Çalışıp çocuğuna kendisi bakanlar merak ediyorum nasıl yapılabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
895
785
33
Şimdi olmayan şeyler için kafa yoruyorum ama yakın zamanda başıma gelebilecek şeyler o nedenle sormak istedim. Lütfen kızmayın olmayan şey için mi bu kadar dert ettiniz diye 😀
İş nedeniyle başka bir şehre gitme durumumuz var. Tam da bu zamanda bebek planımız da var, Allah kısmet ederse. Ben kendim bakma taraftarıyım hem annelerimizi yormak da istemiyorum hem de çekirdek aile olarak yaşamaya devam etmek istiyorum. Kimsenin düzeni bozulmasın.
ama eşim arada bir benim annem bir senin annen gelir kalır diyor. Ben desteklemiyorum.
Ben ücretsiz 2 yaşına kadar izin alınabildiğini biliyorum yanlış bilmiyorsam. Yani izin alıp kendim bakmak istiyorum. Sonrasında da kreşe vermek istiyorum.
Eşim de diyor ki çıkış saatleri uymaz , kimsemiz yok orda, ihtiyacımız olacak diyor. Ben
Peki bu durumu sadece kreşle halledebiliyor musunuz, yoksa bakıcı mı olması lazım. Gerçekten merak ediyorum.

Sakin ailelerden kimseyi cagirmayin. Hamile kalınca ilk isim evimi isyerimin karşısına taşımak oldu. Ücretsiz izne ayrılmadım. Bakıcım vardı, öğle arası, süt izni 2 yaşına kadar geldi doktor hemen kreşe verin dedi ertesi gün kreşe verdik. Bu sırada 2
Ye hamileydim ona da aynı bakıcım baktı onu da 18 aylık kreşe verdim. Ablasiyla aynı kreşte zorlanmadan alıştı oda. Şimdi koca kız oldular.

Şimdi olmayan şeyler için kafa yoruyorum ama yakın zamanda başıma gelebilecek şeyler o nedenle sormak istedim. Lütfen kızmayın olmayan şey için mi bu kadar dert ettiniz diye 😀
İş nedeniyle başka bir şehre gitme durumumuz var. Tam da bu zamanda bebek planımız da var, Allah kısmet ederse. Ben kendim bakma taraftarıyım hem annelerimizi yormak da istemiyorum hem de çekirdek aile olarak yaşamaya devam etmek istiyorum. Kimsenin düzeni bozulmasın.
ama eşim arada bir benim annem bir senin annen gelir kalır diyor. Ben desteklemiyorum.
Ben ücretsiz 2 yaşına kadar izin alınabildiğini biliyorum yanlış bilmiyorsam. Yani izin alıp kendim bakmak istiyorum. Sonrasında da kreşe vermek istiyorum.
Eşim de diyor ki çıkış saatleri uymaz , kimsemiz yok orda, ihtiyacımız olacak diyor. Ben
Peki bu durumu sadece kreşle halledebiliyor musunuz, yoksa bakıcı mı olması lazım. Gerçekten merak ediyorum.

Yani sizin de dediğiniz gibi gerçekten bundan en az 3 sene öncesini kafanıza takmanız biraz tuhaf 🙈 önce bir hamile kalın, sağlıkla doğsun da büyüyüp kreşe gelene kadar..
Bu soruya alacağınız hiçbir cevap işinize yaramaz çünkü çalıştığınız iş şartları, kreş saatleri, kreşin ve işin eve uzaklığı bir sürü etken var. Biri iş çıkışı yolunun üstünde kreşten çocuğunu alır eve gider, diğeri kreş çıkış saatinde hala çalışıyor olur.

Ücretsiz izin ile 19.5 ay kendi bakmış (kast ettiğim işe gitmemek) anne olarak bildiriyorum. 24 ay benimde niyetimdi ama huni takacak kıvama gelince başladım🤣🤣 dip not : benim bebeklerim ikiz bu yorucu yıpratıcı olmuş olabilir.
Not 2 : bebeklerim ikiz olduğu için 19.5 ayın 13 aynı dönüşümlü iki ailenin yanında onların desteğiyle geçirdim. 3 4 ay bakıcı yardımı ile baktım. Sadece kendi başıma 2 ay bir 3 ayda bir olmak üzere 5 ay baktım. 3 ay işe giderken eşim ile dönüşümlü baktık.
Kreş şuan düşünmüyorum bu yılda eşim ile dönüşümlü bakıp gelecek yıl vereceğim.

İlk iki sene siz bakarsınız güzel de bakarsınız mutlaka. Ama tam zamanlı bebek bakarken anne çok yoruluyor, morale ihtiyacı oluyor. O dönemde bebeğe destek olacak bir insan arıyor. Şimdiden yolları tıkamayın. Desteksiz büyütmek çok zor.
Ki kreşe başlayınca dediğiniz gibi olmuyor. Oğlum ilk sene iki kere influenza oldu beşer gün gidemedi ateşten. Üç kere orta kulak iltihabı oldu onbeş gün de o zaman gidemedi. Hele bir ateşli kusma ishal salgını oldu okulda bir hafta süründük. Özetle bir senede kesintisiz üç ay anca gitmiştir. Ara ara sebepsiz tek gecelik ateşler yüzünden giremediklerini saymıyorum daha. Bu zamanlarda birine ihtiyacınız olacak.

Bebeklerim yarın 25 aylık olacaklar. Bebeğin huyu da etkili. Öyle tek bebek anneleri var ki 6 aylık bırakıp işe gittiler çünkü bebeği uysal. Ama öylesi de var ki benim ikizler yanında çerez kalır.

Ben kimseyi aramadan kendim baktım. İkinciye de öyle. Sadece kresle götürdük. Ama tabii hastalanınca kolay izin alabilmeniz lazım sizin ya da eşinizin. İş giriş çıkış saatleri de önemli. Bizim kreş 8- 18.30 arası çalışıyordu. Duruma göre konuşup daha erken de verebiliyorduk. Ben öğretmenim. Tüm gün durmuyordu. 8 -15 arasi kalıyordu. Hastalanınca babası kalıyordu. Derssiz günüm varsa ben kalıyordum vs. Kreşin ev ya da işyerine yakınlığı da önemli. Yol planlaması alıp bırakma kolaylığı açısından bunu da düşünmeniz gerekiyor. Tabii hele çocuk olsun, kreş yaşına gelsin Allah kerim 😅

Krese cok guvenmeyın derim:)Dedıklerı gıbı ılk sene hele 1 hafta gıdıyorsa 1 hafta hasta:(Kamudaysanız cıkıs saatlerınızz daha uygundur yetısırsınız.Ama ozelde 18.30 a kadar acık kres bulmak bıraz zor.Genelde 18.00 nobet sıınıfı.
Yol trf vs cıkıs saatlerı uymayabılır.Artık sadece cocugu okuldan almak ıcın 1-2 saatlıgıne bakan bakıcılar var.Onlardan yardım alabılırsınız.

Biz kreşle halledebildik iki buçuk yaşında vermiştim kreşe. Sadece bazen çıkış saati sıkıntı oldu ben 7 buçukta çıkıyorum işten kreşten 6da almamız gerekiyor. Eşim vardiyalı çalıştığı için genelde o alabiliyor ama haftada bir gün ikimizde alamıyoruz o zaman babaannesi alıyordu bende onlardan alıyordum çocuğu ama bu bizde öyle çok sıkıntıya sebep olmadı

2 çocuğum var ikisinede 3 aya kadar kendim baktim. 3 ay sonra bakıcı bakti. Ben ise basladim. İlkini 3 yaşında anaokuluna verdim. İkinci suan daha 1 yaşında hala bakicida büyük ilkokulda. Bir şekilde oluyor. Ama okula başladıkları ilk sene çocukların hastalık süreci başlıyor ve o zamanlar bir kaç günlük yada 1 haftalık ara ara aileye ihtiyaç duyabiliyorsun. Bundan kaçış yok.

Ben çalışmıyorum ama calisan arkadaslarim var bu sekilde yaptilar onlar da. Kreş veya olmazsa bakıcı. Ama annelerin gelip bakmasi ne kadar igrenc yaa. Evlenirken eş ailesi kaynana evinde yasayacaksiniz dese burda hep birlikte kiyamet koparilir. Cocuga baksin diye yanlarina kaynana, anne alip oturanlara inanamiyorum. Nasil hayatlar yasiyor bu insanlar pes valla

3 aylikken ise basladim bakici 1,5 yasina kadar bakti. Sonra pandemi cikinca ben ve esim evden calismaya basladik bakiciyi iptal ettik. 3 yasinda da krese basladi. Ev-is-kres hepsi 15dk mesafe icinde. Mesaiden 6da cikip 6:20de cocugu almis eve gelmis oluyorum. Mesaim uzayacaksa (ayda 3-4 kez) da cocugu alip ise getiriyorum orda 2 saat oynuyor. Hastalik vs gibi durumlarda kv destegi aldim ama gelip 3-4 gun kalmisligi oldu.

Ben de kenara geçip yorumları okuyayım:
Yurtdışındayım, bebek bekliyorum, çalışıyorum.
Çocuğuma bakması için kimseyi istemiyorum. Başkasının düzeni çok zor, ne ben kaynanamla aynı evin içinde olmak isterim ne kocamı annemle yaşamaya zorlarım. Hoş zorlasam ne olacak, devlet onlara yeşil pasaportla 3 aydan fazla kalamazsın diyor. Burda doğum izni 15 hafta, 3 aylıktan itibaren bebek bakım evleri var ama ben 2-2,5 yaşına kadar kendim bakmayı düşünüyorum. 2,5 zaten kreş yaşı. O zaman duruma bakar tekrar iş hayatına dönerim.

Kreş + yardımcı hanım ile hallediyoruz. Evet zor ama anne baba olmak zor zaten,8-9 yaşına kadar durum böyle. Sonrasımda zaten okuldan kendi başına eve gelip biz işten dönene kadar bekleyebiliyorlar.

Çocuklarımın babası ile evi ayırdığımda birisi 11 aylıktı diğeri 8 yaşında. Büyük okula gidiyordu küçüğü kreşe veriyordum. Şu an bebeğim 18 aylık olmak üzere kreşe devam. Sabah bırakıyorum akşam iş çıkışı alıyorum.
Her bebeğin bünyesi farklı ilk çocuğum da kreşte büyüdü hep hastaydı ikinci MaşAllah daha dayanıklı çıktı. Ben tek başıma yaptıysam siz haydi haydi yaparsınız. Yalnız benim işyerim çok anlayışlı izinde geç kalma erken çıkmada idare ediyorlar. Ha bir de araç kadında olmalı çalışan anneyse

Kervan yolda dizilirmiş şimdiden planlasanız bile yaşayacağınız gerçeklik ile örtüşmeme ihtimali mevcut. Ama eşinizin düşüncesini baz alırsak o zaman insanların bi kısmı hiç çocuk sahibi olamazdı, ailelerden uzak büyük bir güruh var 😅 diğer taraftan yardımcı olabilecek bir aile ile aynı şehirde bulunmak çok çok büyük bir avantaj yalnız olunca her şey çok daha zor ve karmaşık oluyor (normal aileleri kastediyorum ). Bu durumda ben genelde annenin isteğini ön planda tutulması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle ilk sene /seneler için her ne kadar baba bakımı üstlense de özellikle emiyorsa çocuk anneye yapışık oluyor zaten.

Mesela bizim kv yıllarca (5sene) bizim çocuğumuza kendi bakacağını söyledi bizim hiç bi talebimiz olmadı. Ha bakacak olsaydı eşim ile ortak karar piyasa neyse o kadar para vermek hatta sigortasını yapmaktı. Hep derdi diğer oğlumun bir çocuğuna baktım sizin de 1 taneye bakarım artık onların olursa da dünürler bakar (eltimin ailesi de burda). Biz böyle bi şey hiç demedik zaten. Sonuç olarak kızımdan 4 ay büyük bir torunu daha var ona bakıyor 😂 biz ona güvenerek çocuk yapmadık zaten ama demek istediğim bazen planlanan ile gerçekler uyuşmuyor😁 bu arada çocuk bakmayi bırakın bir kez bile yardıma ihtiyaç var mı diye bile aramadı 😅 canı sağolsun yapacak bi şey yok 😊

Öğretmenim.2 kizim var büyük 9 küçük 4 hep ben baktım.Bakici destekli.3 yaşına gelince de anaokuluna verdim.Eski eşim ev işlerinde de asla yardim etmezdi .Hem ev hem cocuk hem iş gayette güzel idare ettim.Simdi yolumuza kızlarım ve ben devam ediyoruz. Eşiniz yardımıysa çok rahat geçirirsiniz süreci.Ama annelik başlı başına tam zamanlı bir iş. Ama çok da güzel.Rabbim hayırlı vicdanlı merhametli evlatlar nasip etsin

Ben kızımı 9 aylıkken bakıcıya biraktim 2.5 yaşında da kreşe basladi. Hiç kimseyi çağırmadım ki gelmeye de niyetleri yoktu. Evet kreste ilk zamanlar çok hastalandı ama ben hasta olacağını hemen hissediyordum ve doktora goturuyordum. O yüzden çok ağır hasta olmadı. Olsa da ktesteki öğretmeni sağolsun çok güzel ilgilendi. Çünkü kreste bütün çocuklar aynı durumdaydı. Çalışan anne olunca kreşler de bu konuda daha anlayışlı oluyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X