Çalışmak mı ev hanımlığı mı? (2017 konusu)

Neden üniversite okudunuz? Keşke okumasaydınız da çalışmak isteyen aldığınız kapı gibi lisans diplomasının hakkını verebilecek biri sizin yerinize girseydi üniversiteye. Nacizane fikriniz fazla ütopik yalnız yarın bir gün varsayalım çocuğunuz oldu allah göstermesin eşiniz aldattı sizi veya çekti gitti veya vefat etti o zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz geliriniz olmadan, Bilgi birikiminiz deneyiminiz olmadan, paranız olmadan? Allah size akıl vermiş kullanasınız diye o günler gelirse bir mucize olmasını kahve yapıp evde mi bekleyeceksiniz? İnsan sadece kötü günler için değil kendini geliştirebilmek, kendi parasını kazanabilmek için de çalışmalı. Bir kişilik kontenjanı işgal etmişsiniz sadece ona üzüldüm
Okurken niyetim meslek sahibi olmaktı okul bitti çalışmayı düşünmedim neden işgal edeyim herkesin özgür iradesi var hanımefendi kimsenin maddi durumunu bilmeden bu şekilde konuşmanız hoş değil bi gelirimin olmadığını ne biliyorsunuz Allahım o günleri göstermesin söyledikleriniz hep düz mantık sizden ricam biraz daha geliştirmelisiniz kendinizi bu benim tercihim ve yaşantıma göre hareket ediyorum hayat Bize ne getirir biz bilemeyiz yaşayarak tecrübe edinerek yaşam mücadelesi veriyoruz geniş düşünmek gerek kahve benim keyfim durumu kötü olanda içip yarım saat kendini mutlu edebilir ben ve çevrem memnunuz sizin abarttığınız kadar birşey yok ortada 😉

Okurken niyetim meslek sahibi olmaktı okul bitti çalışmayı düşünmedim neden işgal edeyim herkesin özgür iradesi var hanımefendi kimsenin maddi durumunu bilmeden bu şekilde konuşmanız hoş değil bi gelirimin olmadığını ne biliyorsunuz Allahım o günleri göstermesin söyledikleriniz hep düz mantık sizden ricam biraz daha geliştirmelisiniz kendinizi bu benim tercihim ve yaşantıma göre hareket ediyorum hayat Bize ne getirir biz bilemeyiz yaşayarak tecrübe edinerek yaşam mücadelesi veriyoruz geniş düşünmek gerek kahve benim keyfim durumu kötü olanda içip yarım saat kendini mutlu edebilir ben ve çevrem memnunuz sizin abarttığınız kadar birşey yok ortada 😉

Geliriniz olup olmadığını buraya gelirim var yazmazsınız ben bilemem sonuçta müneccim değilim. Sizin anlattığınız kadarını biliyorum. Maddi durum demişsiniz ama sadece para için çalışılmaz. O şekilde bakarsak bütün en zengin ailelerin çocuklarının evde oturması gerekirdi. Bu arada kendimi geliştirmek konusunda sizden akıl alabileceğimi düşünmeniz bana komik geldi kusura bakmayın, siz kendinizi evde kahve içerek geliştirmişsiniz galiba ama biraz eksik olmuş ‘şey’ kelimesi her zaman ayrı yazılır aklınızda bulunsun 😉

Siz de beni alıntılamayın o zaman konuya yorumunuzu yapın. Sizin gibi düşünmek zorunda mıyım?

Ha bir de -yüksek lisans falan yapıyorsunuz ya- asgari yazmayı öğrenin önce.
Mübarek TDK sanki..
Gayz kız demek kadın demek yöresel bir şivedir ula gibi bilmiyorsan öğren biraz çok çalışmada azıcıkta kendine zaman ayır gez farklı kültürler tanı.. Genel kültürün artsın evde işte sözlük okuyup durma... Yazık...

Kızlar çalışıyodum fakat iş yerim kapandı ayrıldım asgari ücretle çalışıyodum.eşimin aylık kazancı çok iyi evimiz arabamız var 1 aydır evdeyim inanılmaz rahatım şimdi bi iş yine buldum 1.500 tl maaşlı insan kaynakları acaba başlasam mı çalışmaya ilerde pişman olur muyum servisi yemeği var çalıştığım yerin benim pişmanlığım ilerde pişman olur muyum Etrafım da herkes çalışıyo bütün bayanlar ben kendimi tuhaf hissediyorum çoçuğum yok bu arada
Zombi konu merakımız ne olacak anlamadım ki

Ya sizin gibi rahat batıp konu açan "ayhh çalışsam mı yhaaaa" tarzı konuşanlar çekilsin bir zahmet piyasadan
Bi ton işe ihtiyacı olan ev geçindiren insan var
Şu konu bile sırf can sıkıntısından açılmış

Geliriniz olup olmadığını buraya gelirim var yazmazsınız ben bilemem sonuçta müneccim değilim. Sizin anlattığınız kadarını biliyorum. Maddi durum demişsiniz ama sadece para için çalışılmaz. O şekilde bakarsak bütün en zengin ailelerin çocuklarının evde oturması gerekirdi. Bu arada kendimi geliştirmek konusunda sizden akıl alabileceğimi düşünmeniz bana komik geldi kusura bakmayın, siz kendinizi evde kahve içerek geliştirmişsiniz galiba ama biraz eksik olmuş ‘şey’ kelimesi her zaman ayrı yazılır aklınızda bulunsun 😉
bilmiyorsanız yorum yapmayınız 😉 maddi boyuttan konuşunca bende o cevabı verdim çalışmanın gayesi ileriyi düşünmek mi sizce hemde yarın ölmeyececeğimizin garantisini vermişçesine konuşmuşsunuz.. Allahım kullarını darda bırakmaz bıraksa bile sonu selamettir bu dünyada olmasa bile ahirette güzelleştirir pardonda yarın ölmeyeceğimizin garantisi yokken aldatılcam yada eşim ölecek diye düşünüp hayatı garantilemek saçma ha şuda var kadın çalışmak kendi ayaklarının üstünde durmakta ister birikim yapmakta vs. Hayalleri vardır onu anlarım. Kahve belirttiğim gibi benim ödülüm keyfim bundan mutlu oluyorum sosyal birisiyim içinizde mutsuzluk var sanırım sizin yada hayatınızda bi problem ne ilgilendirir sizi benim kararım..! Şaka gibi Türkçeyi matematiği kendini geliştirmek sanan insanla neyin muhabbetini yapıyorum 😂 arkadaşım bu son yazım size son olarak şunu söylüyorum kendinize kaliteli zaman ayırın Tek pencereden bakmayın hayata daha geniş düşünün ve empati kurun 👍

Mübarek TDK sanki..
Gayz kız demek kadın demek yöresel bir şivedir ula gibi bilmiyorsan öğren biraz çok çalışmada azıcıkta kendine zaman ayır gez farklı kültürler tanı.. Genel kültürün artsın evde işte sözlük okuyup durma... Yazık...

Alintilama demiştim, birak gayz ı mayz ı üslubun çok kötü bu yüzden fikir alışverişi yapacağım biri değilsin. Benim anlatmak istediğimi anlayacak kapasiten var mi bilmiyorum ama kadınların çalışması gerektiğini söylemem neden zoruna gitti bu kadar cok mu örseliyorlar seni çalışmadığın için bu kompleks niye? Hem siz aynı kişi misiniz? 2 sene önceki yorumumu alıntılayıp ayni anda cevap verme gereği duymanız çok manidar. Ben ev hanimlarina mi laf etmisim o yorumda iyi okusaydiniz keşke. Ama siz çalışan üreten milyonlarca kadın için köle dediniz. Alemin en akıllısı sizmis gibi asgari ücretle çalışmayı küçük gördünüz. Bu kadar çalışan kadinin aklı yok bir siz akıllısınız tebrik ederim.

Çalışmak iyidir bence ama imkanınız var da çalışmak istemiyorsanız eğer o zaman evde oturmakla vakit geçirmeyin. Kendinize hobiler edinin ve bu alanlarda dişe dokunur işler yapmaya çalışın. Öbür türlü zaman boşa akıp gidiyor bence.

bilmiyorsanız yorum yapmayınız 😉 maddi boyuttan konuşunca bende o cevabı verdim çalışmanın gayesi ileriyi düşünmek mi sizce hemde yarın ölmeyececeğimizin garantisini vermişçesine konuşmuşsunuz.. Allahım kullarını darda bırakmaz bıraksa bile sonu selamettir bu dünyada olmasa bile ahirette güzelleştirir pardonda yarın ölmeyeceğimizin garantisi yokken aldatılcam yada eşim ölecek diye düşünüp hayatı garantilemek saçma ha şuda var kadın çalışmak kendi ayaklarının üstünde durmakta ister birikim yapmakta vs. Hayalleri vardır onu anlarım. Kahve belirttiğim gibi benim ödülüm keyfim bundan mutlu oluyorum sosyal birisiyim içinizde mutsuzluk var sanırım sizin yada hayatınızda bi problem ne ilgilendirir sizi benim kararım..! Şaka gibi Türkçeyi matematiği kendini geliştirmek sanan insanla neyin muhabbetini yapıyorum 😂 arkadaşım bu son yazım size son olarak şunu söylüyorum kendinize kaliteli zaman ayırın Tek pencereden bakmayın hayata daha geniş düşünün ve empati kurun 👍

Hanımefendi ben tabi ki bilemem siz anlatacaksınız burda herkes anlatılan kadarı üzerinden yorum yapabilir. Eğer bilmeyen yorum yapmasın dersek kimse kimseye bir şey yazamaz komple forumu kapatalım. Yarının garantisi tabi yok ama bütün ülke sizin gibi düşünse kimse çalışmasın, üretim dursun o zaman. Sizin dediğiniz bu kapıya çıkıyor. Göz kırpma emojisiyle laf soktuğuna sanan bir insanla dakikalarımı harcadım resmen değerli zamanım boşa gitti. Çok basit bir yazım kuralı bu sonuçta bir işe yaramasa da kapı gibi lisans diplomanız varmış hiç değilse onun hatırına biraz daha dikkatli olmanızı öneririm. Bana tavsiye vermenizi komik bulduğumu belirtmeme rağmen neden devam ettiğinizi anlayamadım, arkadaş değiliz ayrıca son kez belirtiyorum bana hayat tavsiyesi verebilecek durumda, görüşte veya bilgi birikiminde olduğunuzu düşünmüyorum. Evinizde kahve bardağınızla mutluluklar diliyorum, karşılıklı konuşmaya dönmesin artık iyi geceler

Konu sahibi ne yaptınız hangi kararı verdiniz 2017 senesinde.
Şuan ki düşünceniz, fikriniz nedir?

İkisini de denedim ...ev hanımı olarak daha mutlu ve özgürüm ...

özel sektör çalışanıydım kendimden eğitimsiz patronların saçmalıkları ,egoist yöneticiler sürekli sabit ve düşük maaş,samimiyetsiz iş arkadaşları ,
çalış çalış yerinde say ve başkasını zengin et ...
Yetişemediğim aile hayatım ve şahsi ihtiyaçlarınim,uzun kreş saatleri birannane bir babaanne arasında savrulan evladım...
Bu düşünceler beni çok boğmuştu radikal bir karar alıp ev hanımlığını seçtim ...

SSK ve maaşım devam ediyor...gelecekle ilgili bir kaygım yok ...çok sıkılırsam gidip şirkette yarım gün oyalanıyorum ...ama günümü çoğunlukla ev işi kurslar spor sosyal aktivitelerle ve çocuğumla geçiriyorum

Back
X