- 20 Mart 2008
- 141.934
- 213.860
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi Meltemmisin
-
Haydaa geldik mi yine karneye?karneyle alışveriş yapılan yıllarda dünyada 2. Dünya savaşı yaşanıyordu bilmiyorum bilginiz var mı. 1946 yılında da kademeli olarak sonlandırıldı. Yani ekonomik durumla değil savaş sebebiyle üretimin azalmasıyla ilgili bir şey o dediğiniz.
Ama lüksün arttığı konusunda sizinle hem fikirim. Şimdi her şeyin en iyisi en güzeli olsun algısı var, insanlar birbirlerinden görüp özeniyor vs. Sebebi ne olursa olsun bu zamanda geçinmek cidden zor.
Bana kizdin sandim ablapamuk musun nesin neymiş kocaya hayır denmezmiş,bunlar nasıl bir kafaya sahipler acaba ciddi merak ediyorum kendince yorumlamış geri zekalı tipte.
Bu avatardaki güzellik maşallah ona3100 lira maaş bu devirde zor eşinizin bu düşüncesini bilmiyormuydunuz? Bence eşiniz bencillik yapıyor. Mesleğinizde var ne güzel 2 maaş rahat ettirirdi sizi
Bunun birde Kıbrıs olayı var,sorsan neden olduğunu bilmezler bile.Tam bunu yazmaya gelmiştim ben de.
Karne ile alışveriş yapılması stratejik bir hamleydi, ülke içi üretimimizi kendimize yeterli kılmak ve 2.dünya savaşına girilmesini engellemek için yapılmıştı. Yokluktan değil yani, kaynakların düzenli kullanılması hedeflenmişti. Bu kadar yakın tarihteki bir olayın bilinmemesi beni çok şaşırtıyor.
Bunlari yaziyoruz, anlayacağını saniyoruz.Tam bunu yazmaya gelmiştim ben de.
Karne ile alışveriş yapılması stratejik bir hamleydi, ülke içi üretimimizi kendimize yeterli kılmak ve 2.dünya savaşına girilmesini engellemek için yapılmıştı. Yokluktan değil yani, kaynakların düzenli kullanılması hedeflenmişti. Bu kadar yakın tarihteki bir olayın bilinmemesi beni çok şaşırtıyor.
Sana niye kızayım diğer şahsa kızgınlığımBana kizdin sandim abla
Sahi naptı acaba bastımı istifasını,kaygana ve kayınbabaya bakıp hizmette kusur etmeyecek ti:))
Bunu söylryende memur idi,şimdi gelde dellenme yani..
Aldık ocak zammını abla, tammm tamına %7 (yüzde yedi) harca harca bitmezBasın istifanızı o zaman,neyi bekliyorsunuz peki ocak zammı vardı demii daha ...
Üst kollar kocaya ait nasılsa.
Hep aklimda olan bi dusunce(Hiçbir zaman)
Ne kadar doğru acaba oda bilnmez ki şimdi:))Yok yaw. Biz kara cadilar yüzünden adamla görüsmeyi kesmisti güya
Zamani ne zaman? Yetinmiyor musun yoksa sen rabbinin verdigi rızka? Yetiniyor olsan evde oturur kocanın verdigine sukrederdin. Ne oldu simdi? Devlet memuru olarak kadinlar calismamali diye ahkam kesmek kolay dimi?Zamani gelince merak etmeyin hanimefendi.
Ee neden erteliyorsunuz?Hep aklimda olan bi dusunce
Zamani gelince merak etmeyin hanimefendi.
Biz emekliyiz bizede çok verildi kocişimle dünya turunamı çıksak diyoruzz da nereye gitsek bilemedik işteAldık ocak zammını abla, tammm tamına %7 (yüzde yedi) harca harca bitmez
Düşüğnceyi uygulamaya alın bir an önce.Hep aklimda olan bi dusunce
Sayginizi bozmayin ve haddinizi bilin.herkes fikrini soyluyor burda ama kendi dusuncenize uymayan bisey soyleyince linc yiyoruz yazik.Ya yok hayatta etmez. Böyle kadınlar işe gidince cennete gitmiş gibi oluyor. Onların tek dünyası da işi. Bakmayın bin ivdi itiriciktim dediğine. Burda bir üye vardı. Görücü usulü görüştüğü abidevi bey evlendikten sonra işte çalışma anama babama çalış ilgilen dedi diye hayran kalıp ben de eve oturmak istiyorum demişti. Allah ım sinir bastı yine
Size bilgi vermek amaçlı yazıyorum Keleş hanım:Birde bilmediğim için sorayım cidden varmı kuranda bir açıklama diyesim geliyor nedense.
hz Hatice o yüzden mi ticaret yapmış o zaman?Onların inanışında kadın çalıştırılmazmış kurandada yazıyor aç oku dedi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?