işte benim mesleğimde hemen iş bulabilirmiyim zor hele belirli bir yaştan sonra dahada zor sizin gibi olsam bende ara verebilirdim gerçekten siz daha avantajlısınız iş bulma konusunda ne güzel.. ama mecbur kalsam illaki iş bulurum tabi Allah sağlık verdikten sonra gerisi hallolur..Allah size sabır versin ne diyim iş arkadaşımın bebeğini bırakıpta ilk iş günü geldi aklıma dokunsan ağlayacak gibiydi..
Sayın konu sahibi henüz yeni evliyim çocuğum olmasını çok istiyorum ama mali müşavirlik stajım ve maddiyat engel şuanda kazara hamile kalırsam ne yaparım diye düşünüyorumda eğer maddiyat engelim olmasa sizin gibi çocuğumla ilgilenmeyi tercih ederim belkide bu sahip olduğum mesleğin güveninden kaynaklı 2 sene işimi yapmasam çalışacak yer bulamasam açarım ofis bakarım yoluma.. siz ne işle meşgulsünüz en azından 1-2yıl bebeğiniz bezden kurtulana kendini biraz bilene kadar evde kalabilirsiniz
1 yaşında bıraktım bebeğimi. öyle gerekiyodu. ama çok çok zor oluyormuş. kv ve annem baktı. kolay bi süreç olur sandım. ama onlarında kaprisleri beni mahvetti. bi çocuğun yeri annesinin yanıdır. ama bırakılmıyo memurluk iştememur olsam ücretsiz izin filan alırdım ama özel sektörde öyle bir şansımızda yok maalesef..
Niye çalışınca anne kokusunu almıyor mu bebekler , bu kadar dramatize etmeyin lütfenbir insanın evladı her şeyden önce gelmeli bence...anne kokusu almadan büyüyen bebeklere çok acıyorum
Durumu anlatsanız belki bir istisna olmaz mı?benim kreşe verme şansım yok şimdilik burada bez bağlanan çocukları kreşe kabul etmiyorlar..
haklısın bana bile herkes delimisin diyo aynı sana dedikleri gibi birde memur olsam ne diyecekler acaba :) ve evet annem bakıyor ama bazen sıkıntı oluyor en ufak bişeyde insan alınıyo bişey ima edilse huzursuz oluyo insan, zaten canımı sıkan birkaç şey oldu o sebeplerde düşündürüyor işi bırakmayı annemde olsa bazen zor oluyor, hakkınıda ödeyemem ama zor oluyor işte Allah kimseye muhtaç etmesin1 yaşında bıraktım bebeğimi. öyle gerekiyodu. ama çok çok zor oluyormuş. kv ve annem baktı. kolay bi süreç olur sandım. ama onlarında kaprisleri beni mahvetti. bi çocuğun yeri annesinin yanıdır. ama bırakılmıyo memurluk işte( herkes delirdinmi diyo
haftada 5 gün çalışıyorum sabah 7,5 gibi çıkıyorum evden akşam işim 5 te bitiyor ama bebeğimi eşim işten çıkınca alabiliyoruz 7,5 - 8 ibuluyor kışın annem gidip geliyordu o zaman ona sıkıntı oluyordu şimdi biz ona bırakıyoruz yazın o zamanda geç oluyo..Konunun tamamını okuyamadım ama maddi durum sroun olsun olmasın bebeğe bakıcak biri varsa çalışılmasından yanayım. Çünkü bi bayanın emekli olması çok önemli ne oldum demiceksin nolcam diceksin eşinizin durumu şuan iyise bile sonra nolca belli değli ki sonrasında iyi bile olsa sizin emeklliğiniz eksttra bigelir olur. bu da bir çok güzlelik yaratır.
Evde bi annenin bebeği ile ilgilenmesi tabi k içok farklı. ama çalışma saatleriniz önemli günde kaç ssaat çalışıorsunuz ve haftada 5 günmü?
eğer c.tesi de çalışıyorsan ve hafta içi yoğunsa işin bebeğinle ilgilenmeye fırsatın olmayabilir.
benim teyzem çalışmak zorundaydı ve doğumdan iki ay sonra işe başladı bebeğe teyzemin teyzesi bakıyordu. sabah bırakıp akşam alıyordu. emeklliliği doldu şimdi evde. iyiki çalışmışm diyor
maalesef olmuyorDurumu anlatsanız belki bir istisna olmaz mı?
çalışmışsın yeteri kadar..şimdi bir bebeğin var eğer maddi ihtiyacın yoksa çalışma bebeğine bak bir süre..çocuk anneyi bilsin..slm bayanlar benim sıkıntım çalışmaya devam etsem mi etmesem mi?
10 yıldır özel sektörde aynı işyerinde çalışıyorum,
çalışmayı bırakmak istememdeki sebep 16 aylık bir oğlum var, şimdilik annem bakıyor ama kışa bakamayabilir kendi işlerinden dolayı
ve benim oğlum çok hareketli bir çocuk o sebepten bakıcıya vermek istemiyorum iyimi bakar kötümü bilemiyorum..
İşimi bırakırsam boşlukta kalırmıyım kötü etkilenirmiyim bilemiyorum, ama bir yandan da oğluma kendim bakmak istiyorum..
10 yıldır çalışıyorum alıştım pişman olurmuyum diye cesaret edemiyorum işi bırakmaya..
bu konuda tecrübeli olanlarınız vardır uzun süreden sonra işi bırakıp çok pişman mı oldunuz yoksa iyiki bırakmışım diyeniniz var mı?
paylaşırsanız çok sevinirim..
haftada 5 gün çalışıyorum sabah 7,5 gibi çıkıyorum evden akşam işim 5 te bitiyor ama bebeğimi eşim işten çıkınca alabiliyoruz 7,5 - 8 ibuluyor kışın annem gidip geliyordu o zaman ona sıkıntı oluyordu şimdi biz ona bırakıyoruz yazın o zamanda geç oluyo..
çocukların belli bir yaşa kadar anne kokusuna, ilgisine ve şefkatine ihtiyacı vardır.çocuk bakmak sadece karnını doyurup, giydirmek ya da parka götürmek değildir.öyle olsa bakıcılar anne yerine geçer .tabiki her çocuğun ihtiyacı olduğunda annesini yanında isteme, öpme ve evet kokusunu duyma hakkı vardır.16 aylık bir bebek elbette anne ister nesi tuhaf geldi size?işten gelen üzerine bir de temizlik ve yemekle uğraşıp dinlenmeye bile vakit bulamayan bir anne,bebeğine ne kadar verimli olabilirki ! kendimizi kandırmayalım lütfen insanlar makine gibi her şeye yetişemezler.Niye çalışınca anne kokusunu almıyor mu bebekler , bu kadar dramatize etmeyin lütfen
5 gün çalışmak büyük nimet.
bundan 2 3 sene sonra aynı fırsat çıkmayabilir. ayrıca şuan çalışıp evde kalmak arasında kaldıysanız kafanızda evde kalmak sabit değil bebeğine bakcak birisi varsa çalışılmalı
Çalışan anne olmak kolay değil ama çalışın
Uzun aralardan sonra iş bulmak ve yeniden çalışma hayatına adapte olmak zor
Zaten bir müddet sonra kreşe gidecek duruma gelir
Köreltmeyin kendinizi derim
Hafta sonları çocuğunuza vakit ayırarak pek ala çalışma hayatınız devam edebilir
Şartları güzel bir iş bulmak her zaman mümkün olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?