Yazmayayım dedim ama dayanamadım, üzme kendini. Bu işler böyle ne yazık ki ama üzülmekle de eline bişey geçmez. Bana da hiçbir yerden burs çıkmadı, ne arabamız var ne evimiz. Üstelik benim annem ve babam ayrı. Kyk yurdu ve kredisi çıktı, hani şu herkesin uzak durun, almayın dediği kredi. Almak zorundaydım ne yapayım? Ben neler gördüm. Burs alan bir arkadaşa zamanında "yahu sizin eviniz var, sana nasıl burs çıktı?" diye sorduğumda "ev bizim üstümüze değil ki keh keh" tarzında bir cevap aldım. 300 liralık kyk bursuyla iPhone taksidini ödeyen mi dersin, 3 yerden aldığı bursla bütün Anadolu'yu gezen mi, hiçbir yerden burs çıkmayan depremzedeyi mi... Ama haketmeden alanların da muhakkak bir salaklıkları oluyor sözüm meclisten dışarı. Ben buradaki kişiler için söylemiyorum, kendi şahit olduğum olaylar hakkında konuşuyorum. Bak ben bu sene 2 tane dengesizle aynı odada kaldım. İkisi de kyk bursu alıyordu, ikisi de mal mülk sahibi. İkisi de salaktı. Bir tanesi kredi kartının bütün limitini tüketmiş, ne yapacağım ben diye ağlaşıp duruyordu. Ötekisi de sürekli ayakkabı satın aldığı için iki kredi kartının da dibine vurmuştu ve erkek arkadaşlarından para dileniyordu. Daha çevremde farklı salaklık örnekleri var. Yani onun bunun hakkını yiyerek burs murs koparanlar para idare etmeyi bilmiyor, afedersin burnu b.ktan kurtulmuyordu. Şimdi bunların evleri falan var bunlara nasıl burs çıktı diye insan bi durup düşünüyor. Paranın bereketi olmalı her şeyden önce. Herkes için söylemiyorum ama benim gördüğüm insanların bi şekilde ayağına dolanıyordu bu para yani. Tekrar söylüyorum, bu sitedeki insanlar üstlerine alınmasınlar anlattığım şeyi, ben şahit olduğumu anlatıyorum. Ben kyk kredi borcuna battım ama ne yapayım, mecburum, onu da almasam okuyamazdım ben. Artık mezun olup işe başlayınca 15 mi 20 bin mi neyse ödeyeceğim hepsini. Eskiden ben de çok üzülüyordum ama artık üzülmüyorum. Kıskançlık falan değil bu, beni kesseler ben kimseyi kıskanmam ama hak yendiği zaman muhakkak birilerinin boğazında kalıyor o yani. Bende de iki kredi kartı var, 3 yıldır var yani. Limiti kaç paraydı unuttum. Sadece otobüs bileti ve kitap almak için falan internet alışverişleri için kullanıyorum. Lazım da değil fazlası. Birileri de benim hakkıma girmiştir illa ki ama dert değil artık, ben aylık geri ödemeli 300 TL ile geçinerek hesabı kitabı, ekonomiyi, tasarrufu, gerektiğinde kara geçmeyi öğrendim, o bana yeter. Akıllı harcamalar yapmak, parayı kontrol etmeyi öğrenmek gibisi yok, herkes yapamaz. Üzülme.