- Konu Sahibi Kirlangiic_cigligii
-
Bakın şimdi size acıklı bir hikayemi anlatayım belki sizin hayatınız daha iyidir mutlu olursunuz.
Gün sevgililer günü, bu senenin, bir çift gördüm. Adam çardağı ışıklarla donatmış, müzik var, masa hazırlamış, mumlar yanıyor, sevgilisinin ve kendinin olduğunu tahmin ettiğim baş harf balonları var, sevgilisiyle sarılmışlar kutlama yapıyorlar.
O sırada eşimin elinde köpek tasması, benim elimde bok poşeti köpeğin sindirim sisteminin son ürününü topluyorum.
NASIL?
Evde durmak bana hep tembellik gibi gelmiştir. İşimi çok seviyorum. ( Memurum bu arada.)
Son zamanlarda aklımda tuhaf düşünceler var. Sakın yanlış anlaşılmasın küçümseme için söylemiyorum. Ama etrafımda benim çektiğim zorlukları çekmemiş (yani sınavlar, ağır tempo, üniversite vs..) kadınlar var ve hayatları mükemmel görünüyor. Onun çocuğu da aynı çalışanın da aynı. Hatta bakıyorum evleri eşyaları daha iyi biz iki kişi çalışıyoruz acaba bunu yesek mi diye düşünüyoruz masraf olmasın diye. Üzülüyorum boşuna mı okudum her sabah kalkıyorum evimden ayrılıyorum diyorum. Ben çalışmasam ne yaparız bilmiyorum.
Bu aksam iyice moralim bozuldu sebebi şu,
Üniyi kazandığımda 2 senelik ilişkim vardı. Erkek arkadaşım beni çok severdi ailelerimiz birbirini tanırdı. Ben üniyi kazanınca sevgilim komplekse girdi açıkçası ben de çok yorulmuştum o ilişkiden. Yıllarca beni unutmadığını duydum bana bakacağını söyledi defalarca okumasan da olur dedi durumları da çok iyiydi zaten.
ama işim ondan önemliydi ve elin oğlunun eline bakamadım.
Yıllar geçti ben evlendim ve hayalini kurduğum bir yerde ev almak için 20 25 yıl borç ödiycez. Bu aksam duydum ki o çocuk da evleniyormuş ve daha evlenmeden o semtte ev almış çocuğa ailesi. Evlendiği kız ev hanımı. Zoruma gitti. Eşimi çok seviyorum. Ailesinin tek erkek çocuğu ve isteseler daire alacak güçteler ama bırakın ev almayı bizden kırpmaya bakıyorlar. Biz onlara yollayacakmışız sonra bize yardım edeceklermiş. Ben de kalsın dedim 50 bin verip sonra size ev aldık dedirtmemek için. O kadar para verdikten sonra 50 de veririm. Kısacası soruyorum bazen niye?
Ne için çocuğumu kreşlerde süründürücem, ne içindi her şey?
Zoruma gidiyor. Evlenip hemen anne olanlar, düşünmeden etmeden.
Ben sürekli hesap yapiyorum hangi ay çocuğum doğarsa daha rahat olur borçlar bitmiş olur diye. Bunun için miydi emeklerim?
Benimki de yapıyo ki bunuBen de kızımın sindirim sisteminin son ürününü topluyordum ne var yani?
Neyse benimki en azından sarılıp öpüyor
Benimki de yapıyo ki bunu
Yani çok tatlılar oraya okeyim de yani sonuçta sevgililer günüMum ışığında yemekten daha eğlenceli değil mi ama? Bence çok tatlılar
Coğrafya kaderdir. Eğer Ortadoğuda, senelerdir gelişmekte olan ve fakat asla gelişemeyen, toplumunun yüzde 95i okur yazar olan ama okuyan oranın yüzde 5i geçmeyen bir ülkede doğduysam.... bunun ceremesini çekeceğim.
Hayatim boyunca :asla küçümsemek amaci ile kurulmayan cümlelere konu olacağım.
Yani hepimiz... herkes bi şekilde bedel ödüyor . Çünkü adalet bu gezegene hic uğramamış.
Canım senin ne müthiş yorumların var..4 sene eğitim okudum. Saçlarıma ak düştü. Bana okumak zor geliyordu. Ama başla çarem de yoktu. Zorla güç bela üniversite okudum.
Buyuksehirdeydim. Tek başımaydım. Kulağa güzel mi geliyor.??? Bilemem.
Ama bez gardrobum vardı. Sökersem bi daha takamam diye onu sırtlanıp sokaklarda eşya taşırdım.
Her işimi tek yapmayı severim. Yalnızlığı severim. Ama birgün acil servisin müşahade odasında tek olanın sadece ben olduğumu fark ettim..birdenbire aydınlandım. Kafama balyozla indi sanki. O ana kadar orda tek olduğumu fark etmemiştim.
Sonra 3 sene çalıştım. Yine yalnızdım. Deliler gibi çalıştım.ha evet kazandım. Yalan yok. Para kazandım . harcadım.
Ama mutluluğu orda da bulamadım. Bigun müdür beye istifa dilekçesi verdim. Adam şok..severdi beni. Iyi adamdı. Gitmeyin hocam,yeni biri ile başlamak bana zor gelecek, seneler sonra evinize dönmek size zor gelecek. Oturun konuşup anlaşalım dedi".
Yok . Ben kararımı vermiştim.
Ailemin yanına döndüm.
26 yaşında issiz bir kız olarak ailemin yanında sultanlar gibi yaşadım .
Hayatımda tecrübe etmedigim tek şey parasizliktir. Babamin durumu iyiydi. Param vardı. Nerdesin . Nereye gidiyorsun diyen yoktu .
Babama baba izmire gideceğim,istanbula gideceğim diyordum. Valla bence de git diyordu. Geniş geniş paramı da veriyordu.
Kpss ile uğraştım. Yalan yok. Kitapları yedim yuttum. Deliler gibi çalıştım.
O kadar çalıştım ki
... hep aynı pozisyonda durmaktan Boynum, belim, omuzlarim ve sırtım bir bütün olarak kaldi. Hareket etmem ya da yatmam mümkün degildi. Ayakta durmak kolaydı ama...
.ben de ayakta ders çalışıyordum. Kapıyı kilitliyordum
Çünkü annem ders calismanin ayarını bilmediğim icin öfkeleniyordu.
Sinava kadar o pozisyondaydım. 15 temmuz gecesi olayi olunca sinav ertelendi. Ben o şekilde çalışmaya devam ettim.
Halen daha şaşkınım. O kadar çalışmayı ilkokul öğrencine yaptirsak o atanirdi. Ama ben atanamiyordum.
Son olarak 2017 senesinde sinava girdim.
Olmadi.
Özel sektörde iş aramaya başladım. Kac kapıdan kovuldum... bilemiyorum. Bir is verenin karşısında ağlamaktan kriz geçirdim. Adam şok oldu.
Az paraya çok çalışırım diye yalvardım birisine...
Ha is yok derken şunu anlatmaya çalışıyorum. Çalışmak isteyene bulaşık yikamak da bir meslektir. Fakat ben kalifiye eleman olarak işimi yapmak istiyordum
Bi is veren , okulun kutuphanesine bekçi ariyordu. Kütüphanede olma fikri hosuma gitmişti . Koşa koşa oraya gittim. Ama komşusunun kızı varmış. Onu alacakmış.
Bir tanesi acikca dediki :
"hocam sizi kim gönderdi".
Ben de saf saf :" kimse göndermedi ben kendim geldim" dedim.
Okulun müdürüydü bu şahıs
Sahibi değildi . Gençten bir adam. Dedi ki:
"ben de sizin gibiydim. Çok cok çabaladım. Ama is yok.. en azından size yok. Bizler sizinle neden çalışalım. Siz bize arkanizdaki güçlü birinden selam getirmedikçe sizinle nasıl çalışalım .kirilmayın. ama burasi küçük bi yer. Size sıra gelmez hocam yorulmayın. Zira bana da gelmemişti . Sans eseri burdayım"
Çıktım yollarda hem ağladım hem eve geldim
Şimdi el isi yapip instagramda satıyorum. Sinif arkadaşım ile evliyim.
Sabahlara kadar ince ince ciceklere kelebeklere göz nuru akıtıyorum .
Evimde kütüphanem var. Övünmek için demiyorum ama boş bir insan değilim. Çok okuyorum çünkü. Ve burdaki arkadaslar da yorumlarimdan bilirler beni.
Ve bu kadar emek caba gözyaşlarından sonra "asla küçümsemek amacıyla söylenmeyen ve fakat daima küçümsenen" işsiz Ev hanımı bir insan oldum.
Benim okuduğum kitap kadar kelime haznesi olmayan birçok insan çok müthiş hayatlar yaşıyor. Ama bu bugün olmadi. Bu her zaman böyleydi.
Adalet aramaktan vazgeçin.
Olaya yanlış yerden bakıyorsunuz.
Siz çocuklarınız kreşte diye üzülürken dünyanın birçok yerinde çocuklarım ac diye üzülen insanlar var.
Coğrafya kaderdir. Eğer Ortadoğuda, senelerdir gelişmekte olan ve fakat asla gelişemeyen, toplumunun yüzde 95i okur yazar olan ama okuyan oranın yüzde 5i geçmeyen bir ülkede doğduysam.... bunun ceremesini çekeceğim.
Hayatim boyunca :asla küçümsemek amaci ile kurulmayan cümlelere konu olacağım.
Yani hepimiz... herkes bi şekilde bedel ödüyor . Çünkü adalet bu gezegene hic uğramamış.
Fakat ben sağlıklı olduğum sürece bunlara üzülmeyeceğim.
Bence siz de sağlığınızı hedefe koyun.
Ben sizden kötü durumdayım. Ama burda birisi çıkıp "ben daha da kötü durumdayım: diyerek beni çürütebilir .
Yapmayin lutfen iki memur olup da bir ev alamayan mi var etrafta.Nerden baksaniz 8bin gelir vardir en az.4 bin kredi oder kalaniyla geçinirsiniz memurlar, ogretmenler vb cift çalışanlar yok yok demekten bikmiyor ülkede.Önceki arkadaşlar da yazmış. Ben ortaokulda iken bizi motive etmek isteyen öğretmenimiz her zaman okuyun ders çalışın. Özellikle kızlar okusun diyordu. Lisede yine öyle biz sandık ki okuyup meslek sahibi olunca çok rahat yaşayacağız öyle olmadı. Belki farklı meslekler daha çok kazanıyordur ama memursan esin de memursa başka gelirin aileden vs yoksa aynı böyle yaşayıp devam edersin.
Kiradayim. Oturduğum evin yakınına yeni bina yapıldı. Biz de esimle gezelim dedik ev tek kelimeyle harika. Gözüm kaldı evin çeyreğini alacak para yok tabi bizde.
Zaten çoğu daire satılmış. Alanlara hayırlı olsun deyip çıktım.
Lise dahi okumayan tek derdi koca bulmak olan kızlar da (mesela kuzenim) daha nisanliyken oturacağı evin iç dizaynıni yaptırır rahat hayatını devam ettirir.
Herkesin hayatı başka.
Bence kendinizi mutsuz etmeyin
Kendi hikayemi yazdım aslında. Inanın ki az bile yazdım.Bu şekilde yazmanız çok içkarartıcı ve yanlış bence. Evet şimdi bu şelide olabilir ama hep böyle olacak diye bir şey yok, bu şekil olmak zorunda değil ki. Neden adam kayırmaya, haramiliğe ee kader buymuş diyerek razı olalım ki?
Uzun hikaye ama ülkece asla ve asla bu tip şeylere razı olmamalıyız. Daha iyisini hakediyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?