim kızım 4,5 yaşında. Geçen ctsi ben işe geleceğim zaman uyandı tesadüfen. “anne bugün işe gitmiyor musun?” dedi. Hayır demeyi çok isterdim ama yine evet dedim.
4.) Okulda bir sürü etkinlik oluyor bir sürü anne katılırken benim çocuğum bu duyguyu henüz hiç yaşamadı. En acı verenlerden biri bu benim için şu sıra..
5.) Evdeki durumlarımızı hiç anlatmıyorum bile. Çok yorgunsun, hastasın diyelim ama akşam senin eve gitmeni bekleyen bir çocuk var. Yatman mümkün değil..
6.) Kuaför falan ben hiç gidemiyorum onu bırakmamak için. Çok kötü bir psikoloji çalışan anne olmak bu konularda.
ikisini birden yapan biri olarak ( part time calisiyorum) evde durmak cocuklar kucuk ise zor.benim yardimcim var evi o toparliyor sadece annelik yapiyorum veyrm gun ise gidiyorum. valka is evden kolay. pazar gunu tukeniyorum basim sisiyor. ustelik full evde olsam ve ayrica utusu temizligi bana baksa nasil olurdu dusunemiyorum..
Bu çok kötü bir psikoloji umut.
Çocuğun arar:
3.) Benim kızım 4,5 yaşında. Geçen ctsi ben işe geleceğim zaman uyandı tesadüfen. “anne bugün işe gitmiyor musun?” dedi. Hayır demeyi çok isterdim ama yine evet dedim.
4.) Okulda bir sürü etkinlik oluyor bir sürü anne katılırken benim çocuğum bu duyguyu henüz hiç yaşamadı. En acı verenlerden biri bu benim için şu sıra..
5.) Evdeki durumlarımızı hiç anlatmıyorum bile. Çok yorgunsun, hastasın diyelim ama akşam senin eve gitmeni bekleyen bir çocuk var. Yatman mümkün değil..
6.) Kuaför falan ben hiç gidemiyorum onu bırakmamak için. Çok kötü bir psikoloji çalışan anne olmak bu konularda.
Hanimefendi ben calisan kadinlarin isleeinin cok daha zoe oldugunu savunan biriyim bir ev hanimi olarakKim ne derse desin ev hanimligi kadar kek birsey yok su dunyada.calisan hem disarda hem evdw calisiyor.yardimcisi yoksa ev isi de kendine kalıyor...cok bilmis ev hanimlari cikip ev hanimligi zor vs demelerine gicik oluyorum.hayatta kocasi veya babasi olmadan yiyecek ekmek bulamayanlar ahkam kesmesin.kirsin dizini otursun...calisan emekçi kadina saygi duysun..
Kim ne derse desin ev hanimligi kadar kek birsey yok su dunyada.calisan hem disarda hem evdw calisiyor.yardimcisi yoksa ev isi de kendine kalıyor...cok bilmis ev hanimlari cikip ev hanimligi zor vs demelerine gicik oluyorum.hayatta kocasi veya babasi olmadan yiyecek ekmek bulamayanlar ahkam kesmesin.kirsin dizini otursun...calisan emekçi kadina saygi duysun..
Hanimefendi ben calisan kadinlarin isleeinin cok daha zoe oldugunu savunan biriyim bir ev hanimi olarak
Ancak sizin tavrinuzu cok saygisiz buldum ev hanumlarina karsi
nedir bu ofkeniz bir an da anlam veremedim
bizlerin rahat oldugumuzi dusundugunuz icin mi bizlere karsi bu kadar tepkilisiniz?
ah ipekçim aynı duygulardayız.Bu çok kötü bir psikoloji umut.
Çocuğun arar:
Ya birak kardesim..bu dunyaya gelmelerinin bir amaci bile yok.daha kendi paralarini kazanamiyorlar..bide yarisa giriyorlar milletle..ben babamdan para almiyorum ki kocamdan alayim..allah elden ayaktan dusurmesin...çalışan olmak o kadar kolay çalışmak yerine neden çocuk doğurmayı seçtin diyesi geliyo insanın....
ah ipekçim aynı duygulardayız.
sen de benim gibi çok hassassın çocuğun konusunda.
bu psikoloji öyle kötü ki yaşamayan bilemez.
bu vicdan azabını taşımak ta kolay değildir.insanın yiyip bitiriyor.
çok zor zamanlarım oldu benim de senin yazdığın gibi.
ailevi destek te olmayınca resmen dımdızlak ortadasın.
benim şimdi ikizlerim olacak bir de.
şimdiden kara kar düşünüyorum nasıl başedeceğim diye.
yani yetmek isteyip te yetememek,gitmek isteyip te gidememek zor.
işte bu da çalışan annelerin çilesi.
dışarıdan yorum yapmaya benzemez,yaşamayan da bilemez.
ah ne var tüm gün evde olsam da tek derdim çocuklarımın bağrışı çığrışı olsa..
senin en rahat zamanların şimdi canım.neyseki yemek derdim yok,annemlere gidiyorum...kimsenin hayatı kolay değil elbette..niyese aklımda hep tek çocuk var..çünkü çalışmak zorundayım devamlı...
Ya birak kardesim..bu dunyaya gelmelerinin bir amaci bile yok.daha kendi paralarini kazanamiyorlar..bide yarisa giriyorlar milletle..ben babamdan para almiyorum ki kocamdan alayim..allah elden ayaktan dusurmesin...
Tembel insanlari sevmem..kadin erkek farjetmez.hadi ev hanimisin anladik calisanla ne kiyasliyorsun kendini?kocan yada baban olmazsa ne yapicaksin?sozum sana degil gwnel üstüne alinma.dusuncem bu.Hanimefendi ben calisan kadinlarin isleeinin cok daha zoe oldugunu savunan biriyim bir ev hanimi olarak
Ancak sizin tavrinuzu cok saygisiz buldum ev hanumlarina karsi
nedir bu ofkeniz bir an da anlam veremedim
bizlerin rahat oldugumuzi dusundugunuz icin mi bizlere karsi bu kadar tepkilisiniz?
senin en rahat zamanların şimdi canım.
keyfini çıkar.
oh yemek derdi de yokmuş ne güzel:))
Sizin acinizdan saygisizlik olarak gorulmeyen durum benim acimdan saygisizdirortada saygısızlık yok yazı dili sert gelebiliyor lütfen konum çarpıtılmasın...
arkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...
iyi de hem karnım doysun hem pastam dursun demeyecek o zaman . Şikayet etmeyecek zevkle bakacak çocuklarına .Bence her iki durum da oldukça zor. Ben şu anda öğrenciyim ve kesinlikle çalışmayı düşünüyorum. Ama "o zaman 3 çocuk doğurmasaydı" sözünü çok yanlış buluyorum. Evet 3 çocuk seviyordur, yapmıştır ama bu bu durumun zor bir durum olduğunu inkar etmesi gerektiği anlamına gelmez. Nasıl herkes çalışıyor ve bu durumdan şikayet edebiliyor ise, çalışmak zor, streslidir diyebiliyor ise bu işinden nefret ettiği anlamına ya da sen kendin çalışmak istedin o zaman çalışmasaydın anlamına gelmez. Evet her işin zorluğu var, insanlar istediği kadar çocuk yapabilir bu durumdan hoşnuttur fakat zorluklarını da dile getirebilir. Aynı şekilde çalışan anneler çalışmaktan hoşnuttur fakat durumun zorluklarını da dile getirebilir. O zaman üç çocuk doğurmasaydı ya da o zaman çalışmasaydı denecek kadar her şey siyah-beyaz değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?