- 22 Eylül 2018
- 1.117
- 885
- 123
- Konu Sahibi 1111010001
-
ihbar süresinde çıkmayı düşünüyorum. ya da müdürümle konuşurum anlayış göstermesi için.Yeni bir iş buldunuz diyelim..eski isyeriniz ihbar süresini çalışmanızı ister.
ik her şeyi ince eleyip sık dokumaya çalışıyor.İnsan kaynaklarında çalışırken halı hazırda bir işi olanı almayın derlerdi. Başka bir iş bulunca da bizi bırakır diye
iş bulmadan çıkmak istemem. işyerime söylersem anında çıkış işlemim başlatılır. işyerim fazlaca hak yediği için ben de haber vermek istemiyorum iş aradığımıİşten çıkacağınızı iş yerinize bildirirseniz size ihbar süresince bir kaç saat işe geç gelmeniz ya da erken çıkmanız için izin veriyorlar. En azından bana vermişlerdi. İster geç gel, ister erken çık, yasal olarak başka iş bulmak için süren bu demişlerdi.
yeşekkür ederim. cuma günü görüşmem vardı. online olmasını rica ettim.uyuyakalmisim
Hastayım, midemi bozmuşum işe biraz geç kalacağım
bankada işim var
Annem, babamı hastaneye götüreceğim
Çamaşır makinasi, kombi, buzdolabi bozuldu, servisi bekliyorum
teşekkür ederim. işyerime söylersem anında çıkış işlemlerim başlatılır.Ben ararken kargoya gidiyorum dedim yakın yerse, bankaya gidicem dedim, rahatsızım 1 saat geç kalabilir miyim dedim ama o kadar zor bir süreç ki sonunda aramayı bıraktım. Zaten gittiğim yerlere çalıştığımı söylüyordum ve ayrılmak için bir süreye ihtiyacım olduğunu da. Ayrılmadan bulmayı herkes istiyor ama olmuyor bazen. Bir arkadaşım çalıştığı yerden çıkarıldı ve 1,5 ay sonra daha iyi bir yer buldu nasip kısmet.
işyerim maalesef amlayışlı değil. anında çıkış işlemlerim başlatılır ve çıkarılar sürem dolunca. işsiz kalmak istemiyorumOlabilir. Belki işinizden memnun değilsiniz ama ödemeleriniz var. Bifiil çalışmak istemiş olabilirsiniz. Ama biraz zor oluyor söylemek istedim. Genelde İK lar yumurta kapıya dayanınca alım yapıyorlar. Acil personel gerekiyor. Siz ihbar süresini çalışmak istediğinizde caz yapıyorlar. Öte yandan direkt iş bulduğunuzda bıraksanız ihbar sürenizi size ödetiyorlar. Yani bu olay biraz lüxe kaçıyor. Her türlü zor. İyice düşünüp karar verdiğinizde işten ayrılın ve ihbar süresinde iş arayın. İş yerinizle şöyle bir konuşma yapabilirsiniz. Mesela ihbar süreniz 2 haftaysa bunun süresiz olmasını isteyebilirsiniz. Diyelim 1 ay sonra iş bulduğunuzda direkt çıkmış olursunuz.
Ben memuriyete geçişte böyle yapmıştım. Kazanınca iş yerine haber verdim ama ne zaman gideceğim belli değildi. Çalışmaya devam ettim. Onlarda yerime birini aradılar buldular. Personelimiz çıkınca sizi başlatacağız dediler. 1 ay sonra haber geldi. Direkt çıktım. 2 gün sonra devlette çalışmaya başladım. Ve güzel ayrılmış olduk. Herkes açısından kimse mağdur olmadı.
ben iş aradığımı söylediğim anda baskı oluşur üzerimde. iş görüşmem var deyip izin alırsam çıkış işlemlerim başlatılır. cuma günü görüşmem vardı. online yapılmasını teklif ettim. şimdilik bu şekilde ilerleyeceğimİhbar süresi zaten işçiyi de işvereni de koruyor. Ayrıca bütün şirketlerde aynı yaklaşım olmuyor maalesef. Ben söylememesinden yanayım çünkü baskı olabilir diyor.
Bu arada iş görüşmesine giderken ya müdürüme söyledim ya da yıllık izin aldım. Onun cenazesi var bu hastalığım var demedim. Açık oldum çünkü şirket açık olabileceğim bir şirketti. Şuanki işimde bunu yapamam mesela.
çalıştığım yer çok fazla sömürüyor. iş arıyorum ya da iş görüşmesine gitmem gerek dediğim anda çıkış işlemlerim başlatılır. iş işte bulunur düşüncesindeyimHa bir de "işveren e söyle" diyenler işveren bizi hemen kapıya koyunca sorun yok mu yani?? O kadar da etik etik diye tutturmaya gerek yok. Konu sahibi zaten ihbarı doldurup çıkar. Bazı işveren düşünülmeyi hak etmiyor
teşekkür ederim. benim patronum hemen çıkış işlemlerimi başlatır eğer söylersem. yazdığınız yol güzel. iş görüşmesi yapılan tarafla bence de dürüst olunmalı.her şeyi iş görüşmesine gittiğiniz yerle dürüst bir biçimde konuşun. eğer ihbar sürenizi beklemeyi kabul ederlerse sorun yok. yani biraz risk almak gerekecek ama risk almadan da olmuyor. her şey olabilir, siz diğer tarafla anlaşıp şimdiki işyerinizde ihbar sürenizi başlatırsınız, diğer taraf bu sürecin ortasında çat diye vazgeçebilir mesela. o yüzden bence şimdiki işyerinize başka bir yerle anlaştığınızı gizli tutun. sadece ayrılmak istiyorum deyin ki diğer taraf süreç ortasında vazgeçerse en azından şimdiki işyerinizle konuşup ayrılmaktan vazgeçtiğinizi, devam etmenin uygun olup olmadığını sorun. iyi bir çalışansanız pek sorun etmezler zaten. benim eski patronum ben ayrılmak istiyorum dediğin anda hemen gitmeni isterdi mesela, ihbar süresi vs umursamazdı. burayı istemeyen adam burada 1 saat bile geçirmesin kafasındaydı. o yüzden dedim diğer yerle anlaştığınızı gizli tutun diye.
teşekkür ederim. benim patronum hemen çıkış işlemlerimi başlatır eğer söylersem. yazdığınız yol güzel. iş görüşmesi yapılan tarafla bence de dürüst olunmalıher şeyi iş görüşmesine gittiğiniz yerle dürüst bir biçimde konuşun. eğer ihbar sürenizi beklemeyi kabul ederlerse sorun yok. yani biraz risk almak gerekecek ama risk almadan da olmuyor. her şey olabilir, siz diğer tarafla anlaşıp şimdiki işyerinizde ihbar sürenizi başlatırsınız, diğer taraf bu sürecin ortasında çat diye vazgeçebilir mesela. o yüzden bence şimdiki işyerinize başka bir yerle anlaştığınızı gizli tutun. sadece ayrılmak istiyorum deyin ki diğer taraf süreç ortasında vazgeçerse en azından şimdiki işyerinizle konuşup ayrılmaktan vazgeçtiğinizi, devam etmenin uygun olup olmadığını sorun. iyi bir çalışansanız pek sorun etmezler zaten. benim eski patronum ben ayrılmak istiyorum dediğin anda hemen gitmeni isterdi mesela, ihbar süresi vs umursamazdı. burayı istemeyen adam burada 1 saat bile geçirmesin kafasındaydı. o yüzden dedim diğer yerle anlaştığınızı gizli tutun diye.
teşekkür ederim. cuma günü görüşmem vardı. online yapılmasını teklif ettim. öyle de oldu. bundan sonra ilk etapta online yapılmasını teklif edeceğim mülakatın.suan ayni durumdayiz,
ama benim mulakatlarimin tamami covid sebebiyle online oluyor,
en uzun suren 2 saatti, ona izin aldim,
yarim saat, 1 saatlik olanlari da idare ediyorum, o gun fazla calisiyorum falan ayrica izin kullanmiyorum.
Gitmeniz gerekiyorsa bence en azindan ilk gorusmeyi telefonda / online yapmayi teklif edin karsi sirkete. Sonucta ilk gorusmede daha cok sartlar vs konusuluyor, onun icin yuzyuze gorusmeye gerek yok. Sonraki asamada yuzyuze icin gidersiniz.
bende de benzeri oldu. önceki işyerimden iş bulmadan çıkmıştım. uzun süre işsiz kaldım. işsiz kalma süresi uzadıkça işverenlerin gözünde değer azalıyor.buna cok sasirdim cidden.
Calisirken is teklifleri yagiyor,
dogum sebebiyle istifa etmistim, sonra is aramaya kalktigimda sirketler burun kivirmisti, 2 yillik boslugun var falan filan diye.
Sektore gore degisiyor demek ki.
teşekkür ederim. durumum gerçekten de yazdığınız gibi. çalıştığım yer etikten anlayacak bir yer değil. iş aradığımı söylediğimde ya da iş görüşmesi için izin istediğimde anında çıkış işlemlerim başlatılır. daha önce iş bulmadan çıkma durumunu tecrübe etmiştim. berbat bir şey.Üye diyor ki iş bulmadan çıkmak varolan işten ayrılmak istemiyorum diyor. Yorumcular da işyerine söyle ihbar süresince izin verirler diyor.
Bu kişiyi 15 gün sonunda işten çıkarırlarsa işsiz kalacak iş bulamadan. Şu ekonomik durumla işsiz ne kadar durulabilir?
Etik metik bir yere kadar. Demek ki şartlarından memnun değil ki iş değiştiriyor. Yoksa kim hazır işi bırakıp konfor alanını terkeder..
Bir gün doktor randevusu, bir gün dişçi, bir gün eşya bozuldu vs. söylenir..
teşekkür ederim. durumum gerçekten de yazdığınız gibi. çalıştığım yer etikten anlayacak bir yer değil. iş aradığımı söylediğimde ya da iş görüşmesi için izin istediğimde anında çıkış işlemlerim başlatılırÜye diyor ki iş bulmadan çıkmak varolan işten ayrılmak istemiyorum diyor. Yorumcular da işyerine söyle ihbar süresince izin verirler diyor.
Bu kişiyi 15 gün sonunda işten çıkarırlarsa işsiz kalacak iş bulamadan. Şu ekonomik durumla işsiz ne kadar durulabilir?
Etik metik bir yere kadar. Demek ki şartlarından memnun değil ki iş değiştiriyor. Yoksa kim hazır işi bırakıp konfor alanını terkeder..
Bir gün doktor randevusu, bir gün dişçi, bir gün eşya bozuldu vs. söylenir..
üyelerden biri yazmış: ihbar süresinin uzatılması. çalışanınız, size iş aradığını söylese ve ihbar süresinin süresiz olmasını, iş bulduktan sonra çıkış işlemleri yapılmasını teklif etse bu duruma nasıl yaklaşırsınız?Bir isveren olarak yazayim. Is gorusmesi yaptigim birinin ilk olarak calistigi veya eski calistigi yeri arar yoneticisi ile gorusurum. Yöneticinin konudan haberi yoksa o calisan benim calisanim olmaz hicbir zaman.
Tabi ki hiç söylemeyin. Karşı taraf beklerse ona göre çıkarsınız zaten. 1e yıldır çalışıyorum. İşverene iş arıyorum diyeni daha görmedimçalıştığım yer çok fazla sömürüyor. iş arıyorum ya da iş görüşmesine gitmem gerek dediğim anda çıkış işlemlerim başlatılır. iş işte bulunur düşüncesindeyim
Elemanina ve duruma bagli, iyi bir elemanimsa musade ederim. Ettigimde oldu. Mesela uni okuyan bir calisanim vardi. Uni bitipte okudugu bolumle ilgili is bulduğunda birakacakti. 1 sene surdu is bulmasi bulunca birakti. Ama bu elemanimin ikamesi bende vardi.yani o isi birakinca ben yerine yenisini bulana kadar onun isini idare edecek calisanim vardi.üyelerden biri yazmış: ihbar süresinin uzatılması. çalışanınız, size iş aradığını söylese ve ihbar süresinin süresiz olmasını, iş bulduktan sonra çıkış işlemleri yapılmasını teklif etse bu duruma nasıl yaklaşırsınız?
Hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin istiyorsunuz ama öyle olamıyor malesef. Dikkatlice düşünüp seçiminizi yapın. Zor bir durum. Kolaylıklar dilerim.işyerim maalesef amlayışlı değil. anında çıkış işlemlerim başlatılır ve çıkarılar sürem dolunca. işsiz kalmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?