çalışma ve çocuk

Demetria

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
5.049
4.344
448
2 yaşında bir oğlum var kv bakıyor evle iş arası uzak benim ve işyerim anneme yakın şimdiye kadar kv bırakıp alıyorduk kar yağınca gelip bizde bakmasını söyledik tamam deyip yan çizince bende anneme geldim hem daha yakın hemde hasta olmasın diye (bronşitli eşim evde ben annemde kalıyorum rahatmıyım evet ama evimi de özlüyorum eşim orda ne içip yiyor aklım onda şimdi ben ne yapayım işimi bırakayım yoksa en azından şubat sonuna kadar annemde mi idare edeyim yoksa evime mi gideyim bilmiyorum kv işe döndü annemde pek bakmak istemiyor gibi

Anlamadım.
Kar yağıyor diye annede mi kalıyorsunuz bebenizle beraber?
Eşiniz de tek başına sizin evde?

çok karmaşık olmuş .
eşiniz eğer kendine bakıyorsa idare ediyorsa bence işi bırakmayın .
annenizde en azından 1 ay daha idare edin . şöyle kış bıraz daha çıkana kadar .

en temizi ise bi bakıcı tutup evinizde baktırmanız . rahat rahat işe gidiş geliş

Annenize yakın bir ev tutun. Annenizle açıkça konuşun konuyu. Bakalım belki bakmayı kabul eder.

evi annenize yakın taşıyın diyeceğim ama o da bakmak istemiyormuş, en mantıklısı bakıcı bulun kv de çalışıyormuş zaten.
hem kendinize hem annelere eziyet etmeyin

aile büyüklerinin bakması daha güvenli vs ama bu şekilde garip bir yaşam tarzı sürmek de çok saçma değil mi?

bir bakıcı tutulur herkes kendi evinde kalır anneanneler babaanneler de torun sevmeye gelir.

çözümü basit olan bir şeyi zora sokmak bi bizim millette var :)

bakıcı tuttum ama olmadı kreş var aslında evime yakın ama zaten çok sık hasta oluyor diye yaza kadar erteledim

İki çocuğumu da bakıcıyla büyüttüm. Ne annemin ne de kv nede benim düzenimin bozulmasını istemedim. Bakıcı düşünün bence. Yok mu şöyle güleryüzlü sevecen tonton bir komşunuz ?

bakıcı tuttum ama olmadı kreş var aslında evime yakın ama zaten çok sık hasta oluyor diye yaza kadar erteledim

olmadı derken? bir bakıcıyla sorun yaşamanız başka biriyle de aynı şeyleri yaşayacağınız anlamına gelmiyor.

bakın bir komşumuz var oğlu 4 yaşında kızı 10 aylık falan sırf çocuk istemiyor ve hastalanıyor diye kreşe vermedi ve zavallı k.validesi 50 yaşında ve iki çocuğa birden bakmaya çalışıyor.kadına da acımıyorlar.

bunu yapmayın,anneleriniz torunlarına bakmak zorunda değil.sizi büyütmüşler yetmez mi? isteyerek bakıyorlarsa amenna ama zora sokmak hiç hoş değil.

eşinize de yazık.çocuk olunca hayatınız bitmiş gibi davranıyosunuz.

Bir bakici veya yardimci kadin tutun,ev isi vs de yapsin,ilk zamanlar anneniz de goz kulak olur sonrasinda bebeginiz yalniz bakiciyla devam eder. Bu kadar basit. Ayrica kar yagdiysa annenize gelirken esiniz de sizinle gelebilirdi. Yok gelemediyse de kazik kadar adam acliktan ölmez ya,su kocalara bebek muamelesi yapmayin ya

çalıştığınız yerin kreşi yok mu? belli bi insan sayısında çalışanı olanlarda kreş zorunluluğu var diye biliyorum.

kimse çocuğa bakmak zorunda değil ki. yani güvenip çocuk yapıp yan çizdi demek saçma. bakıcıyla olmuyo demişsiniz, ne olmuyo mesela? başka bakıcı deneyin.

İki çocuğumu da bakıcıyla büyüttüm. Ne annemin ne de kv nede benim düzenimin bozulmasını istemedim. Bakıcı düşünün bence. Yok mu şöyle güleryüzlü sevecen tonton bir komşunuz ?

güvenilir birini nasıl buldunuz? henüz evli bile değilim ama bu bakıcı işi kafamda bi soru işareti şimdiden:))

bunları bende düşünmedim değil fakat bulamıyorum öyle dediğiniz gibi tonton biri zaten kv de zoraki baktırmadım ki belli bir ücret karşılığı ihtiyaclarını karşılaması için baktı kreşe vermiycem de demiyorum yaza erteledim diyorum ben şuan için bi çözüm yolu arıyorum eve gitsem kv işe döndü kreşe öyle pat diye bırakılmıyor ki 1 hafta deneme süresi vs var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…