at gozluklerinizi cikarin derim kk da kadinlarin vasiflarini gozluklerinizle goremezsinizYa boşver bu forumda çok var çocuk bakma dışında hayatta hiç bi vasfı olmayan kadınlardan. Sıkma canını. Kibirli de olursun kibirsiz de kimi ne ilgilendirir.
sakın buraya gelme. sakın. ikincisi bence çalıştığın yerde ev tut eşyaları taşı. eşin seninle gelirse gelir gelmek istemezse boşarsın. empati yapıyorum ben eşimi idare etmeye çalışsam niye evli kalayım ki. yani niye hep çalışan ben olayım. taşı evi ona sormadan
canım sen evi bul firmaya taşıt. günde o kadar saat otobüsle yol mu çekilir. sen hallet ev işini. eşinden destek beklemebosamak istesem bosayamam da :) simdi tukiyeye git adami bosa, geri gel, vize problemi.
artik bu vizeler kalksin yedi bitirdi beni bu dert.
süperdiNe var ülkenin durumda canım nerede bulunuyor iseniz bizi çekemedikleri için mübalağa ediyorlar
Eşini biraz sars. Yakın tek başına çalışmaktan. Desteğe ihtiyacım var de. Kendimizi güvene almalıyız tek maaşla bu devirde olmuyor, çocuk var masraf çok iş çok stresli, hayat buhranlarla dolu maddi olarak destek gerek bu aileye de. Sorumluluk duygusunu harekete geçirmen gerekli.
Ben bekarken calistim ama evlendigimden beri calismiyorum. Cocukla calismak gercekten zor. Kadinlarin mesaisi bitmiyor eve gel cocukla ugras gece emzir uyumadan işe git bir arkadasim var böyle kocasi evde hic yardim etmez. Eve geliyorum yemek temizlik sabah kahvalti hazirla cocuklari birak hepsi bana bakiyor diyor. Ev aldilar yazlik aldilar bir arabalari var baya lüks ve pahali ama kocasi bir kere bile kullanmasina izin vermiyor.
Kadin calisiyorsa bile degerini bilecek bir adam olmali karsisinda gece uyanan bebegi yeri gelmeli adam susturmali. Yemekte temizlikte her işte adam da kadin kadar aktif olmali ki şartlar eşit olsun. Ama cevremde genelde calisan arkadaslarin yakindigi konu eşlerinin hicbir işte yardim etmemesi. O zaman haksizlik oluyor cunku adam mesaisi bitince hicbirsey yapmiyor hafta sonu yatiyor kadin cocukla ugrasiyor surekli evle yemekle temizlikle vs. O zaman calismanin anlami kalmiyor kölelik gibu oluyor. Eşinizin size yardim etmesi cok onemli. Hele birde calisirken kocasina evine aldigi ev aletinin veya üzerine aldigi kiyafetin hesabini bile veren bayanlar var ki onlarin ki dah kötü bence.
Ne var ülkenin durumda canım nerede bulunuyor iseniz bizi çekemedikleri için mübalağa ediyorlar
Bu durumlarda işin sırrı eşinin senin maddi desteğine olan inancını sarsmak. Yapamiyorsun, bunalimdaymissin, yumurta kapıya dayanmak uzereymisde önlem alması gerekiyormus gibi davranacaksin. İşten çıkarsa biz ne yaparız diye dusunecek ya da işte çalışamayacak kadar psikolojisi bozulursa ne olur benim çalışıyor olmam gerek diyecek.sorumluluk duygusunu falan hepsini ara ara sarsiyorum, bi gaza geliyo geri sonuyo :)
aslinda iste son bir yildir falan sarsmaya basladim, en bastan beri sasrmaliymisim.
bide su ornekelr vardi etrafimizda, hem okuyup hem calisan, karisi bilmem ne marka cantayla dolasan tipler.
ben hep ay ne sacma hayat diyip gulup geciyodum, demiyodumki adama nbak ne fedakar. simdi dusundukce delleniyorum o ayri...
at gozluklerinizi cikarin derim kk da kadinlarin vasiflarini gozluklerinizle goremezsiniz
Bu durumlarda işin sırrı eşinin senin maddi desteğine olan inancını sarsmak. Yapamiyorsun, bunalimdaymissin, yumurta kapıya dayanmak uzereymisde önlem alması gerekiyormus gibi davranacaksin. İşten çıkarsa biz ne yaparız diye dusunecek ya da işte çalışamayacak kadar psikolojisi bozulursa ne olur benim çalışıyor olmam gerek diyecek.
Bende işsizlikten sıkıldım yaa
Aynen bizi çekemedikleri aşikar bizdeki ademisyen gazeteci egitimciye verilen değer hiç bir yerde yokya aslinda boyle de dusundugum cok oluyo benimde, neyi varmis ulkenin, mis gibi cekemiyorlar diyesim var.
hayya umidim vve idealist hayallerim bile var.
ama bu aralar feci sekilde kendi rahatimin derdindeymisin onu anladim, neresi rahatsa orasi olsun hic ugrasmiyim biel diyorum.
Çalışanlar yorgunluktan şikayetçi ev hanımları da boş zamandan aslında boş zaman çok yok ama iş hayatı daha iyi bence maddi manevi insanı rahatlatıyor yıllık iznin yok mu bisüre izin kullan istersen oyi oluriyice olcup bicip bilincli ise gir cnm, aceleye getirme.
benim butun hayatim biraz kosusturmayla gecti aslinda, biri bitti biri basladi. hep bi mecburiyetten ara veremedim hic. ve asiri yordu bu beni.,
kararimiz olaylarin gelismesine bagli, esim okulu bitirip is bulma becerisi gosterirse bir sure daha kalabiliriz, yoksa zaten donmek zorundayiz.
arabamiz var ama is yerine arabayla gitmek daha da yorucu olabiliyor, araba kizimin krese goturup getirilme isi icinde lazim ne yazikki, ikinci bir araba alacak durumumuzda pek yok gibi.
ise yakin ev bakiyordum bir ara ama ben bakiyordum ne yazikki, her eve sacma salak yorumlar yapan esim sinirlerimi bozdukca sogudum zaten, ise yakin ev arti kizimza yine bu taraflarda anaokulu bulmak, usteklik bu muhitin daha pahali olmasi, kazandigim butun parayi zaten bu ikisine verecek olmam.. derken yine cikmazda kaldim.
esimle bazen konusuruz bazen deliririm kavga ederiz, ama firimi bir sekilde biliyor.
suan mutlu olmami birtek maddiyata endekslemis durumdayim, disardan bakan eminim kafayi parayla bozmussun diyebilir. ama 5 yildir bu adamin ciddi anlamda zugurtlugunu cekiyorum, benden tek kurus fazla kazanamadi, herseyi beraber yaptik. ama artik ciddi anlamda rahat etmek istiyorum, mumkunse birazda ben koca parasi yemek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?