Çalışmak istediğim ve ondan gizli başvuru yaptıgım için Eşim bana küstü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tam bunu yazmaya gelmiştim ben de.
Karne ile alışveriş yapılması stratejik bir hamleydi, ülke içi üretimimizi kendimize yeterli kılmak ve 2.dünya savaşına girilmesini engellemek için yapılmıştı. Yokluktan değil yani, kaynakların düzenli kullanılması hedeflenmişti. Bu kadar yakın tarihteki bir olayın bilinmemesi beni çok şaşırtıyor.

Günahını sevabını bilmiyorum da ihtiyaç varsa neden çalışmasın kadın? Mesleği de varsa imkanıda varsa çalışır. Şu devirde çift maaş bile yetmez oldu resmen herşey pahalı hayat zor. Bu tarz kocalarıda anlamıyorum çok yersiz gurur yapıyorlar yani

Bunun birde Kıbrıs olayı var,sorsan neden olduğunu bilmezler bile.

Bunlari yaziyoruz, anlayacağını saniyoruz. Klavye tuşlarina basan parmaklarimiza yazık aslinda.

Eşinizin hassas olduğu bir konuymuş neticede küsmesi normal. Uygun bir dille konuşup tatlıya bağlarsınız büyütmenin alemi yok. İlerleyen zamanlarda da yine huyuna giderek çalışmak istemenizin maddiyatla bir ilgisi olmadığını anlatarak durumu çözebilirsiniz . Hoş olmamış tabi bu durum. Kabul edilseniz kaçak göçek mi işe gidecektiniz orayı anlamadım

Zamani gelince merak etmeyin hanimefendi.
Zamani ne zaman? Yetinmiyor musun yoksa sen rabbinin verdigi rızka? Yetiniyor olsan evde oturur kocanın verdigine sukrederdin. Ne oldu simdi? Devlet memuru olarak kadinlar calismamali diye ahkam kesmek kolay dimi?

Sayginizi bozmayin ve haddinizi bilin.herkes fikrini soyluyor burda ama kendi dusuncenize uymayan bisey soyleyince linc yiyoruz yazik.

Birde bilmediğim için sorayım cidden varmı kuranda bir açıklama diyesim geliyor nedense.
Size bilgi vermek amaçlı yazıyorum Keleş hanım:

Kur'anda, kadının çalışmasını engelleyen bir yasak yok.

Yanı sıra;

"İnsan için ancak çalıştığı vardır." (Necm, 53/39);
"… Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır; kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allâh'ın lutfundan nasibinizi isteyin..." (Nisa 4/32)

Çalışma kapsamındaki ticaret ile ilgili:

Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda batıl yollarla yemeyin. Ancak karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle olursa başka. Kendinizi helâk etmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir.” (Nisa, 4/29)

âyeti ile;

Sizden herhangi birinizin ipini alıp da dağdan sırtına bir bağ odun yüklenerek getirip satması, dilenmesinden daha hayırlıdır.”(Buhârî, Büyû’ 5)
hadisinde, kadın-erkek ayrımı söz konusu değildir.

Bizzat Peygamber'in Medine bölgesindeki pazar yerlerinin müfettişi/denetçisi olarak bir kadını atadığı bilinir;

"Hz. Peygamber tarafından Medine’de muhtesip olarak görevlendirilen Semrâ bint Nüheyk pazarları dolaşıp emir bi’l-ma‘rûf nehiy ani’l-münker ilkesi çerçevesinde insanları ticaret ahlâkına uygun davranmaya teşvik eder, bu şekilde hareket etmeyenleri uyarır, hile ve haksızlık yapanlara karşı elindeki kırbaçla caydırıcı tedbirler uygulardı. " (Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi )

Onların inanışında kadın çalıştırılmazmış kurandada yazıyor aç oku dedi bana
hz Hatice o yüzden mi ticaret yapmış o zaman?

Konu sahibi eşin çocuk gibi bile davranmıyor ne saçmslık 3100 tl bu devirde iki kişiye nasıl yeter doğalgaz aylık 500 den asapı gelmiyor en az
Yarın öbür gün çocuğunuz olduğunda ne yapacaksınız eğitimi ihtiyacı hiç bitmeyecek.
Kimseyi dinleme çalış birikim olur hem canın sıkılmaz.
Evde ev işi hiç bitmez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…