- 28 Aralık 2015
- 1.953
- 946
- 123
- 31
- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Bakin kiyas yapmak hayatin hicbir alaninda dogru degildir , icinizi karartmayin boyle dusuncelerleZengin olmaktan bahsetmiyorum daha rahat bir hayat için okudum ama okumamıs olanlar bile daha rahat lüks içinde görünüyor nasıl oluyor anlamıyorum eşi bimde çalışan arkadaşım benden daha lüks yaşıyor
Başkasının size ev almasını tercih mi ederdiniz? Mutluysa inşallah daha mutlu olurlar. Kıyaslamak çok yanlış . Süründurmek ne demek? Bütçenize göre yaşamak sürünmek mi oluyor? Buradaki hanımların ne şartlarda yaşadığını görseniz hergun ağlardiniz herhaldeEvde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,
Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Cerrahlar cok kazanir algisi eskidendi .Ben sizi anlıyorum. Empati yapabiliyorum.
Ama dünyada da bu böyledir. Kapitalist sistemdeyiz.
Eğer riski çok alırsan iş tutarsa çok kazanırsın.
Her zaman patronlar çok kazanır. Ve haliyle eşleri de iyi yaşar.
Bu hep böyleydi.
Geçmişte okuyan kesim orta üstü yaşardı. Şu an bu değişti. Artik okuyan kesimde sürünüyor. Öğretmenler asgari ücret alıyor. Hemşireler 3000 tlye çalışıyor. Ben 2800e çalışan avukat duydum.
Yanı o eskidendi okuyup iyi para kazanmak.
Is kadını veya dükkan sahibi olursan iyi kazanırsın.
Maaşlı çalışan hicbir zaman çok lüks yaşayamaz. Eğer genel müdür değilse..
Herkes doktor demiş de devlette cerrah değilsen ayda 10 bin alırsın. Bir işlek cafesi olan biri günde 10 bin tl para kazanabilir. Risk almadan ciddi paralar kazanma olmaz..
Sizin aklınız eski sevgilinizin imkânlarında kalmış.
Boşverin...
Artık zamanı geri ceviremezsiniz.
Seçim yaptınız artik geçmişe dönmeyin..
Bu arada sosyal kıyasın sonu yok. Her zaman sizden iyi yaşayan olacak.
Hayırlısı buymuş deyin geçin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?