- 26 Mayıs 2015
- 2.599
- 1.547
- 83
- Konu Sahibi Bahtsiz_bedevi
-
Bu kadar genelleme yapmak yanlışÇok kurcalamayın buranın bir ritüelidir.
Ne zaman çalışan/çalışmayan kadın konuları açılsa birbirine b.k atma havalarda uçuşur.
Ayni esim..onun da kardesi yoktu hic ama elalemi anlatirdi bana. Onun dedigi oldu evlendik ama obur aya boşaniyoruz insallah. Anasinin agzina bakandan bi halt olmaz.bizimki de bundan bitti.Birazdan anlatacaklarimda hiçbir küçümseme yoktur. Ama ben yine de linc edilme ihtimaline hazir bulunayim
Çalışan,çalışmayan,kendi ayaklari üstünde duran,evinin hanimi olan,okumuş,okumamis,okumak isteyup okuyamamis her kadina saygilar.
Allah nasip ederse 1.5 2 sene içinde evlenmeyi düşünüyorum.
Bu güne kadar aman şu kadar taki takılsin aman şunu erkek tarafi alsin düğünümde şu olsun bu olsun diyen biri değildim. Ama is buralara gelince ben de bunlari kafama takmaya başladım. Eskiden düğün kina yapmam derdim o paralara yazik derdim. Şimdi düşüncem şu "kimler kimler yapıyor benim neyim eksik ? "
Sırf bu düşünceden kurtulamadigim icin kina nisan düğün ne varsa yapicam sanirim .
Olaylarin cikis noktası bu , erkek arkadaşım bana bir gün şu cümleyi kurdu " Annem dedi ki, oğlum calisan biriyle evlen." Diyen kisinin kizlari calismiyor. Kendileri okumak istememis aile filan degil. Bu gayet normal. Kadin hayatin zor oldugunu kadinlarin da calismaya hakki olduğunu düşünmüş olmalı.
Iste konu takilara masraflara filan gelince sorunlar cikti ama anlatmaya korkuyorum bana insanlari küçümseme dersiniz diyeAma ben kayinvalide adayimin dediğinden yola çıkıyorum. Demek ki onun icin çalışanla calismayan bir degilmis .
Ee madem bir degil. Peki ayni sekillerde evlenmemeleri normal degil mi ?
Küçük ev esyalarini çamaşır makinesini ivir zivirlari ben alacagim. 2 kez salon tutacagim etti mi sana en az 40 bin. Yani ben 40 bin lira masraf edecegim erkek arkadasimin kiz kardesleri 10 bin bile etmemiştir ( herkesin gücüne göre tercihine göre saygi duyarim buna)
Ve bunun üzerineeee erkek arkadasim bana ama biz kiz kardeşlerime perde de aldik diyor . Bu aradaa onlarda salon tutmak yokmus. Yani kizin masrafi 5 10 bin filanmis.
Sizce mantikli mi dedigi? Ben alirim sen alma dedi ama kalp kirildi bir kere. 40 bin harcayacagim bi perdesinde degilim. Ama kardesleri dunyayi yapmis ben yapmamisim gibi konusmasi normal mi ?
Takilar icin de cok heves ediyorum su tam altın kolyelere dedim. Söz bilezigi kesin takilir dedim. Bileziklere karışmıyorum dedim ister 1 ister 2
. Abarti dedi.
Bozdurmam bozdurcaksam takma dedim kardesim bozdurdu dedi. Ama ben zaten ayda 5 bin eve getiricem bozdurmama gerek yok ki. Ben mi yanlış düşünüyorum. Ben mi abartiyorum bi fikir verin kardeslerim
Aslinda yanlis ifade etttim evet oluyor..ozellikle ozel sektorde daha fazla..ama devletteyim dogudayim inanin cok fark var.annemde ev hanimj ve onunda calismasini cok isterdim..bizim calismamis.Ayrıca kv ne o mu evlencek kızla
Böyle yapıyolar sonra adam gidip sevmediği bir kadınla para için evleniyor sonra görüyoruz aldatmalar geçimsizlikler bilmem ne
Bırakın herkes sevdiğiyle evlensin
Devlet memuru diye kızla evlenen bir sürü erkek biliyorum evine gitmek istemiyor
Bence sizin okuldaki ortamınız öyle denk gelmiş. Çok da şanslıymışsınız hep böyle meslektaşlarınızla çalışırsınız umarım. Çünkü sayıları gün geçtikçe azalıyorSahsen bende ilerde oglum olursa calisan biri ile evlenmesini isterim..tabi sevdiginin basimin ustunde yeri olur o ayri ama gonlum oyle ister..sebeplere gelecek olursak isiyle gucuyle ilhilenecek kadin,vizyonlu olacak,"benim neyim eksik bende herseyi isterim"kafasinda olmayacak.."daha evvel 3 yil calismadim ve ona gore cevrem vardi..dedikodulu ortamlardaydim malesef..şukur atandim ve simdi is arkadaslarimla daha kendini bilen sohpetlerimin oldugu ortamim var..kiskanclik yok,isiyle gucuyle ilgili herkes.
Evde surekli oturan kadin bos seyleri kafasina takip kuruyor evde huzurda olmuyor,surekli ev isleriyle mesgul olunca bunaliyor daraliyor...
Sahsi fikrim bu yonde
Ya iyide ülkemizde bütün kadınları istihdam edicek iş gücü yokAslinda yanlis ifade etttim evet oluyor..ozellikle ozel sektorde daha fazla..ama devletteyim dogudayim inanin cok fark var.annemde ev hanimj ve onunda calismasini cok isterdim..bizim calismamis.
Calissaydi suan cok baska olirdu onun icin hersey..polemik yaratma dersinde degilim..cevremde ve kendimden (bi donem calismadim) biliyorum yipraniyirlar evde ister istemez koreliyorlat..herseyi daha fazla kafalarina takiyorlar.ben mesela suan yarim gun caliaiyorum ogretmenim..o kadar iyi geliyorki..12 aylik bebegim var..herseyden rutinden biraz uzaklasmak bence kadinin omrunu uzatir daha saglikli bi ruh hali olur..ve kimseye bagimli kalmaz gelecek kaygisi olmaz
Neden maddi olayları bu kadar çok önemsiyorsunuz?
Birbirinize karşı bu kadar samimiyetsiz duygular içindeyken hala evlenmeye çalışmak neden?Çünkü karsimdaki bana bu gözle bakiyormus gibi hissettim bir kere. Mantıksız geldi beni enayi yerine koymaya çalışıyorlar gibi.
ıı ııh + zengin koca bulmanı tavsiye ederim önceki konulara da baktın sürekli kendi değerini para ile ölçen bir insansın psikolojik destek de alabilirsin belki seni buna iten bir sebep vardırKim degil ki hepimiz gösteriş meraklisi olmusuz maalesef
Kim degil ki hepimiz gösteriş meraklisi olmusuz maalesef
+1Namım yürüsün diye 20.000 harcamak..
Ne bileyim...
Evinize harcasanız daha mantıklı olmaz mı?Çünkü siz 40 gün 40 gece düğün yapsanız insanlar yine kusur bulacak, diyelim ki dillere destan bi tören oldu.Ee ? Çok mu pragmatist düşünüyorum ben acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?