- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi farahnihal
sadece kadınalr olarak bakmıcam suanda mevzuya ama[
bu tür başkaca konularda da yazmışımdır.
ülkemizde çalışan kadının hiç bir sosyal hakkı yok.
kanunen bize verilen izinler medeni ülkelerden o kadar geri ki.
biz bu geriliğin içerisinde debelenerek bir hayat sürmeye,iş ve çocuklu aile yaşantısını bağdaştırmaya çalışıyoruz.
bizlerin de Avrupa daki çalışan anneler gibi uzuuun uzunn ücretli izinlerimiz olsa ve her hakkımız koruma altında olsa eminim çok daha mutlu mesut anneler olacağız.
bebeğimizin ilk 2-3 yıl yanında kalarark hem doya doya annelik yapacağız hem de işlerimiz tehdit altında olmayacak, geçim derdimizde olmayacak tabi ki.
ama sen ben gibiler kendimizden,hayatlarımızdan feragat ederek çocuk yetiştirmeye çalışıyoruz ve bu herkesin sandığından daha da zor ne yazık ki.
hayat ertelenmemeli ama bu şartlarda buna karar verme yetkimiz bile yok ipekçim.
ben hala develt veya uni hastanelerı neden varlar bilmiyorum.
zira işten izin alsak günlük maaşımız kesiliyor, e bir iki günde halledemiyorsun sorununu gidip özel hastaneye bayılıyorsun , özel sigortan yoksa hele.
abi kime bakıyor bu devlet veya unü hastaneleri arkadas ne bilim illa acil bişeyimmi olmalı gece gittiğimde ne bilim hormon tahlilimi ne bileyim kansızlıgıma baktıramıyorum neden cunku acil değil, doktor bakmak istesede bıcaklanan adamdan doguran kadından fırsat yok.
ssk neden calısıyoruz bı emeklılık ıcın