çalışan ve çalışmayan bayanlar bir bakarmısınız

seyda83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
768
65
73
slm bayanlar benim sıkıntım çalışmaya devam etsem mi etmesem mi?

10 yıldır özel sektörde aynı işyerinde çalışıyorum,

çalışmayı bırakmak istememdeki sebep 16 aylık bir oğlum var, şimdilik annem bakıyor ama kışa bakamayabilir kendi işlerinden dolayı

ve benim oğlum çok hareketli bir çocuk o sebepten bakıcıya vermek istemiyorum iyimi bakar kötümü bilemiyorum..

İşimi bırakırsam boşlukta kalırmıyım kötü etkilenirmiyim bilemiyorum, ama bir yandan da oğluma kendim bakmak istiyorum..

10 yıldır çalışıyorum alıştım pişman olurmuyum diye cesaret edemiyorum işi bırakmaya..

bu konuda tecrübeli olanlarınız vardır uzun süreden sonra işi bırakıp çok pişman mı oldunuz yoksa iyiki bırakmışım diyeniniz var mı?

paylaşırsanız çok sevinirim..

Kreşe verebilirsiniz kışın..
Çocuğunuzla ilgilenmek de olsa amaç evde durmak sizi mutsuz edebilir.

Haftasonlari,pazartesi gelsin artik mi diyorsunuz yoksa bitmesin hic mi diyorsunuz?
bu onemli. Evden sklip donmek isterseniz donebilecek misibiz?
yerinizde olsam maddi durumum iyi ise ve istedigimde geri donecek bir isim varsa , isten ayrilip ikinciyi dogurur uc yil evde otururdum. Kucuk kres yasina gelince de durumu deherlendirirdim

10 seneden sonra kidem tazminati aliniyodu di mi? Al tazmaniti cik oglun kres cagina gelince yeniden calisirsin. Dinlen biraz hem, ogluny buyut hem de
onu bende yeni duydum bir araştıracağım tazminatımı da almak istiyorum tabiki, teşekkür ederim

Benim annem 20 sene çalışma hayatından sonra , erken emeklilik yasası çıkınca 38 yaşında emekli olmuştu. Çok pişman olmuştu. Ben bir bayanın çalışması taraftarıyım, hem sosyal olmak, enerjik olmak açısından hemde gelecek açısından. Geleceğin bizlere neler getireceğini bilmiyoruz. Şimdi eşinizle iyisiniz ileride ne olur bilmiyorsunuz; yada bir sağlık sorunu eşinizi işinden edebilir. Belli bir yaşa geldikten sonra da, iş bulmanız imkansız olacaktır. Hele ki Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsanız, geleceğinizin hiç bir garantisi yoktur. Ve düşünmeniz gerekende bir evladınız var artık, şimdiye kadar kendiniz için çalıştınız ama şimdiden sonra onun için çalışmalısınız. Her anne bebeğini belli bir yaşa getirmek, özel anlarına sahip olmak ister ama, maalesef şartlar bu.

Kısacası çalışmalısınız, bir kadın böyle bir ülkede asla eşinin getirdiği paraya muhtaç olmamalı. Yıllarınızı vermişsiniz, bence yakmayın emeklerinizi.

eskiden işi özlüyordum ama şimdi hiç öyle değil pazartesi gelmesin diyorum haftasonlarını iple çekiyorum , ve aynı işe geri dönemem tabi ama farklı işler olabilir tabi..

maddi açıdan bi sıkıntın yoksa çocuğun biraz büyüyene kadar yanında ol bence çünkü çok özlüyolar..Birde ilk başlarda boşluğa düşersin ama çocuk ve ev işleri bütün zamanını alır ve yorulursun zaten :)))

10 yıldan fazla da benim oldu özel sektörde, sadece şu an çalıştığım yerde bile 11. yılım.
kızım 4 yaş 4 aylık. doğduğunan beri bu gitlleri yaşıyorum. ben de bakıcıya veremedim. yaşadığımız yerde tam gün kreş de yok. bir şekilde çok da zolanarak annemle idare ettim. hiç de gözüm arkada kalmadı.
yarım gün kreş sonra annem bakıyor. ama işten çıkma durumunu geçmiş zamanda çok fazla düşünsem de şu an tarihsiz olarak rafa kaldırdım. fevri karar verme zor bir konu.

merhaba şeyda benimde ikitane çocuğum var ve zaman zaman bende çocuklarımın başında olmak istiyorum yüreğim parçalanıyor bazen okuldan geldiklerinde onları ben karşılamak istiyorum beraber daha çokvakit geçirmek istiyorum işi bırakasım geliyor bazen eşimden yana sıkıntım yok çok şükür ama dünya bu yarının ne getireceği bellimi eşime Allah sağlıklı uzun ömürler versin ama ona bişey olursa yaşımda geçmiş olursa ne yaparım diyorum yada ilerde Allah ömür verise yaşlılığımda bir emekli maaşım olsun yavrularıma muhtaç olmamayayım onlara gerekiyorsa destek olayım istiyorum ama bir yandanda dediğim gibi içim parçalanıyor daha bu sabah kızım telefonda anne senin yanına gelmek istiyorum diyerek ağladı Allahım biz annelerin kadınların imtihanı ne büyük

gerçekten zor annem otobüsle gel git yaptı hep ilçeye biraz uzakta oturuyor, gel git yaşayıp duruyorum bende karar vermek çok zor..

kesınlıkle calısmak dıyorum cocuk bır sekılde buyur ,
cocugun sızın ılgınızın sevgınızın harıcınde paranızada ıhtıyacı var

evet gerçekten kadınların işi zor bu konuda benimde eşimden yana sıkıntım yok şimdilik ama dediğiniz gibi dünya hali ne olunur bilinmez deyip cesaret edemiyorum, ama oğlumu bırakıyorum arkamdan ağlaıp kalıyo diye vicdanım çok sızlıyor...

annenle aranız kaç dakika sürüyor otobüsle?
30 dk filan ama otobüs saatleri düzenli olmayabiliyor birde annemin inekleri var sabah ve ikindin düzenli bakılması gerekiyor zaten sıkıntıda orada başlıyor yoksa annem seve seve gelip bakıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…