Calismak mi calismamak mi?

benim iletimde cokta tin cokta fifi mi yaziyor..aklinizi peynir ekmekle yediniz heralde..actigim konularda hep oglumla ilgili zaten,genelde cocuk buyutme bolumunde..
hangi iletimde o cokta tin cokta fifi yazan bi printscreen alinda goreyim..
size sormam ben cocuguma ne ogretip ne ogretmeyecegimi ayrica,edebinizi takinin haddinizi bilin.
terbiyesizlik etmeyin

ayrica sabiha panktuna`da ayni seyleri soyluyor,yuzyuze gorustugum pedagogda..
neyse cahile laf anlatmak zor is..hadi selametle..

imkanım olsa 2-3 yaşına kadar ben bakardım oğluma ama malesef ev kredimiz var. devlet memuruyum ücretsiz izin hakkım var ama kullanamadım. oğlumu özlüyorum ev-iş-kreş arası koşturuyorum. aylarca babanne dede ile yaşamak zorunda kaldığımız için eşimle ilişkimiz de alt üst oldu zor toparlıyoruz. eğer imkanınız varsa biraz daha bekleyin kreş döneminde gönül rahatlığıyla başlayın işinize.

Benim imkanlarım sizinki gibi olsa asla çalışmazdım. Her zaman kendi açımızdan bakıyoruz olaylara
-- boşunamı okudum
-- evde oturursam körelirim
ama birazda çocuk açısından bakmak lazım. Mesela benim annem çalışıyordu biz çocukken, su an emekli maddi olarak belki çok rahatlar ama benim çocukluğum annesiz geçti.Ben 40 günlükken annem işe dönmek zorunda kalmış.
Anneanne , babaanne elinde, orada burada büyüdük işte abimle.

Okulda veli toplantısı olurdu ,yıl sonu gösterileri, bayram gösterileri olurdu. Bizde katılırdık ama annem babam bizi izlemeye gelemezdi. Çünkü öyle ha dedimi izin alamazlardı.
Ben ilkokul 1 e gidiyordum, eve gelip soba yakıyordum, yemek ısıtıp abimle kendime sofra hazırlıyordum. Daha ben çocuğum ne anlarım abime bakmaktan. Alt katta babaannem vardı, bizi ona emanet ederdi, ama yaşlı diye canımız sıkılıyordu onun yanında o yüzden hep eve kaçardık.
Annem vardiyalı çalışırdı bir hafta sabah 6 da giderdi işe o hafta kendimiz kalkar hazırlanırdık, diğer hafta gece 11 de gelirdi onu görmeden uyuya kalırdık. Bunun gibi daha bir sürü şey sayabilirim, yalnız başıma göğüslemek zorunda kaldığım.
Kocaman kadın oldum ama hala en mutlu anımda, en kötü anımda annemi yanımda istiyorum.

Belki sizin şartlarınız bu kadar ağır olmayacak ama yinede çocuğunuzun size ihtiyacı var. Belki çalışmayı çocuğun geleceği iyi olsun diye istiyorsunuz fakat sadece para yeterli olmuyor bazen. En azından benim için öyle

Keşke tüm annelerin esnek calisma saatleri olsa.. olmuyor arkadaslr kimse kusura bakmasin, gunde 10-12 saat cocuktan ayri kalmak gercekten cok acı bir sey. Ben bu yüzden sabah 8bucuk aksam en erken 5 bazen 6 bazen 7 calistigim,ayda 8-10 nobet tutmak zorunda kalacagim yeri biraktim,isteyerek girmeme ragmen.. simdi insallah maksimum 9-4 veya 8-4 olabilecek yerler icin ugrasiyorum.. calismak guzel sey,anne de desarj olmus oluyor,ama cok uzun saatler olunca kimse kendine yaramiyor ki cocuguna yarasin.

buarada suna koptum baska birinin profiline bakip bana cok da fifi tin gibi seyler soyledigimi yazmissiniz hahah iyi bakin o pamukannesi`nin profilinde yaziyor.. hahaha sabah sabah cok iyi guldum valla..

konu sahibi arkadasim konunu sabote ediyor gibi oldum kusuruma bakma,bu son msjim olacak..

Ben de yuksek muhendisim. Ozel sektorde de cok iyi bir kariyerim vardi ve hic arkama bakmadan biraktim.
Siz bakmayin cevrenize. Herkes konusur. Cocuk bakmayi kucuk gormek adet olmus ne yazik ki. Bosa mi okudun bosa mi dirsek curuttun laflari da kaliplasmis sadece. Peki o cocugun giden omru ne olacak. Annesiz gecen ve anneye en muhtac oldugu donemleri kim geri getirecek. Ozellikle 0-3 yas donemi anne-bebek icin en kiymetli donemler. Onun gelecegini kurmak icin en guzel yaslar. Belki daha zor olabilir ama ileri de bir sekilde iş bulunabilir; oysa cocugunuzun giden yillari geri getirilemez.

Calismak zorunda olan ya da calismak isteyen annelere sonsuz saygim var. Ama bosuna mi okudun diyen zihniyeti asla kabul edemiyrm. Dunyada herseyden once sadece bebegim gelir.

Siz de kendinize ve bebegine gore hareket edin derim. Ben tek bir saniye bile pisman degilim calismayi biraktigim icin...

Yanlış alıntı yapmışım sakin olun.
Cahil demişsin sen kendin gibi 10 kişi daha bulsan benim seviyemin yarısına gelemezsin . Hadi sana da selametle

Keşke sen de ders çalışsaydın zamanında belki çocuğunun mesleği olan bir annesi olurdu .

5 yıl çok fazla dönüşü bence zor. hem 5 yıl ara vermiş birinini özelde tekrara iş bulması çok güç. bnece fırsat bulmuşken annenizden yardım isteyin ve çaılışın. 2. çocuk olunca yine bir süre evde kalırsınız. diğeri büyür zaten kreşe gider.

Yanlış alıntı yapmışım sakin olun.
Cahil demişsin sen kendin gibi 10 kişi daha bulsan benim seviyemin yarısına gelemezsin . Hadi sana da selametle

yanlis alinti yaptigini oan farketseydim zaten sadece kahkaha atardim.
tabi cnm tabi ben kim senin seviyene ulasmak kim..sen bu dikkatle ders calis daha bi 10 sene daha calisirsin..
bide sen beni ev hanimi zannetme..omrunde giremeyecegin uluslararasi sirkette iyi duzeyde calisiyorum,turkiye kolunda dahi degil yurtdisindayim..
hadi kolay gele

Yanlış alıntı yaptığım için çok dikkatsizim evet , hiç olamayacak birşey çünkü . Çok büyük hata . Çünkü sen başkası ile konuşurken araya girmedin ben senin yazdığına direk atladım zaten .
Ben de iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyorum . O yüzden bana kariyerim şöyle böyle övünmesi yapma .

Cok guzel anlatmissiniz tsk ederim.

Allah yardimcimiz olsun.Annelik zor zanat.

Benim tedirginligimde saten o aslinda o 2.cocukda olacak illaki ve ben onlar buyudugunde acaba calissamiydim deyip pismanda olmak istemiyorum.Etrafimda bu pismanligi yasayan sakat cocugu oldugu icin isi birakipda cocugu tarafindan kiymet bilmeyen cocuklar var.

2000 tl 2500 tl arasi olacak

sanırım mali müşavirsiniz. geliriniz de çalışmaya değer olucak.
her yıl üzerine kazanacaksınız. çocuğunuzu koleje verirsiniz en ufak misal.
bence çalışabilirsiniz gibi geliyor.

ben o anlamda söylemedim annenne yada babanne veyahut bakcıyıya çocuk istediği herşeyi yaptırtıyor anne onlara nazaran daha disiplinli oluyor,istediklerini anneye yaptırtamıyorlar o anlamda söylemek istedim.keşke avrupa ülkeleri gibi gelişmiş olsaydıkta tüm annelerin 4 yıl ücretli izin hakları olsada anneler doya doya ilgilenebilse çocuklarıyla..

Calis kesinlikle. Bunu kendin icin icin yap. Merak etme ev cocuk bir sekilde oluyor. Hem calisinca daha duzenli oluyirsun daha programli. Ebde iturursan bir sure sonra degersiz olursun. Kendino de oyle hissedersin. Ise yaramaz hissedebilirsin. Aldigin maasin onemi yok calisirken insan insan icine cikiyorum diye kendine bakiyor. Obur turlu pijamalarla geziyor. Hem calisinca kendini ozgur hissedersin, esinin eline bakmazsin, daha sosyal olursun. Kesinlikle calis. Cocuklar birsekilde buyuyor inanin.
Ben tek basima buyutuyorum oglumu, calidiyorum. Eger tek basima olmasaydim yine calisirdim.
Dunyanin binbir turlu hali var. Kendiniz icin calisin.

Kafamda bicok soru isareti var ve onlardan birine degonmissoniz annem gelcek ama evdeki duzeni ve esimle olan dengelerimizi nasil degistirecek bilemiyorum.Birde bazi insanlar bir akraba yerine bakiciyla ugrasmak daha kolay diyo o da dusunduruyo tabi

Ben olsam çalışmazdım. Bana da aynı şeyi söylüyorlar o kadar okudun bilmem ne. Ama iyi de bu bi cocuk yani ve anneye ihtiyacı var. Tanı bakıcı da annane de babane de bakar ama hiç kimse bi anne jadar iyi bakamaz. Ben çocukta bi tane anne algısı olussun herseyini onunla ben yasayayim isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…