- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Yapmayın Allah aşkına elde avuçlarında bir şey kalmayınca sevgi falan kalmaz ortada, bir zaman sonra makarna değil birbirlerini yemeğe başlarlar.Ya hayırdır millet her gün makarna yiyen var belli bir dönem sıkıverebilirler dişlerini.. Böyle zamanlarda birbirlerine daha iyi kenetlebilir paranın değeri bilinir... Yok kitap alamazmış yok gezemezmiş, Allahımmm milletin ne kadar zor hayat yaşadıklarını bir bilseniz..
Tabi ki cok daha kotu sartlarda yasayan insanlar var ve bu yuzden hastaliktan gozlerini acamiyorlar. Bu kis dogru duzgun isinmadigim halde 500den asagi dogalgaz faturasi odemedim. Ben mersinde yasiyorum bir de, dusunun. Telefon, elektrik, su, ders calisacagi icin internet, apartman aidati vs. Bunlarin hepsini bir toplarsaniz zaten 2000i bulur da gecer. O kotu sartlarda yasayan insanlarin masraflari arasinda bunlar yok zaten. Ben soba yakarim, yakitimi belediyeden bedava alirim, telefon internet kullanmam diyorsa tabi ki her gun bakliyat, makarna yiyerek gecinirler.Ya hayırdır millet her gün makarna yiyen var belli bir dönem sıkıverebilirler dişlerini.. Böyle zamanlarda birbirlerine daha iyi kenetlebilir paranın değeri bilinir... Yok kitap alamazmış yok gezemezmiş, Allahımmm milletin ne kadar zor hayat yaşadıklarını bir bilseniz..
Pirincin kilosunun 10 TL baklagilin en kötü 10 15 tl olduğunu düşünürsek kuru fasulye pilav ikilisi bile artık lüks yemek olduTabi ki cok daha kotu sartlarda yasayan insanlar var ve bu yuzden hastaliktan gozlerini acamiyorlar. Bu kis dogru duzgun isinmadigim halde 500den asagi dogalgaz faturasi odemedim. Ben mersinde yasiyorum bir de, dusunun. Telefon, elektrik, su, ders calisacagi icin internet, apartman aidati vs. Bunlarin hepsini bir toplarsaniz zaten 2000i bulur da gecer. O kotu sartlarda yasayan insanlarin masraflari arasinda bunlar yok zaten. Ben soba yakarim, yakitimi belediyeden bedava alirim, telefon internet kullanmam diyorsa tabi ki her gun bakliyat, makarna yiyerek gecinirler.
Benim takıldığım nokta şu oldu açıkçası. Siz akademik kariyer yapmakta olan bir bayansınız ancak evlenmeyi düşündüğünüz kişi 2000 tl maaşla çalıştığına göre, eğitim anlamında sizden düşük düzeyde. Geçim derdi ayrı bir sorun ancak,evlilikte, eğitim , iş ve kariyer anlamında erkekler alt düzeyde olmayı genelde hazmedemiyor ve sorun çıkartıyorlar.
Tamam siz yasayin oyle. Adina yasamak diyorsaniz.Ay :)))) valla yan komşumuz hiç kalorifer açmaz taş gibiler Roman çocukları kuru ekmekle günü geçiriyor incecik hırkayla aynı.. 7 24 Doğal gazlı her türlü meyve eti yiyenlerin hastalıktan kanserden kırıldığında pek tabi biliyorsunuzdur.. Hiç alakası yok yani..
Ay :)))) valla yan komşumuz hiç kalorifer açmaz taş gibiler Roman çocukları kuru ekmekle günü geçiriyor incecik hırkayla aynı.. 7 24 Doğal gazlı her türlü meyve eti yiyenlerin hastalıktan kanserden kırıldığında pek tabi biliyorsunuzdur.. Hiç alakası yok yani..
Ay :)))) valla yan komşumuz hiç kalorifer açmaz taş gibiler Roman çocukları kuru ekmekle günü geçiriyor incecik hırkayla aynı.. 7 24 Doğal gazlı her türlü meyve eti yiyenlerin hastalıktan kanserden kırıldığında pek tabi biliyorsunuzdur.. Hiç alakası yok yani..
Yapmayın Allah aşkına elde avuçlarında bir şey kalmayınca sevgi falan kalmaz ortada, bir zaman sonra makarna değil birbirlerini yemeğe başlarlar.
Evlenmeden önce her şey ne kadar kolay geliyor insana. Bekarlık zamanımı hatırlattı sözleriniz.700-800e kiralık ev bulup 2bin ile zor da olsa geçinebiliriz diye düşünüyorum bu süreçte ama çok zor tabi ki)
Sizin adınıza sevindim, ama her ilişkinin dinamiği farklı olabilir, hatta yaşanılan il ya da semt de çok etkili, yani bilemiyorum bana göre çok zor.Ben konu sahibinin iş bulup evlenmesinden yanayım fakat gerçekten zorluk çekerken birbirini yemeyen insanlar da var mesela ben ve eşim :)
maddi konu da çok zorlandık, evlendiğimiz zaman eşim 1800 tl alıyordu 3 yıl önce şuan 2500 alıyor. ilk başta ben çalışmıyordum ve tam da konu da bahsedilen kuruşu kuruşuna geçinenlerdendim ama inanın bizim kavgalarımız hiç maddi yönden olmadı hep ailesi yüzünden oldu. ama benim ailem sıkışık olduğumuzu bilir bana hediye adı altında kıyafet alırdı hoş şimdi de alıyor :) eşim hep söyler ben senin hakkını ödeyemem beni hiç zorda bırakmadın der.
5000 tl borcumuz da vardı eşimin patronuna, maaşından ayda 400 kesiliyordu. bir dönem işe girdim o ara çok rahatladık, şuan da çalışıyorum ve çok şükür geçiniyoruz.
tabi biraz da iş konu sahibinde, adam 2000 tl alıyorsa cebinde para var mı yok mu düşünmeli ona göre harcama yapmalı, ben eşimden hiç para istemedim. normal şartlarda aylığının hepsini kendine harcayan ben ayda 100 tl alıyordum eşimden..
Sizin adınıza sevindim, ama her ilişkinin dinamiği farklı olabilir, hatta yaşanılan il ya da semt de çok etkili, yani bilemiyorum bana göre çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?