Çalışma Hayatı Sorunlar...

GizliBirUye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
148
96
13
Selam arkadaşlar,

Ben 4 aydır asgari ücret altı çalışıyorum. Sigorta, yemek, yol dahil değil. Bu şartları belli bir süre için ben kabul ettim. 2 yıllık mezunum. Büro ortamında çalışıyorum çok yorulmuyorum. Ücret düşüklüğü artık batmaya başladı. Trafikten dolayı eve erken ulaşamıyorum, hem borçlarım hem de zorunlu giderlerim var. Eve de destek olmak zorundayım aldığım para yetmemeye başladı.

4 yıllık mezunların; öğretmenlerin marketlerde çalıştığı, mühendislerin işsiz kaldığı bir zamandayız. Ben "asla kendime uygun bir iş bulamayacağım" diye düşünerek umutsuzluğa kapıldım. Bu yüzden maaş beklentimi düşük yazarak başvurular yaptım. Yorum yaparken o umutsuzluk, çaresizlik hissini düşünerek yorum yapın.

Ocak ayında sigorta ve asgari ücret isteyeceğim. Vereceklerini düşünüyorum, vermezlerse veya daha düşük bir para teklif ederlerse işten ayrılmalı mıyım? (KPSS'ye hazırlanacağım, bu iş beynimi çok yormadığı için sınava daha rahat hazırlanma şansım var. H.sonu tatilim)

Bende iş hayatına girdiğimden ilk 1 yıl asgari ücretle çalıştım önlisan+lisans mezunuyum tecrübem yoktu o yüzden. Özel sektörde kendini gösterip tecrübe edindiğin zaman emeğinin karşılığını veriyorlar. Sizin için önerim ise yılbaşında size zam yapacaklar mı ona bakın sigorta zaten şart yapmazlarsa başka işlere bakarsınız. Yalnız hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama genel olarak firmalar personel alımı yapmıyor bu aralar ekonomiden dolayı bunu göz önüne almanızı tavsiye ederim.

Minimum asgari ücret + sigorta vermezlerse şikayette bulunun. Sigortasız işçi çalıştırmak suçtur!
Sigortayı yatırmıyorsa bari maaşı düzgün versinler, ahlaksız insanlar!

eğer kpss kafaya takıyorsan çalışmaya devam et. daha yüksek maaşlı bir yere girdiğinde belki ders çalışma şansı yakalayamayabilirsin. sigorta konusunu görüş tabi

mesleğini merak ettim malesef tr nin kanayan yarsı . işini öğrenip yeni bir iş bulma imkanın olur mu ? işi öğretiyorlar ise daha fazlasını öğrenmeye çalış maaşa zam ve sigorta iste tabi ki mutlaka orta yolu bulacağınızı düşünüyorum.

asgari ücretin altında ve sigortasız... sizi hamal yerine kullanıyorlar orası net. tabi sınava hazırlanıyorum demişsiniz. bu sürede hem işiniz rahat hem üzerine para kazanıyorsanız düşünebilirsiniz. para işi neyse de sigorta işini kesinlikle isteyin bu sizin geleceğiniz için önemli.

Bende Türkiye'nin sayılı üniversitelerinin birinden mezun oldum. Atanamayan öğretmenim. Geçen sene tecrübe adı altında 500 tl 'ye çalıştım. Şimdi ise Başka bir yerde yine tecrübe adı altında para verilecek mi verilmeyecek mi bilmediğim halde çalışıyorum. Benim buradaki iş arkadaşlarımdan bir farkım olduğunu düşünmüyorum. Onların artı olarak "tanıdıkları" var. Zoruma gidiyor ama yapacak bir şey Yok

Öğrendiğim işler çok basit şeyler. İş öğrenme konusunda buranın bana pek bir şey kattığını düşünmüyorum.

Asgari ücret + Sigorta zorunlu zaten .
Ama siz de gördüğüm ek iş gibi yani çok rahat bir iş planınız olması ve yanında ek gelir gibi kazanmanız paranızı.
Kpss düşünceniz varsa iyi imkanlı bir işte sınava çalışma ortamı oluşturamazsınız.

keske bu konuda adamin ocagini sondurecek kadar agir cezalar olsa da kimse kimsenin emegini somuremese...

o kadar çok yasal bosluk var mahkemeler o kadar uzun ve yorucu oluyo ki insan lanet olsun deyip birakiyo pesini cogu zaman

ocakta asgari ücret ve sigorta isteyin mutlaka, vermezlerse orda basladiginiz zamandan beri calistiginizi ispat edebilecek sekilde delil elde etmeye calisin

dava açarsanız ayrilmak zorunda kalirsaniz en azından hakkinizi gasp etmis olmazlar

kpss icin de atanmasi zor bi bolum mu acaba bolumunuz

para almayacaksanız çalışmayın onca sene emek vermişsin okumuşsun . bilgi deposuna sahipsin her şekilde ders anlatabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…