Çalışan ve evli bayanlar...

İşte herkes sizin kadar becerikli değil.
İstifa mı etsin becerikli değil diye.
Ne güzel her şeye yetişiyorsunuz, harika bir meziyet.

Allah yardımcın olsun canım , zaten yeni evlymişin olur böyle ben de 1 senelik evliyim yeni alışıyorum yeni düzene oturtuyorum herşeyi. Ama dediğim gibi hafta sonu bir kaç kap yemek filan yaparsan yada hazır birşeyler atarsan dolabına çokça faydasını görürsün bunların. mesela nohut fasulye gibi şeyleri haşlayıp dolaba atabilirsin sana yardımcı olur böyle şeyler

Gerçekten çalışan arkadaşlar size inanamıyorum

Karı koca beraber çalışıyorsunuz, evin maddi yükünü beraber omuzluyorsunuz, birde üstüne evin işlerini, çocuk bakımını yapıyorsunuz ve kocalarınız hiç bir şeye el sürmüyor yada siz söyleyince yapıyor. Yani bence buna ekonomik özgürlük denmesi acımasızca.. 1 gün değil 2 güm değil. . Madem siz o eve eşiniz gibi çalışıp para getiriyorsunuz o zaman evin işleri sizin olduğu kadar eşinizinde sorumluluğunda.. ben çalışmıyorum ama çalışıyor olsam ve bide gelip bütün evin işlerini yapsam inanın işten çıkarım.

Bide bazı hemcinslerimiz konu sahibini tembellikle suçlamışç eşinin ettiği az bişey yardımı (!) Lütuf olarak görümüş. Yardımla olur mu o işler ortak. .

Konu sahibi bence eşinizle konuşup iş bölümü yapın. Bütün işleri sırtlanmayın. Yoksa sizde bende çalışıyorum diyerek hiç bir iş yapmayın.

siz rahata alışmışşınız bence
okudum kı 15:30 gıbı evde oluyormusunuz....
her gun bu sekılde cıkma sansım olsa 17:00 ye kadar her ısım bıter , esım gelene kadar yatar dınlenırdım ....
ben sahsen ıste dınlenıyorum, beyın gucu gerektıren bır ısım var ama evde işim bitipte oturdugum an uykum gelıyor haftasonları hele super bır karmasada gecıyor o nedenle bazen haftasonu olmasın ıstıyorum....
zaten gezmek tozmak bu ara hayal hem maddıyat hem cocuk hem hava kosullarından...

İşte herkes sizin kadar becerikli değil.
İstifa mı etsin becerikli değil diye.
Ne güzel her şeye yetişiyorsunuz, harika bir meziyet.
Tatlım ben işimi gayet beceriyorum o kadar yıl okudum atandım hakkimla neden calismayim. Ev için. iyi bir öğretmenim çok şükür benim sorunum isim değil.... evime de yardımcı tutarım. İşimi neden bırakayım ayol pembetilki

Ben de öğretmenim . Gerçekten çok yorucu bir meslek . Bazen isten geldigim zaman temizlik yaparım bazen haftasonu. Yemek en fazla iki gün idare ediyor o yüzden günlük yaparım yemeği . İlk zamanlar cok zorlanırdım ama alıştım bu tempoya . Bir buçuk sene oldu nerdeyse .

Sen yine uyuyorsun maşallah benim öyle bi durumum da yok. Akşam eşim iş çıkışı kızı kreşten alıyor sonra beni alıyor eve gidiyoruz. Ben direk mutfağa tabi.. Yemek yap, bi yandan bulaşıkları toparla.. Tabi kızım akşama kadar bizi özlüyor ve bizle vakit geçirmek istiyor. Çişi gelse bana koşuyor. Mutfakta işim elli kere bölünüyor. Yemek ye, topla falan derken.. Sonra çocuğunun bitmek bilmeyen enerjisine ayak uydur. Temizlik ev toparlama hiç yapamıyorum çünkü yaptığım herşey kızım tarafından katlediliyor. Aşırı dağınık bi oyun kültürü var. Oyuncak odasında da oynamıyor herşeyi salona taşıyor. 12 de falan uyuyor. her ne kadar uyusun da biraz toparlayım desem de onunla beraber artık ben de uyuyakalıyorum.. Bu işin bir pratiği olduğunu sanmıyorum. Hafta sonu temizlik yapabilirim. E ben yapıyorum o dağıtıyo. Bazen sinirlerim tepeme fırlıyo. Çocuktan önce simetri hastalığı vardı bende. Herşey düzgün, yerinde ve temiz olmalıydı. Çocuktan sonra bunlar sadece hayal olarak kaldı..

Aslında annemler gelecek hafta sonu annemle dolaba atayım diyorum dediklerinizi çok teşekkür ederim

Allah yavrunun bağışlasın canım benim Allah güç kuvvet versin cidden zor işimiz. Kadın olmak ne zor :)

Alışırım bende inşallah:) sınıf öğretmeni misini

öğretmenlik zor meslek, hem zihnin hem bedenin yoruluyor...Allah kolaylık versin...
eve gidince yarım saat dinlen sonra yemeğe geç ve haftasonları sebze yemeklerini ya da buzluğa atılacak yemeklerden hazırlayabilirsin, böylece yemek ,işi seni çok yormaz, zaman buldukça da evi temizleyebilirsin yavaş yavaş....

Eşim polis.doguda görev yapıyor. Akşama kadar canı çıkıyor zaten. Gönlüm asla ve asla el vermez. Eve gelince mutlu olsun.is yapıp yorulmasın.

Aslında annemler gelecek hafta sonu annemle dolaba atayım diyorum dediklerinizi çok teşekkür ederim

Buzluğa koymak için annen gelmişken beraber yaprak sarmada yapabilirsiniz dolma börek mantı v.s iyi olur .

Haftaiçi buzluktan çıkartırsın üstüne bir sos o tıngırdarken sen de dinlenirsin ya da başka bir işini yaparsın.

Düğün stresi artı müdürlük ikisi bir arada olması işyerinin mesafesi sizi hem beynen hemde fiziken yormuş.

Önceki işyerimde günlük 3 saat yol gidip geliyordum akşam gelincede yemek vs uğraşıyordum.Şimdi evime yakın yere tayin yaptım rahatladım.

Eşinizde zaten anlayışlı bir insanmış.Zamanla düzene koyarsınız.Bu kadar sıkışıklıkta düğün faslı bitene kadar en azından bir yardımcı alın.

Mesleğiniz yorucu, bütün gün ses, hareket haliyle yorulursunuz
Çok detaycı olmayan bir program yapıp, ayda bir de derin temizlik için birini tutarsanız çözülür bence
Benimde çocuğum yok, eşimle sabah 6:45 de çıkıyoruz evden. Ben 5:50 de kalkıyorum, işe götüreceğimiz kahvaltıları hazırlıyorum, balkonda çamaşırım varsa toplayıp kaldırırım, mutfakta atılacak çöpleri toplarım, camları açıp evi havalandırırım, bulaşık makinam temizse boşaltırım. Akşam ne pişireceksem malzemeleri ayarlarım ve çıkarız evden. Akşam 7 civarı dönüşümüz, yemek , sofra falan derken 8 oluyor. Duşa girmeden banyoyu bir elden geçiriyorum, dolaşırken ortalığı sürekli topluyorum. Hafta sonları C.tesi çalışmıyorum, temizlik, çamaşır, pazar, alış verişler, gidilecek yerler hep o güne ayarlanıyor. Pazar da dinleniyorum genelde programlı gidince yetişiyor bir şekilde. Mutfak çok zaman alıyor ama ona da çözümlerim var =)) rayına oturunca gidiyor işte

Eşim polis.doguda görev yapıyor. Akşama kadar canı çıkıyor zaten. Gönlüm asla ve asla el vermez. Eve gelince mutlu olsun.is yapıp yorulmasın.
Canım senin durumun istisna.. ama daha bunlar rahat günlerin Allah izin verir evladın olursa daha da çok yorulursun.

yoruluyorum bide hamileyim halimi düşün.. eve geliyorum eve 4 gözle geziyorum.. temizliğe gerçekten çok önem veriyorum.

Gözümde en çok büyüyen yer mutfak .Mutfak çözümlerini benim için buraya yazabilirmisin?Ne kadar pratiklik o kadar zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…