Akrabayla ye iç ama alışveriş yapma. Dertsiz başına dert alma.Kizlar herkese merhaba.
Birkaç gündür kaynım başka şehirde olduğu için dükkanına kv ile birlikte bakıyoruz, elemanlar da izinde. Müşterilerle aram iyi, işe de sıkı sarıldım, emanetin hakkını vermek için. Bunu fark eden kv ve kp zaten mevcut elemanlardan memnun olmadıkları için "Sen çalışsan bizimle." dediler. Daha doğrusu önce eşime söylemişler, o da olmaz demiş. Bana bugün anlattıklarında "Kaynimla sorun yasarim, üzülürüm, hem size hem bize yansır olay diye istemiyordur." dedim. Akşam eşimle de konuşunca tam tahmin ettiğim gibi sebep olarak bunları söyledi. Ben baş edebilecegimi söyledim ama eşim ısrarla istemiyor. En son "Tamam istediğini yap ama en ufak bir sorun bile yaşasan gelip bana anlatma, karışmam haberin olsun." dedi tamam dedim. Kaynimin henüz haberi yok ama muhtemelen sıcak bakar o da.
Şimdi sorum şu: Eşim sizce haklı mı? Yani kaynım ile patron-çalışan ilişkisi kurmak yanlış bir tercih mi olur?
Eşinden daha iyi bilemezsin. Boşver. Eşini dinle derim ben.Kizlar herkese merhaba.
Birkaç gündür kaynım başka şehirde olduğu için dükkanına kv ile birlikte bakıyoruz, elemanlar da izinde. Müşterilerle aram iyi, işe de sıkı sarıldım, emanetin hakkını vermek için. Bunu fark eden kv ve kp zaten mevcut elemanlardan memnun olmadıkları için "Sen çalışsan bizimle." dediler. Daha doğrusu önce eşime söylemişler, o da olmaz demiş. Bana bugün anlattıklarında "Kaynimla sorun yasarim, üzülürüm, hem size hem bize yansır olay diye istemiyordur." dedim. Akşam eşimle de konuşunca tam tahmin ettiğim gibi sebep olarak bunları söyledi. Ben baş edebilecegimi söyledim ama eşim ısrarla istemiyor. En son "Tamam istediğini yap ama en ufak bir sorun bile yaşasan gelip bana anlatma, karışmam haberin olsun." dedi tamam dedim. Kaynimin henüz haberi yok ama muhtemelen sıcak bakar o da.
Şimdi sorum şu: Eşim sizce haklı mı? Yani kaynım ile patron-çalışan ilişkisi kurmak yanlış bir tercih mi olur?
Kizlar herkese merhaba.
Bana çok saygılıdır. Benden bir yaş büyük olmasına rağmen yenge der. Ama çalışanlarına sert konuştuğuna şahit oldum. Fakat sorumluluklarını yerine getirmedikleri içindi ve haklıydı aslında, sebepsiz değildi, otoritesini denemek için yapmıyordu yani. Ben çok uyumluyumdur, orta yolu buluruz gibi geliyor ama bilemiyorum ki.İşte çok yakın akrabaların birlikte çalışmasına karşıyım bende. İş ortamı gergin olur farketmeden kırarsınız birbirinizi o zaman daha can yakıcı olur. Sonuçta bir yabancıdan azar yemekle akrabadan azar yemek aynı şey değil. Kaynınız nasıl biridir mesela fevri midir??? Siz söylenen ters şeyleri kaldırabilir misiniz?? Bunlar çok belirleyici unsurlar
Bahsettiğiniz gibi bir iş değil, esnaf kendisi. Gelen müşteriye ürün satıyoruz, bu kadar. Eltim yok, kaynım bekar.Nasıl bir iş? elemanların tam olarak sorumlulukları nelerdi? Bunlar önemli. Wc temizlemek, biri ziyarete gelirse bize kahve yapsana denmesi ya da eltiniz dükkana geldiğinde size patronluk taslamaya çalışması vs vs. Örnekler çoğaltılabilir. Zamanla yüz göz olunabilir. İyiyken kötü olmayın.
Şimdi yaparım diyorum ama acaba zoruma gider mi diye de korktum herkes aynı şeyi yazıncaBen de çalışmak istemem. Yeri gelecek sana emir verecek kaldırabilecek misin?
Gider tabi. Sen şuan bence " kaynımın iş yeri benim de iş yerim sayılır, kafama göre takılırım kimse bana karışmaz"diye düşünüyorsun. Ama öyle olmayacak. O sana çalışan gözüyle bakacak sen ne kadar iş yerini sahiplensen bile.Şimdi yaparım diyorum ama acaba zoruma gider mi diye de korktum herkes aynı şeyi yazınca
Yo aslında kendimi eleman gibi görüp o şekilde çalışmak fikrindeyim. Orası benim değil sonuçta. Çalışan gözüyle bakması sorun değil de sert davranır mı acaba onu bilemiyorum işte.Gider tabi. Sen şuan bence " kaynımın iş yeri benim de iş yerim sayılır, kafama göre takılırım kimse bana karışmaz"diye düşünüyorsun. Ama öyle olmayacak. O sana çalışan gözüyle bakacak sen ne kadar iş yerini sahiplensen bile.
Eşiniz haklı.. patron baskasi olsa zam istersiniz, izin günleri vs verilmezse vs hep problem..bu da aile iliskisine zarar verir..Kizlar herkese merhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?