- 14 Ağustos 2018
- 21.138
- En iyi cevaplar
- 2
- 80.032
- 598
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Ay :)))) valla yan komşumuz hiç kalorifer açmaz taş gibiler Roman çocukları kuru ekmekle günü geçiriyor incecik hırkayla aynı.. 7 24 Doğal gazlı her türlü meyve eti yiyenlerin hastalıktan kanserden kırıldığında pek tabi biliyorsunuzdur.. Hiç alakası yok yani..
benim ailem pek gönüllü değil buna ama ben istediğim için birşey diyemediler onlarda geçinemeyeceğimi söylüyorHerkes evlenmek herkes cocuk dogurmak yetmedi ikinciyi yapmak zorunda degil. Eger ev gecindirebilecekseniz evlenin. Ailelerinizin yaninda yasiyorsunuz muhtemelen ailenize bi acin once 2000lira maasi var kiraya cikacagiz deyin ananiz babaniz ne diyo yazin burda da
Siz nasıl zor geciniyorsunuz yahu, borç mu ödüyorsunuz..Nişanlım ile nikah kıydık birlikte yaşıyoruz giderimiz ortak, ben 5 bin O 4,5 civarı alıyor çok büyük borç altına girmemiş olmamıza rağmen zor geciniyoruz. Hele eşyayı vs siz alacaksanız sakin 2 bine güvenip girmeyin o ise
2300 eşya taksidiSiz nasıl zor geciniyorsunuz yahu, borç mu ödüyorsunuz..
Geçim zor da 9000 e de rahat geçinilir yani.
Anladım, baya borcunuz varmış, onlar bitince çok rahatlar, ferah ferah gecinirsiniz :)2300 eşya taksidi
2000 ben babama kredi çekmiştim onun taksidi( son taksit)
630 lira kyk ödemesi
500 lira beyaz eşya taksidi
350 tv taksidi
400 elektirik faturası (doğalgaz kalorifer yok elektirik ile isiniyoruz)
250 kalan faturalar telefon internet vs
Bu ay sehirdisinda misafirlerimiz geldi 1 haftada 1400 lira para gitti, yemeğidir meyvesi ekstrası vs
Inşallah, Allah herkese geçim rahatlığı versin borçtan kurtarsın borç zorAnladım, baya borcunuz varmış, onlar bitince çok rahatlar, ferah ferah gecinirsiniz :)
Yani evlenmeyin hemen. Beraber öğrenci iğrenci yaşayın. Yüksek yaparken burs almaya odaklanın. Hayallerinizden maddi kaygılar sebebiyle gaz gecmeyinyüksek lisans tez dönemindeyim bir aya kadar bitecek. Hayalim öğretim görevlisi olmak bu amaç doğrultusunda çalışıyorum belki doktora yapmayı da düşünüyorum.
Aynı zamanda bu sonbaharda bir evlilik durumu söz konusu. Erkek arkadaşım 2 bin maaş alıyor. Bu yüzden benimde hemen çalışmam gerektiğini düşünüyorum. Öğretim görevlisi de hemen oluyum diyince olmuyor.
Sorunum da şu: acaba evlendikten sonra evde kalıp hayalim doğrultusunda derslerime yoğunlaşmak mı yoksa hemen bir iş aramaya koyulmak mı?
(700-800e kiralık ev bulup 2bin ile zor da olsa geçinebiliriz diye düşünüyorum bu süreçte ama çok zor tabi ki)
durum yok niye evleniyorsunuz diye soracaklara şimdiden cevap vereyim 4 yıllık bir ilişkimiz var ve bekledik ancak bu noktaya kadar düzelebildik erkek arkadaşım en başından evlenmek istiyodu ben erteliyodum daha düzenli bir iş buldu bu süreçte. Beklemeyelim artık diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?