Calismak mi cocugunun yaninda kalmak mi?

bende çalışan bir anneyim 1 bucuk yıldır çalışıyorum..
tek maaş ile geçinemiyordur hiç birşeye yetişemiyorduk çok zor günler yaşadım..
yinede allah bir şekilde yavrumun rızkını verse de yetmiyordu olmuyordu üzerimize bir çöp birşey alamıyorduk. kendimi geçtim evladıma hiç birşey alamıyordum..
anneme ağlıyordum, eşime ağlıyordum yeri geldi bez alacak paramız yoktu..
ve daha birsürü şey sosyal hayatımız yoktu sıralanır gider..
neyse işe başladım asgari ücret+ ssk halen öyleyim..
ilk zamanlar maaşımn yarısı kalıyordu bakıcıya gidiyordu.. geçen sene asgari ücret 1400 tl di ve ben bakıcıya 700 tl veriyordm
bu sene rabbim bir vesile kıldı iş yeri yemek parası verdi bende evde yediğim için
şimdi bakıcı parası hariç 1100 tl para kalıyor elime
herkes benimle dalga geçti aa cocugunu 700 tl için bırakmış bu para için çalışılır mı
ne vicdansız anne .'' vs.. çok ağladım göz yaşı döktüm evladıgımı bıraktıgım için kahroldum.
ama sabrettim pes etmedim azı bulamayan cogu hiç bulamaz dedim..
Şimdi evladmın hiç birşeyi eksik değil..
evimize et tavuk balık kıyma giriyor,
pazar günleri doyasıya geziyoruz,
oglum birşey istiyor hemen alıyorum,
giyimim kuşamım değişti o insanların küçümsediği para ile.. ve bu sene elime daha fazla kalıyor artık rabbime şükürler olsun..
çok daraldıgım pes etmek istedğim zamanlar oldu ama etmedim..
işe başlarken araba aldık şimdi arabamızı değiştiriyoruz, herkesin alay ettiği ben şimdi dimdik güçlü yıkılmayan bir eş ve kadın oldumm ''
Bunları neden yazdım.. eğer ki maddi durumunuz yeterli ise zorlanmayacaksanız bence işten cıkın kendiniz bakın..
ama yok kıt kanaat yeter vs derseniz cocugunuzun geleceğini düşünün
bütün gün evde oturup cocuguna birşey katamayan anne de var..
çalışıp eve gelip herşeyi bırakıp sadece 1 saat ile bu acıgı kapatabilen anne de var seçim ve karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..
zorluk çekmeden hiç birşey olmuyor bu hayatta.

Ekonomik onlarak engeli "olmayan" her anne çocuğuna kendi bakmalıdır. İster dünyanın en iyi bakıcısı olsun ister adeta birer melek olan anaanne babaanne olsun hiçkimse bir çocuğa annesi kadar iyi bakamaz. Bu doğanın kanunudur, isteyen istediği kadar inkar etsin.
Kariyeri ön planda tutanlar, evde bunalanlar, çocuktan sıkılanlarda bir zahmet çocuk yapmayıversin!
Genele konuştum, bu sözlerim asla konu sahibine değil. Kendisi çocukları için "mecbur" çalışan bir insan.
Doganin kanunu degildir, nerden cikardiniz? Doganin kanunu asil sudur, cocuklara amneanne babaanne baksin diye doga kadinlara menapozu vermistir. Kendi dogurabilse onlara bakacak cunku.
Tutturmussunuz doganin kanunu yok bilmemne. Tarlada koyde calisan kadinlar da ya bebeleri sirtinda calisirlardi, memeden kesilince de evde babaanneleri bakardi. Kadinlarin evde oturup sadece cocuga bakmasi diye birsey yok, kendi kafanizdan kanun uydurmayin.
Bu arada kariyerliyim, izin aldim evde bakiyorum cocuguma. Cocugum tabi ki herseyden once gelir. Ancak herkes benim kadar sansli degil biliyorum, kimseye de oyle tepeden bakip akil vermiyorum. Herkes kendi isine baksin, insanlara kendi yaptigi dogru diye dayatmasin. Yetti artik.

bana kalirsa çocuklar derdim.
doğum izinim neredeyse 1 yıl sürdü dahada uzatabilirdim mecburi işe döndüm.
işe başlayali 3 ay oldu hala özlüyorum. izin varsa kullaniyorum.
çalışmak zorundayim eşim şu an çalışmıyo işszilk maaş aliyo. oda geçici. kendi işini kurma çabasinda.

Kızıma kendim bakmayı tercih ettim ki eşimle ortak kararımızdı bu. Tabiki imkanlarımız elverdi buna,mecbur olsaydım çocuk doğurmayı erteler yada iki kere düşünür değerlendirir en azından 3 yaşına kadar yanında kalabileceğim bir plan oluşturur öyle hayata geçirirdim cocuk planını.
Annem bize uzak sayılabilecek bir lokasyonda haliyle ben işe dönecek olsam gelip bende kalması gerekecekti. Kayınvalidem bakamaz zaten. Bakıcı benim tercihim olmazdı,haliyle bu yönde davrandık.
Çok bunaldığım,nefes alamadığım,keşke işte olsaydım dediğim çok oldu yalan yok,yıllarca çalışmış biri olarak evet zorlandım,kariyerimden feragat ettim,kazanacağım paradan ama kendi adıma değdiğini düşünüyorum.
Şartlarınızı gözden geçirip karar verin duruma göre. İmkan varsa anaokulu yaşına kadar kendiniz bakın. Bakan aile üyesi de olsa sorun yaşamak kaçınılmaz oluyor çünkü,doğrularınız,istekleriniz ve davranış biçimleri muhakkak bir yerde çakışıyor ve maalesef üzülen yıpranan anne oluyor.

bende çalışan bir anneyim 1 bucuk yıldır çalışıyorum..
tek maaş ile geçinemiyordur hiç birşeye yetişemiyorduk çok zor günler yaşadım..
yinede allah bir şekilde yavrumun rızkını verse de yetmiyordu olmuyordu üzerimize bir çöp birşey alamıyorduk. kendimi geçtim evladıma hiç birşey alamıyordum..
anneme ağlıyordum, eşime ağlıyordum yeri geldi bez alacak paramız yoktu..
ve daha birsürü şey sosyal hayatımız yoktu sıralanır gider..
neyse işe başladım asgari ücret+ ssk halen öyleyim..
ilk zamanlar maaşımn yarısı kalıyordu bakıcıya gidiyordu.. geçen sene asgari ücret 1400 tl di ve ben bakıcıya 700 tl veriyordm
bu sene rabbim bir vesile kıldı iş yeri yemek parası verdi bende evde yediğim için
şimdi bakıcı parası hariç 1100 tl para kalıyor elime
herkes benimle dalga geçti aa cocugunu 700 tl için bırakmış bu para için çalışılır mı
ne vicdansız anne .'' vs.. çok ağladım göz yaşı döktüm evladıgımı bıraktıgım için kahroldum.
ama sabrettim pes etmedim azı bulamayan cogu hiç bulamaz dedim..
Şimdi evladmın hiç birşeyi eksik değil..
evimize et tavuk balık kıyma giriyor,
pazar günleri doyasıya geziyoruz,
oglum birşey istiyor hemen alıyorum,
giyimim kuşamım değişti o insanların küçümsediği para ile.. ve bu sene elime daha fazla kalıyor artık rabbime şükürler olsun..
çok daraldıgım pes etmek istedğim zamanlar oldu ama etmedim..
işe başlarken araba aldık şimdi arabamızı değiştiriyoruz, herkesin alay ettiği ben şimdi dimdik güçlü yıkılmayan bir eş ve kadın oldumm ''
Bunları neden yazdım.. eğer ki maddi durumunuz yeterli ise zorlanmayacaksanız bence işten cıkın kendiniz bakın..
ama yok kıt kanaat yeter vs derseniz cocugunuzun geleceğini düşünün
bütün gün evde oturup cocuguna birşey katamayan anne de var..
çalışıp eve gelip herşeyi bırakıp sadece 1 saat ile bu acıgı kapatabilen anne de var seçim ve karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..
zorluk çekmeden hiç birşey olmuyor bu hayatta.
banada diyen oldu.
memurum. eşim issiz. ama işsizlik maaş aliyo rahatsizliğindan dolayı çalışamiyo kendi işini kurmak istiyo.
dediler bana bunun kocasi issiz evini kadin geçiniyor gibi..
bu söylentilere hiç kafama takmadim.
üzerime bişey alamiyorum.
çok sık sık alan biri degilim.
hep evladimi düşünüyorum bebek bezi kıyafeti. ne varsa aliyorum eksik etmiyorum çok şükür. evlat herşeyden önce gelir.
yarin bi gün durumuz daha iyi olabilecegi düşünüyorum.Allah sabredenlerle beraberdir. onlara daha güzellikle kılar. o yüzden iasyan etmedim hiç bişey.
kocamdan memnunum. ihtiyaçlari aliyo. evde de boş durmuyo. stres yaşiyo hasta oldu. stres yapma diyorum hepsi olur diyorum işte.

Doganin kanunu degildir, nerden cikardiniz? Doganin kanunu asil sudur, cocuklara amneanne babaanne baksin diye doga kadinlara menapozu vermistir. Kendi dogurabilse onlara bakacak cunku.
Tutturmussunuz doganin kanunu yok bilmemne. Tarlada koyde calisan kadinlar da ya bebeleri sirtinda calisirlardi, memeden kesilince de evde babaanneleri bakardi. Kadinlarin evde oturup sadece cocuga bakmasi diye birsey yok, kendi kafanizdan kanun uydurmayin.
Bu arada kariyerliyim, izin aldim evde bakiyorum cocuguma. Cocugum tabi ki herseyden once gelir. Ancak herkes benim kadar sansli degil biliyorum, kimseye de oyle tepeden bakip akil vermiyorum. Herkes kendi isine baksin, insanlara kendi yaptigi dogru diye dayatmasin. Yetti artik.
Sakin ol şampiyon ;)
İnkar edebilirsin, yukarıda yazdım zaten, istediğin kadar inkar et.
Çocuğa "bakmak" terimi sadece yedir içir altını değiştir döngüsü demek değil. Burada bakım kelimesi eğitimden bez değiştirmeye, kültürden karaktere kadar çok geniş bir mana taşır. Ayrıca anne kokusu denen bişey dahi var, hayvandan insana herkese özel bişey yani.
Herneyse,
***Doganin kanunu asil sudur, cocuklara amneanne babaanne baksin diye doga kadinlara menapozu vermistir***
şu cümlenizden sonra daha fazla bilimsel olamıyorum. Zira doğanın kadınlara menapozu torun baksın diye verdiğini iddia etmeniz vücudumdaki bütün bilim kanallarını tıkadı :))))

Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak
Size cevap verecektim ama çocuğuna kendi bakan kadınlara "popo büyütüyorlar ancak" gibi çirkin bir ithamda bulunduğunuz için size ayrıntılı bir cevap vermeye gerek bile yok.
Umarım yetiştirdiğiniz o ayakları üstünde duran çocuklar ilerde sizin gibi düşünmez.

Ben de cocugumu buyutmeyi sectim. Buyuttum ve is hayatina geri döndüm.
Eger maddi olarak zora dusmeyecekseniz neden durum ekonomik bagimsizlik kariyer vs vs ile dramatiklestiriliyor anlamiyorum. 2-3-5 yil calismadiginizda kiyamet kopmuyor. Ama maddi anlamda zorlanacaksaniz hic o topa girmeyin, cocugun maddi ihtiyaclari da az degil...

Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak
Bu arada cümlenizin başında herkes kendi tercihini yaşar deyip sonrasında kendi tercihini yaşarak kendi çocuklarına kendi bakan kadınlara "popo büyütüyorlar" demenizde oldukça ironik. İronik ve çirkin!

Doganin kanunu asil sudur, cocuklara amneanne babaanne baksin diye doga kadinlara menapozu vermistir.
Ayy Allah iyiliğinizi versin ya halen gülüyorum buna:)
Kusura bakmayın ama menapozun kadınlara torun bakmaları için verildiğini iddia edenide ilk defa görüyorum hahahhh:)

banada diyen oldu.
memurum. eşim issiz. ama işsizlik maaş aliyo rahatsizliğindan dolayı çalışamiyo kendi işini kurmak istiyo.
hep evladimi düşünüyorum bebek bezi kıyafeti. ne varsa aliyorum eksik etmiyorum çok şükür. evlat herşeyden önce gelir.
yarin bi gün durumuz daha iyi olabilecegi düşünüyorum.Allah sabredenlerle beraberdir. onlara daha güzellikle kılar. o yüzden iasyan etmedim hiç bişey.
kocamdan memnunum. ihtiyaçlari aliyo. evde de boş durmuyo. stres yaşiyo hasta oldu. stres yapma diyorum hepsi olur diyorum işte.
tabiki öyle canım en önemlisi sabretmek zaten inan o kadar zor günler yaşadım ki anlatsam destan olur rabbim bu günümüzden geri koymasın
sen kimsenin lafına sözüne takılma evine yuvana cocuguna bak dua et emin ol herşey zamanla oluyor bir şekilde rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin o daha zor inan.

Kime göre ? Neye göre ?
Standart ne ?
Kit kanaat gecinerek büyüsün istemiyorum.
İmkanları iyi olsun, büyüdüğü zaman en az 2 evimiz arabamız olsun. Kızım hiç sıkıntı çekmesin. İstediği bölüm devlet üniversitesinde okuyamiyorsa, canın sağolsun kızım deyip onu istediği bölümü özel universitede okumasıni sağlarim.
Ben kendim çok İstemiştim bazı bölümleri okumayı. Özelde tutuyordu ama işte olmadı. Keşke ailem okutabilseydi

Demek kadinlar torunlarina bakabilsin diye menapoza giriyor oyle mi?
Muthis aydinlandik, sizi tebrikliyorum, hayatımda duydugum en bilimsel aciklamayi yaptiniz :KK9:
Bize yillarca, kadinlarin belli bir yaştan sonra cocuk dogurmasinin saglikli olmayacagi ve cocuk bakacak yetilerini kaybettikleri icin menapozr girdiğini ogreten bilim adamlari utansin simdi :olamaz:

banada diyen oldu.
Ne güzel bir insansınız... Allah her daim yanınızda olsun.

bu göreceli bir kavram.
ben memurum. o yüzden işimi bırakmayı biran bile düşünmedim. biraz büyütüp başlayın diyenler için söylüyorum. asıl büyüyünce zor olur. şu an 4,5 yaşında Rabbim ömür versin inş.
6 aydan beri çalışma anne diyor. babam çalışsın diyor. evde 10 kuruş falan bulup bak paramız var diyor :KK43::KK43:

bebekken öyle değildi yani.

ha bu arada ben özel sektörde asgari ücrete falan çalışsam bırakırdım kesin. bir de sonradan iş bulabileceğim mesleğim varsa gene bırakırdım.

amaaaa maddi olarak darlık çekeceksem çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamayacaksam asgari ücrete de çalışırdım.

Demek kadinlar torunlarina bakabilsin diye menapoza giriyor oyle mi?
Muthis aydinlandik, sizi tebrikliyorum, hayatımda duydugum en bilimsel aciklamayi yaptiniz :KK9:
Bize yillarca, kadinlarin belli bir yaştan sonra cocuk dogurmasinin saglikli olmayacagi ve cocuk bakacak yetilerini kaybettikleri icin menapozr girdiğini ogreten bilim adamlari utansin simdi :olamaz:

o arkadaşa da katılmıyorum da 19 yaşında kadın da menopoza giriyor. çocuk bakacak yetileri de var. genellemeler her zaman doğru değil ki.

Bebeginizle birbirinize tamamen bagimli olmanizin da saglikli bir iliski olmadigini dusunuyorum. Belki 1-1,5 yasina kadar evde kalabilirsiniz imkaniniz varsa. Sonucta ona daha iyi hayat sartlari sunabilmeniz de onemli. Ayrica annelik disinda da bir bireysiniz. Hem kendiniz hem de bebeginiz icin calismaniz taraftariyim.

Hemen herkes bunu bebeğime kendim bakmak isterim şeklinde cevaplamak ister. Ama olacak iş var olmayacak iş var. Mesela benim maaşım komple krediye gittiği için şu an çocuk sahibi olsam ücretsiz izne çıkmamın mümkünatı yok.
Kalem kalem yazın hesaplayın, o şekilde sonuca ulaşabilirsiniz.

Back
X