Çalışmak istemiyorum

etijean

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2011
14
0
36
Antalya
Arkadaşlar merhaba.

ben 23 yaşındaym lise mezunuyum. dışardan üni okuyorum.
3 hafta once bi işe girdim ama çok mutsuzum calısmak ıstemıyorum.maddi durumumuzda gayet iyi calısmamı gerektırıcek bısey yok calısmak tabikii sadece para değil ama burda cok mutsuzum hergunum aglamakla gecıyor yemek yıyemez,uyku uyuyamaz hale geldim.
babam istemiyorsan calısma gel benım yanımda calıs dıyor annem oldugun yerde devam et cabala sabret dıyor.(su anda calıstıgım yer kzenımın ıs yerı ama mutlu deılım)
ama sabredebılecegım bı duru değil sosyal fobi diye bi rahatsızlık varmıs duyduysanız o hastalıktan bende de var sanırım.
bide soyle bı durumum var benım sol gozum protez ve buludgum ıste sureklı ınsanlarla muhattap olmak zorunda kalıyorum babamın yanında calısırsam belkı bunu dha ıyı yenebılırım.

sizce oldugum ıste devammı etmelıyım,
yoksa babamın yanındamı calısmalıyım?
nolur bi fikir söyleyin akıl vern dusunmekten yoruldum
durumu benım gıbı olanlar varsa paylaşssın lütfen.

damlaarı.:2:

Ben de ilk işe başladığımda böyle düşünüyordum. Üstelik eşim ne gerek var istiyorsan çalışma diyordu ama ben baya sabrettim. Allaha şükür iyi insanlar karşıma çıktı bunu kısa sürede atlattım. Çalışma arkadaşların nasıl eğer onlardan yana bir sıkıntınız yoksa zamanla alışırsınız.

ya bu normal bi durum değil yani öyle bısey olsa zamanla alısırım mutlaka ama ıcınde bulundugum psikoljk durumu tarıf etmem mumkun deıl 3 haftadır calısıyorum hıc bı ılerleme yok hergun aglıyoru m hergun aglıyorum:S

tatlım kendini ne diye zorluyosun? hem mutlu değilsin, hem ihtiyacın yok orada kalmaya.. ee?

bak babanın yanında çalışma şansın var ne güzel, geç babanın yanına, hem daha rahat edersin, hem babacığına katkın olur..

psikolojik destek alman en iyi çözüm.
kendi kendine bunalmazsın.

Canım ilk zamanlar olur böyle,hemen kendini bırakma.Ben de ilk başladığım zaman herkes herşeyi biliyormuş,ben hiçbir şey bilmiyormuşum ve asla öğrenemeyecekmişim gibi hissetmiştim.Bir de herkes arkadaştı,beni aralarına almazlar gibi düşüncelere kapılmıştım.Azıcık sabredersen bu duygundan kurtulursun.
Babanın yanında çalışmayı tavsiye etmem.Babamın yanında acemiliğimi atayım,alışınca başka işe girerim diyorsan sen bilirsin.Ama o zaman da baban bırakmayabilir.Ne sıkıntın var,burası da iş neden başka yere gidiyosun der yani.Alışacak kızının dizinin dibinde olmasına,bırakmaz bence.

eeee yani gözün protez insanlarla muhatap oluyosun dıye mı işten cıkıcaksın aaaaaaa çıldırmışsın sen arkadasım otur oturdugun yerde

sanırım en doğrusu bu yoksa burda kafayı yiyip istemedıgım seyler yapıcam benı anladıgınız ııcn tsk ederm

Canim sorunlardan bahsediyorsunda sikintin tam olarak nedir,yorumu ona göre yapalim.
Is arkadaslarindan yanami mutlu degilsin yoksa kendini o is icin yetersizmi görüyorsun?

yok benım babam dünya iyisidir yani su durumda baska bırı olsa essek gıbı calısıcaksın der ama o benı anlıyo Allaha sukur.
onun yanında bu durumu sanırım daha rahat aşıcam yoksa burda kafayı yemem an meselesi.
paylastıgın ıcın tsk ederım

Canim sorunlardan bahsediyorsunda sikintin tam olarak nedir,yorumu ona göre yapalim.
Is arkadaslarindan yanami mutlu degilsin yoksa kendini o is icin yetersizmi görüyorsun?

bu iş için yetersizim ve bu nasıl bi illettir bilmiyorum ama burda durmak ıstemıyorum.
hersey ustume gellıyor sanki babamın yanında kendımı daha guvende hıssdıcem belki de bılmıyorum ama kafayı yicem

eeee yani gözün protez insanlarla muhatap oluyosun dıye mı işten cıkıcaksın aaaaaaa çıldırmışsın sen arkadasım otur oturdugun yerde

tek neden gozumun protez olması değil ki diğer sebepleride anlattım yazımda farkettıysen.
ayrıca böyle dalga gecer gıbı konusmak cok kolay ınsana hıc bı durum bu ıste calısmama drumumu bıle ysamayan bilemez.

bu iş için yetersizim ve bu nasıl bi illettir bilmiyorum ama burda durmak ıstemıyorum.
hersey ustume gellıyor sanki babamın yanında kendımı daha guvende hıssdıcem belki de bılmıyorum ama kafayı yicem

Anladim.Bence bir müddet daha sabret,eger birsey degismezse babanin yaninda calisirsin.

Sıkıntını anlıyorum ama şunu unutma; bu işleri yapanlar senden iyi değil. Babanın yanında rahat edebilirsin ama bu sorundan kaçmak olur bence. Biraz daha alışmayı dene olmazsa psikolojik yardım al. Maddi durumunun iyi olduğundan bahsetmişsin ama hayat insana ne getirir belli olmaz. Birgün gerçekten çalışmaya ihtiyacın olabilir ve o zaman bu sorunla savaşmak daha zor olacaktır. Henüz çok gençsin bir sıkıntı varsa yolun başında çözmen gerek. Belki bu iş sana uygun değildir başka bir yerde başarılı olabilirsin. Ama babanın yanında saklanırsan ilerde çok daha fazla zorlanırsın. Biraz gyret et bakalım ne olacak. Hiç birşey çözümsüz değildir , üzme kendini

canım hemen bırak o işi senden daha değerli birşey yok babanın yanında çalış onuda istemiyorsan hiç çalışma her bayan çalışmak zorundamı kendin nasıl mutluysan öyle yap stres her hastalığın başı lütfen kendini üzme değmiyor.

Canım ben senin yerinde olsam hemen işten ayrılırdım.Biraz evde vakit geçir gez dolaş kafanı topla sonra nerde çalışacağına karar ver

nye kendini mutlu hissettiğin yerde değilde gözünde var sorun diye iş seçiyorsunki?bu sorun bile değil sana engel olabilecek..bu kadar kendini huzursuz hissediyorsan bi süre evde kal sonra kısa süreden sonra kaldığın yerden doğru seçimle başla tekrar..ağlayarak kendini sıkarak zorlama böle zarar verme kendini sıkıntıya sokarak..biraz dinlen kafanı topla sen sonra başla..ama başla:)o huyunu bırakmaya kurtulmaya çalış bide..

Canım ben senin yerinde olsam hemen işten ayrılırdım.Biraz evde vakit geçir gez dolaş kafanı topla sonra nerde çalışacağına karar ver

aa aynı fikirdemişiz öncedenyorumları okusaydım yazmazdım hiç:)neyse size katılıyorum kısaca..

hiç vazgeçme aynen devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…