Çalışan Kadınlar Sizde de bu var mı?

Kendin de çalıştığın ve zorluğu gördüğün için harcamak zor geliyor olabilir sana yazdıklarını kınamıyorum asla . Bende ev hanımıyım dışardan lüks görünebilir herşey. Eve gelen misafire çeşit çeşit koyarsın önüne tatlısından kuruyemisine herşeyi lükstür. Peki ya misafir olmadığı günler kimsenin hayatına dışardan bakipta gıpta etme lütfen herkesin bir derdi var . En lüks evde oturanı da kocası aldatıyor misal . Şükür et biraz daha olumlu düşün . Kafanı yorma öyle şeyler ile

6500 tl mi?
Çok az değil mi ya?
Ben 10 bin diye biliyordum..
Azmış.
Bazı kamudaki meslekler hak ettiği parayı alamıyor maalesef.

Bence bir doktor ihtisası olmasa da en az 15 bin almalı. O strese o para olmalı..
Devlette diğer sağlikcilar mesela hemşireler ne kadar aliyor? Ben yüksek alıyor sağlıkçılar diye biliyordum.

Ailesinin imkanlarını kullanan, kolunda bilezikler dolu olan ev hanımlarının bir çoğu ailesinden, kocasından habersiz hicbirsey yapamıyor, alamıyor. Onları da kullanmak için değil takmak, göstermek için kullanabilir en fazla. Çok örneği var bunun. Bende tam tersi güçlü, kimseye minnet etmeyen ayakları üstünde duran bağımsız kadınlara ozenirim.

Son düzenleme:

Canım çikolatam

Sevdiğin şey yazılarımın içeriğinden ziyade üslubum. Fark ettin mi

Bana bir konu ver . Onu sana roman gibi dizeyim . Istersen dram ... istersen komedi... her telden

E okuyoruz o kadar dostoyevskiden reşat nuriye kadar genis bir yelpazeden. O kadarcık yapalım dimi

En güzel kararı vermişsiniz. İşi bırakıp çocuğunuza bakma konusunda sizi tebrik ediyorum
İnanın iki maaş da olsa bereket yoksa bişeyler düzene girmez o ev alınmaz. Ama siz çocuğunuzun en kıymetli zamanlarını kazanmışsınız ne mutlu size

Yok yaa.. o kadının ne kadar değer gördüğüyle alakalı bişey. Ev hanımı olup da çalışanlardan daha rahat harcayanlar da var, çalışıp kredi belasıyla bütün maaşını,zamanını, gençliğini heba edenler de var.
Çalışanların hepsi böyle demiyorum. Ama bereket gidince maaş ne kadar olursa olsun geriye hiçbişey kalmıyor

Bereketin gitmemesi için FAİZ e bulaşmamak lazım diye düşünüyorum

Bağımsız kadınlar konusunda sizinle aynı düşüncedeyim kadınlar güçlü olmalı.

Tabiki az bunun ek gelirleri dönerleri falan da vardır herhalde .Eşim de öğretmen maaş 4500 e birde kurslarla falan 3000 de ek ders alıyor 7500 ediyor .Benim fazla ek dersim olmuyor kurs falan vermiyorum benimkide 6000 olsun hadi .Öğretmen bu kadar alıyorsa doktor iki katı alır bence .

Ben sizi anladim.. biz de esimle calisiyoruz iki kisi.. bakiyorum calismayan kadinlara, rahat olanlari var evet ama o iste ya baba parasi ya koca parasi.. bu ulkede o dediginiz gibi olmasi icin babadan zengin olacaksin malin mulkun olacak. Oteki turlu calisarak ancak yasaniyor buyuk sehirlerde.. evet adaletsiz bir durum fakat siz esinizle mutluysaniz gerisi bos...

Ek ders olmadan 6000 olmaz sanki?

Ben anlamıyorum iki maaş giren evler nasıl böyle maddi sıkıntı yaşayabiliyor. İki üc cocuk olsa anlarımda iki memur maasıyla çok lüks olmasada geçinilir. Ama bizim insanimız napıyor gezeyim tozayım para harcayayim diyeceğine "ev alayım,düğün yapayım,en kalitelisinden ev esyası alayım senelerce borc ödeyeyim"
Bir de calısmayan kadınlar bence sandığınız gibi lüks icinde yasamıyor kocaeline bakıp azicik paraya razı oluyor çoğu. İstisnalar dışında beklentileri düşük olduğu icinde mutlu oluyor. Ben üretmeden mutlu olamazdım. Ev hanımlığı dünyanın en zof mesleği aslında. Ama bir kısmı nasılsa her seyi kocası ödüyor diye hic maddi olarak zihnini yormuyor.

Dediklerinizin cogu yerine katiliyorum. Bize de benim ailem disinda kimse maddi ve manevi yonden destek olmadigi gibi köstek olmaya calistilar, dediginiz gibi sizin sirtiniza binmeye calisan kendi keyfine bakan ve sizi aptal yerine koymaya calisan insanlarla zorunlu olarak akraba olmak insanin canini sıkıyor ama yapacak birsey yok hersey kader. Soyle dusunun kimseye vefa borcunuz yok, ustunuzde kimsenin hakki yok, yarin obur gun bunu basiniza kakacak kimse yok. Gerci boyle tipler yuzsuzdur zor zamaninda destek degil köstek olmaya calissalar da hep kendilerine verilsin isterler ama yapacak birsey yok. Ben bunaldigim zaman hep cok sukur bir isim var emeklerim bosuna gitmedi Allah bunu aratmasin diye dua ederim. Sizde etrafiniza bakmak yerine kimseye muhtac olmadiginiz ve kmseye minnet borcunuz olmadigi icin sukredin bence. Baskalarina sirtini yaslayanlar sirtini yasladiklari kisi cekilince duser oyle dusunun.

Kesinlike.. 50 bin kredi ödeyen birini düşünsene. 1 yıl banka için çalışıyor... 12 ay kendini paralıyor ve para uçmuş gitmiş. Bebek varsa anneye hasret
Yazık gerçekten köleler olduk farkında değiliz

Valla ben cogunlukla lüks icinde büyüdüm ama şu an evlensem beyaz esyalarım koltuklarım 2.el olsa hic dert etmem temiz mi temiz kuru temizlemeye verince yeniden farkı olmuyor çalışıyor mu çalışıyor. Düğünmüş gelinlikmiş ev kredisiymiş hic kendimi yoramam. Bir de ev almak insanı oraya bağlıyor komsunla anlasamadım sıkıntı yasadın en olmadı evden sıkıldın alıp bavulunu gidemiyorsun. Dediginiz gibi bir de cocugunun en güzel en ihtiyac duyduğu dönemde hem kendini yoruyor hem cocugu üzüyor

Sonunda yazdıracaksın
Lüks?
Neye göre lüks arkadaşım?

Parayla saadet olmuyor, olamaz.
Senin için lüks başkası için eşekten düşmüşe dönmektir, senin hayatın da başkasına lükstür.
Huzurun, ağız tadın varsa, yaşadığın kulübe bile olsa ‘yuva’ olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…