Çalışmak ayıp mı

Bula bula bunu mu buldu diyorlar
Normalde eğitimini aldım

Evet çevrem sanki bu kadar mı düştün der gibi hallerde

"Bula bula bunu mu buldu" diyenler
Sonra aldigin maaşa laf eder,
Sonra aldigin maaşi harcayacagin yere,
Calisiyor değişti, havalara girdi der,
Elin agzi torba degil olayi...
Bu insanlar Toksik haset ve boș g.tlü, bu tür insanlar ustlerine vazife olmayan konularda konuşmayi çok severler.
Kimseyi takmayin, gidin calisin.
hem egitiminiz de bunun uzerineymiș, ne güzel iște, egitimlisiniz de.

sizin çalışmaya gönlünüz yok.olsa 1 dakika düşünmez başlardınız işe bu kadar ekonomik sıkıntınız varken.ben çalışmadan geçinebiliyorum ama olsa bir etüd çocuğu okuldan bana gelip ailesi gelene dek ders çalıştıracağım yemeğini yedireceğim valla hemen kabul edeceğim.haftaiçi çalışır haftasonu krallar gibi harcarımm

Üniversitede evlere temizliğe de gittim, yaşlı da baktım aynı anda. Bir an bile ayıp mı diye düşünmedim. Eşim de üniversite mezunuyken inşaatlara gitti, taksicilik yaptı, atanana kadar boş durmadı yani. Şimdi gayet rahat bir hayatımız var. Çünkü atanmayı beklemeyip ne iş bulursak çalıştığımız dönem borçlarımızı falan bitirdik. Birikim yaptık beraber çalışıp. Ancak kaynım "ben üniversite mezunuyum, her işte çalışamam" moduna girdi, üç yıldır mezun. İşsiz, kayınvalidemle oturuyor ve çok mutsuz. Hiçbir şekilde iş tecrübesi olmadığı ve olanı da beğenmediği için şimdi kendisi iş bulamıyor. Bir birikimi de yok. Biraz atılgan olmak lazım bu hayatta. O ayıp, bu bana layık değil diye gezenler hep kaybediyor benim gördüğüm. Kimsenin düşüncesine takılmayın.

Cocuk bakmanin neresi ayip? Bizler kendi cocuklarimiza bakarken ayip degil de baskalarinin cocuklarina bakinca mi ayip?
Calismanin neresi ayip? Calismak ayipsa ben cok ayip birsry yapiyorum. Tek basima oglumu okutmak icin calisiyorum. Alinteri ile calismanin neresi ayip?

Sizin cevaplar cok değişik, geçende bir konu açtınız, sevgiliniz ya da nisanliniz calismak istemiyor asgari ücrete çalışılır mi diye bişeydi, orda da böyle cok değişik cevaplar veriyordunuz. Burda da "gerçekten ayip değil mi" ,"Di mi başkasının evinde de çalışırsınız yani".
Kendinizi ifade mi edemiyorsunuz, anlamıyorum sorular sacma cevaplar saçma

Çok ayıp ben de ayıp ediyorum ve çalışıyorum
Allah iyiliğinizi versin neden ayıp olsun. Bence hakkıyla para kazanmak şu devirde en ahlaklı şey. Allah sağlığımızı işimizi elimizden almasın inş. Hayırlı olsun işiniz

Hiç bi işi yapmak ayıp değil , yeter ki yaptigınız her işi layıkıyla yapın. Mimarım ama meslegimi yapamadigim süreçte gittim yaşlı ve yalniz birakilmiş ama ev işlerini idare edemeyen teyzenin yemeğini yaptim temizligimi yaptim hiçte gocunmadim yaparken

Ayrica çevre ne demiş niye bu kadar umrunuzda , diyenlerin bi coğuda evlendikten sonra çalısmayi birakip orda burda gezip butun gun dedikodu yapan insanlr zaten. Aklı başinda çalısip üretmenin ve kendine yatirim yapan kimse yadirgamaz çalisiyor olmayi her ne işi yapiyor olsaniz bile.

Sizce bir doktor veya mühendis işe giderken bu ayıp mı diye düşünüyor mu? Bence çiftçi, hastanakıcı çocuk bakıcı, temizlikçi de düşünmemeli. Sonuçta hepimiz emeğimizi ortaya koyup karşılığında hakkımız olan ücreti alıyoruz. İşinizi yaparken emeğinizi tam olarak ortaya koymazsanız baştan savma yaparsanız ayıp o olur

Ben nereli olduğunuzu merak ettim..

Tayinimiz bi doğu ilindeydi. Üzerinden çok zaman geçmedi aslında, bebeğimize bakıcı bulamiyorduk,neymiş efendim kadınlar işe gitmezmis asla. Eşim 8-5 çalışıyor ben yarım gün. Yani eşimi gormeyecek hiç ( büyük problem ediyorlardı bunu çünkü)
O halde bile yapmıyorlar bebek bakıcılığı.
Maddi durumlar da kötüydü bu arada. Yani paraya da ihtiyaçlar vardı.
Bazı yerlerde tabu olmuş melesef,ayıp görüyorlar çalışmayı, şaka gibi.

Bence size çevrenizden bu tür konuşmalarda bulunuyorlar. Siz sürekli bu konuşmaların etkisinde bakıcılık yaparken o çocuğa ne kadar verimli olabileceksiniz? Acaba burda olmalı mıyım olmamalı mıyım diye düşünürken, aklı karışıkken yapılacak bir iş değil çocuk bakıcılığı. Ben kesinlikle bu işe başlamamanızı tavsiye ederim.

Vay terbiyesiz sen nasıl çocuk bakarsın ya olur mu öyle şey hanımefendi nesi ayıp olsun herkes farklı farklı işler yapıyor helal kazanç olduktan sonra hiçbir işin ayıbı olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…