Hayir babannesiyle iyi diye degil ben o kadar kucuk bir bebegi evde birakip ise gitme kisminda cok yiprandim.babanne tuz biber oldu sadece .
Ayy ne alaka yaaa.., 4 yas oncesi cocuktan bahsedioruz... 11 ayliklmis daha yasinda bile degil.. E birakinda bi zahmet 11 aylik cocuk anneye bagimli olsun.. Korkmayin kucucuk cocukla tum gun kalinca ilerde pacaniza yapismaz ben sana bagimli oldum diye.. Kimse kusura bakmasin.. 11 aylikbi bebek ona buna suna degil anneye ihtiyac duyar.. 11 aylik cocuk ne bilsin allah askina annem ise gidiyo para kazaniyo benim gelecegim icin bla bla bla... Sebebi ilgilendirmez o cocugu.. Annesi yaninda mi degil mi sadece onunla ilgilenir.. Bir de mesajimi 3 kere alintilamaniza gerek yoktu.. Bi sefer yeterli oluyor benim gorebilmem icin...Bi de annesine bağımlı değil bağlı olan çocuk annesinin işe gittiğini , akşam gene ona döneceğini bilir.
Ev hanımlarının bir kısmı da bağımlı çocuk yetistiriyor bana göre de bu vicdansizlik .
Bi de annesine bağımlı değil bağlı olan çocuk annesinin işe gittiğini , akşam gene ona döneceğini bilir.
Ev hanımlarının bir kısmı da bağımlı çocuk yetistiriyor bana göre de bu vicdansizlik .
Belgenız var fakat belkı ılerde o belgeyı alan cok kısı olacak bılemzsınız. Hele kı bu ekonomının kotuye gıttıgı gunlerde ıyı bır ıs bulmak zorken bence bu fırsatı degerlendırın. Maddı durumunuz cok ıyıyse bısey dıyemem fakat ılerde hayatın neler getırecegı bellı olmazMaddi acidan zorunlulugum yok.Evde beni zorlayan bir durumda yok.Esimde bana birakiyor calisip calosmamami.Elimde belgem oldugu icin is sıkintisida yasayacagimi sanmiyorum.Kendimi garantiye aldigimi dusunuyorum.Haa ara vermek illaki geride birakcaktir ama onuda bir kac ayda telafi edebilirim.Tecrubeli bir elemanim.Suan ki is teklifide hayatimin firsati degil.Ben calisan anneler neler yasiyo ve zorluklaarini merak ediyorum?
merhaba çalışsam mı çalışmasam mı biraz kendi vicdanınıza kalmış,bende ilk çocuğumda çok düşündüm kızım doğduğunda kolik gaz sıkıntısı vardı ve çok zaman aldı bitmesi sonra çalışayım dedim kıyamadım bırakmaya çok küçük dedim sonra güvenip baktırabileceğim birini bulamadım ve ben baktım iki yaşlarındayken ikinci bebeğime hamile kaldım ve şuan 10 aylık bir bebeğim daha var çocuklarımın ruhsal ve bedenen gelişimlerine baktığımda evet iyiki ben bakmışım diyorum,çünkü kim ne derse desin annenne ,babanne ve bakıcının baktığı çocukla annenin baktığı çocuk aynı olmuyor.
iki çocuğum ve memurum. özele göre çalışma koşullarımız daha iyi. haftasonu iki gün tatil, bir ay izin hakkımız var, mesaimiz düzenli. o halde akşam 17:45 gibi eve geldiğimde ev işleri, küçüğün bakımı, ertesi günün yemeği, büyüğün dersleri derken kendime hiç zaman ayıramıyorum. bence de üç yaşına kadar çalışmamanız çocuğunuz için daha iyi olur.Maddi acidan zorunlulugum yok.Evde beni zorlayan bir durumda yok.Esimde bana birakiyor calisip calosmamami.Elimde belgem oldugu icin is sıkintisida yasayacagimi sanmiyorum.Kendimi garantiye aldigimi dusunuyorum.Haa ara vermek illaki geride birakcaktir ama onuda bir kac ayda telafi edebilirim.Tecrubeli bir elemanim.Suan ki is teklifide hayatimin firsati degil.Ben calisan anneler neler yasiyo ve zorluklaarini merak ediyorum?
Iyı guzel analız yapmıssınız da bız gelısmıs bız ulkede yasamadıgımız ıcın annelık ıznı sadece 16 hafta. Herkesın maddı gunu yeterlı olmadıgından da mecburen anneden ayrı kalıyor cocuk. Gelısmıs bır ulkede yasıyor olsaydık zaten annelık ıznı 16 hafta olmazdı, ısveren dogumdan sonra kadın calısanı ısten atamazdı, devlet kadın calısana en azından 1 yıl maasını odeseydı kımse cocugunu bırakmak zorunda olmazdı. O yuzden boyle keskın yorumlar yapmayın2 yasina kadar cocuklarda zaman kavrami yoktur..o yuzden annesi gittikten sonra donmeyecek panigi yasar cogu hatta cee oyunu oynarken yuzunuzu kaparsaniz gitti bile zanneder..
sizin savundugunuz gorusun pedagojide yeri yok..
o annelerin el kadarken bakiciya krese biraktiklari cocuklar anneye baglanmiyor zaten,umidi kesiyor..oyuzden de annesiz varolacabileceklerini dusunuyorlar ve daha el kadarken hayatlarinda yalniz kaldiklarini zorla da olsa kabulleniyorlar..
bir bebegin anneden GUVENLE ayrilmasi 24 ay bitiminde olur eger cocuk bu surecte anneye doymussa tabi..kimi durumlarda 3-4 yasina kadar uzayabilir bu surec..
Herkese merhaba
Benim 11 aylik bir bebegim var.Dogumdan once calisan bir bayandim ve dogumdan sonrada calismayi dusunuyordum.Fakat bu zamana kadar baslayamadim.Ozel sektor olunca tabi dogumdan kisa bir sure sonra ilisigimi kestim is yerimle.Etrafimdaki herkes ne zaman ise donecegimi soruyo.Bosuna mi okudun diyorlar.Kafamda bi 5 yasina kadar falan getirmek var fakat etrafimdaki insanlar gec kaldigimi o kadar ara verorsem tekrar
baslamamin zor olacagini.Cocugun
farkli telaslarinin olacagini benim ise
tekrardan baslamak istemeyecegimi
soguyacagimi soyluyorlar.Bu sirada
yakin bir arkadasim calistigi yere
eleman alinacagini ve beni
onerdigini soyledi.Yani tekrardan baslamak icin firsat geldi onume ve ben bir turlu karar veremiyorum.Calissam ev ve cocuk nasil idare edecegim,yetiscek mi bilemiyorum.Sonra bakacak kiside sorun memlekete yerlesti.Anneminde babam ve kardesim sorun.İsin icinden cikamadim.
2 yasina kadar cocuklarda zaman kavrami yoktur..o yuzden annesi gittikten sonra donmeyecek panigi yasar cogu hatta cee oyunu oynarken yuzunuzu kaparsaniz gitti bile zanneder..
sizin savundugunuz gorusun pedagojide yeri yok..
o annelerin el kadarken bakiciya krese biraktiklari cocuklar anneye baglanmiyor zaten,umidi kesiyor..oyuzden de annesiz varolacabileceklerini dusunuyorlar ve daha el kadarken hayatlarinda yalniz kaldiklarini zorla da olsa kabulleniyorlar..
bir bebegin anneden GUVENLE ayrilmasi 24 ay bitiminde olur eger cocuk bu surecte anneye doymussa tabi..kimi durumlarda 3-4 yasina kadar uzayabilir bu surec..
beni kendi ile tartismaya uygun gormemismis... Bak sen :) ine dersinden bahsediyosunuz.. Ben dusuncelerimi soyledim kiiii pedagoglarin ortak karari zaten belirli bi zamana kadar cocugun annesi ile buyumesi gerektigi... Bunu bilmek icin pedagolojo dersi almaya gerek yok.. İletim ile bi konuyu bagdastirmaniz da ayri bi komiklik.. Neyse fazla ders calismaktan heralde bunlar.. Anliyorum sizi.. Hoscakalin...İletisinde çok da tın çok da fifi yazan birinden pedagoji dersi alıyorum . Kimden alıntıladınız bunu adem güneş mi ?
Çocuğunuza da bunları öğretiyorsunuzdur inşallah .
Profilinize de baktım sizi kendimle tartışmak için uygun görmedim .
Ben ileride vicdansız bir anne olmak için şimdi biraz ders çalışayım . Hoşçakalın .
Iyı guzel analız yapmıssınız da bız gelısmıs bız ulkede yasamadıgımız ıcın annelık ıznı sadece 16 hafta. Herkesın maddı gunu yeterlı olmadıgından da mecburen anneden ayrı kalıyor cocuk. Gelısmıs bır ulkede yasıyor olsaydık zaten annelık ıznı 16 hafta olmazdı, ısveren dogumdan sonra kadın calısanı ısten atamazdı, devlet kadın calısana en azından 1 yıl maasını odeseydı kımse cocugunu bırakmak zorunda olmazdı. O yuzden boyle keskın yorumlar yapmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?