- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Arkadaşlar ben sizleri anlayamıyorum. Evet o arkadaşın daha önceki yorumlarına ben de sinirlendim. Aynı şekilde ev hanımları kıç büyütüyor dediği için başka arkadaşlara da. Sizi anlamadığım nokta ise burda ben sayısız konu gördüm. Çalışıyorum ama eşim hiç bir ev işine yardım etmiyor diye. Burda sayısız kadın gördüm bunu da mantıklı bir şey gibi gören. Hayat müşterektir ve bir kadın kesinlikle çalışmalıdır. Ama eşi hayatın müşterek olduğunu ev işlerinde desteklemiyorsa üzgünüm size bir haberim var o kadın haksızlığa uğruyordur, eziliyordur. Ay kocişim değil mi ona hizmet beni mutlu ediyor söylemlerini takip etsem azıcık iki gün sonra başka başlıkta o kocişlerin tüm işleri onlara yıkması ile ilgili dert yanacaklar. Burda bir konu gördüm misal kadın hem bebeği hem bebek çantasını taşıyor, iki dakikia adama veriyor sonra adam asansör aynasından saçını düzeltecek diye hoop geri kadına veriyor çocuğu ve yine yol boyunca kadın taşıyor ikisini de. Ki bu malesef istisnai bir örnek değil. Keşke öyle olsa. Ben kadınlar kulübünde bu kadar konu okumasam bende istisnai olduğunu düşünebilirdim ama malesef görüyorum ki eşleri yardım eden kadınlar belli bir yüzdeyi geçmiyoruz. Ben kaç tane konuda kendinizi ezdirmeyin dediğimde taşlandım biliyor musunuz? Bir yandan evde iş yerinde yetişmeyen bir takım işleri yaparken televizyon izleyen kocasının "çamaşırlar yıkacak" cümlesini geçiştirdiği için azar işiten bir kadının konusunu okudum ben. Ve hala kendimi nasıl düzeltebilirim diyen bir kadının. Siz burda neyin savunmasını yapıyorsunuz anlamadım.
Şuna kesinlikle katılıyorum. Çalışan kadın istemek oldukça mantıklı bu hayat şartlarında. Nasıl ki kadınlar eşi sıkılıp işi bırakıcam derse isyan bayraklarını çeker aynı şey erkekler için de geçerli. Ama kenar mahalle hanzolarından bahsetmiyorum. Belli kültürel olgunluğa ulaşmış erkeklerden bahsediyorum. Ev işi kadının işidir, erkek adam ev mi süpürür demeyen mutfakta eşiyle kahkahalar eşliğinde yemek yapabilen erkeklerden bahsediyorum. Peki böyle kaç tane erkek var Türkiye de.Umarım beni utandırır ve sayıları yüzlerce binlerce dersiniz. Umarım ki de öyledir ama malesef değil. O arkadaş daha önceki yorumlarında saçmaladı. Ama sonra özür diledi farkındaysanız. Ve ezilen kadınlar konusunda da son derece haklı. Ben onunla şu konuda ayrılıyorum. O eziliyorsanız çalışmayın diyor. Ben eziliyorsanız daha çok çalışın ve ezdirmeyin gerekirse koyun poposuna tekmeyi diyorum.
Şuna kesinlikle katılıyorum. Çalışan kadın istemek oldukça mantıklı bu hayat şartlarında. Nasıl ki kadınlar eşi sıkılıp işi bırakıcam derse isyan bayraklarını çeker aynı şey erkekler için de geçerli. Ama kenar mahalle hanzolarından bahsetmiyorum. Belli kültürel olgunluğa ulaşmış erkeklerden bahsediyorum. Ev işi kadının işidir, erkek adam ev mi süpürür demeyen mutfakta eşiyle kahkahalar eşliğinde yemek yapabilen erkeklerden bahsediyorum. Peki böyle kaç tane erkek var Türkiye de.Umarım beni utandırır ve sayıları yüzlerce binlerce dersiniz. Umarım ki de öyledir ama malesef değil. O arkadaş daha önceki yorumlarında saçmaladı. Ama sonra özür diledi farkındaysanız. Ve ezilen kadınlar konusunda da son derece haklı. Ben onunla şu konuda ayrılıyorum. O eziliyorsanız çalışmayın diyor. Ben eziliyorsanız daha çok çalışın ve ezdirmeyin gerekirse koyun poposuna tekmeyi diyorum.
Son düzenleme: