çalışan ve çalışmayan bayanlar bir bakarmısınız

işte benim mesleğimde hemen iş bulabilirmiyim zor hele belirli bir yaştan sonra dahada zor sizin gibi olsam bende ara verebilirdim gerçekten siz daha avantajlısınız iş bulma konusunda ne güzel.. ama mecbur kalsam illaki iş bulurum tabi Allah sağlık verdikten sonra gerisi hallolur..

memur olsam ücretsiz izin filan alırdım ama özel sektörde öyle bir şansımızda yok maalesef..
1 yaşında bıraktım bebeğimi. öyle gerekiyodu. ama çok çok zor oluyormuş. kv ve annem baktı. kolay bi süreç olur sandım. ama onlarında kaprisleri beni mahvetti. bi çocuğun yeri annesinin yanıdır. ama bırakılmıyo memurluk işte( herkes delirdinmi diyo

Konunun tamamını okuyamadım ama maddi durum sroun olsun olmasın bebeğe bakıcak biri varsa çalışılmasından yanayım. Çünkü bi bayanın emekli olması çok önemli ne oldum demiceksin nolcam diceksin eşinizin durumu şuan iyise bile sonra nolca belli değli ki sonrasında iyi bile olsa sizin emeklliğiniz eksttra bigelir olur. bu da bir çok güzlelik yaratır.
Evde bi annenin bebeği ile ilgilenmesi tabi k içok farklı. ama çalışma saatleriniz önemli günde kaç ssaat çalışıorsunuz ve haftada 5 günmü?
eğer c.tesi de çalışıyorsan ve hafta içi yoğunsa işin bebeğinle ilgilenmeye fırsatın olmayabilir.
benim teyzem çalışmak zorundaydı ve doğumdan iki ay sonra işe başladı bebeğe teyzemin teyzesi bakıyordu. sabah bırakıp akşam alıyordu. emeklliliği doldu şimdi evde. iyiki çalışmışm diyor

çok zor bu kararı almak maddi durumun uygunsa ve ilerde pişman olmayacaksan bırakabilirsin ama tazminat olayı 10 yıl değil 15 yıldan sonra diye biliyorum

Maddi zorunluluğunuz yoksa çocuğunuz okul yaşına gelene kadar kendiniz bakmanız en güzeli.
Çok bunalırsanız 5-6 yaşına geldiğinizde tekrar iş hayatına dönebilirsiniz.

bir çocuğun hiç olmazsa 4 yaşına kadar anneyle birlikte olması gerekir psikolojik olarak gelişiminin güzel olması için ve güvenli bağlanmayı sağlamak için.(tabi annesi yoksa anne yerine koyabileceği birisinin olması lazım).. çalışmıyorum, oğlum iki yaşını geçti ve gelişiminin her anını görerek ona doyarak yetiştiriyorum ve daha da önemlisi o annesine doyuyor:) tavsiyem o ki çocuğunuz daha küçük size ihtiyacı var, anneanneye,babaanneye,bakıcıya değil, sadece annesine ihtiyacı var.. paraya çok ihtiyacınız yoksa çalışmayıp çocuğunuzla ilgilenin derim

haklısın bana bile herkes delimisin diyo aynı sana dedikleri gibi birde memur olsam ne diyecekler acaba :) ve evet annem bakıyor ama bazen sıkıntı oluyor en ufak bişeyde insan alınıyo bişey ima edilse huzursuz oluyo insan, zaten canımı sıkan birkaç şey oldu o sebeplerde düşündürüyor işi bırakmayı annemde olsa bazen zor oluyor, hakkınıda ödeyemem ama zor oluyor işte Allah kimseye muhtaç etmesin

Valla şuan durumumuz müsait olsa bugün işten ayrılırım, çocuğum olmadığı halde.. Ev aşığı bi insanım :)

haftada 5 gün çalışıyorum sabah 7,5 gibi çıkıyorum evden akşam işim 5 te bitiyor ama bebeğimi eşim işten çıkınca alabiliyoruz 7,5 - 8 ibuluyor kışın annem gidip geliyordu o zaman ona sıkıntı oluyordu şimdi biz ona bırakıyoruz yazın o zamanda geç oluyo..

çalışmışsın yeteri kadar..şimdi bir bebeğin var eğer maddi ihtiyacın yoksa çalışma bebeğine bak bir süre..çocuk anneyi bilsin..

5 gün çalışmak büyük nimet.
bundan 2 3 sene sonra aynı fırsat çıkmayabilir. ayrıca şuan çalışıp evde kalmak arasında kaldıysanız kafanızda evde kalmak sabit değil bebeğine bakcak birisi varsa çalışılmalı

Çalışan anne olmak kolay değil ama çalışın
Uzun aralardan sonra iş bulmak ve yeniden çalışma hayatına adapte olmak zor
Zaten bir müddet sonra kreşe gidecek duruma gelir
Köreltmeyin kendinizi derim
Hafta sonları çocuğunuza vakit ayırarak pek ala çalışma hayatınız devam edebilir
Şartları güzel bir iş bulmak her zaman mümkün olmuyor

benim oğlum 20 aylık, işimi yarı zamanlıya düşürmüştüm. şimdi hamileyim doğum izninden sonra 3 yıl ara vermeyi düşünüyorum. sonra tam zamanlı döneceğim iş hayatına inşallah

Niye çalışınca anne kokusunu almıyor mu bebekler , bu kadar dramatize etmeyin lütfen
çocukların belli bir yaşa kadar anne kokusuna, ilgisine ve şefkatine ihtiyacı vardır.çocuk bakmak sadece karnını doyurup, giydirmek ya da parka götürmek değildir.öyle olsa bakıcılar anne yerine geçer .tabiki her çocuğun ihtiyacı olduğunda annesini yanında isteme, öpme ve evet kokusunu duyma hakkı vardır.16 aylık bir bebek elbette anne ister nesi tuhaf geldi size?işten gelen üzerine bir de temizlik ve yemekle uğraşıp dinlenmeye bile vakit bulamayan bir anne,bebeğine ne kadar verimli olabilirki ! kendimizi kandırmayalım lütfen insanlar makine gibi her şeye yetişemezler.

Sağolun sayenizde çocuk nasıl yetişirmiş öğrendim ikizlerim var hem çalışıyorum hem bebeklerim bana doyuyorlar .öğretmenim kimin nasıl çocuk yetiştirdiğini çok iyi gözlemliyoruz biz zaten...

Kesinlikle katılıyorum

Maddi durumunuz siz calismasaniz da size yetebilecek kadar uygunsa bebeginizi siz buyutun derim. Bizim bir aile dostumuz var, cocuguna annem bakiyor. 6 aylikken bakmaya basladi 10 yasina geldi hala bakiyor. O cocugun annesi bankaci ve isi inanilmaz yogun 7 de 8 de cikiyor. Haftada 2 gun de nobeti var. Kariyer acisindan cok iyi bir yerde. Ve bu kadin her seye ama her seye vakit buluyor. Tiyatro, konser, cocugu icin etkinlikler... akliniza ne gelirse. Ve ben ona hayranim. Ben ogretmenlik icin hazirlandim ama olmuyor, biraktim simdi evdeyim ve ileride cocugum olursa onun gibi olabilecegimi sanmiyorum. Yani ben hem calisip hem cocuguma ve kendime kaliteli vakit ayirabilecegimi sanmiyorum. O aile dostumuz gibi planli bir kisi olsaydim gonul rahatligiyla hem calisir hem de cocuguma yeterim diyebilirdim ama diyemiyorum. Bu sorunun cevabi da sizde yanit bulacak. Siz hem calisan hem de cocuguyla kaliteli vakit geciren bir anne olabilecek misiniz yoksa calistiginiz icin gergin bir anne mi olacaksiniz? Bu onemli. Bunun cevabina gore hayatinizi sekillendirmeniz de fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…