Çalışan kadının eşi ev işlerine ne ölçüde yardım etmelidir

sohrabbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
1.680
766
133
Evet hanımlar durum sizlerde nasıl ? bu konuda eşimle aynı fikirde değiliz.. Bazen olsun elime mi yapışır diyorum ama bazen de şeytan kanıma giriyor SEN DE PARA KAZANIYORSUN diyor...

Haua
Evet hanımlar durum sizlerde nasıl ? bu konuda eşimle aynı fikirde değiliz.. Bazen olsun elime mi yapışır diyorum ama bazen de şeytan kanıma giriyor SEN DE PARA KAZANIYORSUN diyor...
Valla hayat musterek bn ev hanimi olmama ragmen esim elinden geldigince yardimci oluyor sadece calismaya bile gerek yok

peki bunu eşime nasıl anlatabilirim... misafir gelince falan yapar herşeyi ama normal durumda hep hizmet bekliyor

Bence vicdan meselesi. İnsan kıyamaz, eşi de ev arkadaşı da olsa neticede ortak yaşam bu. Yardım etmeli elbette. Ama adalet duygusu öğretilebilecek bir şey mi onu bilemiyorum.
Maddi durumunuz müsait ise bir yardımcı bulun en güzeli. Hem tatilleriniz size kalır hem de huzurunuzu satın almış olursunuz.

Kimin elinden ne gelirse onu yapmali.
Bugun boynum cok agriyordu sen supur sil dedim. Ben de egilmemi gerektirmeyecek islere yoneldim. Duruma gore degisiyor yani.

Siz yemegi yapiyorsaniz o salata yapsin
Makinayi yerlestirsin
Camasir asip toplasin mesela

Bu ay maasinizi vermeyin.
Bu ay eve hergun gelen hizmetciye verecegim bu parayi diyin.
Sonucta siz yapmasaniz esiniz de yapmayacak anladigim kadari ile.

Yada esinizden her ay belli miktar para alin temizlikci tutun.
Cok faydasini gorursunuz.
Maddiyatim el versin ilk yapacagim istir. 15Te bi gelse super olur

Çalışan kadınla erkek bir değil. Erkeğin sorumluluğu daha az oluyor her anlamda.
Ne kadar iş bolumu yapılırsa yapılsın yine genel yük kadında oluyor. Birde çocuk varsa sorumluluk artıyor.
Yemeği kadın yapıyorsa sofrayı kurup kaldıran erkek olmalı. Çamaşırları mak.çıkarıp asmalı. Haftalık yapılan buyuk işler beraber yapılmalı.
Aldığını yerine bırakmalı. V.s böyle surup gider.

Eğer destek değilse yardım edecek biri tutulmalı.

şuan temizlikçiye maddi durumumuz müsait değil ama ben kadın istemiyorum zaten birlikte yapalım istiyorum

ya bide insan sevdiğinin iki katı yorulmasına nasıl razı olur ben ona hiç kıyamazken en çok buna üzülüyorum :KK42:

Bizde düzen bellidir ikimizde çalışırız pazar günü kalkar kahvaltı keyfi yapılır 1 saat sonra kalkarım mutfağa dip köşe temizlerim koca hafta yemeğiydi derken baya iş olur bugün mesela buzdolap ın komple iç dış temizledim mutfak dolapları fayanslar eşim de süpürme bölümü vardır benden iyi süpürür dip köşe :) arkasından vileda ile ben silerim üstten toz alırım o arada eşime söyler makınaya çamaşır atar makına biter ben asarım böylece ben çalışıp o oturmaz oturamaz :) ben de çalışıyorum bende eve para getiriyorum :) çok şükür ki eşim söylenmez hiç bir zaman bugün mesela hakkını helal et hayatım dedim hayat müşterek koca hafta evi kullanıyoruz sende çalışıyorsun benden ikimizde yapınca benım hoşuma bile gidiyor dedi içim rahatladı :) bazen çok mu haksızlık yapıyorum diye dusunmuslugum de olmuştur çünkü :KK14:

İşine gelse herseyı yapar eşler.benim eşim utu yapar genelde.yada wc banyo yıkar sağolsun.keyfu hangisini yapmak isterse ev hanımıyım ama yardımcı olur her hafta temizlikte

Bizde düzen bellidir ikimizde çalışırız pazar günü kalkar kahvaltı keyfi yapılır 1 saat sonra kalkarım mutfağa dip köşe temizlerim koca hafta yemeğiydi derken baya iş olur bugün mesela buzdolap ın komple iç dış temizledim mutfak dolapları fayanslar eşim de süpürme bölümü vardır benden iyi süpürür dip köşe :) arkasından vileda ile ben silerim üstten toz alırım o arada eşime söyler makınaya çamaşır atar makına biter ben asarım böylece ben çalışıp o oturmaz oturamaz :) ben de çalışıyorum bende eve para getiriyorum :) çok şükür ki eşim söylenmez hiç bir zaman bugün mesela hakkını helal et hayatım dedim hayat müşterek koca hafta evi kullanıyoruz sende çalışıyorsun benden ikimizde yapınca benım hoşuma bile gidiyor dedi içim rahatladı :) bazen çok mu haksızlık yapıyorum diye dusunmuslugum de olmuştur çünkü :KK14:

ilk zaman bizde öyleydik şimdi benim boş günüm oldu işim hafifledi diye benden bekliyor hep

ilk zaman bizde öyleydik şimdi benim boş günüm oldu işim hafifledi diye benden bekliyor hep

Hmm bilemedim bizde 3 sene olacak evleneli çok şükür sıkıntı yok olacağını da sanmıyorum eşim 3 erkek kardeş 3 kardeş te annelerine de çok yardım eder ev işlerinde :)

Hmm bilemedim bizde 3 sene olacak evleneli çok şükür sıkıntı yok olacağını da sanmıyorum eşim 3 erkek kardeş 3 kardeş te annelerine de çok yardım eder ev işlerinde :)
ne güzel maşallah.. benimki de fena sayılmaz ama hep dışardan erkek iş yapmaz safsatalarıyla dolduruldu

kimine göre çok kimine göre az yardım ediyor eşim.
arkadaşlarımın evdeki bütün ütüyü yapan eşleri var mesela, bizde öyle bir durum söz konusu olmaz.
çamaşırı çoğunlukla eşim asar, haftada 1 belki 2 yemekten sonra mutfağı toplar.
yine haftada 1 balık pişirir, ama sağ olsun mutfağın içine eder, hani balığa elimi sürebilsem ona bırakmam o işi ama el mahkum.
zaman zaman çocuğu uyutur.
ama rahatsızsam, hastaysam her işi yapar.
iki gündür hastayım, kahvaltıyı hazırladı, topladı. evi sildi süpürdü.
yine akşam yemeklerini hazırladı. ( yemek vardı o sofrayı kurdu sadece)
bir şekilde idare edip gidiyoruz yani, öyle bu iş senin görevin sen yapacaksın diye tuttursam arıza çıkar bizde.
duruma göre değişiyor yardımları.

kimine göre çok kimine göre az yardım ediyor eşim.
arkadaşlarımın evdeki bütün ütüyü yapan eşleri var mesela, bizde öyle bir durum söz konusu olmaz.
çamaşırı çoğunlukla eşim asar, haftada 1 belki 2 yemekten sonra mutfağı toplar.
yine haftada 1 balık pişirir, ama sağ olsun mutfağın içine eder, hani balığa elimi sürebilsem ona bırakmam o işi ama el mahkum.
zaman zaman çocuğu uyutur.
ama rahatsızsam, hastaysam her işi yapar.
iki gündür hastayım, kahvaltıyı hazırladı, topladı. evi sildi süpürdü.
yine akşam yemeklerini hazırladı. ( yemek vardı o sofrayı kurdu sadece)
bir şekilde idare edip gidiyoruz yani, öyle bu iş senin görevin sen yapacaksın diye tuttursam arıza çıkar bizde.
duruma göre değişiyor yardımları.

aynı durum bizimki de yalnız eşim düzenlidir...ama daha çok görevleri bence

Back
X