Çalışmak Mı? Çalışmayıp Orta Halli Yaşam mı?

gecedengelen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mart 2016
48
23
3
39
Bazen düşünüyorum şimdi çocuğum olduğu için çalışmak çok zor geliyor.
Hatta bir kaç hafta önce konu açmıştım bir yerde iş buldum ne yapsam diye.
Çalışmaya da karar vermiştim.
Eşimin işleri çok yoğun 9 dan önce eve gelemez kendi işyeri olduğu için.
Hatta saat 1 de bile geldiği olur iş bitmeden gelemez.
Ailemin evinde oturuyoruz. Eşim aldığı tüm parayı önüme getirir.
Birikim yapmaya da başladık arabayı aldık sıra evde.
Çocuğum 3 yaşına yaklaştı.
Genel olarak eşimle çok dışarı gezmemiz falan yoktur. Bana verdiği parayı da faturaları falan ödedikten sonra kendim için tek yaptığım kıyafet alışverişi bazen arkadaşlarımla kafeye gitmektir.
Çok param olsa da zaten ne tatile gitme imkanımız var (eşim dükkanı bırakamaz hiçbir zaman) ne de gece dışarı çıkma imkanımız (eve geç ve yorgun gelir çocuğumuz o zamana uyur)
Özel sektörde şuan bana verecekleri ücret en fazla asgari ücret ve özel sektör denemelerim oldu çok yoğun oluyordu bekarken bile ev işine yetişecek durumum yoktu çocukla düşünemiyorum aslında. Ama bir yanım çalış diyor.
Eşim de benim kazandığımla birikim de yaparız çocuğumuza da bakarız asgari ücret için neden yorulacaksın haftada birgün tatilin olacak çocuk uyuyacak uyumayacak uykusuz işe gideceksin yorulacaksın diyor.
Eğer illa çalışmak istiyorsan KPSSye çalış memur ol hiç değilse çalışma şartların daha rahat olur diyor. (İktisat mezunuyum)
Bilemiyorum sizce hangisi daha doğru?

Eş yardımcı olmadan çocukla birlikte çalışmak gerçekten zor.
ki asgari ücret kazanıp bunun bir kısmını ev işlerinde yardımcı tutarak ona vermek zorunda kalacaksınız eğer bir gün izniniz olacaksa sadece.

bence KPSS ihtimalini değerlendirin.

Ya da o olmazsa en güzeli evden çalışma imkanlarını araştırın. Sizin meslekte yoksa bile başka hobiler edinerek hem kendinizi geliştirebilir hem de aile bütçesine katkı sağlayabilir, hem de bu sayede tanışacağınız kişilerle sosyalleşebilirsiniz.

Çocuk çok küçük bence çalışma hayatını ertele , ve uygun şartlarda iş bulursan çalış yoksa özel sektör bildiğin kölelik

Ben kadınların çalışması taraftarıyım. Özelliklede çocuklar okul çağına geldiklerinde..
Ama asgari ücret,6 gün çalışma çok ağır küçük çocuklu bir kadın için. Eşinize katılıyorum,1-2 yıl KPSS ye çalışın, olmazsa çocuğunuz ilkokul çağına geldiğinde özelde çalışmakta çok yıpratmaz sizi.

Calismayin simdilik bence de. Dediginiz gibi cok da bir para kazanmayacaksaniz degmez. Zaten yogun olacaksiniz bir de bebek varmis.Esiniz size yardimci da olamayacak cunku o da yogun. Kira vermiyorsunuz anladigim kadari ile. Arabanız da varmis....kpss daha mantıkli.

İhtiyaç yoksa özellikle cocuklu bir kadının asgari ücrete çalışması taraftarı olmam.

Ona harcayacağınız emek ve zamanı kpss'ye harcayın.

Olursa ne âla, olmazsa da nasip.

Görünen o ki ihtiyaçtan ziyade birikim için çalışmayı düşünüyorsunuz.
En azından parttime yada yarım gün çalışabileceğiniz bir işe bakın derim.

Kpss ye hazirlanin tabiki ama ozel sektoru de düşünün cocugunuz okul yasina gelmis uykusunda falan cok sıkınti cikmaz bence. Zaten calismayi niye 3 kurus diye goruyoruz ki? Ssk si var emekliligi var. Size bisey olsa evlatlariniza maas kalir. Sanki herkes acayip paralar kazaniyo da asgari ucret icin calisir mi diyolar. Bu sene asgari ucret alirsin seneye daha fazlasi.

Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz derler.
Az olsun bereketli olsun.
Ben o asgari ücretle neler yaptım bir bilsen....
Hala da çalışıyorum ve eşime evime destek oluyorum.ev kredisi ödüyoruz birlikte...

Bence esiniz mantikli bir sey soylemis. Kpssye calisin. esiniz ozel sektörde imis zaten.. evden birisnin de maasinin sabit olmasi güzel olur. O acidan su an ihtiyaciniz yokken geleceginizi garanti altina alabilirsiniz. Hem cocgunuzla da bir süre daha ilgilenebilirsiniz bu sayede..

Yanlış anlaşıldım asla asgari ücreti ve o ücrete çalışan kadını küçümsemiyorum aksine çok güçlü olduklarını düşünüyorum.
Haftanın 6 günü akşam 7 ye kadar özel sektörde çalışıp insanlarla uğraşmak emeğini kazanıp eve ekmek getirmek nasıl küçümsenebilir ki bunu yapabilen kadınlara hep maşallah derim kesinlikle çok güçlüler.
Ben de o şekilde az da olsa para kazanayım diye düşündüğüm için zaten çalışmak istiyordum.
Ama eşim ihtiyacımız yok sadece birikim için özel de kendini yıpratacağına kpssye hazırlan olursa senin için iyi olur olmazsa da o şartlarda çalışmaya ihtiyacın yok diyor.
Çocuğumuz daha küçük olduğu için de bana zaten hiçbir konuda kendisi yardımcı olamıyor yoğun çalıştığı için. İkimiz aynı saatlerde çalışsak ben de ev işine çocuğa yardım ederdim ama bu şekilde herşey senin üstüne kalacak çok yıpranacaksın diyor.
Aslında ben de kpss olsun istiyorum hem haftada 2 gün tatil hem çalışma şartları daha rahat ama onu da nasıl kazanacağım bilmiyorum. Resmen arada kaldım. Ya da iki yıl sonra çocuğum anaokuluna başlayınca özelde çalışmak biraz daha rahat olabilir.

Eşin çok doğru düşünüyor aslında. Ama biz genelde erkeklere güvenemediğimizden çalış diyoruz kadınlara. Bir gün biriyle karşılaşıyorlar aile, çocuk her şeyi unutuveriyorlar. İşte o Zaman kadın için kabus başlıyor. Yoksa en güzeli çocuğu büyütmek. Kocan da daha rahat eder evde sen olunca.

21 yıldır özel sektörde çalışıyorum, kolay mı değil tabi
Ama insanların kpss ye şartlanıp, çalışma hayatına öcü gibi bakmaları bana doğru gelmiyor
Tüm özel sektör 6 gün çalışmıyor, ben hafta sonu evdeyim mesela, mesaim olmaz, bayram tatillerimiz falan var. Çalıştığım şirkette 14. yılım asgarinin çok çok üstünde alıyorum. Özel sektörde de çalışılabilecek, şartları düzgün çok yer mevcut, araştırın derim.

Kpss de çok zor ki sizin durumunuzda. Bölümünüz nedeniyle 85 üzeri almanız lazım. Bir de atama vs durumu nasıl olacak? Şehir mi değiştirmeniz gerekecek? Sıkıntı. Çocukla KPSS zor. Bence en mantıklısı evden yapabileceğiniz işlerle uğraşmak.

Kpss zor ama denenebilir. Kpssye çalış. Ama kursa da git.evde de çalış. Çocuğun usluysa neden olmasın

Back
X