Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

Bakın şimdi size acıklı bir hikayemi anlatayım belki sizin hayatınız daha iyidir mutlu olursunuz.
Gün sevgililer günü, bu senenin, bir çift gördüm. Adam çardağı ışıklarla donatmış, müzik var, masa hazırlamış, mumlar yanıyor, sevgilisinin ve kendinin olduğunu tahmin ettiğim baş harf balonları var, sevgilisiyle sarılmışlar kutlama yapıyorlar.
O sırada eşimin elinde köpek tasması, benim elimde bok poşeti köpeğin sindirim sisteminin son ürününü topluyorum.
NASIL?

lüks yaşamı elde edebilir misiniz bilemem ama bu saatten sonra eski sevgilinizin evleneceği kişinin ev hanımı olmasına kadar inip kıyaslama yaparak mutlu olamayacağınız bence kesin.
herkesin önce çabası sonra da nasibi ölçüsünde yaşar.
çalışmak ve sonra çekilip akışta kalmak iyi biridir.
öneririm.

Ben de kızımın sindirim sisteminin son ürününü topluyordum ne var yani?

Neyse benimki en azından sarılıp öpüyor

Okuyanlar bizden beter durumda liseyi bitirmedim hic oyle gayemde olmadi yillarca okusam o dort duvar arasinda bana hic bir katkisi olmaycakti okulu biraktigim gunden beri calisiyorum ve girdim yerlerde hem yuksek pozisyonlarda oldum azmimden dolayı altta ezilen hic olmadim simdi mecburi esimin oldugu yerdeyim hamilr kaldığım icin butun gun oturuyorum 3 ay sonrada komple isi birakip cocu belli yasa getirene kadar çalışmayı dusunmuyorum varsin ev almiyim cocugumdan onemli degil ev alip mecburi calisma hayatı kurcagima kendime bi sure daha ertelerim en azindan kendi evladima birseyler katarım derdini anlatcak kivama gelir bendeki egitimini almis olur ondan sonra krese veririm he bide diyelim 250 ev alcaksiniz 200 cekseniz nersen baksan 200 geri odemesi var 50 de pesinat desen 450 o evin borcu bittigi zaman degeri okdr edecekmi hayir peki onun hamalligini cekmek neden bana sacma geliyor sahsen

Çok tuhafsınız.
İki maaş var iki maaş var.iki asgari ücretlinin maaşı var iki memur maaşı var bir de savcı, doktor maaşı var.
Yani üniversite bitirip çalışmayan çalışamayan kadınlar var ama eşleri iyi kazanıyordur aynı standartı yakalar şaşıracak ne var bunda?
Ben öğretmenim. Eşim de öğretmen. Eşim matematikçi rahat beni maaşta ikiye katlar. Ben evde sıkıldığım için, çalışmayı sevdiğim için çalışıyorum. Bugün ayrılsam kimse neden ayrıldın demez. Eşim benim maaşımı bir kaç özel ders fazla alıp çıkarır zira.
Her şey maaş değil ama. Kendi emeğini yemek güzel. İşe gitmek güzel. Güzel işler yapmak güzel.
Bugün işsiz kalsam yine hayatımı güzelleştiririm kimseye fesatlık etmem.
Çokyanlış bakıyorsunuz olaya. İki yıl ücretsiz izindeydim işe gün saydım ben. Evde oturmak daha ömür çürüten bir şey. Değeri yok. Hemcinsler bile kınıyor bakın.
Çok ayıp.

Mum ışığında yemekten daha eğlenceli değil mi ama? Bence çok tatlılar
Yani çok tatlılar oraya okeyim de yani sonuçta sevgililer günü
Dedim eşime bak bak gör millet neler yapıyo. Savunma yapıyo sonra benim hödüğüm amaan neresi güzel seçtikleri müziğe bak

Bu şekilde yazmanız çok içkarartıcı ve yanlış bence. Evet şimdi bu şelide olabilir ama hep böyle olacak diye bir şey yok, bu şekil olmak zorunda değil ki. Neden adam kayırmaya, haramiliğe ee kader buymuş diyerek razı olalım ki?

Uzun hikaye ama ülkece asla ve asla bu tip şeylere razı olmamalıyız. Daha iyisini hakediyoruz.

Sanane benim evlenip hemen çocuk yapmamdan .. Sanane benim evimden barkmdan.. Sanane benim düzenimden.. Sanane benim eğitimimden.. Sanane benim çalşmayışımdan... Sen kendi hayatına baksana milletin hayatını inceleyp sorgulayp milleti kınayacağına.. Herkes istediği hayatı yaşar seni neden ilgilendirir derdi tasası sana niye gelir anlamıyorum..

Benden daha iyi yasıyorlar diyorsun ya nacizane evde oturan kadınlar kocasının eline bakanlar hani. Belki şükrediyorlardır yoksa da buna şükür hamdolsun diyorlardır. Namazlarını kılıp Allaha dua ediyorlardır Rabbimde az kazansalar bile bereketli kılıyordur kazançlarını. Bide böyle bak :)

memurun hic parasi olmadi zaten ustelik cift. maas ile bizde senelerce okuduk cifter universite bitirdik sinav harci yatirmakla gecti omrum. cektigim ogrenimi bile kendim odedim ama bi torpil bulup yerlesemedik tabi.
evim diplomalar ve sertifika dolu calismayanlar soyle yada boyle diye dusunmemistim. fakat keske okumasaydimda bende duzenimi erkenden kursaydim dddigim cok oldu

Canım senin ne müthiş yorumların var..
Hep hayran kalıyorum..
Benimde aklımdan üniversite mezunu işsizliği geçti.
Üşenmemiş yazmışsın..

Coğrafya kaderdir.
Sen Almanya 'da olsaydın şimdiye kaç yıllık hocaydın..
Ama burası dediğin gibi hala gelişmekte olan bir ülke..
Hepimiz bunun bedelini ödüyoruz az ve çok.
Bir öğretmen eğitimci iş bulmak için kapı kapı gezmemeli.
Ben konu sahibini de anlıyorum. Emek vermiş karşılığını istiyor. Ama bu ülkede bunun karşılığı yok.

Çok güzel bir yorumdu..

Üzülme canım bir öğretmeni iş için kapı kapı dolaştıranlar bir gün içlenmeli..

Son düzenleme:
Allah öyle bir sistem kurmuş ki, herkes nasibi kadarını yer. Eve milyonlar girse de yetmez bazen. Kimisi de 3 kuruşla huzurla yaşar.
para mutluluk getirir evet, ama siz elinizdeki parayı bence akıllıca kullanmıyorsunuz. Bebek yapmak için dahi o maaşla hesap yapıyorsanız ultra lüks kolejlerde filan okutacaksınız herhalde.
Eski sevgilinizi takip etmeyi de bırakın.. belki onunla evlenseydiniz 5 parasız kalacaktı. Yine böyle sıkıntılar yaşayacaktınız. Para bugün var yarın yok ... Eşinize ve ailenize odaklanın ve bütçe planlaması yapın her ay. Önce bir kafanızı toparlayın...

Önceki arkadaşlar da yazmış. Ben ortaokulda iken bizi motive etmek isteyen öğretmenimiz her zaman okuyun ders çalışın. Özellikle kızlar okusun diyordu. Lisede yine öyle biz sandık ki okuyup meslek sahibi olunca çok rahat yaşayacağız öyle olmadı. Belki farklı meslekler daha çok kazanıyordur ama memursan esin de memursa başka gelirin aileden vs yoksa aynı böyle yaşayıp devam edersin.
Kiradayim. Oturduğum evin yakınına yeni bina yapıldı. Biz de esimle gezelim dedik ev tek kelimeyle harika. Gözüm kaldı evin çeyreğini alacak para yok tabi bizde.
Zaten çoğu daire satılmış. Alanlara hayırlı olsun deyip çıktım.
Lise dahi okumayan tek derdi koca bulmak olan kızlar da (mesela kuzenim) daha nisanliyken oturacağı evin iç dizaynıni yaptırır rahat hayatını devam ettirir.
Herkesin hayatı başka.
Bence kendinizi mutsuz etmeyin

Yapmayin lutfen iki memur olup da bir ev alamayan mi var etrafta.Nerden baksaniz 8bin gelir vardir en az.4 bin kredi oder kalaniyla geçinirsiniz memurlar, ogretmenler vb cift çalışanlar yok yok demekten bikmiyor ülkede.

Kendi hikayemi yazdım aslında. Inanın ki az bile yazdım.

Amacım iç karartmak değil aslında. Ama içinizi kararttiysam kusuruma bakmayın.

Eğer buna razı olmak zorunda değilsem... ne yapabilirim. Litfen söyleyin. Zira gerçekten bilmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…