Çalışan Kızla Evlen Oğlum

Hanımefendi az önce daha önce açtığınız konuları arattım. Siz erkeklere sadece altın ve hediye alıcı olarak filan mı bakıyorsunuz? Niye böyle şeyler sizin dikkatinizi çekiyor?
- şuna şu kadar set altın takılmış normal Mİ neyle alıyorlar
-sevgilimin eniştesi karısına iPhone almış normal mi
-kına gecesi salonda yapılır diye sevgilimle tartıştım normal mi
-kayınvalidem şimdi bana çok iyi evlenince değişir mi normal Mİ

profilinizde lisans mezunu yazıyor. Lütfen yapmayın. Bunlar ile ömür geçmez, boşverin ya

Çok kurcalamayın buranın bir ritüelidir.
Ne zaman çalışan/çalışmayan kadın konuları açılsa birbirine b.k atma havalarda uçuşur.
Bu kadar genelleme yapmak yanlış
Resmen çalışmayan dedikodu çalışan vizyon sahibi iyi huylu vs denmiş
Haksızlık .

Ayni esim..onun da kardesi yoktu hic ama elalemi anlatirdi bana. Onun dedigi oldu evlendik ama obur aya boşaniyoruz insallah. Anasinin agzina bakandan bi halt olmaz.bizimki de bundan bitti.
Sana hep annesinin agziyla gelecek. Cok uyaniklarmis onlar. Köylü kurnazı derler oylesine bizim burda.
Kaçç benceee

Allahim bu erkekler ne kadar saf
Anasi calisan kizla evlen demis,kosa kosa gelip nisanlisina soyluyor. Kiz analari neler neler soyluyor hic kimse gidip de nisanlisina anlatmiyor. Anlatsa kan cikar ayol kan
Kizim zenginle evlen
Kizim kara kas kara goz yagiz delikanli bul da evlen ,yakisikli olsun boylu poslu,cirkine varma evladim
Evi arabasi olanla evlen yavrum
Kaynanana gorumcene eltine yuz verme kizim
Altin iste elmas iste kizim,almiyorlarsa evlenme kizim
Kimse bunlara laf etmiyor valla,catir catir iste diyorlar. Ben de oglumun calisan kadinla evlenmesini isterim elbet. Calisip para getirmesi icin degil ama,en azindan hayatinin bir doneminde calismis para kazanmis olsun ki para kazanmanin ne demek oldugunu bilsin,ona gore yasasin. Evlenince ister calissin ister calismasin o beni zaten baglamaz oglumun problemi.

Alışmışlar tembelliğe koca/baba parası yemeye laf gelince de ''hir kidin calismak zirinda diiil'' nerde yazıyor bu? neyin kuralı? hangi kural gösteriyor kadın çalışmayacak diye? aylaklığa alışan kadınların kendini kandırma yolu bu işte...

Aslinda yanlis ifade etttim evet oluyor..ozellikle ozel sektorde daha fazla..ama devletteyim dogudayim inanin cok fark var.annemde ev hanimj ve onunda calismasini cok isterdim..bizim calismamis.
Calissaydi suan cok baska olirdu onun icin hersey..polemik yaratma dersinde degilim..cevremde ve kendimden (bi donem calismadim) biliyorum yipraniyirlar evde ister istemez koreliyorlat..herseyi daha fazla kafalarina takiyorlar.ben mesela suan yarim gun caliaiyorum ogretmenim..o kadar iyi geliyorki..12 aylik bebegim var..herseyden rutinden biraz uzaklasmak bence kadinin omrunu uzatir daha saglikli bi ruh hali olur..ve kimseye bagimli kalmaz gelecek kaygisi olmaz

Bence sizin okuldaki ortamınız öyle denk gelmiş. Çok da şanslıymışsınız hep böyle meslektaşlarınızla çalışırsınız umarım. Çünkü sayıları gün geçtikçe azalıyor

Ya iyide ülkemizde bütün kadınları istihdam edicek iş gücü yok
İşssizlik var
Böyle bir ülkelerde çalışıyorsan şanslısın ama çalışmayan kadınada evde dedikodu yapıyorlar demek hoş değil
Benim annemde ev hanımıydı valla çalışmasınıda pek istemezdim eve geldiğimde yemeğim hazır olurdu mis gibi çamaşırlarım yıkanmış ütülenmiş arkadaşlarımın anneleri çalışıyordu onlar bunları yaşayamadı anahtarla eve girip açıyordular
Zaten herkes eğitim alamıyor bu normal .çalışan kadın güçlüdür vs lafınada inanmıyorum aldığı parayı eşinin eline sayan sesi çıkmayan kadın dolu etraf
Genelleme yapmamak lazım.
Kamuda böyle insanların olmaması orda rekabet ortamı olmadığı için ayrıca yoksa super harika insanlar olduğu için değil ayrıca biraz iş hayatında deneyim kazan sonra konuş bence

Çünkü karsimdaki bana bu gözle bakiyormus gibi hissettim bir kere. Mantıksız geldi beni enayi yerine koymaya çalışıyorlar gibi.
Birbirinize karşı bu kadar samimiyetsiz duygular içindeyken hala evlenmeye çalışmak neden?

e altına gelince şu takılır bu takılır diye direktif veriyorsun adet ya..
o zaman kendi üzerine düşen adetleride bir zahmet yapacaksın.
nişanı kız tarafı yapar. çamaşır mak bulaşık mak perde zart zurt kıza aittir.
sen sözde bir bilezik şurda set derken sorun yok çocuk perde kıza ait derken sorun ne?

Namım yürüsün diye 20.000 harcamak..
Ne bileyim...
Evinize harcasanız daha mantıklı olmaz mı?Çünkü siz 40 gün 40 gece düğün yapsanız insanlar yine kusur bulacak, diyelim ki dillere destan bi tören oldu.Ee ? Çok mu pragmatist düşünüyorum ben acaba?

Kim degil ki hepimiz gösteriş meraklisi olmusuz maalesef

kendine başkaları üzerinden bahane bulma.
nişanım evde oldu.
kına falan yapmadım.
bohça işine girmeyelim karşılıklı uğraşamam ben zaten onla dedim.
ağzımı açıp şunda şu takılır bunda bu demedim.
herkesin kendi oğlu oğullarına ne değer verip ne takacaklarına kendileri karar verir.
düğün istemem eziyet dedim bir onda kv yi ikna edemedim düğünsüz olmaz dedi. iyi ya banane dedim.

Bu erkek analari istisnalar hariç iyice uçtu bacim,kız alsın kız yapsın bide çalışıp eve baksin ooohhh tadından yenmez.
kadın elbette çalışsın ama size diil sizin kiymetlilerinizin Totoşu nu kurtarmak için asla!
Her seferinde dimdik durmak için kimseye muhtaç diilim haddini bil demek için .

Kardeşleriyle niye kıyaslıyor ki, çok gereksiz. Bizim nişandan önce kv annemi aradı sizde kız tarafı hangi mobilyayı alıyor dedi. Annem koltuk takımı deyince aaaa bizde kız yatak odasını alıyor dedi. Annem de limelemon'la nişanlısı konuşur bunları dedi. Diğer tarafından adetiniz nedir nişanda düğünde ne takalım vb hiç bir şey demedi. Kendini bizim ailenin gözünden düşürdü. Babam kv'nin gönül zenginliği yokmuş dedi. Sonuçta eşyalarımızı kendimiz aldık salonları kendimiz tuttuk. Bir daha da yorum yapamadı kimse. Ama arada der yine ben kızıma şunu aldım bunu aldım diye. Ah be kv'cim keşke oğluna da bu kadar bonkör olabilseydin. Çok şükür muhtaç değilim, kendi kazancım yetiyor, istediğim takıyı kendime alırım ama işler öyle değil işte.

Bu denklemde ne sen ne nişanlın ne kayınvaliden masum.Üçünüz de paragözsünüz.Sen ucuza gitmiyim derdindesin ( bu tabiri sizin zihniyetinizdekiler çok kullandığı için yazdım) , nişanlın seni sömürme derdinde , kayınvalide de oğluma yük olmasın hem de iki maaşla oğlumun yükü azalır derdinde.Al birini vur ötekine.

Böyle hesaplar yapıp mutlu olabilir misiniz bilemem.Böyle hesaplar yapan kadın erkek kim olursa olsun sonunda kandırılıyor bir şekilde.Kızla maaşı için evlenen çocuk bir bakıyor ki kız ailesinin kredi borcunu ödüyor ya da kızın zengin diye evlendiği erkeğin bir sürü borcu vs çıkıyor.Biraz kalender olmakta fayda var diye düşünüyorum.Üçünüz için de...

+1
Gelin-damat iyi uyum sağlamışsınız kimse altta kalmamış,adeta yuva kurmak evlenmekten ziyade gösteriş yapıyorsunuz, daha bu konularda çok kavga çıkar bence.

Siz kafayı parayla bozmuşsunuz. Bütün konularınız maddiyatla ilgili. Bir de sürekli bir kıyaslama, benim neyim eksik, bana neden yapılmasın düşüncesi. Üstelik sevgili bile değilmişsiniz öylesine evlenmeyi düşünüyoruz gibi bir şey demişsiniz daha önce. O ne demek oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…