- 9 Aralık 2009
- 17.195
- 54.857
- 1.123
- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
Mutfak çözümlerini benim için buraya yazabilirmisin?Ne kadar pratiklik o kadar zaman
Zamandan tasarruf için Fissler düdüklü ilk kural =)))
Buzluğu etkin kullanmak da çok fark ettiriyor
Hafta sonu aldığım salata malzemelerini yıkayıp kaldırırım mesela, hafta içi kolaylık oluyor, yoğurt mayalarım, hazırda turşum olur böyle şeylerle vakit kaybetmem
Hafta sonu bir çeşit zeytinyağlı, havuç tarator, fasulye kavurması gibi şeyler yaparım yemeklerin yanına çeşit olur
Bir çeşit çorbada atarım dolaba, yemeğe başlarken birer kase içeriz
Ne pişireceğimi planlarım ; kışlık hazırlıklardan bir şey yapacaksam sabah çıkmadan dondurucudan buzdolabına alırım. Türlü mesela, akşam gelince soğan, azıcık kıyma, bir de patates ilave edip hop düdüklüye =)) yanına bir bulgur pilavı, çorba zaten yapılmış, yıkanmış sebzelerden bir salata, bitti işte akşam yemeği, ortalama yarım saatimi alıyor. Keyfim yerindeyse sofrayı toplarken basit bir sütlü tatlı da atarım ocağa. Böyle yapıyorum ben, yetişiyor çok şükür =)) Her şeyi sıfırdan hazırlamak çok zaman alıyor ve hafta içi çok yorgun oluyorum, malum 40 a merdiven dayadım o yüzden konserve domateslerim, buzlukta doğranmış biberlerim, havuçlarım, önceden doldurulmuş dolmalarım falan çok iş görüyor, sadece tencerede birleştiriyorum malzemeyi. Tabi bunları hazırlamak için yazın bir efor sarfediyorum ama severek yapıyorum =))
Zamandan tasarruf için Fissler düdüklü ilk kural =)))
Buzluğu etkin kullanmak da çok fark ettiriyor
Hafta sonu aldığım salata malzemelerini yıkayıp kaldırırım mesela, hafta içi kolaylık oluyor, yoğurt mayalarım, hazırda turşum olur böyle şeylerle vakit kaybetmem
Hafta sonu bir çeşit zeytinyağlı, havuç tarator, fasulye kavurması gibi şeyler yaparım yemeklerin yanına çeşit olur
Bir çeşit çorbada atarım dolaba, yemeğe başlarken birer kase içeriz
Ne pişireceğimi planlarım ; kışlık hazırlıklardan bir şey yapacaksam sabah çıkmadan dondurucudan buzdolabına alırım. Türlü mesela, akşam gelince soğan, azıcık kıyma, bir de patates ilave edip hop düdüklüye =)) yanına bir bulgur pilavı, çorba zaten yapılmış, yıkanmış sebzelerden bir salata, bitti işte akşam yemeği, ortalama yarım saatimi alıyor. Keyfim yerindeyse sofrayı toplarken basit bir sütlü tatlı da atarım ocağa. Böyle yapıyorum ben, yetişiyor çok şükür =)) Her şeyi sıfırdan hazırlamak çok zaman alıyor ve hafta içi çok yorgun oluyorum, malum 40 a merdiven dayadım o yüzden konserve domateslerim, buzlukta doğranmış biberlerim, havuçlarım, önceden doldurulmuş dolmalarım falan çok iş görüyor, sadece tencerede birleştiriyorum malzemeyi. Tabi bunları hazırlamak için yazın bir efor sarfediyorum ama severek yapıyorum =))
Sen yine uyuyorsun maşallah benim öyle bi durumum da yok. Akşam eşim iş çıkışı kızı kreşten alıyor sonra beni alıyor eve gidiyoruz. Ben direk mutfağa tabi.. Yemek yap, bi yandan bulaşıkları toparla.. Tabi kızım akşama kadar bizi özlüyor ve bizle vakit geçirmek istiyor. Çişi gelse bana koşuyor. Mutfakta işim elli kere bölünüyor. Yemek ye, topla falan derken.. Sonra çocuğunun bitmek bilmeyen enerjisine ayak uydur. Temizlik ev toparlama hiç yapamıyorum çünkü yaptığım herşey kızım tarafından katlediliyor. Aşırı dağınık bi oyun kültürü var. Oyuncak odasında da oynamıyor herşeyi salona taşıyor. 12 de falan uyuyor. her ne kadar uyusun da biraz toparlayım desem de onunla beraber artık ben de uyuyakalıyorum.. Bu işin bir pratiği olduğunu sanmıyorum. Hafta sonu temizlik yapabilirim. E ben yapıyorum o dağıtıyo. Bazen sinirlerim tepeme fırlıyo. Çocuktan önce simetri hastalığı vardı bende. Herşey düzgün, yerinde ve temiz olmalıydı. Çocuktan sonra bunlar sadece hayal olarak kaldı..
Tüyoların çok hoşuma gidiyor.Hiç aklıma gelmeyen hazır biber dolmasını anlatmıştın misal.Çok pratik.Fasulye kavurması olayına türlü olayına bayıldım.
Bizdede çorbayı fazla yapıyorum artarsa ertesi günde içiyoruz.Yanına bir sebze ya da et salata mutlaka olur.Pilav, makarna ve tatlıyıda arada sırada yapıyorum.Çoğunlukla tatlıyı hazır alıyorum.
Bazende çok yorgunsam ya da geç gelmişsem kahvaltılık hazırlıyorum dışarıdan getiriyorum.
Fırsatım olursa domatesi, soğanı ,ıspanağı yemeklik doğrayıp buzluğa atıyorum.Börek için ya da kıymalı yemeği için ıspanak çok güzel oluyor.Vakitten kazanıyorum.Arada misket ya da normal köfte yapıp atıyorum.Börek sarıp atıyorum.
Bir şekilde yuvarlanıp gidiyoruz.
Salata olayına kafam takıldı.Şimdi o marulları domatesleri falan yıkayıp koyunca buzlukta kötü olmuyormu?
Akşama pörsük çıkarlar.
Birde fazla olmadıysam mutfak temizliği konusunda tüyoların var mı?
Salataları buzluğa koymuyorum =)) Sirkeli suya basıp, yıkadıktan sonra kurutuyorum, temiz poşete sarıp sebzeliğe kaldırıyorum, bir hafta dayanıyor. Bu mevsimde domates, salatalık kullanmıyorum zaten, havuç, turp, marul ve mor lahana =)
Mutfakta asla tüm dolapları döküp temizlik yapmam ben =) Her zaman elim üzerindedir mutfağım beyaz
Mesela hafta sonu alış-verişten geldim bakliyat tarafını boşaltırım, temizlerim, yerleştiririm bitti. Başka bir gün başka tarafı yaparım döngü böyle devam eder. Epey uzun bir tezgahım var, her akşam komple silerim sirke ile, bezi bir de dolap kapaklarından gezdirip kurularım. Ocağımı her akşam silerim, bulaşık makinamı çalıştırırken tellerini makinaya atarım, yatar vaziyette bulaşıkların üzerine yatırıyorum. Tezgahın üzerinde fazlalık tutmam, her iş için bir makina kullanmam, bir doğrayıcım bir de tost makinam var o kadar, onuda yazın domates çekmek için kullanıyorum=)) Diğer doğrama işlerini elimde yaparım. Fazlalık tutmam, kap kacak plastik depolamam, cam ağırlıklıdır eşyalarım. Ayda bir hafta sonu buzdolabımı ve bulaşık makinamı detaylı temizlerim. Dolap içlerine beyaz naylon örtülerden kullanıyorum, kirlenince atıyorum, kayma ve kötü durma sorunu olmuyor =)) Geçenlerde dolap içleri için tel raflar aldım, çok işe yaradı, daha fazla ve düzenli yerim oldu =))
Salata malzemeleri bir haftamı dayanıyor bende öyle yapayım .En çok mutfak dolabı ve mutfak fayansları zaman alıyor.
Dolap çok olunca hepsini aynı anda boşalt, sil ,geri yerleştir yapmaya başlamadan gözümde çok büyüyor .Senin yöntemin daha pratik geldi önerilerin için teşekkür ederim.
tabi herkesin derdi, yorgunluğu, bünyesi kendine göre ama...
İstanbul'da yaşayan, çalışan, çocuklu kadınların halini düşünüp şükredin :)
gerçi ben çocuksuz günlerimi de özlemiyorum, sadece arada nefes almak istiyorum :)
eve gelince eşofmanı giyip uyku moduna geçerseniz, kendinizi toparlayamazsınız.
ben ev kıyafetimi zar zor giyiyorum, çocuklar üstüme atlıyor zaten. yedik içtik, çocuklar da yedi...
çayı meyvesi sütü, ertesi günün organizasyonu, biraz da oyun vs, yatana kadar hiç oturmuyorum.
he yatınca da ufaklık halen emdiği için 40 kere uyanıyoruz bazen emmek istemiyor evin içinde turlamak bana yapışmak istiyor..
haftasonu ise daha da yorucu: anneanneye babaanneye git veya arkadaşlarla buluş 2 çocukla dışarı çıkmayı başardın, eve dönmek; eve döndün uyumak, hepsi alengirli işler :))
allah sağlık versin.
kan değerlerinize baktırın. demir d vitamini tiroid hormonları..
kışın yorgunluk hissi daha da artar..
kış ya şimdi çok normal canım bazen bnde bitkin gelip uyurum bide hamileyim bu ara daha fazla uyuyorum :) aksam eve gidince yemek bulasık baska bişey yapmam dün ekstra toz aldım. çamasır yıkadım. evi süpür sil h.sonudur bende bide cumt yarım gün calısıyorum bnden daha şanslısın hocam :)Evi nasıl çeviriyorsunuz. Yemek temizlik nasıl yapıyorsunuz. Yorulmuyor musunuz. Benim eve gidince direk uyuyasim geliyor. Dün 3 saat kesintisiz uyumuşum. Sizin uykunuz gelmiyor mu? Hiç iş yapasim gelmiyor o yüzden. Kızlar napcam ben çok mu tembelim bilmiyorum.ogretmenim ve gerçekten öğrencilerim beni çok yoruyor.asla sikayetci değilim meslegimden ama bende insanım ve bir süre sonra tükeniyorum.sabrim kalmıyor....
sabah 8 akşam 5 çalışıyorum yoğun bir işte.
eve gelir gelmez üstümü değiştirip oğlumla oynuyorum
haftada 3 gün yemek yaparım diğer günler dışardan soylerim
haftaiçi asla temizlik yapmam
yaparsam mutsuz olurum kendime ve oğluma ayıracak zamanım kalmaz
temizlik hastası olunca kimse ödül vermiyor
evim aşırı pis olmadıktan sonra benim için çok önemli değil
cumartesi genel bi temizlik yaparım sadece
öyle yardımcı kadın falan gelmiyor
eşime dedim eğer temizlikten şikayet edeceksen ya sen yapacaksın ya kadın tutacaksın
benim zamanım yok dedim..
akşamları oğlumla ilgilendikten sonra yatar keyfime bakarım kitap okurum
yabancı dizilerim var onları izlerim
1 den önce yatmam yapacak çok şey var uykudan daha güzel şeyler..
eşim gelmesine yakın kalkar azıcık süslenirim :)
kısacası kendimi seviyorum ben anne ve eş olma dışında bir bireyim
isteklerim ve hobilerim var
bunları yapmazsam mutlu olamam
benim için evin temizliğinden ziyade benim iyi görünmem mutlu olmam önemli
ben mutlu olunca eşim ve oğlumda mutlu oluyor
amann kim takar evi yaa
çok çok gören de aaa ne kadar pismiş der
desin rahatlasınn
çokta tınn
cam çok kirlenmiş perde kararmış
balkonum çok pislenmiş
hiççç umurumda bile değil
gelsin kahveler kitaplar
yabancı diziler
sporlar
bidaha mı genç olacam yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?