- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
Tebrikler çok güzel yorum olmuş.. insallah hepimiz erkek çocuklarımızi bu sekilde egitebilirsek bu kisir döngü kırılmış olur sahsim adina ben oglumda bunu yapmak icin elimden geleni esirgemeyecegim. Babasi gibi olmasi icin caba gosterecegim. Ben bütün gün evde otursam da kizmadan etmeden olsun canim yemegi ben yaparım nolcak diyen bir esim var cunku.. calistigim donem de oldu şu an evdeyim de, her iki zamanda da vaktim oldugunda ütüsunu yaptim camasirini hazir ettim ama vaktim olmadiginda yorgun.olup dinlenmek istediğimde ya da o gun enerjim düşük canim hic yemektir vs yapmak istemediğinde esimden kötü tek bir söz duymadim. Çok şükür evde otursam da çalışsam da ev islerini tek basina benim gorevim olarak görmeyen bir eşim var. Yapilacak bir iş varsa ve o an kim musaitse o kalkar yapar yani. Çünkü icinden geliyor cunku yalniz yasadigi ve tum islerini kendisi gordugu zamanlar olmus ve en önemlisi aile yapısı böyle. Düşünün öyle bir aile ki yemegi kadin yapiyorsa çayı meyveyi cerezi erkek hallediyor. Kadinin ezilmesini calismasini engelleyerek degil de, erkegi de onunla beraber is yapmaya alistirdigimizda bu durumdan kurtulabiliriz. Erkekler eşlerini islerini yapan hizmetçi ya da çocuklarına bakan dadi niyetine almamali, adi üstünde "hayat arkadaşı"..
Not: tercihini o yönde kullanip evde oturmayi tercih eden kadına da saygim sonsuz. Belki bunlardan biri de ilerde ben olabilirim. Ama bu benim emek verip de parasini kazanan kadına sırf kocasi onu bankamatik olarak görüyor diye ezik gözüyle bakmami hakli cikarmaz. Orda sorun kadinda degil, o adamdadir ve o adam da bir kadinin elinde yetismistir.
Bravo.nottaki yorumun harika.sorun calisan kadinin yukunu bir kat daha artiran evde hicbir ise elini surmeyen herseyi hazir bekleyen erkeklerde.esinden kaynakli daha fazla yukun altina giren calisan kadinlari ezmek icin bunu kullanmak haksizlik ve vicdansizlik. Ilave olarak calisma hayatinda eksik olan bazi sosyal haklar sebebi ile de calisan kadin hamilelik surecinde ve dogum sonrasi donemde cok sikinti yasiyor.yine hakki yeniyor hakettigi imkanlardan mahrum kalarak kendinden feragat ederek calismaya devam ediyor.ama bu zorluklardan cikarilacak sonuc eziklik yetersizlik yaftalari olamaz asla.veya bu sorunlarin cozumunu kadinin calismamasinda gormekte mantik disi.bu boyutlari es gecilirek yapilan yorumlarin bize bi yarari da yok samimi olmak gerekirse.sizin eksikleriniz sunlar sunlar diye niye yaziliyor anlamis degilim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.