Çalışmaktan Korkmak

Bir de nasıl olacağını öğrenebilsem. İnsanlara hakettiklerinde ters cevap vermeye çekiniyorum. Aacilen öğrenmem gerek

Aslında orda egodan değildi çünkü yeri geldiğinde kahvaltı yapıp bulaşıkları da kendimiz yıkıyorduk. Orda abla mesai bitimine doğru kahve içtiğimiz için siz yıkayın demişti

İş hayatında her tip insan var. O kahve meselesinde sizi anlayabiliyorum. Karşınızdakini kırmak istemediğiniz için bir şey demediniz. Ama herkes sorumluluğunu ve işini bilecek. O kadının oradaki görevi bulaşıkları yıkamak ise ve onun için maaş alıyorsa görevini yapacak. Sana yaptıramaz. Bu konularda dişini göster, korkma.

Zamanla çalışa çalışa bu alışkanlığı kazanırsın. Hakkını yedirmemeye çalış, kendini savun. Son pişmanlığın çaresi yok maalesef. Yolda giderken bunları söyleseydim diye düşüneceğine söyle onları bırak onlar düşünsün biraz da. Kendini düşünemzsen kimse seni düşünmez.

Çok haklısınız.

Ben de özel bir buroda avukatlık stajımi yapıyorum . Çok araştırdım ve iyi bir yer buldum . Bizde herkes güler yuzlu ve iyi niyetli . Çok kişi calismiyor , 6 kişiyiz ama kurumsal bir büro . Giriş çıkış saatlerimiz belli , maaşlar düzenli yatıyor . Kimse kimseyi kibar ve sessiz olduğu için ezmiyor.

Ben de sessiz bir insanım ve kibarım. Bence herkes böyle olmalı . Kuzey Avrupa toplumlarindaki siyasetçiler bile böyle .

Şu da bir gerçek ki kamuda her yerde torpil var . Hakim/savcilikta özellikle çok fazla ve is yoğunluklari, tehdit diz boyu. Üstelik referanslarin geri dönüşü de oluyor , işinizi istediğiniz gibi yapamiyorsunuz.

İdealist olanların birkaçı hariç diğer yeni hakim savcılar hep daha hayata belli açıdan bakan ve özellikle iyi eğitim almamış kişiler . İyi eğitim alan hukukçular avukat oluyor .

Benim tavsiyem özelde çalışın ve iyi bir yer bulmaya çalışın . O sırada kendi hakkınızla girerseniz kazanirsaniz kamu da olur . Tam tersi bir kamu sektörüne göre her açıdan özelde çok rahatım . Hiç torpilsiz buldum burayı bir de. Özel sektorde torpil çok daha az

Ve asla kibar iyi niyetli olmayı unutmayın . Sizi gerçekten ezmeye çalışan insanlara dişinizi gösterin , anlamayaacak cahil birisi ise de bosverin geçin .

Bir daha mı geleceğiz dünyaya ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…