Calisan kadin olmaktan biktim

eliff1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
1.513
1.560
83
Gercekten biktigimi hissediyorum artik, eskiden ideallerim vardi, akademisyen olmak icin canini disine takan gece sabahlara kadar ders calisan, hafta sonu bile laboratuvara giden birisiydim. Ama artik hicbirsey yapasim yok, hersey kulfet gibi geliyor bana. sirf vize durumumdan dolayi calismayi surduruyorum sanki, isle baslantim biterse vizemde bitiyor ve Turkiye'ye donmem gerekiyor. bikac yil daha kalalim, azcik daha kendimizi gelistirelim, cocugum biraz daha biseyler ogrensin diye diye icim sisti. simdiye kadar donemedik, simdiden sonra zaten ulkenin durumu da malum, suan donemyi hic goze alamiyorum. herkesin dedigi milelt birbirinin kuyusunu kazma derdinde, hele akademik ortamlar, aman aman hic girme deniyor nerdeyse.
Velhasil ulkeye de donemiyorum, iside birakamiyorum ama feci biktim.
hergun 3 saate yakin yol cekiyorum, yolun stresiyle ise gergin geliyorum, eve gergin gidiyorum.
yilalrdir tezini bitiremeyen bir adet de koca var elimde, dusundukce deli oluyorum. sallana sallana is bitirmeye calisan bir tip, ben boyle yogun calisamam diyen bir tip.
mileltin evinden yaptigi o cicisli bicisli paylasimlari gordukce zaten beynime kan yuruyor neredeyse.
eskiden ideallerim vardi, onlari da kaybettim artik...
bunca emek veriyorum ama sunun icin bunun icin derdim, simdi hicbir idealimde yok, calisma hevesimde yok, arastirmasi da, akademisi de yerin dibine batsin modundayim, bosuna okumusum bosuna parcalamisim kendimi, kocami rahat ettirip besleyip buyutmek icinmis hepsi. adam beni rahat ettirecegine ben onu rahat ettiriyorum, benim biriktirdigim parayla satilik villa ilanlarina bakiyor beyfendi, sacimi basimi yolasim geliyor bazen cidden.
Aptallikmis benimki, tek kelimeyle olan bu. elin dunyadan haberi olmayan hayatinda iki kitap okumamis, uc kelimeyi yanyana getiremeyen tipleri, prenses gibi yasiyor, ben daha otobus tepelerinde suruneyim.
Ne yazikki boyle gelmis boyle gider bu isler, hicte kurtulusum yok.

Türkiyeye dönüş kararından vaz mı geçtiniz?
Kendinize araba alma ya da sizin işinize/okulunuza daha yakın bir yere taşınma ihtimaliniz var mı?
Eşinizle iletişiminiz nasıl? Sıkıntılarınızı, mutsuzluklarınızı paylaşabiliyor musunuz? Çünkü benim anladığım eşinizle olan sıkıntılar düzelse hayattan zevk almaya devam edebileceksiniz.

kararimiz olaylarin gelismesine bagli, esim okulu bitirip is bulma becerisi gosterirse bir sure daha kalabiliriz, yoksa zaten donmek zorundayiz.
arabamiz var ama is yerine arabayla gitmek daha da yorucu olabiliyor, araba kizimin krese goturup getirilme isi icinde lazim ne yazikki, ikinci bir araba alacak durumumuzda pek yok gibi.
ise yakin ev bakiyordum bir ara ama ben bakiyordum ne yazikki, her eve sacma salak yorumlar yapan esim sinirlerimi bozdukca sogudum zaten, ise yakin ev arti kizimza yine bu taraflarda anaokulu bulmak, usteklik bu muhitin daha pahali olmasi, kazandigim butun parayi zaten bu ikisine verecek olmam.. derken yine cikmazda kaldim.
esimle bazen konusuruz bazen deliririm kavga ederiz, ama firimi bir sekilde biliyor.
suan mutlu olmami birtek maddiyata endekslemis durumdayim, disardan bakan eminim kafayi parayla bozmussun diyebilir. ama 5 yildir bu adamin ciddi anlamda zugurtlugunu cekiyorum, benden tek kurus fazla kazanamadi, herseyi beraber yaptik. ama artik ciddi anlamda rahat etmek istiyorum, mumkunse birazda ben koca parasi yemek istiyorum.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Yalnız değilsiniz. Yaşadığınız patlamaları sürekli yaşıyorum. Her vazgecisimde bu yastan sonra baska ne iş yaparım diyerek tekrar masa başına dönüyorum.
Ya bu deveyi gudecegiz ya bu diyardan gideceğiz..

Bende oturan kadın olmaktan sıkıldım bir turlu izin vermedi çalışmama eşim amaaaaaa insallah yakında işime kavuşuyorum :))) bence işine sarıl geçici bir durum bu sıkıntın canim.

Valla oda baska bir zor durum, dusunuyorum bazen esim calismama izin vermemek gibi bisey yapmaya kalksa bu seferde ona sinir olurdum, bilmiyorum Allah gonlumuze gore versin ne diyim.

isimi cok seviyorum aslinda, yapabilecegim en iyi is diyebilirim ama o kadar olumsuz sebep varki etrafimda donen, isten bile zevk alamiyorum.

Villa alacak paranız varsa bi araç alsanız mesafeniz kısalır dı. Eşiniz tembel ise biraz zorlayıcı olun. Ben yoruldum artık sıra sende deyin.

5 yildir sabrediyorum bekliyorum, arkadaslari okurken bile calisti is buldu, okulu bitirmeden is buldular hatta, bizimki uber tembel oldugu icin ne is basvurusu yapti ne staj basvurusu. benim zorumla uc bes ise basvurdu, onlara da nasil basvurdu onu bile bilmiyorum. hos su adana itibaren bulacagi is benim ne isime yarar onuda bilmiyorum. araba var ama arabayla ise gelmek bile bir cile. sabah aksam yollarda feci trafik oluyor bu guzergahta.

Turkiyeye donunce sartlarin daha iyi olmayacak. Esini karsina alip konusabilirsen belki anlar, baktin anlamadi al bir araba kendine o surunsun otobuslerde

Turkiyeye donunce sartlarin daha iyi olmayacak. Esini karsina alip konusabilirsen belki anlar, baktin anlamadi al bir araba kendine o surunsun otobuslerde

kizimizi anaokuluna goturup getiriyor arabayla, ne yazikki yine ben her zmn ben kiyamiyorum cocuk otobuslerde surunmesin diyorum.
Turkiye de eger sartlar benim hayal ettigim gibi (!) olursa rahat edebilirim ama onca anlatilan seyden sonra hayallerim suya dustu o kisimda da.

Bir ara ekşi sözlükte okumuştum "çalışan kadınların mutsuz olması" gibi bir konu. Ve bir kadın yazmıştı; yıllarca okudum meslek sahibi oldum iş sahibi oldum ama şimdi bakıyorum o zengin koca bulmaya çalışanlar benden daha mutlu diye. Çünkü zaten başından beri kocalarına maddi sorumluluğu yüklüyorlar, sadece çocuklarını kurslara okula götürmek kalıyor bu hanımlara. Zamanında okuyacağım diye bi taraflarımı parçalarken bana da bir yakınımız aptal mısın hemen bırak bu çabaları koca bul çocuk yap otur demişti. Hala saçma gelir bana bu. Yine de bazen düşünüyorum kim daha mutlu diye

Evet buralar hic parlak degil. Ne olursa olsun orada olmak cok daha iyi sizin icin. En azindan can guvenliginiz var ve cocugunuz da cok daha iyi egitim alabilir

Ben de iş arıyorum ama yıllardır çalıştığım için o kadar isteksizim ki..
Başka bir firmada, herşeyi sil baştan tekrarla..! Bıkkınlık konusunda hak veriyorum kesinlikle..!
Tabi sizin extra eşiniz ve çocuğunuz var, ben bekarım.. ama her insanın sorumlulukları farklı farklı..
Bir şekilde çalışma mecburiyeti var.. Ama benim için sorun çalışmak değil, başkalarının yanında çalışmak..
Herkese laf anlat, milletin derdini çek.. Kendini patron sanan yalakalar, sahte gülümsemeler filan.. içim şişti.!!!
Size tavsiye vermek isterim ama bilemedim. Sonuçta, herkesten önce bebeğiniz var.
Daha az yorucu bir işe geçseniz ya da daha yakınlarda bir iş.. ya da siz işe yakın bir yere taşınsanız..?
.

Onu ben yazmadim ama aynen beni anlatiyor sanirim :)
isin bu kisimlarini dusundukce kelimenin tam anlamiyla sacimi basimi yolasim geliyor.
Birde kadin oldugun, ustune cocouklu evli bir kadin oldugun icin elinin ucuyla is yaptigini zannedenler, her zmn kocanin yada baska bir erkegin isinin senden ustun oldugunu sananlar. toplunun degersiz gormesi, hakkinin verilmemesi.
sukurki is yerimden memnunun, bir miktar kadin oldugum icin ucreti kestiklerini dusunmeme ragmen memnunum, isimi severek yapiyorum, butun bu engeller olmasa bayila bayila bile yapabilirim.

sukur ki en azindan isi seviyorum, butun bu sikintilara ragmen yine e iste mutsuz degilim ama artik dayanacak boyuta geldim. is degistiremem, daha iyisini bulma ihtimalim de zmnimda yok, vizeye bagimliyim. tek carem ise yakin biryerlere tasinmak olur, oda kazandigimin tamammina yakinini ev kirasi ve kizimin okuluna vermi gerektirir. isimin oldugu muhit bizim evin oaraalrdan iki kat pahali diyebilirim.

Ben de bazen oturup dusunuyorum gercekten bu kadar parcalamaya deger mi,
zira bu stresle 30 yasimda hik diye gitcem.
Mesele zengin koca da degil, benim hayatla derdim var,
zira bu bahtsizlikla prenses gibi yasatilmayi birakin itilip kakiliriz meslegimiz yok diye.

Yurtdışında herşey okadar pahaliki para artırmak artık imkansız, zaten faturalar maaşın yarısı eder nerdeyse, kendinizi fazla yormayın, saglıgınızdan olursunuz, birazda sorumlulugu eşiniz yüklensin, ömür boyu sizmi bakacaksınız.

orasida oyle aslinda, bende de bu sanssizlik varken prenses falan da olamazdim.
Zengin falan degil ama caliskan, su tasin suyunu cikaran kocalardan varsa alirim bir dal. benimki hic oyle cikmadi...

Bunu söylememin bi faydası yok artık ama keşke hem kendinizi hem hayatı tanımadan, beklentilerinizi ölçüp biçmeden önce evlenip çocuk yapmasaymışsınız.
Eşinize beklentilerinizden bahsediyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…