- 10 Mart 2016
- 48
- 23
- 3
- 39
- Konu Sahibi gecedengelen
Bazen düşünüyorum şimdi çocuğum olduğu için çalışmak çok zor geliyor.
Hatta bir kaç hafta önce konu açmıştım bir yerde iş buldum ne yapsam diye.
Çalışmaya da karar vermiştim.
Eşimin işleri çok yoğun 9 dan önce eve gelemez kendi işyeri olduğu için.
Hatta saat 1 de bile geldiği olur iş bitmeden gelemez.
Ailemin evinde oturuyoruz. Eşim aldığı tüm parayı önüme getirir.
Birikim yapmaya da başladık arabayı aldık sıra evde.
Çocuğum 3 yaşına yaklaştı.
Genel olarak eşimle çok dışarı gezmemiz falan yoktur. Bana verdiği parayı da faturaları falan ödedikten sonra kendim için tek yaptığım kıyafet alışverişi bazen arkadaşlarımla kafeye gitmektir.
Çok param olsa da zaten ne tatile gitme imkanımız var (eşim dükkanı bırakamaz hiçbir zaman) ne de gece dışarı çıkma imkanımız (eve geç ve yorgun gelir çocuğumuz o zamana uyur)
Özel sektörde şuan bana verecekleri ücret en fazla asgari ücret ve özel sektör denemelerim oldu çok yoğun oluyordu bekarken bile ev işine yetişecek durumum yoktu çocukla düşünemiyorum aslında. Ama bir yanım çalış diyor.
Eşim de benim kazandığımla birikim de yaparız çocuğumuza da bakarız asgari ücret için neden yorulacaksın haftada birgün tatilin olacak çocuk uyuyacak uyumayacak uykusuz işe gideceksin yorulacaksın diyor.
Eğer illa çalışmak istiyorsan KPSSye çalış memur ol hiç değilse çalışma şartların daha rahat olur diyor. (İktisat mezunuyum)
Bilemiyorum sizce hangisi daha doğru?
Hatta bir kaç hafta önce konu açmıştım bir yerde iş buldum ne yapsam diye.
Çalışmaya da karar vermiştim.
Eşimin işleri çok yoğun 9 dan önce eve gelemez kendi işyeri olduğu için.
Hatta saat 1 de bile geldiği olur iş bitmeden gelemez.
Ailemin evinde oturuyoruz. Eşim aldığı tüm parayı önüme getirir.
Birikim yapmaya da başladık arabayı aldık sıra evde.
Çocuğum 3 yaşına yaklaştı.
Genel olarak eşimle çok dışarı gezmemiz falan yoktur. Bana verdiği parayı da faturaları falan ödedikten sonra kendim için tek yaptığım kıyafet alışverişi bazen arkadaşlarımla kafeye gitmektir.
Çok param olsa da zaten ne tatile gitme imkanımız var (eşim dükkanı bırakamaz hiçbir zaman) ne de gece dışarı çıkma imkanımız (eve geç ve yorgun gelir çocuğumuz o zamana uyur)
Özel sektörde şuan bana verecekleri ücret en fazla asgari ücret ve özel sektör denemelerim oldu çok yoğun oluyordu bekarken bile ev işine yetişecek durumum yoktu çocukla düşünemiyorum aslında. Ama bir yanım çalış diyor.
Eşim de benim kazandığımla birikim de yaparız çocuğumuza da bakarız asgari ücret için neden yorulacaksın haftada birgün tatilin olacak çocuk uyuyacak uyumayacak uykusuz işe gideceksin yorulacaksın diyor.
Eğer illa çalışmak istiyorsan KPSSye çalış memur ol hiç değilse çalışma şartların daha rahat olur diyor. (İktisat mezunuyum)
Bilemiyorum sizce hangisi daha doğru?