İletisinde çok da tın çok da fifi yazan birinden pedagoji dersi alıyorum . Kimden alıntıladınız bunu adem güneş mi ?
Çocuğunuza da bunları öğretiyorsunuzdur inşallah .
Profilinize de baktım sizi kendimle tartışmak için uygun görmedim .
Ben ileride vicdansız bir anne olmak için şimdi biraz ders çalışayım . Hoşçakalın .
İletisinde çok da tın çok da fifi yazan birinden pedagoji dersi alıyorum . Kimden alıntıladınız bunu adem güneş mi ?
Çocuğunuza da bunları öğretiyorsunuzdur inşallah .
Profilinize de baktım sizi kendimle tartışmak için uygun görmedim .
Ben ileride vicdansız bir anne olmak için şimdi biraz ders çalışayım . Hoşçakalın .
benim iletimde cokta tin cokta fifi mi yaziyor..aklinizi peynir ekmekle yediniz heralde..actigim konularda hep oglumla ilgili zaten,genelde cocuk buyutme bolumunde..
hangi iletimde o cokta tin cokta fifi yazan bi printscreen alinda goreyim..
size sormam ben cocuguma ne ogretip ne ogretmeyecegimi ayrica,edebinizi takinin haddinizi bilin.
terbiyesizlik etmeyin
ayrica sabiha panktuna`da ayni seyleri soyluyor,yuzyuze gorustugum pedagogda..
neyse cahile laf anlatmak zor is..hadi selametle..
beni kendi ile tartismaya uygun gormemismis... Bak sen :) ine dersinden bahsediyosunuz.. Ben dusuncelerimi soyledim kiiii pedagoglarin ortak karari zaten belirli bi zamana kadar cocugun annesi ile buyumesi gerektigi... Bunu bilmek icin pedagolojo dersi almaya gerek yok.. İletim ile bi konuyu bagdastirmaniz da ayri bi komiklik.. Neyse fazla ders calismaktan heralde bunlar.. Anliyorum sizi.. Hoscakalin...
5 yıl çok fazla dönüşü bence zor. hem 5 yıl ara vermiş birinini özelde tekrara iş bulması çok güç. bnece fırsat bulmuşken annenizden yardım isteyin ve çaılışın. 2. çocuk olunca yine bir süre evde kalırsınız. diğeri büyür zaten kreşe gider.Herkese merhaba
Benim 11 aylik bir bebegim var.Dogumdan once calisan bir bayandim ve dogumdan sonrada calismayi dusunuyordum.Fakat bu zamana kadar baslayamadim.Ozel sektor olunca tabi dogumdan kisa bir sure sonra ilisigimi kestim is yerimle.Etrafimdaki herkes ne zaman ise donecegimi soruyo.Bosuna mi okudun diyorlar.Kafamda bi 5 yasina kadar falan getirmek var fakat etrafimdaki insanlar gec kaldigimi o kadar ara verorsem tekrar
baslamamin zor olacagini.Cocugun
farkli telaslarinin olacagini benim ise
tekrardan baslamak istemeyecegimi
soguyacagimi soyluyorlar.Bu sirada
yakin bir arkadasim calistigi yere
eleman alinacagini ve beni
onerdigini soyledi.Yani tekrardan baslamak icin firsat geldi onume ve ben bir turlu karar veremiyorum.Calissam ev ve cocuk nasil idare edecegim,yetiscek mi bilemiyorum.Sonra bakacak kiside sorun memlekete yerlesti.Anneminde babam ve kardesim sorun.İsin icinden cikamadim.
Yanlış alıntı yapmışım sakin olun.
Cahil demişsin sen kendin gibi 10 kişi daha bulsan benim seviyemin yarısına gelemezsin . Hadi sana da selametle
yanlis alinti yaptigini oan farketseydim zaten sadece kahkaha atardim.
tabi cnm tabi ben kim senin seviyene ulasmak kim..sen bu dikkatle ders calis daha bi 10 sene daha calisirsin..
bide sen beni ev hanimi zannetme..omrunde giremeyecegin uluslararasi sirkette iyi duzeyde calisiyorum,turkiye kolunda dahi degil yurtdisindayim..
hadi kolay gele
Cok guzel anlatmissiniz tsk ederim.Kendimi bildim bileli çalışan bir kadınım. İki çocuğum var özel sektörde çalışıyorum İstanbulda yaşıyorum. İki bebeğimde de yasal iznim biter bitmez çalışma hayatına geri döndüm. Aksini hiç düşünmedim bile çünkü çalıştığım sektörde bir seneden fazla ara verirsen iş bulma imkanın yok gibi birşey. İşimide çok severek yapıyorum ve şartlarım iyi o nedenle aksini düşünmedim. Ama aldığım para sadece çocuğumun bakıcı vs masrafınada gidecek olsaydı çalışmayı tercih ederdim.Sadece farkı işe 2 yaşına getirdikten sonra dönerdim.
Çalışan annelerin hayatı nasıl oluyor dersen çok programlı olmak zorunda ilk cevabım olurdu. Düzen en önemli unsur. Her zaman bir yedek planın olmalı mesela. Çocuk kreşe bile gidiyor olsa acil durumlarda emanet edebileceğin bir aile yakını şart olmayan annelerin çok zorlandığını biliyorum. Aile yakını yoksa çocuk okul çocuğu bile olsa evde bakıcı bullundurman gerekiyor. Çünkü hastalığı var sağlığı var tatili var okuldan karşılaması var dolayısıyla okula başlaması bakıcıdan vazgeçilmesi anlamına gelmiyor. Yani ya aile büyüğü ya bakıcı olmak zorunda. Pratik ve eli çabuk biri olmak zorunda organizasyon yeteneğin çok gelişmiş olmalı. Rahat bir iş ortamın olmalı hafta sonu çalışmıyor olmalısın. Bunlar mevcutsa çalışan anne olmak gayet keyifli.
Allah yardimcimiz olsun.Annelik zor zanat.Ben de ayni soru isaretleriyle ise donmedim. Kızım simdi 3.5 yasinda ben hala çalışmıyorum, bakacak yakinim olsa bu kadar ara vermezdim ama bakiciya guvenemedim, kres de uymadi, cunku bir gun gidemese emanet edebilecegim kimse yoktu. Bu yil kpss ye hazirlanacagim, ozel sektorde 4 yil aradan sonra is bulmam zor cunku.
Bir yandan iyi ki kizima kendim baktim buyuttum gozum arkada kalmadi, sevgimizi doya doya paylastik diyorum, bir yandan ya calisip birikim yapsam ona daha iyi bir gelecek sunabilirdim diyorum. Bunun mutlak bir dogrusu yok, kalbinizden geceni yapin o yuzden.
2000 tl 2500 tl arasi olacakNe kadar maasiniz olacak calisirsaniz?
Maddi durumunuz da müsaitmiş. .
Kreş yaşına kadar siz büyütün. .
Sonra hazır olduğunuzda tekrar çalışın. .
Anne&çocuk ilişkisi önemli. .
Nasıl istiyorsanız öyle yaşayın. .
Güle güle büyütün bebeğinizi. .
Benim tedirginligimde saten o aslinda o 2.cocukda olacak illaki ve ben onlar buyudugunde acaba calissamiydim deyip pismanda olmak istemiyorum.Etrafimda bu pismanligi yasayan sakat cocugu oldugu icin isi birakipda cocugu tarafindan kiymet bilmeyen cocuklar var.Çocuğunuz 5 yaşına gelince ikinci çocuğunuz doğar belki de. Bu sefer hiç iş hayatına dönemezsiniz .
Çocuklar hep bebek kalmayacak o yuzden bir şeylere karar verirken kendi hayatınızı da göze alarak karar verin.
Benim annem babam da çok fedakar ve bazen o fedakarlık , onların hep bize göre hayatlarını şekillendirmeli bazen omuzuma yük olarak biniyor . Ki onların en ufak imaları yok. Anne baba yaşlandıkça evlatlar bunu düşünüyor , keşke bana şunu yapacaklarına kendilerine şunu yapsalardı falan diye .
2000 tl 2500 tl arasi olacak
Kafamda bicok soru isareti var ve onlardan birine degonmissoniz annem gelcek ama evdeki duzeni ve esimle olan dengelerimizi nasil degistirecek bilemiyorum.Birde bazi insanlar bir akraba yerine bakiciyla ugrasmak daha kolay diyo o da dusunduruyo tabiimkanım olsa 2-3 yaşına kadar ben bakardım oğluma ama malesef ev kredimiz var. devlet memuruyum ücretsiz izin hakkım var ama kullanamadım. oğlumu özlüyorum ev-iş-kreş arası koşturuyorum. aylarca babanne dede ile yaşamak zorunda kaldığımız için eşimle ilişkimiz de alt üst oldu zor toparlıyoruz. eğer imkanınız varsa biraz daha bekleyin kreş döneminde gönül rahatlığıyla başlayın işinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?