Çalışmak mı evde oturmak mı...

thebutterflyeffect

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
838
863
33
Merhaba,
Bu devirde yaşanan kriz malumunuz. Çalışma/para kazanma ümidiyle girdiğim iş yerinden hem ortamdan memnun kalmadığım hem de maddi sıkıntı yaşadığım için ayrılmaya karar verdim. Öte yandan işsiz kalıp evde oturabilecek miyim diye de düşünüyorum yani bir yerden sonra ister istemez insanı geren bir durum bu. Aslında en başta iş bulana kadar kalayım diye düşündüm ama çalışma ortamını sevmememden ötürü de burdan gitme fikrim ağır basıyor. Evde olduğum süreçte kendimi işim hakkımda geliştirip kurslara gidebilirim diye de düşünüyorum. Yine de çok kararsız kaldım, ayrılma konuşmasını nasıl yaparım? Bu kararımdan ya pişman olursam? Bir fikir verin lütfen :(

Bu dönem is bulmanin cok zor oldugu bi dönem ben sizin yerinizde olsam yeni bir is bulana kadar cikmazdim sanirim. Çünkü hicbir is ortami dort dortluk degil ama siz kendinizi daha iyi bilirsiniz. Biraz kendinize zaman verin.
Şuan bulunduğum yerde profesyonellik sıfır ve dedikodunun hat safhada olduğu bir yer. Öyle olunca daha çok soğuyorum haliyle. Aslında herkesin genel olarak yaşadığı sıkıntılardan geçiyorum ama kararsız kaldım ne yapacağım konusunda. Öte yandan işler çok durgun. Öyle olunca bazen sadece oturmakla kalıyoruz iş yerinde. Maaş problemi de üstüne eklenince mantıklı bir yol bulmaya çalışıyorum. Çok teşekkürler yorumunuz için.

Kaç aydır önüme gelen her yere cv yolluyorum herkes gibi ama geri dönüş malesef yok.
Kendiniz de durumun farkindasiniz,
Kücuk bahanelerle işten ayrilinmaz, biraz profesyonel davranin.
Aylarca evde oturunca 'Ne iş olsa yaparım' kıvamına gelmeyeceginizin garantisi var mı?

Kendiniz de durumun farkindasiniz,
Kücuk bahanelerle işten ayrilinmaz, biraz profesyonel davranin.
Aylarca evde oturunca 'Ne iş olsa yaparım' kıvamına gelmeyeceginizin garantisi var mı?
Çok da küçük bahanelerle ayrılmayı düşünmediğimi belirtmeliyim. Çok açmak istememekle beraber firmanın içinde bulunduğu durumdan ötürü hem firma için hem kendim için gelecek göremiyorum. Tabi bu benim görüşüm değil bir tek ama malum insanlar ekmek parası için işini yapma derdindeler. Ama haklısınız iş bulma süresi de çok uzarsa bu sefer neden ayrıldım demekten de korkuyorum.

Merhaba,
Bu devirde yaşanan kriz malumunuz. Çalışma/para kazanma ümidiyle girdiğim iş yerinden hem ortamdan memnun kalmadığım hem de maddi sıkıntı yaşadığım için ayrılmaya karar verdim. Öte yandan işsiz kalıp evde oturabilecek miyim diye de düşünüyorum yani bir yerden sonra ister istemez insanı geren bir durum bu. Aslında en başta iş bulana kadar kalayım diye düşündüm ama çalışma ortamını sevmememden ötürü de burdan gitme fikrim ağır basıyor. Evde olduğum süreçte kendimi işim hakkımda geliştirip kurslara gidebilirim diye de düşünüyorum. Yine de çok kararsız kaldım, ayrılma konuşmasını nasıl yaparım? Bu kararımdan ya pişman olursam? Bir fikir verin lütfen :KK43:
İnanın bana hiç bir iş rahat değil... sizi çok iyi anlıyorum çok zor sevmediğimiz bir yere her sabah gitmek günümüzü orada geçirmek... ama evde olduğunuz sürede de mutlu olmayacaksınız... bulacağınız bir diğer işin bundan daha iyi olacağının garantisi yok... elinizden geldiğince mücadele etmeye çalışın tepki gösterin emin olun bir süre sonra yoluna girmeye başlıyor... bir kadının ayaklarının üzerinde durabilmesi kadar güzel bir şey yok...

İnanın bana hiç bir iş rahat değil... sizi çok iyi anlıyorum çok zor sevmediğimiz bir yere her sabah gitmek günümüzü orada geçirmek... ama evde olduğunuz sürede de mutlu olmayacaksınız... bulacağınız bir diğer işin bundan daha iyi olacağının garantisi yok... elinizden geldiğince mücadele etmeye çalışın tepki gösterin emin olun bir süre sonra yoluna girmeye başlıyor... bir kadının ayaklarının üzerinde durabilmesi kadar güzel bir şey yok...
Çok haklısınız gerçekten. İnanın bende bunu düşünerek acaba yanlış bir karar mı veriyorum diyorum. Şöyle, aslında sevmediğim bir yer değil sağ olsunlar iş arkadaşlarım ilk girdiğim günden beri destek oldular arkamda durdular. Benden de memnunlar ayrıca çalışan olarak. Ancak firma zamanın şartlarından ötürü maddi olarak sıkıntıya girdi ve maaşımızı zar zor alıyoruz son 2 aydır. Biraz özele kaçıyor bu kısmı tam açamıyorum ama şu şekilde özetleyebilirim: elemanlar profesyonel değil ve çalıştığım süre içinde birçok hataya sebep oldular ve bu gidişle firma batacak yani. Hem bu profesyonel olmayan koşullarda çalışmak beni irrite ediyor hem de bu maaş konusu sıkıntıya sokuyor şu aralar.

Çok haklısınız gerçekten. İnanın bende bunu düşünerek acaba yanlış bir karar mı veriyorum diyorum. Şöyle, aslında sevmediğim bir yer değil sağ olsunlar iş arkadaşlarım ilk girdiğim günden beri destek oldular arkamda durdular. Benden de memnunlar ayrıca çalışan olarak. Ancak firma zamanın şartlarından ötürü maddi olarak sıkıntıya girdi ve maaşımızı zar zor alıyoruz son 2 aydır. Biraz özele kaçıyor bu kısmı tam açamıyorum ama şu şekilde özetleyebilirim: elemanlar profesyonel değil ve çalıştığım süre içinde birçok hataya sebep oldular ve bu gidişle firma batacak yani. Hem bu profesyonel olmayan koşullarda çalışmak beni irrite ediyor hem de bu maaş konusu sıkıntıya sokuyor şu aralar.
Sizi anlıyorum... elbette haklı sebepleriniz var sonuçta ekonomik boyut önemli bir etken... endişenlenmeniz çok normal bu açıdan... ancak başka bir iş arayışına girebilirsiniz işe devam ederken.. . şu sıralar piyasa şartları pek iyi değil iş bulma süreciniz biraz sıkıntılı olabilir... bunu da göz önünde bulundurmalısınız... umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz...

Sizi anlıyorum... elbette haklı sebepleriniz var sonuçta ekonomik boyut önemli bir etken... endişenlenmeniz çok normal bu açıdan... ancak başka bir iş arayışına girebilirsiniz işe devam ederken.. . şu sıralar piyasa şartları pek iyi değil iş bulma süreciniz biraz sıkıntılı olabilir... bunu da göz önünde bulundurmalısınız... umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz...
Sanırım hakkımı bu işe devam ederken başka iş aramaktan yana kullanacağım. Çok teşekkürler ilginiz için.

Bence sakın çıkma. Şu anda iş bulmak çok zor ve gerçekten çoğu iş ortamı da huzurlu değil. Gideceğin yerde de huzurlu olacağının garantisi yok. Şimdi çıkarsan evde işsiz güçsüz beklemek seni daha çok sıkıntıya sokar. O yüzden hem devam et hem iş bak.

Back
X