Calisan kadin olmaktan biktim


esim simdiye kadar hic bende fazla yuklenmedi, hep bir bahanemiz vardi, okulumuz vardi falan filan ama bu durum hic degismedi, ben bitirdim calsimaya basladim o halen daha bitirmedi. millet bitirmeden is buldu bu bulamadi, aramadi bile.
yurtdisinda derdim henuz para biriktirme degil ki cok birikmiyorda zaten, kizim az biraz daha biseyler ogrensin, birde ulkeye donsek nereye doncez hicbirsey net degil, bunlar biraz daha netlessin diye bekliyorum. ama bu hayat da gunden gune beni yiyip bitiriyor.
 
Bunu söylememin bi faydası yok artık ama keşke hem kendinizi hem hayatı tanımadan, beklentilerinizi ölçüp biçmeden önce evlenip çocuk yapmasaymışsınız.
Eşinize beklentilerinizden bahsediyor musunuz?

kendimi de hayatida yeterinde taniyordum ama ne yazikki esimi taniyamammisin bu bir gercek.
klasik erkek taniminda vardurya hep tasin suyunu cikarir calisir cabalar ailesine bakar, o tip erkek pek kalmamis. etraftan gozlemledigimde bu, benim esimde gordugumde bu.
kadinin calisma ozgurlugu var sonuna kadar ama bununla beraber erkegin kaytarma ozgurlugude almis basini gitmis.
bnen yinede sonuna kadar calisirim ki her zmn calistim, hicbir sorumluluktan kacmadim ama ailede tek calisan olmak, karsimda amacsiz tembel bir tip gormek beni yedi bitirdi aylardir.
 
+1
bazen düşünüyorum bunu ben de
bir arkadaşım var liseden mezun olur olmaz hiç üniversite iş demeden zengin kocayla evleneceğim diye tutturdu
mezun oldu iki sene sonra evlendi dediği gibi zengin biriyle
şu an evli iki çocuğu var kocası ona üniversite okuttu
bir bebek ürünleri satan dükkan açtırdı da istediği saatte işe gidip geliyor
kız şu anda evli mutlu çocuklu
üstelik özelde olsa bir üniversiteden mezun ve kendi işi var

ben önce üniversiteyi kazanacağım diye yırtındım sonra çalışacağım diye sonra da atanacağım diye yine rahata ermedim her gün işten eve bir ton sorun getiriyorum
evli değilim çocuğum yok bu gidişle olacağa da benzemiyor
neyse bu halimizi de şükür

üstte biri yazmış ben de öyle bir şans var ki zenginle evleneceğim derdim ya adam fakir olurdu ya hani şu kibriti bile sayıyla harcayan cimri biriyle evli olmuş olurdum
o yüzden yine de çalışmak iyi diyorum
 
"elin kitap okumamış, üç kelimeyi yan yana getiremeyen tipleri" diye aşağılama içerisinde olursanız zaten bu akademik hayat size pek bir şey katmamış, sırf etiket ya da para için bir şeyler yapmaya çalışmışsınız imajı ortaya çıkıyor ki bu durumda da depresyonda olmanız doğal.
 

insan ne yaparsa ilk basta kendi icin yapiyor tabi, bizim okumamizda calismamizda ilk basta kendimiz icin. kimsenin durumu digerini baglamiyor ama insan yinede toplum tarafindan ne azindan yakin cevremiz tarafindan takdir edilmek istiyor.
evli olmadiginda birtek kendi ailen ve arkadaslarinin basik acisi seni ilgilendiriyor, evli olunca birde kendini bilmez es ailesi devreye giriyor.
ah oglumm sende cok yoruluyorsun diyen kv cikiyor karsina, oglumun aranasi oglumun evi diyen sen yokmussun hic calismamissin gibi davranan sacma sapan insanlar peydah oluyor.
sonra birgun kalkip hepinizden cok pis nefrek ediyorum diyorsun
 
o tip taştan su çıkaracak çalışkan adamlar yok artık eskisi gibi
sadece eşiniz değil
etrafta ki erkeklerde de evli arkadaşlarımın kocalarında da görüyorum
adamlar 30'una kadar çalışmamak, askere gitmemek için binbir takla atıyor
hepsi çalışan bayanlarla evlenmek istiyor eşi ev hanımıysa onları kendine yük olarak görüyor
 

Eşiniz çalışmıyor mu? Yoksa size güvendiği için sizi rahat ettirecek kadar iyi olan işi mi aramıyor?
 

off sana hic laf yetistiremiycem...
assagiliyorum evt bu tipleri assagiliyorum, eiket icin, para icin onca sene okudum, depsesypondayim, dahada sokmak istersen hic durma yaz dok icinde kalan laf sokmaya yer aradigin seyleri...
 
Eşiniz çalışmıyor mu? Yoksa size güvendiği için sizi rahat ettirecek kadar iyi olan işi mi aramıyor?

is aramioyr, ben zorluyorum, guzel isler bulma hayalleri var, ama cabasi yok.
ben bunun direk cocouklugundaki yetistirilme tarziyla ilgili oldugunu dusunerek iyice sinir oluyorum anasina
 
is aramioyr, ben zorluyorum, guzel isler bulma hayalleri var, ama cabasi yok.
ben bunun direk cocouklugundaki yetistirilme tarziyla ilgili oldugunu dusunerek iyice sinir oluyorum anasina

O zaman karşınıza alıp ciddi bi konuşma yapacaksınız böyle giderse ona olan saygınızı iyice kaybedeceksiniz çünkü. O zaman da evli kalmanın pek anlamı olmuyor.
 
O zaman karşınıza alıp ciddi bi konuşma yapacaksınız böyle giderse ona olan saygınızı iyice kaybedeceksiniz çünkü. O zaman da evli kalmanın pek anlamı olmuyor.

bicok kez konusmuslugumuz da var, yinede konusuyoruz ara ara ama bir gelisme varmi dersen bence yok.
ki su an sanirim birazda iyice daralmamdan sebep, bu saaten sonra burda buldugun is benim neyime yarayacak, vaktinda yapacaktin bu basvurulari diyorum.
 
off sana hic laf yetistiremiycem...
assagiliyorum evt bu tipleri assagiliyorum, eiket icin, para icin onca sene okudum, depsesypondayim, dahada sokmak istersen hic durma yaz dok icinde kalan laf sokmaya yer aradigin seyleri...
O zaman fakirliginde sana mutluluklar.
off sana hic laf yetistiremiycem...
assagiliyorum evt bu tipleri assagiliyorum, eiket icin, para icin onca sene okudum, depsesypondayim, dahada sokmak istersen hic durma yaz dok icinde kalan laf sokmaya yer aradigin seyleri...
yy midem bulandı iyice.. sana fakirliğinde mutluluklar. bu kafayla daha çoook buralarda dert yanarsın. aşağıladığın o insanlara muhtaç olasın ne diyeyim. bak o gün mutlu olursun. laflarını al başkalarına yetiştir. hiiiç laf istemiyorum senden. hediye paketi ile az önceki lafları da iade ediyorum. akademik kariyerin için harca kelimelerini.
 

ya sabir !
bunlari dinlemek zorundamiyim Mune
KIB !!
bu sitenen, kendini bilmez, her lafa maydanoz, sizofren tiplerinden biktim usandim Kazen
kimin midesi bulanmis, fakirligimde mutlulugum kimi neden germis, kendisine sorup ogrenirmisiniz lutfen.
daha kac kere KIB yapmam gerekiyor.
Bne kimseyi hedef alan bir yorum yada cumle yazmama ragmen bu ne terbiyesizlik bu ne kendini bilmezlik!!!
 
Son düzenleme:
orasida oyle aslinda, bende de bu sanssizlik varken prenses falan da olamazdim.
Zengin falan degil ama caliskan, su tasin suyunu cikaran kocalardan varsa alirim bir dal. benimki hic oyle cikmadi...
Valla çok doğru ben de her gün 3 saat gidiş geliş yapıyorum okula şimdi eşim asgari ücret ile çalışıyor ilerde ben öğretmen olunca ya da çevirmen ben onu rahat ettirmiş olucam tamam adamı seviyorum da ben 4 araba değiştiriyorum benim her gün yuruyup gittiğim kadar yolu yürümüyor neymiş yorulurmus ben hiç yorulmam sanki babası bırakıp geliyo arabayla.Bi de yurtdışı hayali var oraya gitsem orda da ben bakicam valla çok zengin taliplerim oldu parada gözüm de yok ama yani biraz daha rahat olmak istiyorum.Bunca yol çekiyorum ben o daha cok yoruluyor oluyo ev işleri ve yemek de tamamen bende kaynana desen durmadan yemege gelin der hiç kaynana denemiştir oh olmuş.Valla kusura bakmayın konunuzu da dagittim ama hak veriyorum ben size ben de taşı sıksa suyunu çıkaran adamlardan istiyorum
 
Hayatınız boyunca hiç kitap okumadiginiz için mi alindiniz anlam veremedim
 

bana sorarsan esin icin hedakarlik yapmaktan bir an once vazgec.
ben su an artik yaptikalrimi kizim icin yaptigimi duusnerek devam ediyorum bu duruma, bir tek esim olsa hic dusunmez isi bile birakip yan gelip yatabilirdim. hos isi birakamazdim cunku seviyorum her sekil
ama zorlukla mucadele seviyemi sifira indirirdim.
sizde cocoukta yoksa ve fedakarligin bir tek esin icinse, bir an once basla yol bulmaya calis derim.
 
Hayatınız boyunca hiç kitap okumadiginiz için mi alindiniz anlam veremedim
kitap mı o da ne? aşağılanmaya alışmış bir toplumun hakkını niçin savunuyorum allahım! bunlar karşılıklı mutlu zaten. bu da anlamamış hadi devam edin siz... iki kitap okuyunca millet de havaya giriyor ya deli oluyorum. biri şunları toplayıp kraliçe, prenses filan yapsın bir yerlere.
 
valla ulkeye sakin donme bence.. biz kacmya calisiyoruz..

gercekten o kadar kotumu ya
ben 8 senedir yurt disindayim, daha once Turkiye'de yuksek lisans yaptim guzel bir universitenin oldukta aktif bir bolumunda, inanin ne birbirinin yolunu tikamaya calisanlara ne de asiri derecede kiskanclik yapip ortam gerenlere rastlamadim.
simdi birbirinin projesini calmaya calisnalarmi dersiniz, projeyi onaylatmayi reddeden bolum baskanimi dersiniz herseyi duyup deli oluyorum. zaten son oalylari hic saymiyorum bile.
inanin gercekten donmek istiyorum, gercekten calsimak istiyorum ulkemizde. ama dondugume pisman olmayida goze alamiyorum. hickimse donmesin o zmn nerde kaldi bunca sene cabalamaklar.
diyorumya eskiden ideallerim vardi, suan hicbiris kalmadi, kedni rahatimi dusunuyor hallerindeyim. onuda bulamiyorum birde o var tabi.
 
Bence siz kendinizi çok yıpratıyorsunuz, öncelikleri değerlendirip bazı isteklerden vaz grçmek gerekir. Örneğin eşiniz mezun olana ve iş bulana kadar ev alma vs fikirlerini unutup evin çalışanı olarak sizin konforunuz düşünülmeli, biraz kese açılabilir bu uğurda, çalıştığınız yere yakına taşının ve kızınızın okulunu değiştirin, yetmediğinde de birikmişinizden harcayın, villa bakabiliyorsanız o birikmiş sizi baya idare eder, sizden kıymetli mi. Tr de olsanız zaten kızınız iyi eğitim alsın diyr özel okullara bayacaksınız o kadar para, yine maaşınız yetmeyecek ki tek kişi çalışacaksanız.
Koca parası yemek istemeniz de anca bunalmışlıktan, yoksa hiç yemediğiniz için o duyguyu bilemeyebilirsiniz, yakın bir akrabam ev hanımı, eşinin de maddi durumu iyi, ama akrabamın babasından kalma küşük bir tarlası var, yıllık çok cüzi bir geliri oluyor oradan, ama her zaman der, o para benim için daha kıymetli, kimse nereye harcadığımı sormadan istediğim şekilde değerlendirebiliyorum diye. Kendim de şu an uzun süreli doğum iznine ayrılıcam, kreş yaşına kadar evde kalacağım, şimdiden eşimden para isteme fikrinden hoşlanmıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…