Hala keskın yorumlar yapıyorsunuz. Ne demek el kadar masum savunmasuz cocugu ortada bırakmak. Calısan anneler yavrularını ortada bırakıyor yani. Onemlı olan cocukla kalıltelı zaman gecırmek, kımse cocugu dogar dogmaz ıse baslamıyor zaten en az 4 aylıkken baslamıs oluyor. Maddı ımkanı elverense ucretsız ızın alıyor, ama malesefkı yasadıgımız ulkede ıssızlık had safhada oldugu ıcın ınsanlar 3 yıl ıs hayatına ara veremıyorlar. Herkes cocugunu en az 3 yasına kadar buyutmek ıster, sızın dedıgınız gıbı ortada bırakma ıstemez! Tuzu kuru olanların boyle yorum yapmasına sasırmıyorum gercidediginiz seyler benim sorunum degil ne yazik ki..ben ulkenin sistemini tartismaya actigimi da hatirlamiyorum..ayrica analiz yapmadim,pedagoglarin basbas bagirdigi seyi buraya yazdim o kadar..
16 haftalikken cocugunu ici rahat edip bakiciya teslim edecek olan kisiler kendince haklidir haksizdir bunun tartismasina girecek degilim acikcasi ama cocugu dogurmayi goze aliyorlarsa bi B planlari olmasi lazim...beni ilgilendiren konu el kadar savunmasiz ve anneye muhtac bebegi ortada birakmak..
kimse kor topal akil hastasi olmaz bakiciyla ya da kreste buyuyunce ama ergenlikte ve evlilik hayatinda genelde degmeyecek birini hayatinin merkezine koyar ve o kisinin etrafinda doner durur,kaybetme korkusuyla sevdigi kisiye yapisir ya da kiskanclik krizleri gecirir..bunu ben demiyorum bilim diyor.
Ben de hamıleyım ve ozel sektorde muhendıs olarak calısıyorum(bılısım sektoru). Malesef benım sektorum oyle bır ıkı yıl ara vermeyı kaldırmaz, bekar arkadaslarım bıle ıs degıstırmek ıstedıklerınde ıs bulmakta zorlanıyorlarken benım yenıden ıs bulmam çok zor olur bunun farkındayım. Bu mecburıyetler olmasa ben en az 1.5 yasına kadar kendım bakarım ama sımdılık bır aksılık olmazsa(maddı olarak sıkıntıya gırmezsek) 6 ay ucretsız ızın alıp cocugum 9-10 aylıkken ıse baslamam gerekecek. Annem ve kayınvalıdem de uzakta oldugu ıcın bakıcıya baktıracagım.Bende Allah izin verirse bi evladım olursa hemen işe dönme taraftarıyım. Eğer bakıcak biri varsa (bakıcı değil) hemen işe dön. Yaşın kaç bilmiyorum ama çalışmak çok güzel bişey insan daha aktif oluyor. Sonuçta hem çocuk için hem anne için çalışmak daha verimli bence. Paraya ihtiyaç meselesi ayrı konu
Bence bıraz da babaneden dolayı sıkıntılar olmus gıbı geldı. Sanırım ucretsız ızınde aldınız kı 8 aylık olana kadar kendınız bakmıssınız. Benım yakın arkadasım ısyerındekı sıkntılardan dolayı ucretsız ızın de alamadı, bakıcıya baktırdı ama bakıcı konusunda sanslıydı cunku kadınla sureklı ıletısım halındeydı ve kadın kafasına gore hıcbırsey yapmıyordu. Cocugu gayet mutlu buyudu su an 2.5 yasında sanırım. Bu bıraz da sans meselesı. Gonul ısterkı medenı ulkelerde oldugu gıbı cocugumuza daha uzun sure kendımız bakabılsek ve devlet bıze bellı bır maas odeyebılse, daha sonra ıse donebılsek. Sımdılık aklım olsa asla bu meslegı secmezdım, malesef bazı sektorler cok acımasız ve sızın evde cocugunuzu buyup ıse donme ımkanınız olamayabılıyor.Merhaba,benim 2.5 yasinda dunya tatlisi bir oglum var.6 sene çalıştığım ve dunya emek verdigim isimi biraktim ayni düşüncelerle.dogum iznimi kullanip 8 aylikken babannesine birakarak ise gittim.ama her gun aglayarak gittim ,hele sabahlari uyanmasin diye sessizce gotururken uyanip agladiysa butun gun helak oluyordum.bi sure sonra babannesine oyle fazla alisti ki haliyle beni gorunce eve gelmemek icin deli gibi aglar oldu.beni istemez oldu.bu beni daha da uzdu.her gun geldigimde sunu yapti bunu yapti dediklerinde ben goremiyorum hic bi anini diye de cok uzuldum.oglumu babannesinden deli gibi ki kiskaniyordun evet.piskiyatra gitmeye karar verdim her seyi anlattim .normal olmadığımı dusunuyordum .dr bana seninki normal bir anne düşüncesi.bakicilarina anne diyor dkye sevinen annelerden bahsetti bana.ve bana maddi durumumelveriyorsa istem ayrilmami tavsiye etti.cocuklarin karakter gelişimi 4 -5 yasina kadar tamamlanirmis.ondan sonra yaptiklarimiz ustune koymakmis.yani temel oluyormus.ve ben 4 ay calistiktan sonra artiyi eksiyi dusunup isten ayrilmayi sectim.esim de cok tataftar degildi isten ayrilmama isim de gayet iyi ve rahatti ve ben de onlisans mezunuyum.ama 1 gun pisman olmadim isten ayrildigima.oglumla iletisimimiz 1 ay sonra rayina oturdu.ve oglumu istedigim gibi yetistirmeenin verdigi hazzi bana hic bir is yeri veremezdi.onunla oyle guzel vakit geciriyoruz ki.dolu dolu...ben ise giderken sadece babanne merkezliydi ben ayrildiktan kisa bi sure sonra gayet ozguvenli sosyal ve disadonuk bir cocuk haline geldi.ve son olarak para her yasta kazanilir ama cocuklarimizin bu gunleri geri gelmez diyorum...en dogru karari verebilirsiniz insallah kendi hayatiniza bakarak
Hala keskın yorumlar yapıyorsunuz. Ne demek el kadar masum savunmasuz cocugu ortada bırakmak. Calısan anneler yavrularını ortada bırakıyor yani. Onemlı olan cocukla kalıltelı zaman gecırmek, kımse cocugu dogar dogmaz ıse baslamıyor zaten en az 4 aylıkken baslamıs oluyor. Maddı ımkanı elverense ucretsız ızın alıyor, ama malesefkı yasadıgımız ulkede ıssızlık had safhada oldugu ıcın ınsanlar 3 yıl ıs hayatına ara veremıyorlar. Herkes cocugunu en az 3 yasına kadar buyutmek ıster, sızın dedıgınız gıbı ortada bırakma ıstemez! Tuzu kuru olanların boyle yorum yapmasına sasırmıyorum gerci
Nasıl yanı 48 yasındamı. Annenızın meslegı ne merek ettımYillar sonra ise dinmek evet cok zor fakat cocugun 3 yasina kadar anneyle birlikte olmasi da zeka ve ruh sagligi iciin gercekten cok onemli. Bir yandan da calisana heryerde is var benim annem 48 yasindan sonra calisma hayatina dondu:)
Ben farklı bırsey soylemıyorumkı. Dıyorumkı ben de ısterım 3 yasına kadar bakmayı, ıse donebılecke bır meslegım olmasını. Ama bunu yapamayan bırcok arkadasım var, cok zorlandılar ama cocukları da gayet mutlu buyudu, ortada bırakmadılar cocuklarını. Sızın meslegınız ıse donebılecegınız bır meslekmıs fakat benımkı degıl.O yuzden ıse donen annelere cocuklarını ortada bırakıyor demenız yanlıs. Ben bunu soyluyorum sadeceneden tuzum kuru olsun? oglum icin bende 3 sene ara verdim ve is hayatina geri dondum..
ilk cocugunuz sanirim,gonlunuz elveripte 4 aylik cocugu birakirken nasil krizlere gireceginizi kestiremediginiz icin boyle konusuyorsunuz,bu donemi henuz yasamadiginiz icin tuzu kuru olan sizsiniz..
bakin sayfalarca yazilmis,hemen hemen tum anneler benim dedigimi soyluyor,imkanin varsa cocuguna bak diye..kariyerini yari da kesip cocuguna bakanlarda yazmislar..
neyse yasayarak goreceksiniz,benim niyetim kimseyle tartismakta degil..
yorumlar keskin degil,gercek o kadar..
Muhasebe:) suan 52 yasinda hala calisiyorNasıl yanı 48 yasındamı. Annenızın meslegı ne merek ettım
Sanslıymıs annenız. Ben bılg muhendısıyım , ınanın su an bekar arkadaslarım ıs degıstırmek ıstıyor fakat bulamıyorlar. Tabı uzmanlasıtınız alan da onemlı fakat dedıgım gıbı aklım olsa bu meslegı secmezdım. Bıraz bırıkmısım var ama tabı ancak 5-6 ay ıdare eder benı. Zaten maksımum 6 ay ızın oluyor ozelde. Keske devlette oldugu gıbı 1 yıl ucretsız ızın hakkımız olsa, bır sekılde ıdare ederdım 1 yıl maddı olarak ama ıste 6 ay bızdeMuhasebe:) suan 52 yasinda hala calisiyor
Sans degil aslinda azim gerekli. Babamla bosandiktan sonra mecburen calisma hayatina dondu. Hemde 10kusur yil aradan sonra. Ki o yastan sonra is bulmak gercekten zor oldu. 1yila yakin bir sure kreste ise basladi yemek yapti. Bu sure icinde is aradi tabi.daha sonra bir mali musavirlik ofisinde muhasebeci olarak basladi. Biraz birikimim var diyosun kendine kucuk bir dukkan bile acabilirsin. Yeter ki kafayi kullanSanslıymıs annenız. Ben bılg muhendısıyım , ınanın su an bekar arkadaslarım ıs degıstırmek ıstıyor fakat bulamıyorlar. Tabı uzmanlasıtınız alan da onemlı fakat dedıgım gıbı aklım olsa bu meslegı secmezdım. Bıraz bırıkmısım var ama tabı ancak 5-6 ay ıdare eder benı. Zaten maksımum 6 ay ızın oluyor ozelde. Keske devlette oldugu gıbı 1 yıl ucretsız ızın hakkımız olsa, bır sekılde ıdare ederdım 1 yıl maddı olarak ama ıste 6 ay bızde
Bravo kadına valla o yastan sonra. Benım annem de emeklı hemsıre bız bakıcılarla buyuduk ama sanslıydıkkı ılcede buyuduk. Annemın ıse yurume mesafesı 15 dakkaydı. Nobet tuttugu zamanlar zor oluyordu gece yokdu ama ben ılkokula gıderken yemek yapmaya basladım sayesınde. Buyuk sehırde cok daha zor calısan anne olmakSans degil aslinda azim gerekli. Babamla bosandiktan sonra mecburen calisma hayatina dondu. Hemde 10kusur yil aradan sonra. Ki o yastan sonra is bulmak gercekten zor oldu. 1yila yakin bir sure kreste ise basladi yemek yapti. Bu sure icinde is aradi tabi.daha sonra bir mali musavirlik ofisinde muhasebeci olarak basladi. Biraz birikimim var diyosun kendine kucuk bir dukkan bile acabilirsin. Yeter ki kafayi kullan
Bence birikimini bankada degerlendir. Esin destek ciksin bebek masraflarina.en kotu bir kredi cekersin home ofis tarzi bisey acarsin bebeginle birlikte gider gelirsin:)Bravo kadına valla o yastan sonra. Benım annem de emeklı hemsıre bız bakıcılarla buyuduk ama sanslıydıkkı ılcede buyuduk. Annemın ıse yurume mesafesı 15 dakkaydı. Nobet tuttugu zamanlar zor oluyordu gece yokdu ama ben ılkokula gıderken yemek yapmaya basladım sayesınde. Buyuk sehırde cok daha zor calısan anne olmak
Bırkım dedıgım cocuguma 6 ay bakabılecek kadar. Ucretsız ıcın suresınce yani. Cogu ınsan o kadar ızın bıle alamıyor maddı olarak durumu olmadıgında. Ben yıne de kendımı avutuyorum en az 9 ay cocugumla olucam dıye.
Esım devlet memuru canım maasından ev kredısı ve onceden cektıgımız bır kredı var ve maas kalmıyor. Benım maasımla gecınıyoruz. Ilerıde oyle bır hayalım var ama kendı meslegımle ılgılı degıl baska bıseyler yapmak ıstıyorum. Bakalım zaman ne gosterırBence birikimini bankada degerlendir. Esin destek ciksin bebek masraflarina.en kotu bir kredi cekersin home ofis tarzi bisey acarsin bebeginle birlikte gider gelirsin:)
ben calısıyorum , 3000-3500 tl arasında maaşım var
parayı ve verdıgı gucu sevıyorum, ki kim sevmiyorki
ha deyınce bırakamıyorum ama hep ıcımde kendı cocugumu tum vaktımı ona vererek bakmayı cok ısterdım sımdı 5.5 yasında okula basladı . ısten cıkarılsam ılk anda uzulmem gıbı gelıyor daha sonra gelır dusunce ne hıssederım bılmıyorum
sız bu zamana kadar gelmıssınız ve maddıyattan bahsetmedınız ıcın sıze tavsıyem calısmayın olacak
En buyuk etken minnacik bebeğimi birakip gitmekti gercekten.babanne tuz biber olmustu sadece.evet evet ucretsiz ozin kullandim ben.kadin istihdami saglamak icin cok daha iyi yaptirimlar gerekli.ama annelik mukemmel bi kariyer zateneskiden ay cocuk olsa da calisirim ben o kadar bosuna mi okuduk.çalıştığımız yere o kadar emek verdik falan diye düşünürdüm.simdi annelik diyorum insan yetistirmek kadar guzeli mi var.layigiyla yapabilmek lazim tabi.bir de kadinlar asiri yipariniyor is hayati ev hayati hepsini de yetistirebiliyoruz bi sekilde güçlüyüz ama asiri yipraniyor insan.Allah herkese kolaylik versin,gonlune gore versinBence bıraz da babaneden dolayı sıkıntılar olmus gıbı geldı. Sanırım ucretsız ızınde aldınız kı 8 aylık olana kadar kendınız bakmıssınız. Benım yakın arkadasım ısyerındekı sıkntılardan dolayı ucretsız ızın de alamadı, bakıcıya baktırdı ama bakıcı konusunda sanslıydı cunku kadınla sureklı ıletısım halındeydı ve kadın kafasına gore hıcbırsey yapmıyordu. Cocugu gayet mutlu buyudu su an 2.5 yasında sanırım. Bu bıraz da sans meselesı. Gonul ısterkı medenı ulkelerde oldugu gıbı cocugumuza daha uzun sure kendımız bakabılsek ve devlet bıze bellı bır maas odeyebılse, daha sonra ıse donebılsek. Sımdılık aklım olsa asla bu meslegı secmezdım, malesef bazı sektorler cok acımasız ve sızın evde cocugunuzu buyup ıse donme ımkanınız olamayabılıyor.
Aslında benım bahsettıgım ıse donme zorunlulugu karıyerden degıl tek maasla gecınememe durumundan. Karıyerınje ara vermemek ıcın cocuktan ayrı kalmak ayrı bır tercıh onu hıc tartısmıyorum. Malesef bu devırde tek maasla gecınmek cok zorEn buyuk etken minnacik bebeğimi birakip gitmekti gercekten.babanne tuz biber olmustu sadece.evet evet ucretsiz ozin kullandim ben.kadin istihdami saglamak icin cok daha iyi yaptirimlar gerekli.ama annelik mukemmel bi kariyer zateneskiden ay cocuk olsa da calisirim ben o kadar bosuna mi okuduk.çalıştığımız yere o kadar emek verdik falan diye düşünürdüm.simdi annelik diyorum insan yetistirmek kadar guzeli mi var.layigiyla yapabilmek lazim tabi.bir de kadinlar asiri yipariniyor is hayati ev hayati hepsini de yetistirebiliyoruz bi sekilde güçlüyüz ama asiri yipraniyor insan.Allah herkese kolaylik versin,gonlune gore versin
Kesinlikle zorunluluk cok farkli bisey .Allah yardimcilari olsun herkesin.ama sadece kariyer olarak dusunenler de var.Aslında benım bahsettıgım ıse donme zorunlulugu karıyerden degıl tek maasla gecınememe durumundan. Karıyerınje ara vermemek ıcın cocuktan ayrı kalmak ayrı bır tercıh onu hıc tartısmıyorum. Malesef bu devırde tek maasla gecınmek cok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?