• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan kadın olmak

[

bu tür başkaca konularda da yazmışımdır.
ülkemizde çalışan kadının hiç bir sosyal hakkı yok.
kanunen bize verilen izinler medeni ülkelerden o kadar geri ki.
biz bu geriliğin içerisinde debelenerek bir hayat sürmeye,iş ve çocuklu aile yaşantısını bağdaştırmaya çalışıyoruz.
bizlerin de Avrupa daki çalışan anneler gibi uzuuun uzunn ücretli izinlerimiz olsa ve her hakkımız koruma altında olsa eminim çok daha mutlu mesut anneler olacağız.
bebeğimizin ilk 2-3 yıl yanında kalarark hem doya doya annelik yapacağız hem de işlerimiz tehdit altında olmayacak, geçim derdimizde olmayacak tabi ki.
ama sen ben gibiler kendimizden,hayatlarımızdan feragat ederek çocuk yetiştirmeye çalışıyoruz ve bu herkesin sandığından daha da zor ne yazık ki.
hayat ertelenmemeli ama bu şartlarda buna karar verme yetkimiz bile yok ipekçim.
sadece kadınalr olarak bakmıcam suanda mevzuya ama
ben hala develt veya uni hastanelerı neden varlar bilmiyorum.
zira işten izin alsak günlük maaşımız kesiliyor, e bir iki günde halledemiyorsun sorununu gidip özel hastaneye bayılıyorsun , özel sigortan yoksa hele.
abi kime bakıyor bu devlet veya unü hastaneleri arkadas ne bilim illa acil bişeyimmi olmalı gece gittiğimde ne bilim hormon tahlilimi ne bileyim kansızlıgıma baktıramıyorum neden cunku acil değil, doktor bakmak istesede bıcaklanan adamdan doguran kadından fırsat yok.
ssk neden calısıyoruz bı emeklılık ıcın

genelleme yapmamak gerek her çalışan kadın evini çocuğunu ihmal eden kadın değildir ama her ev hanımı bayanda kendini salmış kaliteli vakit geçirmeyen bayan değildir ünivden arkadaşlarımın bazıları en azından çocuk doğduktan okula başlayasıya kadar ev hanımı olmayı tercih etti ve kendilerini çocuklarını yetiştirmeye adadılar eğer maddi durumum elverseydi bende en azından ana sınıfı çağına gelesiye kadar çocuklarımla olmak isterdim herkesin hayatı farklı ama şu var çalışan anneninde sırtındakİ, yükün biraz hafifletilmesi gerekiyor en başta çalışma saatlerimiz ..en azından çocuklarımızın okula başlayış ve okuldan çıkış saatlerinde evimizde olacak şekilde çalışsak ben 8 buçukta mesaiye başlıyorum ama sabah altıbuçukta evden çıkmam gerekiyor çocuğu eşim yolcu ediyor okul dönüşü için bakıcımız var ama ben bir dünya para vermek zorunda kalıyorum 3-4 saat için..sonra bizim zamanımızda kendi ödevimizi kendimiz yapabilyorduk şimdi eskiye oranla bayanlar çalışma hayatında daha fazla iş hayatında olduğu yetmezmiş gibi aynı zamanda öğretmen rolünüde üstleniyoruz evde off türkiyede kadın olmak çooook ZOR!!

emekliliğime 8 sene var asla ve asla büyük konuşmayayım ama 65 e kadar çalışanlardan olmayacağım.Belki maaşım yarı yarıya düşecek ama olsun .Ben de sabahları biraz uykumu almak ben de zaman zaman şehir dışına çıkıp ailemi görmek istiyorum.Çalışıyorum çünkü yarın bir gün yaşlandığımda kimseye muhtaç olmak istemiyorum ,çocuklarının yanında sığıntı gibi yaşayan insanlardan olmak istemiyorum .Parama sözüm geçsin istiyorum .Bunun da bir bedeli var tabi . Kimse de çalışmak kolay demesin .İnsanların kahrını çekmek zor . Zengin kocası olmayan tüm kadınların çalışması gerektiğine inanıyorum kendi gelecekleri için .Çocuklar da yuvadan uçunca zamanın su gibi akıp gittiğini ama geriye baktıklarında hiç bir kazanımlarının olmadığını görünce anlayacaklar neden bazılarının çalıştığını ama iş işten geçmiş olacak .

emekliliğime 8 sene var asla ve asla büyük konuşmayayım ama 65 e kadar çalışanlardan olmayacağım.Belki maaşım yarı yarıya düşecek ama olsun .Ben de sabahları biraz uykumu almak ben de zaman zaman şehir dışına çıkıp ailemi görmek istiyorum.Çalışıyorum çünkü yarın bir gün yaşlandığımda kimseye muhtaç olmak istemiyorum ,çocuklarının yanında sığıntı gibi yaşayan insanlardan olmak istemiyorum .Parama sözüm geçsin istiyorum .Bunun da bir bedeli var tabi . Kimse de çalışmak kolay demesin .İnsanların kahrını çekmek zor . Zengin kocası olmayan tüm kadınların çalışması gerektiğine inanıyorum kendi gelecekleri için .Çocuklar da yuvadan uçunca zamanın su gibi akıp gittiğini ama geriye baktıklarında hiç bir kazanımlarının olmadığını görünce anlayacaklar neden bazılarının çalıştığını ama iş işten geçmiş olacak .
''kazanıma ''maddi yönden bakınca haklısın..

mesela karşılaştırma yapmanı istesem? Nasıl ne yönüyle fazla?
Evde oturmanın ne gibi bir maneviliği var . Çocuğunu bile daha iyi yetiştirme şansın var .Çalışınca gözün kulağın daha açık oluyor .Belki çocuğumuza çok sık yaprak sarması yapamıyoruz ama başka türlü faydamız dokunuyor vs vs

evet herşeyin bir bedeli var ne yazık ki.
bizler de peşinen ödüyoruz bu bedeli.
bu zengin koca da herkese nasip olmuyor malesef:))
inşallah emeklerimizin karşılığını alırız bir gün.

arkadaş ortamında bulundum şöyle bir konuşma geçti, çalışmak rahat masabaşında,sen birde gel evhanımlığını gör evde 3 çocuk durmuyorlar küçükler ,çalışmak daha kolaydı dendi...Masabaşı tamamda yaşadıgımız stres,beyin yorgunluğu yetmezmi...sonuçta çocuklarımızın annesiyiz yeri gelir kızarız,ama iş hayatı öylemi lafta duysanda idare ediyosun..iş mi zor evde 2 veya 3 küçük çocuk bakmak mı? ben ev hanımlığına özeniyorum evdekiler çalışanlara...
ONU SÖYLEYEN HALT ETMİŞŞŞ HIHHH

Evde oturmanın ne gibi bir maneviliği var . Çocuğunu bile daha iyi yetiştirme şansın var .Çalışınca gözün kulağın daha açık oluyor .Belki çocuğumuza çok sık yaprak sarması yapamıyoruz ama başka türlü faydamız dokunuyor vs vs
vs vs?? göz kulak açıklığı, yaprak sarması yapma sıklığının azlığı!! başka türlü fayda? peki... sormadım farzet neyse tatlım.. Yanlış olmuş... iyi günler..

çalışan bir kadınım evde bi mok yapmayıp sere serpe uzanıp büyüten ev kadınlarını kaile dahi almadan bütün gün ev işi yapan yemek yapan çocuklarının peşinde koşan ütü yapan misafir ağırlayan kocasının tribi ile uğraşan kaynana çenesi çeken o nefes bile alamayan ev kadınlarının hayatlarının benim gibi çalışan bir kadından daha fazla olduğunu düşünüyorum..onların işi benimkinden daha zor kesinlikle..ama öğlen gözünü açıp tv nin karşısına devrilip hiç iş yapmayıp yemek yapmayıp vs.vs.vs. diye uzayıp giden boş ritüelleri gerçekleştirenler kesinlikle benimle yarışamaz zira işten çıkıp birde eve gidip hemen yemekle uğraşıyorum ortalığı topluyorum..Allah nasip ederde çocuğum olursa daha da zorlaşacak ama çalışacağım için bir bakıcısı olacak muhtemelen yine bütün gün çocuğumun atarıyla tutarıyla ben uğraşmayacağım..ANLATABİLDİM UMARIM.

ben kendimi bildim bileli çalışıyorum yani üniversiteyi bitirdikten sonra.
oğlum doğunca normal doğum iznim dışında 6 ay kadar ara verdim o kadar.
üniversite dönemlerinde kariyer hedefi olan , gözüne büyük şirketlerde yöneticiliği kestirmiş olan ben, çocuktan sonra değiştim.
tek istediğim evime vakitlice gidip ailemle vakit geçirmek.
bunun için de epey güzel bir teklifi reddettim geçen sene.
pişman da olmadım şimdiye kadar.

yoruldum sanırım , şu anda bile aklımda olan evde olmak, çocuğumun ödevleri, yıkanacak çamaşırlar, evin temizliği vs.

ben "yetemiyorum".
diğer çalışan hanımları bilmem ama ne iş hayatı, ne ev hayatı istediğim gibi dört dörtlük olmuyor, hep bir yerler yarım.
:KK14:

Ayy boyle konusan ev hanimlarina sadece guluyorumm..

Sadece ev hanimiysak cocuklara biz bakcaz sanki..
Calisan kadin cocuklarina ay ben calisiyorum bir gidin diyor evettt..
İste ayri evde ayri sorumluluklari var..
Ev haniminin tek sorunlulugu var ve yinede calisan bayani taktir etmeyip benimki daha zor diyorsa pesss..

He he ev hanimligi en zor he..

Ya birak kardesim..bu dunyaya gelmelerinin bir amaci bile yok.daha kendi paralarini kazanamiyorlar..bide yarisa giriyorlar milletle..ben babamdan para almiyorum ki kocamdan alayim..allah elden ayaktan dusurmesin...
ben de sizi kiniyorum. insanin maddi durumu yerinde ise calismamayi pekala secebilir. bunun derdi size dusmez. ev hanimlarinin ekmegini siz vermediginize gore size ne demezler mi? calismak mecburiyet olabilir secim olabilir. ev hanimligi da tercih olabilir. kimseye hakaret etmeye hakkiniz yok.
not:sizden cok daha fazla egitim aldigima ve uretime daha cok katildigima eminim.. baba veya koca parasi da yemiyorum.

ben de sizi kiniyorum. insanin maddi durumu yerinde ise calismamayi pekala secebilir. bunun derdi size dusmez. ev hanimlarinin ekmegini siz vermediginize gore size ne demezler mi? calismak mecburiyet olabilir secim olabilir. ev hanimligi da tercih olabilir. kimseye hakaret etmeye hakkiniz yok.
not:sizden cok daha fazla egitim aldigima ve uretime daha cok katildigima eminim.. baba veya koca parasi da yemiyorum.
Yaran var gocundun.sen benim egitimimi nerden biliyorsun ayrica. ..hakeret ettigim yok .amaclari yok dedim ki yok yani.ideali olan calisir

eğer eşinin maddi durumu çok iyiyse çalışılmayabilir. ama bunun da bir güvencesi yok. sadece tek kişiye güvenenler ilerde allah korusun işi batsa, çalışamayacak kadr sağlığı bozulsa ne olacak? kadınn bir güvencesi olmalı eşine destek olabilmeli. bende isterdim açıkçası çalışmamayı, sabah erken kalkıp eşime kahvaltı hazırlayayım evi toparlayayım o gelene kdryemekleri halledeyim. çalışınca hep bi koşturmaca oluyo zamanın nası geçtiğini anlamıyosun bi bakmışsın yaşlanmışsın.. özellikle de büyük şehirlerde. küçük şehirde en azından trafik sıkıntısı yok. 8 de çık 5 te dön ne güzel. ona bile razıydım..

Iste bu yuzdn de clsan ev hanimlari bir suru sydn fdaka
qlik etmk zrnda kalyrlr malsf

QUOTE="ilk_nur85, post: 37948610, member: 575345"]çalışan bayanlar ev işi yapmıyo çocuk bakmıyo gibi algılanıyo sanki. bende çalışıyorum evliyim ve 2 çocuğum var gündüz işte akşam evde uğraşıyorum akşamları gece yarılarına kadar ev işlerini halletmeye çalışıyorum. ama ev kadınları öyle değil sadece evlerinden ve çocuklarında sorumlu bizde bunun üstüne bide iş sorumluluğu var. enazından çocuklarını okula gönderdikten sonra kendilerine vakit ayırırlar bizde hafta sonu bile evişleri ile geçiyo..[/QUOTE]
G

Iste bncde bu byle clsmk ck guzl eknmik ozgrlgnun olmasi ama bde isn otki yuzu war hzla tkenen br hayat mtsz evlilik lr ha tbi genelme yapmyrm ama yuzde 60 i dyblrm cnku eslr hp bi ilgi bklrlr ama clsn istn gln cocklrla ilglnmesi ev isi ypmasí grkn brbyan esne ne kadar vakt ayrblr burasi datartslQUOTE="kagithavlu, post: 37949444, member: 465058"]eğer eşinin maddi durumu çok iyiyse çalışılmayabilir. ama bunun da bir güvencesi yok. sadece tek kişiye güvenenler ilerde allah korusun işi batsa, çalışamayacak kadr sağlığı bozulsa ne olacak? kadınn bir güvencesi olmalı eşine destek olabilmeli. bende isterdim açıkçası çalışmamayı, sabah erken kalkıp eşime kahvaltı hazırlayayım evi toparlayayım o gelene kdryemekleri halledeyim. çalışınca hep bi koşturmaca oluyo zamanın nası geçtiğini anlamıyosun bi bakmışsın yaşlanmışsın.. özellikle de büyük şehirlerde. küçük şehirde en azından trafik sıkıntısı yok. 8 de çık 5 te dön ne güzel. ona bile razıydım..[/QUOTE]
G

Olay begnp begmemek dgl bnce sdce artlar ve eksilr aksne bn clsmyn bri olark clsnlrh. Saygyla takdr edyrm cnku cddi anlmda zor bnce

QUOTE="ATTRAENTE, post: 37949604, member: 95628"]Bu konu kapanır benden söylemesi :)
Çalışan çalışmayanı beğenmez
Çalışmayan da çalışanı
Herkesin hayatı zor arkadaşlar, emeksiz yemek yok diye bir laf vardır, tartışılacak bir şey yok[/QUOTE]
M

Back
X