Çalışmalı mıyım?

Eşiniz asgari ucretle gecici olarak mi calisiyor yillardir nasil ileride daha iyi işi olacak?
16 yaşinda cocukla evlenen biri kendi kaç yaşindaydi, egitim durumu meslegi neydi?
Adam ne zaman hangi ileride tek basina calisip ev alip 2. Cocuk yapip hepinize bakacak duruma gelecek ki. 🙄 Çok hayal dunyasinda gordum sizi.
bu hesaba göre biz de ilerde 25 metrelik bir tekne alabiliriz. :KK45:

Tabi ikide öyle ama tek çocuk olunca üstüne çok titriyouz ondan eşimde kızımızı ihmal edersem diye pek sıcak bakmıyo ama illede çalışmada demiyo
Kızınızın üstüne titremek istiyorsanız önce maddi açıdan güçlü olmalısınız.

Mümkün değil kızım alamıyoruz kusura bakma demek üzerine titremek olmuyor. Şimdi değilse de ileride bu duruma düşmemek için bir an önce işe girmelisiniz. Bu şekilde çocuğa da örnek olabilirsiniz ilerde anca.

Kız mutfak tüpü bile olmus 300 küsur ne tüpü
Devletimiz mutfaktaki tüple pek ilgilenmiyor ama tüp bebek konusunda inanılmaz destekler veriyor hem vatandaşina hem göçmenlere elhamdülillah...Tüp pahalı ama tüp bebek bedava çok şükür...

Son düzenleme:
Benim soyum zaten kızımla devam eder tırnağını dünyalara değişmem illede çocuk yapacam deil ilerde evim olursa eşimin güzel bi işi olursa neden olmasın
Kızım senin ev fiyatlarından haberin var mı, eşin silikon vadisine cv yolladı da ordan haber mi bekliyorsunuz? Evin nasıl olacak? Eşinin işi ne kadar güzelleşecek? Hiç mi haberin yok dünyadan? İlle de çocuk demişsin işte, 16 yaşında başlamışsın çocuk aramaya, doğal yollardan olsa 3-5 doğurmam mı diyeceksin sanki? Korunuyor musun mesela?

Son düzenleme:
Sizin gibi çirkef olacağima cahil olayım daha iyi konu çocuk yapıpıp yapmamak deil çalışmak için açrım konuyu böyle pis insanları konumda görmek istemem
Gercekten çalışmak istiyor olsaydınız buraya konu açmak, evlere temizliğe gider yanınızda çocuğunuzu da gotururdunuz.

Kariyer yapabilecek bir egitiminiz olmadığı için fabrikada çalışma olasılığını da çok buyutmemek lazım. İş iştir. İnsan yeter ki çalışkan olsun, sorumluluk sahibi olsun.

Yaptigi ya da yapmadığı şeylerin artik sorumluluğunu alıp büyüsün. Marifet yaş almakta saksi gibi çocuk büyütmekte değil.

Gerçekten bir şey yapmak isteyen kadınlar gidiyor apartmanı temizliyor yine parasını kazanıyor. 25 yaşınıza kadar bu sizin için daha önce hiç sorun olmamissa hala daha bu ekonomide çocuğu napicam diye bahaneleriniz var ise problem sizde demektir.

Slm kk üyeleri kafam çok karışık eşim asgari ücretle çalışıyo kiradayım izmirde oturuyorum 4 yaşında bi kızım var onu kreşe verip çalışmalımıyım karar veremiyorum çalışırsam düzeni bozulur çalışmassamda maddi anlamda zorluk çekiyoruz bilemiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
Tabi ki çalışmalısınız. Çalışmazsanız asıl çocuğunuzun düzeni bozulur. Kreşte çok şey öğrenecek, yeni arkadaşlıklar kuracaktır. Daha faydalı olur hepiniz için. İlk zaman ağlar ama alışır elbette. İlkokula başladığımızda da bu hep böyledir. Ben ilkokulda bile yerimde duramaz hep etkinliklere, yarışmalara katılırdım iyi ki de vaktimi evde geçirerek öldürmemişim. Tabi bizde anaokulu vardı kreş yoktu diye biliyorum. Ama çalışmanız daha sağlıklı olur.

Calisinca kazanacaginiz para kreş bakici servis vb giderleri karsilayip sizi de rahat ettirecekse calisin. Bu giderler cikinca elinize cok az bi para kalacaksa tekrar dusunun derim.

Sizin gibi çirkef olacağima cahil olayım daha iyi konu çocuk yapıpıp yapmamak deil çalışmak için açrım konuyu böyle pis insanları konumda görmek istemem

Söylediğin herşey sana ait sıfatlar, şikayet ettim seni çok şükür ilgilendiler, cezalı olduğun sürece insanlarla nasıl konuşulması gerektiğini öğrenirsin madem okumaya niyetin yok çalış öğren 😉

Bence çalışsanız da çalışmasanız da çocuğu kreşe vermeniz gerekiyor
O yüzden düzeni bozulacak diye düşünmeyin, 4 yaşındaki bi çocuğun gelişimi için olması gereken yer kreş

Benim kızım şu an 15 yaşında ve pedofilinin biri 1 sene sonra gelip kızımı eş yapacak üstüne hamile bırakmaya çalışacak. Gel de büyük konuşma, vallahi o sapığı mahkeme mahkeme süründürürüm. Adamın hapse girmesi gerekirken bir de eline çocuk veriyorlar.

Konu maddiyat falan değil bal gibi de çocuk. Maddi gücünüz olsaydı çalışmak zorunda olmazdınız kendiniz bakardınız. Asgari ücret, açlık sınırında yaşamak, başını sokabileceğin bir evin bile olmasın ama koşa koşa tüp bebek. Eline üç kuruş geçince 2. 3. 4. tüp bebekler.

Millet marketten satın almıyor çocuğunu, herkesinki kıymetli. Düzeni bozulmasın üstüne titriyoruz yazmış bir de. Asıl 16 yaşında kızla yatağa girmekten çekinmeyen sapıklardan koruyun çocuğunuzu.

Sen üzül diye yazmadım

Canım bilip bilmeden yorum yapmamak gerek orta okulu bile dışardan okudum çünkü annem hastaydı ben baktım 16 yaşımdada evlendim
Annenin hastalığı birden sen 16 yaşındaken bitti mi?hadi hastalıktan okuyamadın,evinde kalsa idin, evinde açıktan okusaydın.16 yaşındaki birisi nasıl evi çekip çevirir,evliliğin sorumluluğunu hakkıyla yerine getirebilir?

Çocuğun düzeni bozulmasın diye çalışmıyorsunuz. O çocuk bu şartlarda her şeyden mahrum kalınca düzeni bozulmuyor mu? Bu mu üstüne titremek? Bu şartlarda bu çocuğun sağlıklı beslenmesi bile mümkün değil.

Bu arada ben sizin yerinize olsam temizlik işine girerdim. Çocuğunuzu götürmeniz de sorun olmaz. Hem de gayet iyi para var. Temizliğe gelenler en geç 5 te çıkıyor. Çocuğunuzu kreşe bırakıp alabilir saatleri öyle ayarlarsınız. Öyle anlaşırsınız.

Back
X