• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmalı mıyım?

Ben de neden daha fazla değil yeni başlamışlar icraate heralde diye düşünmüştüm tüp bebekle yaptım bunu yorumunu gördüm haaa anlaşıldı dedim.

İlerde tekrar tüp bebek düşünüyormuş bir de, harika bir ebeveyn, lise terk, koca asgari ücretli. Çocuklarına harika bir hayat sunacak 😒
Kac sene hasret kalmis ama 16-20 yas arasi. Allahim sen benim keçilerime mukayet ol.

Kac sene hasret kalmis ama 16-20 yas arasi. Allahim sen benim keçilerime mukayet ol.

Klasik tüp bebek yapan kadın lafı ‘ çocuğa kaç sene hasret kaldık ühüüü ‘ ya sen hasret kaldın da cocuk sana hasret kaldı mı acaba? Bu işlerde nasip diye bir şey vardır olmuyorsa vardır bi hayır. Zaten anne baba olmak çok bencil bir istek bir de drama yapıyorlar cinleniyorum

Kıt kanat geçiniyoruz demiş o da şu : yardım topluyorlar ya zekat ya da kaymakamlık yardımları adı altında bu yardımlardan faydalanınca ‘ a bak çocuğumuz rızkıyla geldi’ diyorlar

Aile yardım ediyordur nasıl olacak

yazsın işte nasıl.. kıt kanat dediği nasıl...

5.500 alıyor kira 1000 tl- faturalar 1000 tl olsa 3500 tl bi markete giriyoruz en az 200-300 gidiyor 1 hafta yetmiyor... aile 4 yaş çocuğu da var ne kadar yardım eder. bi çocuk kıyafeti en az 80 tl. sadece alt pantalon. ucuz alsa 50 tl. 2 günde dağılıyor onlarda...

buraya yazabildiğine göre cep telefonu var ve interneti var...

benim kuzu da tüp bebek, iki kişi çalışıyoruz birkaç nedenden dolayı 2. yi düşünemiyoruz...

vardır bir iksiri... yazsın.

Çalışın tabiki. Dört yaşındaki çocuk kreşe gitmeli zaten. Ancak benim kafama takılan şu olur. Mesai saatiniz çocuğun kreş saatini aşacaksa mı. Bunun için bir çözümünüz var mı?

üzüldüm açıkçası ya, zorla mı evlendirildiniz?

çocuk falan düşünmeyin lütfen, belki hatırlamıyorsunuz, belki hiç farkında bile değilsiniz ama çocukken alınamayan, yapılamayan, uzaktan seyredilen şeyler içerde sağlam bir burukluk bırakıyor.
siz kendiniz refah içinde olmadığınız için de kocaman bir sevgiyle falan sarıp sarmalanamıyor çocuk genelde, kendi stresinden çocuğu görmüyor ki fakir ailelerde ebeveynler, öyle habersiz büyüyüp gidiyorlar koca koca yaralarla.

çalışın, ayaklarınız üzerinde durun, gözlerinizi açın biraz.

1000 tl ye oturuyoruz

Allah rızası için şu garibana iyimserliğinizden bir yudum verin. 🥰

Kirada oturma süreniz 5 yılı geçerse ev sahibi kira tespit davası açabilir, olmadı dava açacağını söyler sizi çıkartmaya çalışır.

O nedenle ev sahibi sizin bu lafı demeden önce acilen çocuğu kreşe gönderip işe başlayın. Fabrika işçiliğinden öte size kariyer verebilecek bir alana da girebilirsiniz. Estetik, daktilo, kurslar vb gibi.

Tek cocukla ne alakasi var bunun iki cocugu olanlar ustune titremiyor mu kiymet vermeyip atiyor mu? Nereye kadar yaninda duracaksiniz?
🤷 Cocuk için kreş iyi bir şey ama simdi gondermeseniz de 2 sene sonra okula başlayacak zaten masraflari artacak, akli ermeye başladikca bir şeyler isteyecek gözü kalacak. Kuru kuru yaninda oturmakla olmuyor ustune titremek.
Benim de tek ama üzerine titreme olayını yanlış anlamış arkds bence. Asgari ücretle nasıl geçinip kira verip o yaş çocuğa bakılıyor inan merak edyrm.
3 yaşında oğlum arkadaşlarıyla her gün parkta, jimnastikte, oyun atölyelerinde olsa da bu sene anaokuluna başladı onun bile modu değişti. 3
yaş sonrası bizi değil akraninizi istiyorlar zaten asıl düzeni budur çocuğun.

Ah be daha çocukmuşsun sen, hâlâ da çocuksun. Yapma ablacığım, bir tane daha çocuk katiyen yapma. İş bulabiliyorsan mutlaka çalış, dişinle tırnağınla çalış, yaşlanınca bir güvencen olur. Eviniz olmazsa yaşlılıkta tek emekli maaşı zaten sizi bakmaz senin de emekli maaşın olsun.

yazsın işte nasıl.. kıt kanat dediği nasıl...

5.500 alıyor kira 1000 tl- faturalar 1000 tl olsa 3500 tl bi markete giriyoruz en az 200-300 gidiyor 1 hafta yetmiyor... aile 4 yaş çocuğu da var ne kadar yardım eder. bi çocuk kıyafeti en az 80 tl. sadece alt pantalon. ucuz alsa 50 tl. 2 günde dağılıyor onlarda...

buraya yazabildiğine göre cep telefonu var ve interneti var...

benim kuzu da tüp bebek, iki kişi çalışıyoruz birkaç nedenden dolayı 2. yi düşünemiyoruz...

vardır bir iksiri... yazsın.
2 çocuğumun aylık sabit eğitim gideri 7000 TL. Bu sadece her ay odedigim taksit, diğer bütün giderleri hariç 🙈🙈

Slm kk üyeleri kafam çok karışık eşim asgari ücretle çalışıyo kiradayım izmirde oturuyorum 4 yaşında bi kızım var onu kreşe verip çalışmalımıyım karar veremiyorum çalışırsam düzeni bozulur çalışmassamda maddi anlamda zorluk çekiyoruz bilemiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
Çocuğunuzun düzeni bozulmaz aksine kreş iyi gelir.Ben oğlumu kreşe 3 yaşında verdim. Çok severek gitti.Çocukların kendi yaşıtları ile vakit geçirmesi çok önemli gelişimi açısından ona iyi gelir bence. Maddi olarak sizin de ihtiyacınız varmış zaten bence hiç düşünmeyin bile.

Yanlış anlamayın ama kirada tek maaşla asgari ücretle nasıl geçiniyorsunuz ?
Çok zor değil mi ?

Asgari ile nasıl geçiniyorsunuz o çocuk ne yiyor ne içiyor. Yanlış anlamayın ama asgariyle kira fatura ödeyip iyi bir beslenme ile yaşamak imkansız gibi geliyor bana. Yani çocuğun düzeni dediğiniz annesinin dibinde olması, siz çalışırken de diğer şeyler oluşturulur ( çocuğun kahvaltısı yeme içme düzeni oyunu uykusu vs)

Slm kk üyeleri kafam çok karışık eşim asgari ücretle çalışıyo kiradayım izmirde oturuyorum 4 yaşında bi kızım var onu kreşe verip çalışmalımıyım karar veremiyorum çalışırsam düzeni bozulur çalışmassamda maddi anlamda zorluk çekiyoruz bilemiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
4 yaşındaki çocuk düzeni mi bozulur 😳okula çağı gelmiş zaten. Sanki 4 aylık gibi yazmışsınız. Çalışmamaya bahane arıyormuş gibi

1 y
Bir yıl bekleyim seneye anaokuluma verin calisin. Aksi halde calistiginiz krese gider

Back
X