- 26 Ocak 2009
- 2.317
- 11
- 156
amin canı inşallahBende 11 aylık evliyim
sağlık sorunlarım yüzünden 1ay önce
işimden istifa ettim
evde olmaya hala alışamadım..
çalşırken ah evde otursam derdim
evdeyim-çalışsam diye düşünüyorum
acaba ben ne istediğimi mi bilmiyorum...
ama ki çalışmak gibisi yok
elbetteki fena yorucu hem iş hem ev hem eş.
ama benimde eşim çalışmamaizin vermediğinden dolayı
şuanda evdeyim,ah birizin verse koşakoşa iş arıycam
Laale'nin dediği çok doğru katılıyorum...
birde çalışmak isteyipte işsiz kalmak çok zor
bunuda yaşamıştım ne bunalımlar geçirdim off of!
Allah işsizlere iş versin
ev hanımı olmak isteyipte çalışmakzorunda olanlarada
sabır versin yardım etsin tez zamanda evde oturmayı nasip etsin
Kızlar bir de bişiy diyecem..
Çalışmayın tamam zaten zorla çalışmak zulüm gibidir eminim de..
Ailenizin maddi durumu yeterli mi?
Hani Allahım korusun dünya hali bu evlenirsiniz,eşiniz hayırsız çıkar ya da vefat eder şu bu..
O zaman hayatınızı nasıl idame etmeyi düşünüyorsunuz?
Ayrıca ailenizin durumu ne kadar iyi olursa olsun bir yaştan sonra içtiğiniz sigaranın parasını ya da saçınıza çektirdiğiniz fönün parasını bile istemek zor geliyor insana.. Yani bana öyle olmuştu..
Eminim siz de bunları düşünmüşünüzdür ama bir de yaşayandan dinleyin istedim..
canım doğru söylüyosun ama içten gelmeli çalışmak yani ben oldu bitti hep evde olayım hep o şekilde istedim çalışma hayatınıda gördüm yaşadım gerçekten kaldırması güç zaten biz bayanlar erkeklere göre daha hassasız bi noktadan sonra gerçekten çok zor geliyor. Çalışma saatleride uzun olunca çok daha zorlaşıyor benim gibi istemeyipte mecburen katlanan çok insan vardır ALLAH hepimize hayırlı bi kapı açar umarım.
Haklisiniz. Ama calismanin sadece maddi yönden imkanlar sagladigi icin evde oturmaktan daha avantajli oldugunu düsünmek bana pek dogru gelmiyor. Mesela calismanin bir diger avantaji sosyal alanini genisletiyor insan. Farkli arkadasliklar kuruyor dolayisiyle farkli dünya görüslerine tanik oluyor. Sadece kendi evinde degil disarda da emek veriyor. Vs. Ama bu avantajlarin hepsi evde oturuncada oluyor. Mesela türkiyede cok hosuma giden bir sey var. Farkli farkli kurslar oluyor bayanlarin katilabilecegi. Yine arkadas cevrelerini genisletebilecekleri. Gönüllü olarak bir yerlerde aktif olma sanslari da var (bu calisanlar icinde gecerli tabi ki). Ama malesef türkiyede en büyük sorunlardan bir tanesi bir bayan icin uygun bir is yeri bulmak. Herkes güvenilir ve medeni bir yerde is sahibi olamiyor. Haksizliga ugrayanlar cok. Tacize ugrayanlar cok. Bu acidan baktigim zaman ise türkiyede olursam dedigim gibi sadece cocugum olana kadar calismak isterim. Cünkü bana gercekten güven verebilecek bir is yeri bulabilirmiyim ondan süpheliyim. Sözlerimi yanlis anlamayin genel olarak konusmuyorum. Cünkü gayet iyi biliyorum, calisanlara haksizlik edilmeden kadin olduklari icin tacize ugratilmayan bir sürü is yerleride var. Ama öyle bir yeri bulabilmek var iste.
Kızlar bir de bişiy diyecem..
Çalışmayın tamam zaten zorla çalışmak zulüm gibidir eminim de..
Ailenizin maddi durumu yeterli mi?
Hani Allahım korusun dünya hali bu evlenirsiniz,eşiniz hayırsız çıkar ya da vefat eder şu bu..
O zaman hayatınızı nasıl idame etmeyi düşünüyorsunuz?
Ayrıca ailenizin durumu ne kadar iyi olursa olsun bir yaştan sonra içtiğiniz sigaranın parasını ya da saçınıza çektirdiğiniz fönün parasını bile istemek zor geliyor insana.. Yani bana öyle olmuştu..
Eminim siz de bunları düşünmüşünüzdür ama bir de yaşayandan dinleyin istedim..
Kadınlara yapılan tacize engel olmak için evimize çekilelim çalışmayalım düşüncesine ben karşıyım canım. Bunun sonu bir süre sonra sokağa da yalnız çıkmayalım taciz edilebilirize kadar gidebilir. Kadının güçlü olması ve bir taciz ihtimalinde bile hakkını araması gerekir. Artık böyle şeyler için yasalar çok katı ve kadının bir şikayetinde taciz eden kişinin ciddi canı yanıyor.
Elbette evde oturan kadın da sosyalleşebilir, kurslara gidebilir, kendisini geliştirebilir. Ben ev hamımlarını asla küçümsemiyorum sadece iyi çocuk büyütmek bile başlıbaşına en önemli konudur ama çalışmak istememin de haklı nedenleri olduğunu düşünüyorum. Eskiden bir komşumuz vardı iki çocukları vardı ve adamın maddi durumu iyiydi. Karısı hep evde oturdu, gezdi, rahat yaşadı ama sonra bir gün adam bir anda beyin kanamasından öldü. Kadın bilmiyormuş ama bayağı borcu varmış adamın herhalde o stresle gitti diyoruz biz çünkü daha genç sayılırdı. Daha sonra kocasından maaş aldılar ama iki çocuğun masrafına yetmedi ve kadıncağız o yaşta iş bulana kadar neler çekti sonunda temizlikçilik bile yaptı çocuklarını okutmak için. Hep derdi ki, keşke baştan bir işim olsaydı da şimdi iyi bir maaşım olurdu çocuklar rahat ederdi diye. Dünyada kimin başına ne geleceği belli değil bu nedenle kendi ayaklarının üzerinde durmak iyidir diyorum ben. Allah kimseye böyle acılar vermesin ama olunca da yaşam devam ediyor.
Haklısın Laale kesinlikle..
20 yıldır beraberdik, 17 yıldır evliydik. 13 yaşında bir oğlum var Son bir yıl evliliğimi kurtarmak için mücadele ile geçirdim. Ama olmadı. Çabamın beyhude olduğunu anladım ve 15 dakikadkopardım ipleri. Devam etseydim ya katil olacaktım, ya intihar edecektim, ya dasağlığımı kaybedecektim ..
İnanın biz de sizler gibi başlamıştık. Aşıktım deli gibi, güveniyordum. Bunları yaşayacağım asla aklıma gelmezdi. Herkes yapardı o asla.. Hiç de öyle değilmiş, insanlar değişirmiş öğrendim
Oğlumlayım, kimseye muhtaç değilim, ne oğlumun ne benim hayat standartlarımız değişmedi.
İkimizde son derece huzurluyuz, arkamıza dönüp bakmıyoruz bile..
Ya çalışan bir kadın olmasaydım. Ya yıllarımı sadece yemek yaparak geçirmiş olsaydım.
Ya her ihtimale karşı diyerek kenara üç beş bi şeyler atmasaydım..
Kimsenin başına gelmesin, herkes evinde eşiyle çocuğu ile mutlu olsun.
Ama bunlar oluyor, yaşanıyor.
İstekleriniz, beklentileriniz son derece makul, kabul
Ama hayat makul değil ne yazık ki...
Yanlis anladiniz. Kadinlar tacize ugruyorlar diye evde kalsinlar demiyorum. Sadece bu yüzden bir bayanin uygun bir is bulmasi cok zor onu diyorum.
Komsunuzun basina gelene üzüldüm. Allah rahmet eylesin.
Tabi ki ne oldum degil ne olacagim demeli. Ama benimde en basindan beri dedigim gibi, ben cocugum olana kadar calismak istiyorum daha sonra cocugum (insaAllah cocuklarim) beliri bir yasa gelene kadar evde kalirim. Ondan sonrasina Allah kerim. Gerekirse ve Allah nasip ederse tekrar calisirim. Maddi manevi bir zorunluluk yoksa calismam. Dedigim gibi ne oldum degil ne olacagim demeli ama bunu bilemeyiz. Ilerde (Allah korusun) maddi sIkintilar yasayabiliriz calismayan kadinlar olarak. Ama derdi veren Allah dermanida verir. Hayatta hersey insanlar icin. Herseyin bir sebebi var. Ve maddi sIkintilari sadece calismayanlar degil calisanlar insanlarda yasayabiliyor. Cevremde gördügüm gibi mesela. Benim gözümde ne evde oturan kainldar nede calisan kadinlar hic biri ne daha fazla güclü ne daha az aciz. Cünkü sonuc itibari ile hepimiz Allahin aciz kullariyiz. Velhasil, Rabbim cümlemiz hakkinda hayirlisni nasip eylesin. Calismak isteyenlere hayirli bir is evde kalmak isteyenlere huzurlu bir yuva nasip etsin insaAllah.
Canım haklısın ama dediğin gibi özel sektörde çalışmak gerçekten zor çok ağır saat kaçlara kadar çalıştırıyorlar devlette olsa yine daha makul saatte çıkıyorsun o daha iyi tabi. Bende dün kpss sınavlarına girdim bakalım hayırlısı olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?