Çalışan Kızla Evlen Oğlum

Bahtsiz_bedevi

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2018
163
48
13
Birazdan anlatacaklarimda hiçbir küçümseme yoktur. Ama ben yine de linc edilme ihtimaline hazir bulunayim

Çalışan,çalışmayan,kendi ayaklari üstünde duran,evinin hanimi olan,okumuş,okumamis,okumak isteyup okuyamamis her kadina saygilar.
Allah nasip ederse 1.5 2 sene içinde evlenmeyi düşünüyorum.

Bu güne kadar aman şu kadar taki takılsin aman şunu erkek tarafi alsin düğünümde şu olsun bu olsun diyen biri değildim. Ama is buralara gelince ben de bunlari kafama takmaya başladım. Eskiden düğün kina yapmam derdim o paralara yazik derdim. Şimdi düşüncem şu "kimler kimler yapıyor benim neyim eksik ? "
Sırf bu düşünceden kurtulamadigim icin kina nisan düğün ne varsa yapicam sanirim .

Olaylarin cikis noktası bu , erkek arkadaşım bana bir gün şu cümleyi kurdu " Annem dedi ki, oğlum calisan biriyle evlen." Diyen kisinin kizlari calismiyor. Kendileri okumak istememis aile filan degil. Bu gayet normal. Kadin hayatin zor oldugunu kadinlarin da calismaya hakki olduğunu düşünmüş olmalı.

Iste konu takilara masraflara filan gelince sorunlar cikti ama anlatmaya korkuyorum bana insanlari küçümseme dersiniz diye Ama ben kayinvalide adayimin dediğinden yola çıkıyorum. Demek ki onun icin çalışanla calismayan bir degilmis .
Ee madem bir degil. Peki ayni sekillerde evlenmemeleri normal degil mi ?
Küçük ev esyalarini çamaşır makinesini ivir zivirlari ben alacagim. 2 kez salon tutacagim etti mi sana en az 40 bin. Yani ben 40 bin lira masraf edecegim erkek arkadasimin kiz kardesleri 10 bin bile etmemiştir ( herkesin gücüne göre tercihine göre saygi duyarim buna)
Ve bunun üzerineeee erkek arkadasim bana ama biz kiz kardeşlerime perde de aldik diyor . Bu aradaa onlarda salon tutmak yokmus. Yani kizin masrafi 5 10 bin filanmis.
Sizce mantikli mi dedigi? Ben alirim sen alma dedi ama kalp kirildi bir kere. 40 bin harcayacagim bi perdesinde degilim. Ama kardesleri dunyayi yapmis ben yapmamisim gibi konusmasi normal mi ?
Takilar icin de cok heves ediyorum su tam altın kolyelere dedim. Söz bilezigi kesin takilir dedim. Bileziklere karışmıyorum dedim ister 1 ister 2
. Abarti dedi.
Bozdurmam bozdurcaksam takma dedim kardesim bozdurdu dedi. Ama ben zaten ayda 5 bin eve getiricem bozdurmama gerek yok ki. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ben mi abartiyorum bi fikir verin kardeslerim

Bence siz bu çocukla evlenmeyin
Neden derseniz, çocuk daha. Anneciğinin dediği şeyleri gelip size söylüyor. Siz bu çocukta ev geçindirecek erkek kapasitesi görüyor musunuz?

Açtığınız her konu para. Evlenmiyorsunuz, iş sözleşmesi imzalıyorsunuz danki. Böyle evlilik mi olur yahu

Naçizane tavsiyem çocuktan koca olmaz. Erkek bulun.

Benim annem cok cekti bu konudan. Bütün bileziklerini babaannemler aldi hala daha üzülüyor ve konusmuyor. Kendimi ezdirmek istemiyorum galiba

kardesinden size neymis ki,
siz nisanlinizla kismetse evleneceksiniz,
kendi butcenize gore alirsiniz veya almazsiniz,
en sevmedigim sey kiz tarafi alsin erkek tarafi alsin.

bu arada 40 bini de sokakta bulmadiysam bir dugune harcamam.
Nisan ve kina icin salon vs. 20 bin ediyor maalesef. Ev esyalari da 15 eder herhalde

Kim degil ki hepimiz gösteriş meraklisi olmusuz maalesef

Kim degil ki hepimiz gösteriş meraklisi olmusuz maalesef
kendi adınıza konuşun :) şahsen salonlara 40.000₺ vermedim ben.
bu arada erkek arkadaşınız yanılmıyorsam “ben alırım tamam” demiş ama kalp kırıldı bir kere yazmışsınız. gerçekten perde kalbinizi kırmasına mı vesile oldu? eğer öyleyse durum vahim

düğünde ve nişanda takılan altınlar kadınındır. bu yasal hakkın yani birisi almaya çalışırsa asla izin verme bunlar kanunen benimdir de. ikincisi çalışmak bir tercihdir elbette ancak bu tercih erkeklere sunulmuyor. kadın ve erkek çalışma/çalışmama hakkına sahiptir sadece kadına hasmış gibi sunulamaz ancak bunca kadına şiddetin hatta cinayetin olduğu bir ülkede çalışmayan, sadece erkek eline bakan kadınları da garipsiyorum. yarın o adam seni evden kovsa bir maddi birikimin, geçinecek durumun yok. ne kadar acı?
bu ülkede erkeğe güven olmaz. bugün iyi olan yarın dönüyor.
çalışın, kendinize bir güvence yaratın.

Sahsen bende ilerde oglum olursa calisan biri ile evlenmesini isterim..tabi sevdiginin basimin ustunde yeri olur o ayri ama gonlum oyle ister..sebeplere gelecek olursak isiyle gucuyle ilhilenecek kadin,vizyonlu olacak,"benim neyim eksik bende herseyi isterim"kafasinda olmayacak.."daha evvel 3 yil calismadim ve ona gore cevrem vardi..dedikodulu ortamlardaydim malesef..şukur atandim ve simdi is arkadaslarimla daha kendini bilen sohpetlerimin oldugu ortamim var..kiskanclik yok,isiyle gucuyle ilgili herkes.
Evde surekli oturan kadin bos seyleri kafasina takip kuruyor evde huzurda olmuyor,surekli ev isleriyle mesgul olunca bunaliyor daraliyor...
Sahsi fikrim bu yonde

Ben calisiyorum zaten :)

Ben de atandimm cok sukur yani oglu dedigini yapti beni bulduu belki tesadüf onu allah bilir ama benim dediğimm hem kadin calissin istiyorlar hem de çalışmayan bi kadin gibi yasasin

Bu ne ya, kardeşi evlilik konusunda rol modeli mi, o böyle yaptı, şöyle yaptı diye sürekli bir kıyaslama... Size neymiş ondan, herkes kendi isteklerini, doğrularını yaşar. Erkek arkadaşınızın kendine ait bir fikri var mı? Annesi şöyle biriyle evlen demiş, gelip size anlatıyor. Komik, ben olsam ciddi ciddi bunu anlatan adama saygı duyamam. Eee evlilik konusunda da kendi fikirlerini değil, kardeşinin yaptıklarını anlatıyor. Çok edilgen bir insan gibi geldi bana. Evlenmek için olgun değil sanki.

Yahu size ne onun kardeşlerinden. Siz bildiğinizi yapın iki salon bu devirde zor, bir salon bir nikah yapın çok lazımsa. Bir de çok heves edip yarı yolda kalmak var, çok da şaapmayın

Bence bu kadar masraf yapman dogru degil bes bin de alsan 40 bin cok agir bir masraf 20 Yi gecme derim bende 4 civari aliyorum ama eger o para hazirda degilse kredi cekiceksin demektir 40 a da en az 60 odersin yazik etme o kadar emegine, es tarafina gelince kendi yapmadiklari seyi senin ailenden beklemeye haklari yok ha illa yapilacaksa bir seyler esit oranda yapilmali kullandirmayin kendinizi, üç gun sonra hevesinden kosakosa geldi diye dedikodunu yapar kaynanan kimse emek verdi gelinim yapti demez enayi muamelesi gorursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…