Çalışan kadının eşi ev işlerine ne ölçüde yardım etmelidir

Ben de çalışıyorum neredeyse 12 saat :( eşimin kendi işi sabah erken gitme derdi yok sabahları genellikle kahvaltımızı o hazırlar çıkan bulaşıkları makinaya koyar. Onun dışında çok nadir sepet yığıldıysa çamaşırları makineye atar bittiğine denk gelirse kurutmaya atar. Onun dışında ev işi yapmıyor bu adam uzun suredir ya bak şimdi aklıma getirdiniz. Ben de haftaiçi dehşet stres ve yoğunluk içinde çalıştığımdan haftasonumu temizliğe ayırmak istemiyorum tamamen. Arada temizlikçi getirtiyorum ama oyle 15 te bir falan alamam çocuk yok henüz. Eşim cumartesi de çalışıyor bazen pazar da gidiyor. O yüzden bişey yaptıramıyorum pazarları da temizlikle öldürmek istemiyorum. Ama hep biz kadınlar :63:sorumluyuz sanki evin temizliğinden ben bu adama ne ara iş yaptırıcam yaa

Bazı şeyleri düşününce o kadar özeniyorum ki (Allahım bi kapı aç bi yardım et diyorum)
8-3 çalışan bir bayanım. Eşim sabah ben işteyken 2 saat çocuğa bakar kreşe bırakır. Senden çok bakıyorum çocuğa der
Eve geldiğimde ortalık savaş alanı gibidir. Asla dokunmaz toparlamaz.Hiç bir şeyi yerine koymaz.
Ayda bir yemek yapar. Hep yapıyorum ya der.
Akşam çocukla çok nadir oyun oynar. hep ben oynuyorum der.Çocuk yaramazlık yapsa bağırır çocuğa bakmıyosun der.
İşten gelir yatar... sohbet vs hak getire...
Aklınıza gelebilecek tüm işleri ben yaparım. Hastayken bile ayağına yemek bekler.
Yaptığı en büyük iş sofrabezini arkamdan getirip dönmek..
Hakkını yemeyim arada bi çay suyu koyar(sadece suyunu) :)
Okuldan geldiğimde ortalığı toparlamaktan yemek yapamazsam ne zaman yemek yaptın ki der.
Allah yardım etsin bana...

Son düzenleme:
Eşimin kendi iş yeri var.Bende özel bir şirkette 12 yıldır çalışıyorum.
İkimizinde işleri oldukça yoğun,Birde Allah bağışlasın oğlumuz var.
Evimizde yardımcımız var.Başka türlü yetişmek mümkün değil.
Ki ben evlenmeden öncede,kendi evimde yaşarken haftada 2 gün gelen bir yardımcım vardı.

Erkeğin erkekliği karısını her konuda mutlu ve huzurlu kıldığı ölçüde ortaya çıkar.. Ben böyle düşünüyorum.. dolayısıyla çalışse de çalışmasa da eşine belli ölçülerde ev işlerinde yardımcı olmalı..
Eşi çalışıyorsa hepten yardımcı olmalı.. Bunun eve para getirmekten ziyade vicdan ile alakası olduğunu düşünüyorum..
Ben şahsen mutfak dışında her yerde yardımını isterim ve yapar da allah razı olsun.. Mutfağa sokmuorm çünkü daha beter edio :D
Zaten gebeliğin başından beri de te 15te bir kadın geliyor.. o daha da büyük rahatlık oldu..

yine ev işleri yüzünden yine kavga ettik oturdum deli gibi ağlıyorum boşanmayı bile düşünüyorum :KK61:

yine ev işleri yüzünden yine kavga ettik oturdum deli gibi ağlıyorum boşanmayı bile düşünüyorum :KK61:

yok artık,ev işleri yüzünden boşanılır mı? ben 3,5 aylık evliyim.çok yorgunum bana yardım eder msn derim eşime ve yardım eder. genelde evi o süpürür ben silerim. arada yemek yapar ama tabii ben söylemeden yapmaz.söylediğimi de iki etmez yapar. yetişemiyorum ev işine tek başıma de,işi biraz sal bakalım.evi o halde görünce belki yardım eder o_O

caniimm erkek milletini rahat birakmayacaksin sen soylemeden uapmazlar birazda sende nitiyor is sen soyleye soyleye alistiracakson

tatilde bile kıçını yayıp hizmet etmemi bekliyor öküz

yok artık,ev işleri yüzünden boşanılır mı? ben 3,5 aylık evliyim.çok yorgunum bana yardım eder msn derim eşime ve yardım eder. genelde evi o süpürür ben silerim. arada yemek yapar ama tabii ben söylemeden yapmaz.söylediğimi de iki etmez yapar. yetişemiyorum ev işine tek başıma de,işi biraz sal bakalım.evi o halde görünce belki yardım eder o_O

aah ah neler etmedim ki

ister hasta olayım ister işten geç geleyim istersem ölmek üzere olayım hazır yemeği ısıtmaz kuru sofrayı toplamaz çocuğun ödevine yardım etmez eve hiç karışmaz hamileyim eğilmekte zorlanıyorum umurunda olmaz kendi kendime hem eve hem işe hemde oğluma yetmeye çalışıyorum bir kerede şunu alıp şuraya koyayım demez bende sallamıyorum artık ev işi ne zaman istersem o zaman yapıyorum isterse evi b.k götürsün saldım çayıra mevlam kayıra hakkımda hayırlısı artık :))))

ister hasta olayım ister işten geç geleyim istersem ölmek üzere olayım hazır yemeği ısıtmaz kuru sofrayı toplamaz çocuğun ödevine yardım etmez eve hiç karışmaz hamileyim eğilmekte zorlanıyorum umurunda olmaz kendi kendime hem eve hem işe hemde oğluma yetmeye çalışıyorum bir kerede şunu alıp şuraya koyayım demez bende sallamıyorum artık ev işi ne zaman istersem o zaman yapıyorum isterse evi b.k götürsün saldım çayıra mevlam kayıra hakkımda hayırlısı artık :))))

canım senin işin daha zormuş Allah kolaylık versin o_O

Bazı şeyleri düşününce o kadar özeniyorum ki (Allahım bi kapı aç bi yardım et diyorum)
8-3 çalışan bir bayanım. Eşim sabah ben işteyken 2 saat çocuğa bakar kreşe bırakır. Senden çok bakıyorum çocuğa der
Eve geldiğimde ortalık savaş alanı gibidir. Asla dokunmaz toparlamaz.Hiç bir şeyi yerine koymaz.
Ayda bir yemek yapar. Hep yapıyorum ya der.
Akşam çocukla çok nadir oyun oynar. hep ben oynuyorum der.Çocuk yaramazlık yapsa bağırır çocuğa bakmıyosun der.
İşten gelir yatar... sohbet vs hak getire...
Aklınıza gelebilecek tüm işleri ben yaparım. Hastayken bile ayağına yemek bekler.
Yaptığı en büyük iş sofrabezini arkamdan getirip dönmek..
Hakkını yemeyim arada bi çay suyu koyar(sadece suyunu) :)
Okuldan geldiğimde ortalığı toparlamaktan yemek yapamazsam ne zaman yemek yaptın ki der.
Allah yardım etsin bana...
aynı benim kocam gibi
ALLAH yardımcımız osun bacım

sanırım doğru yoldayım uğraşlarım sonucu eşim bu sabah ben uyurken kahvaltımı hazırlamış :KK45: şimdi de mutfağı toparlıyor ve ev temilezme düşüncem vardı hani ne zaman yapıyoruz dedi :KK68: çooooooook mutlu oldum şükürler olsun yani şu aşamada hiçbir şey yapmasa bile olur teklif etmesi bile yeterliydi :KK75::KK75:

Bi hafta sonra hamilelikte 4. aya gireceğim. Eskiden yardım etmezdi, sonra biraz coştu. O da arada bi köfte yapar, et pişirir o yani. Temizlik, çamaşır bulaşık yine ben de. Ama o bile güzeldi. Bir kedimiz, bir de köpeğimiz var. Şu an eşimin benim için yaptığı tek şey; köpeğimizin arka bahçeye yaptığı pislikleri toparlamak. Hoş, onu da kaç kere söyledi yap diye, yapmadım. Çok sinirleniyorum. Çalışıyorum bu arada. Ev hanımı olsam hadi diyeceğim. Ne servisi biter ne karnı doyar. Bütün günüm hizmetle geçiyor. Çayını bile kendi alıp, karıştırmaz, hepsini ben yapıyorum. Günde iki posta kahvesi, 3 posta çayı, çerezi, meyvesi, yemeği derken bende hal kalmıyor. Yoruldum deyince de gülüyor ne yaptın dercesine. Bu kadar zor mu merhamet etmek anlamıyorum. İnsan sevdiğine nasıl bu kadar acımasız olabilir? Ben onun ne kötü zamanlarında yapamadığı tüm sorumlulukları üstüme aldım. Yaranamamışım meğer. Kuru kuru sevmekle olmuyormuş bu işler.

Back
X