Calismak mi calismamak mi?

2 -3 yaşına kadar sizin ilginiz çok önemli, eğer maddi sorun yoksa biraz daha bekleyin bence.

Hayir babannesiyle iyi diye degil ben o kadar kucuk bir bebegi evde birakip ise gitme kisminda cok yiprandim.babanne tuz biber oldu sadece .

Ben sizin üstte yazdığınıza göre cevap verdim .
Öyle değilse tamam problem yok .

merhaba çalışsam mı çalışmasam mı biraz kendi vicdanınıza kalmış,bende ilk çocuğumda çok düşündüm kızım doğduğunda kolik gaz sıkıntısı vardı ve çok zaman aldı bitmesi sonra çalışayım dedim kıyamadım bırakmaya çok küçük dedim sonra güvenip baktırabileceğim birini bulamadım ve ben baktım iki yaşlarındayken ikinci bebeğime hamile kaldım ve şuan 10 aylık bir bebeğim daha var çocuklarımın ruhsal ve bedenen gelişimlerine baktığımda evet iyiki ben bakmışım diyorum,çünkü kim ne derse desin annenne ,babanne ve bakıcının baktığı çocukla annenin baktığı çocuk aynı olmuyor.

Ben bebegim dogana kadar devam ettim.Sonra ara verdim 3 yasina gelene kadar yaninda oldum.3 yasinda krese verdim ve okula geri dondum.
Eger maddi acidan zorda kalmayacaksaniz, cocugunuzu kendiniz buyutun.Sizin yerinize yaptiginiz isi bir baskasi yapabilir, geliriniz eskisinden az olabilir, ama kimse sizin verdiginizi ilk 3 yilda yavrunuza veremez.

Maddi sıkıntınız olmadığına göre bebeğiniz en azından 3 yaşına kadar anne ile büyümesi gerekiyor. Uzmanların yorumu bu şekilde.

Ayy ne alaka yaaa.., 4 yas oncesi cocuktan bahsedioruz... 11 ayliklmis daha yasinda bile degil.. E birakinda bi zahmet 11 aylik cocuk anneye bagimli olsun.. Korkmayin kucucuk cocukla tum gun kalinca ilerde pacaniza yapismaz ben sana bagimli oldum diye.. Kimse kusura bakmasin.. 11 aylikbi bebek ona buna suna degil anneye ihtiyac duyar.. 11 aylik cocuk ne bilsin allah askina annem ise gidiyo para kazaniyo benim gelecegim icin bla bla bla... Sebebi ilgilendirmez o cocugu.. Annesi yaninda mi degil mi sadece onunla ilgilenir.. Bir de mesajimi 3 kere alintilamaniza gerek yoktu.. Bi sefer yeterli oluyor benim gorebilmem icin...

Son düzenleme:
en az 3 yasina getirin cocugunuzu,sonrasinda baslayabilirsiniz..
3 yas sonrasi zaten cocuklar sosyallesmeye ihtiyac duyduklari icin krese verirsiniz ama suan cok kucuk..

çalışmayın iş bulunur elbet
çocuğunuza ayırın zamanı doya doya yaşayın çocukluğunu
ilerdeki yaşlarda sizi hatırlasın
tanıdıklarım var 2 yaşında kreşe vermiş
ailemin parsı vardı benle zaman geçirmedi dedi
ailesi çok soğuk şuan
burda kimseyi üzmek yada zan altında bırakmak istemiyorum
olucak da demiyorum

2 yasina kadar cocuklarda zaman kavrami yoktur..o yuzden annesi gittikten sonra donmeyecek panigi yasar cogu hatta cee oyunu oynarken yuzunuzu kaparsaniz gitti bile zanneder..
sizin savundugunuz gorusun pedagojide yeri yok..
o annelerin el kadarken bakiciya krese biraktiklari cocuklar anneye baglanmiyor zaten,umidi kesiyor..oyuzden de annesiz varolacabileceklerini dusunuyorlar ve daha el kadarken hayatlarinda yalniz kaldiklarini zorla da olsa kabulleniyorlar..
bir bebegin anneden GUVENLE ayrilmasi 24 ay bitiminde olur eger cocuk bu surecte anneye doymussa tabi..kimi durumlarda 3-4 yasina kadar uzayabilir bu surec..

Belgenız var fakat belkı ılerde o belgeyı alan cok kısı olacak bılemzsınız. Hele kı bu ekonomının kotuye gıttıgı gunlerde ıyı bır ıs bulmak zorken bence bu fırsatı degerlendırın. Maddı durumunuz cok ıyıyse bısey dıyemem fakat ılerde hayatın neler getırecegı bellı olmaz

Ailenizin sizin gelirinize ihtiyacı yoksa çocuğunuzun sizinle büyümesini sağlamanız gelecek için daha güzel ve karlı bir yatırım. Bence okuldan eve gelince annenin evde olmasından daha güzel bir şey yok çocuk için. Boşuna okumadınız, eğitimli bir anne olacaksınız, ihtiyacınız olursa da mesleğinizi icra edeceksiniz. Annelik birinci mesleğiniz ve önceliğiniz olmalı diye düşünüyorum.

Bende Allah izin verirse bi evladım olursa hemen işe dönme taraftarıyım. Eğer bakıcak biri varsa (bakıcı değil) hemen işe dön. Yaşın kaç bilmiyorum ama çalışmak çok güzel bişey insan daha aktif oluyor. Sonuçta hem çocuk için hem anne için çalışmak daha verimli bence. Paraya ihtiyaç meselesi ayrı konu

ben bakıcılarla buyuduk ve gayette zıhınsel ve psıkolojık olarak saglıklıyım

iki çocuğum ve memurum. özele göre çalışma koşullarımız daha iyi. haftasonu iki gün tatil, bir ay izin hakkımız var, mesaimiz düzenli. o halde akşam 17:45 gibi eve geldiğimde ev işleri, küçüğün bakımı, ertesi günün yemeği, büyüğün dersleri derken kendime hiç zaman ayıramıyorum. bence de üç yaşına kadar çalışmamanız çocuğunuz için daha iyi olur.

Iyı guzel analız yapmıssınız da bız gelısmıs bız ulkede yasamadıgımız ıcın annelık ıznı sadece 16 hafta. Herkesın maddı gunu yeterlı olmadıgından da mecburen anneden ayrı kalıyor cocuk. Gelısmıs bır ulkede yasıyor olsaydık zaten annelık ıznı 16 hafta olmazdı, ısveren dogumdan sonra kadın calısanı ısten atamazdı, devlet kadın calısana en azından 1 yıl maasını odeseydı kımse cocugunu bırakmak zorunda olmazdı. O yuzden boyle keskın yorumlar yapmayın

maaşı iyiyse çalış
ama aldığın para bakıcıya vs. gidecekse çalışma

İletisinde çok da tın çok da fifi yazan birinden pedagoji dersi alıyorum . Kimden alıntıladınız bunu adem güneş mi ?
Çocuğunuza da bunları öğretiyorsunuzdur inşallah .
Profilinize de baktım sizi kendimle tartışmak için uygun görmedim .
Ben ileride vicdansız bir anne olmak için şimdi biraz ders çalışayım . Hoşçakalın .

beni kendi ile tartismaya uygun gormemismis... Bak sen :) ine dersinden bahsediyosunuz.. Ben dusuncelerimi soyledim kiiii pedagoglarin ortak karari zaten belirli bi zamana kadar cocugun annesi ile buyumesi gerektigi... Bunu bilmek icin pedagolojo dersi almaya gerek yok.. İletim ile bi konuyu bagdastirmaniz da ayri bi komiklik.. Neyse fazla ders calismaktan heralde bunlar.. Anliyorum sizi.. Hoscakalin...

kendi kararımı yazayım.

oğlum 9 aylıkken işe başladım. 2 yaşına kadr kv baktı, sonra kreş.

işim yoğun evden 11-12 saat kadar ayrı kalıyorum, gidiş geliş ile birlikte.

eşim de ben de gördük ki, özellikle 1,5 yaş civarında oğlumda inanılmaz bir anne özlemi vardı, eve gelip zamanımı onunla geçirmeye çalışıyordum ama o erken uyuduğu ben de eve geç varabildiğim için bu süre kısıtlı oluyordu.
Kv çocuğuma çok iyi baktı sağolsun, ama o dönemde bize taşınmış olması sebebiyle arada kırgınlıklar oldu.

tüm bu sebepler sebebiyle, 2. çocuğumu 2 yıl kendim bakacak şekilde planlamaya çalışıyorum. mesleğim 2 yıldan fazla arayı kaldıramaz gibi. 2 yıl bile zor olacak ama şimdiden planlarsam (daha hamilelik yok) aşabilirim diye düşünüyorum.

dediginiz seyler benim sorunum degil ne yazik ki..ben ulkenin sistemini tartismaya actigimi da hatirlamiyorum..ayrica analiz yapmadim,pedagoglarin basbas bagirdigi seyi buraya yazdim o kadar..

16 haftalikken cocugunu ici rahat edip bakiciya teslim edecek olan kisiler kendince haklidir haksizdir bunun tartismasina girecek degilim acikcasi ama cocugu dogurmayi goze aliyorlarsa bi B planlari olmasi lazim...beni ilgilendiren konu el kadar savunmasiz ve anneye muhtac bebegi ortada birakmak..
kimse kor topal akil hastasi olmaz bakiciyla ya da kreste buyuyunce ama ergenlikte ve evlilik hayatinda genelde degmeyecek birini hayatinin merkezine koyar ve o kisinin etrafinda doner durur,kaybetme korkusuyla sevdigi kisiye yapisir ya da kiskanclik krizleri gecirir..bunu ben demiyorum bilim diyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…