Calismak mi calismamak mi?

Hala keskın yorumlar yapıyorsunuz. Ne demek el kadar masum savunmasuz cocugu ortada bırakmak. Calısan anneler yavrularını ortada bırakıyor yani. Onemlı olan cocukla kalıltelı zaman gecırmek, kımse cocugu dogar dogmaz ıse baslamıyor zaten en az 4 aylıkken baslamıs oluyor. Maddı ımkanı elverense ucretsız ızın alıyor, ama malesefkı yasadıgımız ulkede ıssızlık had safhada oldugu ıcın ınsanlar 3 yıl ıs hayatına ara veremıyorlar. Herkes cocugunu en az 3 yasına kadar buyutmek ıster, sızın dedıgınız gıbı ortada bırakma ıstemez! Tuzu kuru olanların boyle yorum yapmasına sasırmıyorum gerci

Ben de hamıleyım ve ozel sektorde muhendıs olarak calısıyorum(bılısım sektoru). Malesef benım sektorum oyle bır ıkı yıl ara vermeyı kaldırmaz, bekar arkadaslarım bıle ıs degıstırmek ıstedıklerınde ıs bulmakta zorlanıyorlarken benım yenıden ıs bulmam çok zor olur bunun farkındayım. Bu mecburıyetler olmasa ben en az 1.5 yasına kadar kendım bakarım ama sımdılık bır aksılık olmazsa(maddı olarak sıkıntıya gırmezsek) 6 ay ucretsız ızın alıp cocugum 9-10 aylıkken ıse baslamam gerekecek. Annem ve kayınvalıdem de uzakta oldugu ıcın bakıcıya baktıracagım.

Kişiye, duruma, hatta bakacak olan kişiye bile bağlı bu iş

Bende özel sektördeyim
3,5 ayda dönmem lazımdı
Ücretsiz izinlerimi ekleyip kızım 6 aylık olunca başladım
Ama anneme bıraktığım için sorun olmadı
Bakıcıya bırakacak olsam çocuğumun kendini ifade etmesini beklerdim sanırım, güvenemem ben

Aslında küçükken başlamak daha kolaymış
Çocuk en baştan buna alışıyor
Ben acemiyim diye mi bilmem evde de düzen oturtamadım, günüm ölüyordu
Sadece bebekle ilgilenmeme rağmen o ağladıkça ben stres yapıyordum, yemek temizlik hak getire
Böyle daha iyi, gün boyu çalışıp başka insanlar başka uğraşlar edinmiş oluyorum
Kızımı özlüyorum, annemi arayıp soruyorum, akşam vuslat ( :
Süt iznimi de 1 güne topladım, o gün de beraberiz hafta sonları da..

Bence bıraz da babaneden dolayı sıkıntılar olmus gıbı geldı. Sanırım ucretsız ızınde aldınız kı 8 aylık olana kadar kendınız bakmıssınız. Benım yakın arkadasım ısyerındekı sıkntılardan dolayı ucretsız ızın de alamadı, bakıcıya baktırdı ama bakıcı konusunda sanslıydı cunku kadınla sureklı ıletısım halındeydı ve kadın kafasına gore hıcbırsey yapmıyordu. Cocugu gayet mutlu buyudu su an 2.5 yasında sanırım. Bu bıraz da sans meselesı. Gonul ısterkı medenı ulkelerde oldugu gıbı cocugumuza daha uzun sure kendımız bakabılsek ve devlet bıze bellı bır maas odeyebılse, daha sonra ıse donebılsek. Sımdılık aklım olsa asla bu meslegı secmezdım, malesef bazı sektorler cok acımasız ve sızın evde cocugunuzu buyup ıse donme ımkanınız olamayabılıyor.

neden tuzum kuru olsun? oglum icin bende 3 sene ara verdim ve is hayatina geri dondum..
ilk cocugunuz sanirim,gonlunuz elveripte 4 aylik cocugu birakirken nasil krizlere gireceginizi kestiremediginiz icin boyle konusuyorsunuz,bu donemi henuz yasamadiginiz icin tuzu kuru olan sizsiniz..

bakin sayfalarca yazilmis,hemen hemen tum anneler benim dedigimi soyluyor,imkanin varsa cocuguna bak diye..kariyerini yari da kesip cocuguna bakanlarda yazmislar..
neyse yasayarak goreceksiniz,benim niyetim kimseyle tartismakta degil..
yorumlar keskin degil,gercek o kadar..

Yillar sonra ise dinmek evet cok zor fakat cocugun 3 yasina kadar anneyle birlikte olmasi da zeka ve ruh sagligi iciin gercekten cok onemli. Bir yandan da calisana heryerde is var benim annem 48 yasindan sonra calisma hayatina dondu:)

Yillar sonra ise dinmek evet cok zor fakat cocugun 3 yasina kadar anneyle birlikte olmasi da zeka ve ruh sagligi iciin gercekten cok onemli. Bir yandan da calisana heryerde is var benim annem 48 yasindan sonra calisma hayatina dondu:)
Nasıl yanı 48 yasındamı. Annenızın meslegı ne merek ettım

Ben farklı bırsey soylemıyorumkı. Dıyorumkı ben de ısterım 3 yasına kadar bakmayı, ıse donebılecke bır meslegım olmasını. Ama bunu yapamayan bırcok arkadasım var, cok zorlandılar ama cocukları da gayet mutlu buyudu, ortada bırakmadılar cocuklarını. Sızın meslegınız ıse donebılecegınız bır meslekmıs fakat benımkı degıl.O yuzden ıse donen annelere cocuklarını ortada bırakıyor demenız yanlıs. Ben bunu soyluyorum sadece

Muhasebe:) suan 52 yasinda hala calisiyor
Sanslıymıs annenız. Ben bılg muhendısıyım , ınanın su an bekar arkadaslarım ıs degıstırmek ıstıyor fakat bulamıyorlar. Tabı uzmanlasıtınız alan da onemlı fakat dedıgım gıbı aklım olsa bu meslegı secmezdım. Bıraz bırıkmısım var ama tabı ancak 5-6 ay ıdare eder benı. Zaten maksımum 6 ay ızın oluyor ozelde. Keske devlette oldugu gıbı 1 yıl ucretsız ızın hakkımız olsa, bır sekılde ıdare ederdım 1 yıl maddı olarak ama ıste 6 ay bızde

Sans degil aslinda azim gerekli. Babamla bosandiktan sonra mecburen calisma hayatina dondu. Hemde 10kusur yil aradan sonra. Ki o yastan sonra is bulmak gercekten zor oldu. 1yila yakin bir sure kreste ise basladi yemek yapti. Bu sure icinde is aradi tabi.daha sonra bir mali musavirlik ofisinde muhasebeci olarak basladi. Biraz birikimim var diyosun kendine kucuk bir dukkan bile acabilirsin. Yeter ki kafayi kullan

Bravo kadına valla o yastan sonra. Benım annem de emeklı hemsıre bız bakıcılarla buyuduk ama sanslıydıkkı ılcede buyuduk. Annemın ıse yurume mesafesı 15 dakkaydı. Nobet tuttugu zamanlar zor oluyordu gece yokdu ama ben ılkokula gıderken yemek yapmaya basladım sayesınde. Buyuk sehırde cok daha zor calısan anne olmak

Bırkım dedıgım cocuguma 6 ay bakabılecek kadar. Ucretsız ıcın suresınce yani. Cogu ınsan o kadar ızın bıle alamıyor maddı olarak durumu olmadıgında. Ben yıne de kendımı avutuyorum en az 9 ay cocugumla olucam dıye.

Bence birikimini bankada degerlendir. Esin destek ciksin bebek masraflarina.en kotu bir kredi cekersin home ofis tarzi bisey acarsin bebeginle birlikte gider gelirsin:)

Bence birikimini bankada degerlendir. Esin destek ciksin bebek masraflarina.en kotu bir kredi cekersin home ofis tarzi bisey acarsin bebeginle birlikte gider gelirsin:)
Esım devlet memuru canım maasından ev kredısı ve onceden cektıgımız bır kredı var ve maas kalmıyor. Benım maasımla gecınıyoruz. Ilerıde oyle bır hayalım var ama kendı meslegımle ılgılı degıl baska bıseyler yapmak ıstıyorum. Bakalım zaman ne gosterır

ne işle meşgulsunuz? cuteMom.
keske bende böyle işte calışsam

En buyuk etken minnacik bebeğimi birakip gitmekti gercekten.babanne tuz biber olmustu sadece.evet evet ucretsiz ozin kullandim ben.kadin istihdami saglamak icin cok daha iyi yaptirimlar gerekli.ama annelik mukemmel bi kariyer zateneskiden ay cocuk olsa da calisirim ben o kadar bosuna mi okuduk.çalıştığımız yere o kadar emek verdik falan diye düşünürdüm.simdi annelik diyorum insan yetistirmek kadar guzeli mi var.layigiyla yapabilmek lazim tabi.bir de kadinlar asiri yipariniyor is hayati ev hayati hepsini de yetistirebiliyoruz bi sekilde güçlüyüz ama asiri yipraniyor insan.Allah herkese kolaylik versin,gonlune gore versin

Bu çok göreceli bir konu...Kadından kadına değişir. Ben 20 ay baktım ikizlerime ve maddi zorunluluğum olmamasına rağmen işe döndüm...bakıcımız baktı ikisinede...burda bazı sivri yorumlara istinaden yazıyorum bakıcı ile büyümelerine rağmen son derece zeki, akıllı ve sosyal çocuklar ve bunda bakıcımızın payı benden fazladır....herkesin annesi kayınvalidesi bakmıyor maalesef, ki öyle bile olsa ben asla bunu istemezdim çünkü çocuğum üzerinde otoritem kalmazdı...ben 1,5 yıl sonra döndüm işe ve adapte olmak başlarda çok zor oldu ama şu var ben çalışırken daha planlı ve düzenli oluyorum...evde durmak bana göre değil,benim tüm psikolojimi alt üst etti, eşimle ilişkim çok yıprandı...ben yapamadım ama evde mutlu olup bunu eşine yansıtmayacaksan bence 3 yaşına kadar kendin bak derim....

Çalışmak için illa maddi sorunlar olması gerekmez ki. Bilemiyorum evde bütün gün oturmak çok sıkıcı. ve 5 yıl sonra evet iş bulman daha zor olabilir. Mesleğin ne bilmiyorum ama 5 yıl ara verirsen resmen 0 dan başlamış gibi olacaksın.
İnsanlar tecrübe soruyor belli bir zamandan sonra. Ya bana çok itici geliyor evde oturmak, ne bileyim benim kuzenlerim falan evlendi çocukları var ama hepsi çalışıyor. Birinin hiç ihtiyacı yok mesela. Bir şey almak isterken eşinin eline bakacağım falan. Tamam evlilikte senin paran benim param yok ama insnaın kendi parasını harcaması daha farklı.
Bir kadının ekonomik özgürlüğü mutlaka ama mutlaka olmalı. Bundan 1 yıl sonrasının, 2 yıl sonrasının garantisi yok. Ben eşim de olsa birine güvenip iş hayatıma ara veremem. Sen bilirsin iyice düşün.

Aslında benım bahsettıgım ıse donme zorunlulugu karıyerden degıl tek maasla gecınememe durumundan. Karıyerınje ara vermemek ıcın cocuktan ayrı kalmak ayrı bır tercıh onu hıc tartısmıyorum. Malesef bu devırde tek maasla gecınmek cok zor

Kesinlikle zorunluluk cok farkli bisey .Allah yardimcilari olsun herkesin.ama sadece kariyer olarak dusunenler de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…