çalışmak istiyorum ne yapacağımı bilmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya hayırdır millet her gün makarna yiyen var belli bir dönem sıkıverebilirler dişlerini.. Böyle zamanlarda birbirlerine daha iyi kenetlebilir paranın değeri bilinir... Yok kitap alamazmış yok gezemezmiş, Allahımmm milletin ne kadar zor hayat yaşadıklarını bir bilseniz..

Yapmayın Allah aşkına elde avuçlarında bir şey kalmayınca sevgi falan kalmaz ortada, bir zaman sonra makarna değil birbirlerini yemeğe başlarlar.

Tabi ki cok daha kotu sartlarda yasayan insanlar var ve bu yuzden hastaliktan gozlerini acamiyorlar. Bu kis dogru duzgun isinmadigim halde 500den asagi dogalgaz faturasi odemedim. Ben mersinde yasiyorum bir de, dusunun. Telefon, elektrik, su, ders calisacagi icin internet, apartman aidati vs. Bunlarin hepsini bir toplarsaniz zaten 2000i bulur da gecer. O kotu sartlarda yasayan insanlarin masraflari arasinda bunlar yok zaten. Ben soba yakarim, yakitimi belediyeden bedava alirim, telefon internet kullanmam diyorsa tabi ki her gun bakliyat, makarna yiyerek gecinirler.

Benim takıldığım nokta şu oldu açıkçası. Siz akademik kariyer yapmakta olan bir bayansınız ancak evlenmeyi düşündüğünüz kişi 2000 tl maaşla çalıştığına göre, eğitim anlamında sizden düşük düzeyde. Geçim derdi ayrı bir sorun ancak,evlilikte, eğitim , iş ve kariyer anlamında erkekler alt düzeyde olmayı genelde hazmedemiyor ve sorun çıkartıyorlar.

Pirincin kilosunun 10 TL baklagilin en kötü 10 15 tl olduğunu düşünürsek kuru fasulye pilav ikilisi bile artık lüks yemek oldu

Ay :)))) valla yan komşumuz hiç kalorifer açmaz taş gibiler Roman çocukları kuru ekmekle günü geçiriyor incecik hırkayla aynı.. 7 24 Doğal gazlı her türlü meyve eti yiyenlerin hastalıktan kanserden kırıldığında pek tabi biliyorsunuzdur.. Hiç alakası yok yani..

evet erkek arkadaşım üni mezunu değil, her daim arkamda olduğunu söylüyor bu zamana kadar hiç sorun etmedi böyle birşeyi, kendisinin düşünceleri, olaylara yaklaşımı beni ona aşık etti zaman zaman küçük önemsiz tartışmalar olsa da genel olarak olgun görüyorum bu yüzden evlenmek için onu seçtim

Tamam siz yasayin oyle. Adina yasamak diyorsaniz.

Senin durumun benim şuanda evlenmem gibi bir şey.Ve ben okurken kesinlikle evlenmeyi düşünmüyorum.Eğer yl yaparken bir işe girmiş olsaydın o zaman gene bir nebze derdim.Yl yapıp çalışan çok arkadaşım var.2 bin tl ile geçinmeniz çok çok zor.Realist ol lütfen.Sırf ilişkin 4 sene oldu diye evlilik kararı alma.En azından yl bitsin işe gir bekle.Acele etme.

Evli misiniz bilemedim, eğer öyleyse evin maddi anlamda tüm programlaması eşinize ait sanırım. Roman çocuğu öyle yaşıyor ama doyuyor mu, besleniyor mu? İkisi arasında uçurum var. Doktora yapıp öğretim görevlisi olmayı isteyen, geleceği için yatırım yapan bir kızın yaşamak isteyeceği yada hakettiği hayat değil roman ailelerinin yaşadığı hayat. Evet ölmezler ama ne şekilde yaşarlar. Sizin bakış açınızla çocuklarımızı da okutmayalım. Bir konfeksiyona girseler asgari ücret 2.500 e yakın olduğundan yaşar giderler.

Yok tatlım öyle 2.000 TL ile ev geçinmez. Eşyaları aileniz bile alsa mutlaka ufak tefek borçlar olur. Hiç mi misafir gelmeyecek bu eve, makarnamı ikram edeceksin. Bugün börek çörekli misafir bile ağırlasan 100 TL den aşağı harcamazsın ki minimum yazıyorum. Haftasonu yemekli misafirim vardı 200 TL harcadım. Hiç gezip tozmasan ayda bir sinema yapsan 100 TL ile girersin eve. Bileti, yol parası vs. derken. Ha sinema şartmı dersen, o olmasa bile başka bir şey yapmak isteyeceksiniz. Evet şart derim sana. Cicim aylarında tamamen eve kapanamazsın, gençsiniz. Görecek. özeneceksiniz. Bunalır, sıkılır birbirinize sararsınız. Samanlık seyran olmuyor emin ol. Çünkü evlilik bir iki günlük mesele değil. Madem iyi bir ilişkin var, niye kendinizi bile bile ateşe atarak o ilişkiye zarar veresin ki. Bekleyin biraz daha. Şartlarınızı daha iyi hale getirip mis gibi yapın düğününüzü.

Herkes evlenmek herkes cocuk dogurmak yetmedi ikinciyi yapmak zorunda degil. Eger ev gecindirebilecekseniz evlenin. Ailelerinizin yaninda yasiyorsunuz muhtemelen ailenize bi acin once 2000lira maasi var kiraya cikacagiz deyin ananiz babaniz ne diyo yazin burda da

Güzelim senin asıl derdin aranızdaki eğitim farkı bence. Sen öğretim görevlisi olacağım diyorsun erkek arkadaşın lise mezunu. Adam hayatı boyunca belkide asgari ücretle çalışacak. Bana kızanlar olacaktır ama birbirinize uygun değilsiniz. İleride maddiyattan başka sorunlarınızın olması çok olası. Ayrıca 2000 tl ile geçinemezsiniz.

Ülkemizde yetersiz beslenme kaynaklı hastalıklar 0-3 yaş arasında %45’lerde. Başka bir şey söylemeye gerek yok sanırım.

Yapmayın Allah aşkına elde avuçlarında bir şey kalmayınca sevgi falan kalmaz ortada, bir zaman sonra makarna değil birbirlerini yemeğe başlarlar.

Ben konu sahibinin iş bulup evlenmesinden yanayım fakat gerçekten zorluk çekerken birbirini yemeyen insanlar da var mesela ben ve eşim :)

maddi konu da çok zorlandık, evlendiğimiz zaman eşim 1800 tl alıyordu 3 yıl önce şuan 2500 alıyor. ilk başta ben çalışmıyordum ve tam da konu da bahsedilen kuruşu kuruşuna geçinenlerdendim ama inanın bizim kavgalarımız hiç maddi yönden olmadı hep ailesi yüzünden oldu. ama benim ailem sıkışık olduğumuzu bilir bana hediye adı altında kıyafet alırdı hoş şimdi de alıyor :) eşim hep söyler ben senin hakkını ödeyemem beni hiç zorda bırakmadın der.
5000 tl borcumuz da vardı eşimin patronuna, maaşından ayda 400 kesiliyordu. bir dönem işe girdim o ara çok rahatladık, şuan da çalışıyorum ve çok şükür geçiniyoruz.

tabi biraz da iş konu sahibinde, adam 2000 tl alıyorsa cebinde para var mı yok mu düşünmeli ona göre harcama yapmalı, ben eşimden hiç para istemedim. normal şartlarda aylığının hepsini kendine harcayan ben ayda 100 tl alıyordum eşimden..

Sıfır borç ile mi evleneceksiniz anlamadım? Hadi diyelim hiçbi borcunuz olmadı. Anneler babalar iğneden ipliğe borçsuz sizi evlendirdiler.. yine de yetmez. Ki borcunuz olmıcanı düşünmüyorum. 4 yıldır eşimle çalışıyoruz ki kendisi sizin bahsettiğiniz maaşın iki katını kazanıyor. Ben de asgari diyim artık. Çünkü çok çok az üzerinde kazanıyorum. Ama yine de delik kovaya su akıtmak bizimki. Borçlarımız çoktu. Anca ödüyoruz hâlâ

Sizin adınıza sevindim, ama her ilişkinin dinamiği farklı olabilir, hatta yaşanılan il ya da semt de çok etkili, yani bilemiyorum bana göre çok zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…