Çalışmak İstemiyorum :((

bende çalışma taraftarı değilim.çalışmayı da düşünmüyorum.

bazen eşim sen boşuna okumuşsun diyor.. :)

aman evde keyf gibisi yok.okul yıllarında bende düşünürdüm evde nasıl vakit geçiriliyor diye...

ama o kadar da güzel vakit geçiyor ki.

çalışmıyorum,çalışmayı düşünmüyorum ama zaman neyi gösterir onu da bilmediğim için asla çalışmam demiyorum.

sevdemm cnm seni çok iyi anlıyorum
evlendiğimden beri(tabi bekarlığımdada) çalışıyorum, doğru düzgün evimde oturamadım
bazen bende diorum keşke çalışmak zorunda olmasaydım evde olsaydım die
ama bizimde ev borcumuz var ödediğimiz
tek maaşla olmuyo maalesef günümüz şartlarında =(
hakkımızda hayırlısı olsun cnm...

Çalışmak istemeyennler 35 yaşından sonra iş bulmanız zor.

Devlet b gurubu kadrolarda yaş sınırı 35 mesela.

Ha öğretmenlikte sınır 40 ama o da gençler varken yine zor. Kendi işimi kurarım derseniz o başka. Hele özel sektör çoğu posizyonda 30 yaşından sonrasını bile istemiyor. kariyer.net, yenibirsi.comdaki iş ilanlarında hep 25-30 yaş arası yazılı sadece müdürlük pozisyonlarında 35-40 arası. Yada kendinize çok sağlam torpil, tanıdık bulacaksınız.

Ayrıca işverenler en az 2 yıllık iş deneyimi arıyorlar. Tek bir sektörde çalışp farklı bir sektörde çalışmak isterseniz o sektörde deneyiminiz yoksa sizin yerinize deneyimli insanlar alınacaktır

Şimdi keyif çatarken bunları da aklınızın bir köşesinde bulundrmanızı tavsiye ederim. Gençken, sağlıklıyken elinizin iş tutması sizin yararınıza.

Son düzenleme:
size hiç katılmıyorum ya.bir bayan neden çalışmasın neden evinde otursun? bir kere çalışmak sosyalleşmektir.
hem neden erkek çalışmak zorunda da kadın değil?
o zaman çıksın bir erkek ve "ben evimde olmayı çok seviyorum çalışmak istemiyorum evcimen biriyim..." desin.
o zaman o adam pısırık, bir işe yaramaz diye düşünülür.ama kadın çalışmayınca "hakkıdır, istemiyosa otursun çocuğuna baksın" derler.
bence bu çok mantıksız.kadın erkek eşitsizliği arasındaki sınırı çok net bir şekilde çiziyor.
benim annem de ev hanımı, sadece genç kızlığında çalışmış. "keşke çalışsaydım" der hep.
çalışan kadın kimseye muhtaç olmaz.
lütfen, biraz ilerisini düşünün.40 yaşına geldiğinizde çalışmak zorunda kalırsanız eğer ki umarım öyle bir şeyiniz olmaz hayat boyu... işte o zaman kafanızı taşlara vurup ağlarsınız.

ben de tam zıttıyım çalışmadan yapamam :)
ama kişiden kişiye değişir tabi.
ben erkek eline bakamam o yüzden istiyorum en çok çalışmayı.
annem evlenene kadar çalışmış 18 yıl sonra tekrar başladı. 51 yaşında şu anda. sabah 8 akşam 5 tekstil sektöründe işçi... o kadar çok yoruluyor ki. bırak anne diyorum, yok bi daha bırakmam diyor....
heralde sadece çok çok zengin olsam çalışmazdım.

evde oturma fikri bile beni bunalıma itebilir o kadar yani.
herkesin fikrine,hayat görüşüne saygı duyarım ama madem tartışalım dediniz
kadının kendi işi,kariyeri olmalı bence.
erkekler her ne kadar eşlerinin çalışması taraftarı değiller gibi görünseler de çalışan kadına ayrı bir
saygı duyarlar.deneimle sabit.ben de bir dönem oğlumu büyütmek bahanesiyle işimden ayrıldım.
duvarlarla konuştuğum bir dönemdi..Hatırladıkça fena oluyorum.
Ne kendime bakmak gelirdi içimden,ne de sürekli bitmeyen ev işlerinden fırsat kalırdı kendime.
Kısaca ben çalıştığım ve evde oturmadığım için memnunum hem de çok.
ikisini de yaşamış biri olarak söylüyorum ki kendi paranı kazanmak gibisi yok..

Bir bayanın sağlam bir işi mesleği yoksa çalışması gereksizlikten başka bişey değil bence üç kuruşa saatlerce çalışıp yorulduğunla kaldığında cabası herşey para değil bence manevi değerlerde var tabiki çalışmayı çok seven bayanlarda var herkezin kendi yaşam şeklidir sıradan bi işte çalışan bi bayanın zaten aldıgı üç kuruşta kendine kalmıyor ev kirası faturalar vs. Tabi öyle olmayanlarda vardır ama çoğunluk diyelim.

chery 1 arkadaşım çalışmak sosyalleşmektir diyorsun iyi konumda çalışan bi bayan için tamam peki sabahları tıkış pıkış otobüsün içinde tost gibi işe gitmek mi sosyalleşmek yoksa ona buna hizmet etmek mi ??

öyle canım zaten tek maaşla olmadıgı için direniyoruz inşallah ilerleyen zamanlarda gerek kalmaz..

kazandığım maaşı kendime hiç harcayamıyorum.. eşimle ikimizin maaşı ev kredisi, elektrik, su, doğalgaz, alışveriş,ekstra giderler derken ay sonunu zor getiriyoruz.kendime ait özel harcamam hiç yok.çalışıyorum diyorum ama istediğim gibi harcayamıyorum çalışmasam hiç geçinemeyiz diyorum off offff hayat şartları çok zor istemediğin halde çalışmaya zorluyor işte......yıllardır içimde olan bi konuyu gündeme getirmişsin arkadaşım çok doluyum valla

Bende İstemiyorumm 8 Senedir Çalışıyorum 4 Aylık Evliyim 3,5 Aylık Hamileyim Ayaklarım Gelmiyo İşe Artık
Geçen Ay Şubenin Kapatılacağını Öğrendik Ve Ardından Bana Bir Yazı Geldi 25/12/2010 Tarihi İtibariyle İlişiğiniz Kesilecektir Diye
6-7 Milyar Tazminatımda Var Fakat Düğün Borçlarımıza Gidecek O Para
Evet Hala Çalışmak İstemiyorum İçten İçe Geçsin Şu 1 Ay Diye Bekliyorum Bir Yandanda Ben Ne Yapıcam Nasıl Geçineceğiz Tek Maaşla Diye Düşünüyorum
Sonra Amaaann Herkez Nasıl Geçiniyo Deyip Nefes Alıyorumm Ardından Tekrar Ya Geçinemezsek Düşüncesiyle Kendime Geliyorumm
Öyle Çok Karışığımki Anlatamammmmm :26:

bende çalışmıyorum.çalışma hayatım olmadı bugüne kadar.fakat çalışmayı düşündüğüm ve o yönde eğitimimi tamamlayacağım (inş)bir alan,meslek var.olmasını çok istiyorum.çünkü tamamen hayat tarzıma uygun bir meslek...
eşim hiç bir zaman bu konuda bir hoşnutsuzluk belirtisi göstermedi bana.çalışmamam konusunda yani.fakat ben kendimi geliştirmek adına bunu istiyorum.bi çok insan da o bahsettiğiniz çok zor çalışma şartlarında mecbur kaldığı için çalışıyor.bir kadının alanının olması,mesleğinin olması güzel bence.keşke herkesin mesleğini güzelce icra edebileceği bir ortam,hayat şartları olsa.daha rahat olsada insanlar iş stresinden dolayı hayatından bezmese.... çalışsam şuanki kadar kendime ve eşime vakit ayıramam belki...zamanı şimdi daha boş ve daha rahat rahat kullandığım oluyor..nasılsa gitmem gereken bir işim yok.evdeyim ve işlerimi bir şekilde yetiştiririm.çalıştığım zaman ise zamanımı daha verimli daha tasarruflu hatta dakikaların ı bile hesap edecek kadar yoğun geçirmem gerekecek.. kötü mü bu? hayır.daha güzel hatta.hayatta en değerli şey zaman.ve bunu değerli kılanda aslında nasıl geçirdiğimiz saatleri,dakikaları...çalışimayıp evde değerli vakit geçirende olur.bende her günümü boş geçirmiyorum hoş.elbette uğraşılarım var kendime göre... fakat düzenli ve ilgi alanım olan bir uğraşımın,işimin olmasını isterdim.bunun için çalışıyorum zaten..

benmde bekarken zoruma gitmezdi çalışmak ama şimdi çok zorlamıyorum.o kadar zoruma gidiyorki işe gitmek.evimde oturup temizlik yapayım yemek yapayım ayağımı uzatıp dizi keyfi yapayım istiyorum.en cok zorlandığım konu ise akşamları eşimle tam film keyfi yapıcakken yorgunluktan daha ilk yarım saatinde kollarında uyuya kalmak.o na vakit ayıramadığımı düşünüyorum.eşim daha iyi bir iş bulduğunda çıkıcam işten kararlıyım.bi tarafım dur yapma desede istiyorum bunu.belki borçlarımız bitene kadar devam ederim sonra THE END ama hayırlısı işte...

Tabi canım evli olupta çalışan bayanların hali çok zor işte bütün gün yorgunluk akşam eve gel bide evde çalış eşine mi zaman ayırcaksın evine mi insanın eli kolu kalkmıyor Allah yardımcımız olsun gerçekten işimiz zor sabah sabah yollara düşmek evden çok zamanımızı işte geçirmek istediklerimizi yapamamak zor gerçekten. Sevsek zorumuza gitmez belki ama sevmediğimiz için daha zor geliyor.

ben çalışan bir bayan olarak evliykende çalışıyordum...şuanda da çalıyorum toplamda 13 yıllık bir çalışma hayatım oldu...çalışmak eğer eziyet olarak geliyorsa diyeceğim yok tabi, fakat insanların ne zaman başına ne geleceği belli olmaz...en azından geleceğe yatırım yapmak, kendi ayaklarının üzerinde durmak , güçlü olmak ve bunu hissetmek gerektiğini düşünüyorum...
ben çalışarak birçok şey yaptım...arabamı aldım, evimi aldım gerçi evimi konut kredisiyle aldım ama olsun o zamanlar faiz oranları çok düşüktü, benim ödediğim kredi ile insanlar kirada oturuyor...üstüme başımada çok açılmadan alıyorum...kocadan bişey iste tamam der ikincisini iste ne gereği var der...
kardeşine ailene özel günde hediye almak istersin uygununa bakmak zorunda kalırsın ...ben böyle şeylerle uğraşamam...borç muhakkak oluyor hiç bitmeyen bişey varsa o da sanırım borç

bunları okurken bian konuyu benmi açmışım die şüphelendim..
dogru diosun cnm.kadınlar ikiye ayrılır.kimisi çalışmadan duramaz ev ona göre deildir yogunluk koşuşturmaca vs bunlar olmadan yapamaz..kimiside evcimen çalışmayı beceremez isterki evinde otursun evini çekip çevirsin..bende çalışıyorum mecburen nişanlıyım aileme yük olmayım eşyalarımın alabildigim kadarını kendim alayım istiyorum.. evlendikten sonra çalışmamayı düşünüyorumm .. sabret cnm ben ediyorum işte napıyım..

eger isi birakmayi cok istiyorsaniz evlenince birakin.
sonra biraz evde oturup ne kadar sikici ve insani strese sokan bir sey oldugunu gorunce sonra tekrar calismaya baslarsiniz zaten

Canım tabiki para kazanmak güzel bişey bunu dilediğince harcayabilmek ama kaç kişi bunu yapabiliyorki para kazanıyorsun belki ama götürdükleride var özel hayatın kalmıyor kendine vakit ayıramıyosun ev-iş ev-iş otomatiğe bağlıyorsun gerçek kaldırmak zor düzgün bi meslek yoksa kesinlikle insanı yıprattığını düşünüyorum

benide evlenmeden önce çok güzel bir işim vardı,4 yıl boyunca bir gün bile hiç sıkılmadım,hiç saate bakmadım akşam olsada çıksam diye
genel müdürlerimde bırakmak istemediler beni,ama evlenince şehir değiştirmek zorunda kaldım
geldiğim şehirde o kadar aramalarıma rağmen çalıştığım alanda bir yere giremedim
3yıldır da evdeyim ve çok zor zorlandım hele ilk yıl
şimdiise eski işyerime dönme durumum var,eşimin işini ayarlamaya çalışıyoruz,bir an önce sonuçlansında gitsek,tekrar işe başlasam daha fazla vakit kaybetmeden diye bekliyorum şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…