• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadının yemek problemi

Üstte yazdım🙈 vallahi daha aklıma gelmeyen neler yapmışımdır. Balık da pişiriyorum ve bunların hepsini yağsız ya da sürme gibi az yağ ile yapıyorum. Ne Ocak ne duvarlar batıyor. Duman da yok. İşim bitince kalıntıları sıyırıp hadi bi de deterjan gezdirip makineye atıyorum bitti gitti.
13 dakikada iyi pişmiş biftek oluyor, 9 dakikada köfte pişiyor enfes biçimde. Ve köfteye ek yağ hiç sürmüyorum kendinde ne varsa o. Pizza yaptım, kızarmış cıtır atıştırmalık nohut yaptım. Evde düzenli ekmeğim olur mesela küçük porsiyon airfryer a da attım bi gün çok daha iyiydi pişme performansı. Kek de öyle zira. Brokoli karnabahar kızarttığım da oldu çok hafif bi lezzetti.
Uygulaması var indirip bakabilirsiniz çok farklı güzel tarifler var denemenizi tavsiye ederim:)
Çok tşk ederim. Elim fırına o kadar alışmış ki bunların hepsini fırında yapiyorum 🤷 deneyeceğim ,çok tşk ederim .

Çok tşk ederim. Elim fırına o kadar alışmış ki bunların hepsini fırında yapiyorum 🤷 deneyeceğim ,çok tşk ederim .
Rica ederim. Mesela bir Eti mümkün değil fırında bu kadar kısa sürede pişiremezsiniz.
Sadece tek tavsiyem sakın ilk seferde beğenmeyip vazgeçmeyin zamanla kendi damak tadınıza göre şekilleniyor. Ara ara kontrol ederek pişirirseniz çok rahat edersiniz.

O aletten bende de var . Ne yapıyorsunuz ki onda ? Biz birkaç kez patates denedik . Zaten çok fazla kızartma yapan biri değilim . Amaan dedim kaldırdım . Yazık annem hediye almıştı ,hiç kullanmadim.
Arkadaşın dediği gibi inanılmaz iyi . Ben de aydır kullanıyorum haftada 3 gün kesin fırın kullanmaz oldum Zaten suffle et yemekleri lazanya tavuk balık sebze bunları denedim 1 saatte fırında pişecek yemeğim 25 dk da miss

Rica ederim. Mesela bir Eti mümkün değil fırında bu kadar kısa sürede pişiremezsiniz.
Sadece tek tavsiyem sakın ilk seferde beğenmeyip vazgeçmeyin zamanla kendi damak tadınıza göre şekilleniyor. Ara ara kontrol ederek pişirirseniz çok rahat edersiniz.
Size katılıyorum yaptığım şeyleri not alıyorum modu ve dk olarak bir daha aynen oluyor . Karnıbahar yapmak istiyorum yumurta ve galeta ununa bulayıp denediniz mi acaba ? Birde brokoli sorayım biz pek sevmeyiz de sevmeye çalışalım oğlum içinde gerek diyorum

Benim fırınim profesyonel kullanım için olanlardan .O yüzden daha kısa sürede pisiriyor. Eşim evlenmeden önce almış ama philipse de alisabilirim tabiki. Bir iki kez deneyip kaldırdım . Mutfağım da küçük elimin altında kalsa hep kullanırım aslında .

Size katılıyorum yaptığım şeyleri not alıyorum modu ve dk olarak bir daha aynen oluyor . Karnıbahar yapmak istiyorum yumurta ve galeta ununa bulayıp denediniz mi acaba ? Birde brokoli sorayım biz pek sevmeyiz de sevmeye çalışalım oğlum içinde gerek diyorum
Ay karnabahar brokoliyi aylar oluyor deneyeli sanırım yağsız ya da az yağlı hafif bi pişirme sonrası sarımsaklı yoğurtla tüketmiştik sanırım. Ama denenebilir bence çok güzel olacağına eminim. Yumurtalı ekmek de güzel oluyor 😀
Mobil Uygulamaya bakın mutlaka

Ay karnabahar brokoliyi aylar oluyor deneyeli sanırım yağsız ya da az yağlı hafif bi pişirme sonrası sarımsaklı yoğurtla tüketmiştik sanırım. Ama denenebilir bence çok güzel olacağına eminim. Yumurtalı ekmek de güzel oluyor 😀
Mobil Uygulamaya bakın mutlaka
Ay evet yaaa baktım deneyeceğim tarifler var aslında oğlum pek durmuyor o yüzden zamanım çok kısa hazırlık için . 😃 bakayım bi bu hafta yemek menümde açık var oradan kopya çekerim 😃

Ay evet yaaa baktım deneyeceğim tarifler var aslında oğlum pek durmuyor o yüzden zamanım çok kısa hazırlık için . 😃 bakayım bi bu hafta yemek menümde açık var oradan kopya çekerim 😃
Bak brokoli linki buldum ama zeytinyağlı sarımsaklı filan yapıyor bu tarifte kızartma şeklinde. Imm ya canım cektş ahahah😀
Bi de brownie gördüm onu deneyeyim yarın olmazsa 😀

Şuan bende buna bakıyordum yaaaa benimde canım istedi birde körili karnıbahar istedim 😞 bugün akşam suffle yaptım ben miss 😀😃 kurabiye yapıyorum
Dur çok detay verme hamileyim 🤣 aşermek nasıl bi şey bilmiyorum ama aklıma ne gelse olsa da bi tadına baksak modundayım😅

Yazları bir kaç haftasonunu domates soyup doğramaya ayırıyoruz. Eşimle birlikte yapıyoruz, her 4-5 domates 1 tencere yemeğe tekabül ediyor. Bunları bu şekilde poşetliyoruz ve dondurucuya atıyoruz. Her yarım kiloluk sebze (Örneğin bamya) bir tencereye tekabül ediyor, bunu da bu şekilde poşetliyoruz. Bunun dışında pikniğe mangal yakmaya gidiyorsanız, bizim bahçemiz var burada yapıyoruz, domates, patlıcan ve biber közlüyoruz bunları da dondurucuya atıyoruz. Özellikle közlenmiş domates çorbası için kullanıyorum bunu. Aynı şekilde tencerelik yarım kilo etleri poşetleyip koyuyoruz. Böylece çoğu yemeğim hazır oluyor sadece pişme süresi oluyor. Haftasonları bir kilo soğanı alıp doğrayıp aynı şekilde dondurucuya atıyorum bu da 1 hafta 10 gün tencere yemekleri için yetiyor. Akşam eve gelince sırasıyla soğanı, domatesi ve yemeğin ana unsurunu tencereye atıyorum bunlar pişince yemeğim hazırlanmış oluyor daha az efor sarf ediyorum. Bu sırada eşim ya salata yapıyor ya yoğurt eziyor ben de sofrayı kuruyorum. Bunun dışında dondurucuda fazladan hamurum da oluyor bunu acil misafirler için poğaça yaparım diye saklıyorum. Haftada 3 çeşit yemek yapıyorum genellikle bir tencere yemeğini misafir yoksa iki günde tüketiyoruz. Yanına ekstra meze yaptığım da oluyor. Bakliyatları haşlayıp dondurucuya attığım da oluyor. Yine de evde yemekten çok sıkıldıysak dışarıda yiyoruz ya da dondurucuya başvurmadan balık alıp fırınlıyorum. İlla ki tüm bu dediklerim için en azından 1 saat mutfakta geçiyor ama o da şöyle, soğan kavrulduktan sonra domates ve sebzeleri tencereye atıyorum sonra tv izliyorum vakit geçiyor yemek de pişmiş oluyor.

Dünya düzeninde sıkıntı var hic boşa kafa yormayın vala. Sabah 7de işe gitmek üzere uyanip aksam 7de evde oluosan yemek yap ye topla otur diyene kadar 9 oluo sonrasi oturdun mu bayildin mi belli degil. Bu şekil yasaya yasaya ölüp gidiosun zaten. Ne yediğin neyi değiştirir.

10 yildir ısıtıyorum hic bisey olmadi cok sukur. Tavugun tarihine bakilarak yemek yapilirsa birsey olmaz
Sağlığımızı ilgilendiren konularda kişisel deneyimlere dayanarak bir otoriteymiş gibi yorum yapilmasini dogru bulmuyorum.

Sizin başınıza gelmemesi, tavuğun ısıtılmasını güvenli yapmıyor.

Mesele tavuğun tarihi değil. Tavuğun kendisi. Yıkanması, tavuğa temas edip elleri yikamadan bakterileri yaymak, iyi pişmemesi, pişmiş tavuğun ısısı düştükçe bakteri üretmesi...

Sağlığımızı ilgilendiren konularda kişisel deneyimlere dayanarak bir otoriteymiş gibi yorum yapilmasini dogru bulmuyorum.

Sizin başınıza gelmemesi, tavuğun ısıtılmasını güvenli yapmıyor.

Mesele tavuğun tarihi değil. Tavuğun kendisi. Yıkanması, tavuğa temas edip elleri yikamadan bakterileri yaymak, iyi pişmemesi, pişmiş tavuğun ısısı düştükçe bakteri üretmesi...
İnsanların salmonelladan haberi yok heralde. Tavuk pişirmeyi sevmem hiç o ben. Çünkü işkence. Tavuğu yıkadığım kabı, doğradığım kesme tahtasını, bıçağı, tezgahı, lavaboyu iki saat dezenfekte ediyorum ben çapraz bulaş ihtimaline karşı.

Tavuğun yıkanmaması gerektiğini de biliyorum ama o aşamaya geçemedim henüz 😂

10 yildir ısıtıyorum hic bisey olmadi cok sukur. Tavugun tarihine bakilarak yemek yapilirsa birsey olmaz
Tavuk en kolay zehirleneceğiniz gıda ürünüdür. Tarihinin tek kriter değil saklama koşullarına çok önemlidir. Domatesle yapılan yiyecekler en hızlı bozulan yiyecekler o yüzden uzun süre dolapta bekletmemek gerekiyor. Ispanakta öyle. Hatay mantar kültür mantarı bile çiğ şekilde saklandığında bile zehirleyebiliyor. Bunları taze ve bir günde tüketmek en sağlıklısı.

İnsanların salmonelladan haberi yok heralde. Tavuk pişirmeyi sevmem hiç o ben. Çünkü işkence. Tavuğu yıkadığım kabı, doğradığım kesme tahtasını, bıçağı, tezgahı, lavaboyu iki saat dezenfekte ediyorum ben çapraz bulaş ihtimaline karşı.

Tavuğun yıkanmaması gerektiğini de biliyorum ama o aşamaya geçemedim henüz 😂
Yikanmasının hicbir faydası yokmuş. Ama kan oluyorsa iğrenmen çok doğal. Su ile çok fazla sıçrama yapıyormuş. Sonra lavabo, musluk, musluk arkası... ogrendigimden beri yikamiyorum. Bakterileri yok etmenin tek yolu pişirmek. Bir de sote yapacaksam 1 elimle tutup mutfak makası ile kesiveriyorum. Bir youtuberda gördüm. Hem tahta kirlenmiyor, hem bıçak, hem tezgah.

Yikanmasının hicbir faydası yokmuş. Ama kan oluyorsa iğrenmen çok doğal. Su ile çok fazla sıçrama yapıyormuş. Sonra lavabo, musluk, musluk arkası... ogrendigimden beri yikamiyorum. Bakterileri yok etmenin tek yolu pişirmek. Bir de sote yapacaksam 1 elimle tutup mutfak makası ile kesiveriyorum. Bir youtuberda gördüm. Hem tahta kirlenmiyor, hem bıçak, hem tezgah.
Aaa bu çok mantıklı. Deneyeyim.

Aaa bu çok mantıklı. Deneyeyim.
Tek kirlenen elim ve makas oluyor. Oteki turlu tahta da kirleniyor. Üstelik plastikse de ahşapsa da %100 temiz oldugunu düşünmüyorum. Sebze dogradiktan sonra bile %100 hijyen sağlanamıyor onlarda diye düşünüyorum.

Back
X