Çalışmam lazım ama 4 yaşındaki çocuğunu ne yapacağım akıl verin nolur

Aman sanki kkda hiç yok boşanma konusu. :olamaz:
Magazin muhabirlerine demeç verir gibi tavrı konu sahibinin de. Millet merak ettiğinden değil, tutarlı önerilerde bulunmak için soruyor.
Sanki meraktan çatlıyoruz, hayatını didiklemekten zevk alıyoruz gibi bir havaya girmiş evet.
Kötü baba dediği adamdan on yıl sonra ikinci çocuğu yaparken de biraz düşünseymiş insanlar burada çözüm bulmak için hayatını didikleme gereği duymazdı. Bize ne yani adam neredeyse nerede, niye boşandıysan boşandın, niye evlendiysen evlendin. Yardım edebilecek, para akışı sağlayıp geçime destek olabilecek insanlar var mı senin gözünden kaçan diye bakıyoruz olaya sevgili konu sahibi.

Eee ama fikir istiyorum diyorsunuz, geçmiş deşilmesin diyorsunuz ama benim sadece nafakayla ilgili yazdığıma yanıt vermişsiniz:110:
Geçmişimi desmenizle benim çalışmak için çocuğumu bı yere bırakmamın ne alakası var Allah aşkına ya. Hepsine teker teker cevap veriyorum sizin yazdığınız yaziyada cevap verdim ama şuan konumuz ne nafaka nede benim eski esim. Niye bu kadar merak ediosunuz benim hayatımı millete de malzeme lazım yani. Bakın kreş ablası işi yapın diyen var belediye sosyal hizmetler diyen var onlara bişey demiyorum cevap veriyorum ama üç beş kişi gelmiş niye eski eşin nafaka vermiyo. Vermiyo napim yani adam cezaevinde vermiyo gücüm olsa zaten avukat tutar sorarım ama hakim bile cezaevinde ne verecek diyo ben şimdi napim gerçekten yardımcı olmak için değil benim hayatımı desmek için yorum yaparsanız ne dememi bekliorsunuz

Geçmişimi desmenizle benim çalışmak için çocuğumu bı yere bırakmamın ne alakası var Allah aşkına ya. Hepsine teker teker cevap veriyorum sizin yazdığınız yaziyada cevap verdim ama şuan konumuz ne nafaka nede benim eski esim. Niye bu kadar merak ediosunuz benim hayatımı millete de malzeme lazım yani. Bakın kreş ablası işi yapın diyen var belediye sosyal hizmetler diyen var onlara bişey demiyorum cevap veriyorum ama üç beş kişi gelmiş niye eski eşin nafaka vermiyo. Vermiyo napim yani adam cezaevinde vermiyo gücüm olsa zaten avukat tutar sorarım ama hakim bile cezaevinde ne verecek diyo ben şimdi napim gerçekten yardımcı olmak için değil benim hayatımı desmek için yorum yaparsanız ne dememi bekliorsunuz

Hanımefendi önce sakin olun buradaki insanlar size yardım edebilmek için detay soruyor. Eski eşiniz hapishanede olunca nafakadan muaf olmuyordur herhalde, eğer burada avukat arkadaşlar varsa daha fazla yardım edebilir size.
Mesela hali hazırda bulabileceğiniz(bulma potansiyeliniz olan) bir iş var mı? Belki kurum falan olursa kreşi olur, daha uyguna verebilirsiniz diye dedim.
Onun dışında devlet anaokullarının yaş sınırı kaç biliyor musunuz? Belki o bir alternatif olabilir.
Ya da ailenizden başka alternatif kalmıyor maalesef(ya da eski kayınvalideniz) onlar da yardım etmez diyorsunuz.

Ya ben sadece onu mu yazdım bir sürü şey yazmışım sen nafaka olayını uzattın da uzattın tamam kolay gelsin ne yaparsanız yapın.

Arkadaşlar da önermiş sosyal hizmetler yada bununla ilgilenen belirli yerler var,araştırıp gidip ne,yapılabilcegi hakkınds fikir alablrsiniz yada gireceginiz işyeri cocıgu kabul edebilecek bi yer olmalı. İş başvuru şu yaptınız mı yani ortada bir iş vsrmı buda önemli. Yada ana okullarında yardmcı abla olrk başvurur Sanz çocuğuda alırlar en azından kreş psrası vermezsiniz
Önce kızımı emanet edebileceğim bı yer bulup sonra iş aramam lazım diye düşündüm iş bulsam başla deseler hemen baslayamam ki kızımı bırakacak yer bulmadan. Sosyal hizmetler de yardım etmiyor şuan evli olduğum için eşim sigortalı olduğu için. Önce ayrılmam lazımmış işte durumuma gelip bakmaları eğer durumum yardım etmeye elverişli ise o zaman yardım edebilirlermis buda en az 8- 9 ay alır :(

Çocuklarınızın babası nafaka vermiyor mu çocuklar için?
Aileden destek alamayacağınızı varsayarak...
4 yaş kreş için uygun bir yaş. Devletin, diyanetin, belediyelerin vs... daha makul ücreti olan kreşleri var.
Ablası 14 yaşındaymış zaten.
Ablası ondan önce çıkıyorsa okuldan siz işten dönene kadar bir süre ilgilenip, koruyabilir.
Bunların hiç biri olmaz diyorsanız alternatif olarak sunabileceğim bir şey yok maalesef.

Sanki meraktan çatlıyoruz, hayatını didiklemekten zevk alıyoruz gibi bir havaya girmiş evet.
Kötü baba dediği adamdan on yıl sonra ikinci çocuğu yaparken de biraz düşünseymiş insanlar burada çözüm bulmak için hayatını didikleme gereği duymazdı. Bize ne yani adam neredeyse nerede, niye boşandıysan boşandın, niye evlendiysen evlendin. Yardım edebilecek, para akışı sağlayıp geçime destek olabilecek insanlar var mı senin gözünden kaçan diye bakıyoruz olaya sevgili konu sahibi.
Aynen öyle canım.
Boşanılsa bile çocuklara bakmakla yükümlü iki taraf da. Ondan sormuşlar, cezaevinde demiş. Tamam ama anası akrabası bir şeyi yok mu hani, normal zamanda olsa tenezzül etmezsin de şu an ekstrem bir durum söz konusu. Sinekten yağ çıkaracak duruma gelindiğinde her ihtimale bakmak lazım.
Öneri istemiş de ne önerilecek, bir de işin bu tarafı var. Babadan nafaka alınamıyor, akraba yok. Kreşler de para istiyor. Eee? Biri hayrına getir bakayım demeyeceğine göre, ne denebilir ben bilemedim.
Ya bir de çocuk da öyle herkese güvenilip emanet edilmez. Büyük neyse de 4 yaş çocuğu için iki kere düşünmek lazım.
Ne bileyim ben olsam boşanmayı biraz erteleyip şartları olgunlaştırırdım. Ama şimdi bu sefer de boşanma nedeni önem kazanıyor. Onu da deşme diyor. Şimdi sorun var sorun var. Ona göre bakmak lazım.

Çocuklarınızın babası nafaka vermiyor mu çocuklar için?
Aileden destek alamayacağınızı varsayarak...
4 yaş kreş için uygun bir yaş. Devletin, diyanetin, belediyelerin vs... daha makul ücreti olan kreşleri var.
Ablası 14 yaşındaymış zaten.
Ablası ondan önce çıkıyorsa okuldan siz işten dönene kadar bir süre ilgilenip, koruyabilir.
Bunların hiç biri olmaz diyorsanız alternatif olarak sunabileceğim bir şey yok maalesef.
Nafaka sorusunu sordunuz ya artık sonrasında yazdığınız hiçbir şeyin önemi kalmıyor. Kendisi magazinlerinin aranan ismi olduğu için özel hayatı hakkında bir soru sorulunca sinirlenip, geri kalan yazdıklarınıza cevap vermiyor ama özel hayatının deşilmesini istememesine rağmen sadece ona cevap veriyor.

Onun dışında devlet anaokullarının yaş sınırı kaç biliyor musunuz? Belki o bir alternatif olabilir.
Bosanmayi azicik erteleme şansiniz varsa bekleyin, en azından 5 yasinda devlet anaokulu başlıyor diye biliyorum

Bilgilendirme yapayım, MEB'e bağlı devlet anaokulları 36 aydan itibaren alır. İlkokula bağlı anasınıfları ise büyük yaş grubuna (seneye ilkokula başlayacakları) öncelik verir, bir sınıf dolduracak yer yoksa, kademeli şekilde aşağı doğru yaşı alır.
Yani konu sahibi devlete bağlı bağımsız anaokuluna çocuğunu kayıt ettirebilir.

Zaten ilkokula bağlı anasınıfları yarım gündür. Aslında bağımsız anaokulları da yarım gündür ancak bazılarında kulüp adı altında bu süreleri uzatır, dolayısıyla bu kulüpler için bir ücret istenir. Ancak bu ücret özel anaokulları kadar yüksek değildir.

Konu sahibine önerim, tam gün çocuğu anaokulunda tutabileceği kulüp olan anaokullarını araştırsın. Boşanma sürecini biraz uzatmaya çalışsın, kenarıya gizlice birikim yapmaya çalışsın.
Realist olmak zorundayım, taşınmak ve bir düzen kurmak için ilk etapta bir maddiyat gerekiyor.
Allah yolunu açık etsin, kolaylaştırsın inşallah. Kolay değil.

Önce kızımı emanet edebileceğim bı yer bulup sonra iş aramam lazım diye düşündüm iş bulsam başla deseler hemen baslayamam ki kızımı bırakacak yer bulmadan. Sosyal hizmetler de yardım etmiyor şuan evli olduğum için eşim sigortalı olduğu için. Önce ayrılmam lazımmış işte durumuma gelip bakmaları eğer durumum yardım etmeye elverişli ise o zaman yardım edebilirlermis buda en az 8- 9 ay alır :KK43:
bence konunuzu düzenleyin
çünkü bu konuya gelen herkes daha önceki eşiniz nafaka vermiyor mu diyecek
sonra da kendi anne babanız o adamın anne babası zorulacak -çünkü burası türkiye herkes ana babalardan medet umuyor

1- eşim nafaka vermiyor. mahkeme de hapiste olduğu için vermesini emretmedi zaten
2- aileden kimse yok tek başımayım
3- sosyal hizmetler baoşanmadan bir destek vermiyor derseniz, kalan alternatif var mı ancak ona bakılır

benim anladığım sizin meslek de yok çünkü 90lı iseniz yaşınız 32 ise 17 yaşında evlenmiş 18 doğurmuş gibisiniz.

Önce kızımı emanet edebileceğim bı yer bulup sonra iş aramam lazım diye düşündüm iş bulsam başla deseler hemen baslayamam ki kızımı bırakacak yer bulmadan. Sosyal hizmetler de yardım etmiyor şuan evli olduğum için eşim sigortalı olduğu için. Önce ayrılmam lazımmış işte durumuma gelip bakmaları eğer durumum yardım etmeye elverişli ise o zaman yardım edebilirlermis buda en az 8- 9 ay alır :KK43:
İşte okul şuan size en uygun olanı tüm yardımcı abla işlerine başvurun ilgilenen olursa bana yazın tüm detsylarını size anlatayım tecrübeniz yok çok para vermezler ama bi süre sonra alışır sizi severlerse devamlılığınız olur. Belinizi doğrultana kdr. Bu arada her türlü ilk okula başlayıncads bırakacsgnz kmse olmayacak ozaman bakıcı da tutamaz snz ama okul çıkışı üniverste ögrencisi bulrsanz cüzi paraya özel ders aldırırsinz siz,gelene kdr da o şekilde zaman dolar . Siz ne yapıp edip para biriktirmeye başlayın ayrılmadan başlayın işe bi süre daha da ayrılmayı rafa koyun. Durumunuz elverişli durmuyor bi süre para biriktirip p şekilde ayrılmaya kalkışın ayrıldıktan sonra daha,çok paraya ihtiyacınz olacak. Ne yasadınızo bilmediğim için ayrılmayı erteleyin diyorum.

sonra da kendi anne babanız o adamın anne babası zorulacak -çünkü burası türkiye herkes ana babalardan medet umuyor

1- eşim nafaka vermiyor. mahkeme de hapiste olduğu için vermesini emretmedi zaten
3- sosyal hizmetler baoşanmadan bir destek vermiyor derseniz, kalan alternatif var mı ancak ona bakılır

benim anladığım sizin meslek de yok çünkü 90lı iseniz yaşınız 32 ise 17 yaşında evlenmiş 18 doğurmuş gibisini

benim anladığım sizin meslek de yok çünkü 90lı iseniz yaşınız 32 ise 17 yaşında evlenmiş 18 doğurmuş gibisiniz.
Yok
z

benim anladığım sizin meslek de yok çünkü 90lı iseniz yaşınız 32 ise 17 yaşında evlenmiş 18 doğurmuş gibisin

Evet belkide biraz daha açıklayıcı olabilirdi. Ama inanın şuan detaya girmek bile yoruyo.Okulumu bitirdim. Sonra acikogretimden devam ettim muhasebe ve finans mezunuyum. Ama genelde benim çalıştığım şirketlerde kreş desteği olmadığı icin artı bı kreş bulmam lazım. Yabancı dilim olsa belki daha büyük şirketlerde kreşi olan en azından çalışabilirim ama şuan herkes yabancı dil istiyo. Ailem konusuna gelince dediğiniz gibi ben ailemden medet ummak istemiyorum yani ben doğurdum annem baksın diyemem zaten annemde yaşlı bakamaz yani bilmiyorum baksa da bakarmi. Yorum yapan herkese yeteri kadar açıklayıcı yazdım ama insanlar gerçekten doymuyo sizin dediklerinizi de yazdım ama bu sefer neden niçin nasıl gibi sorular geliyo yorumları okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Sizin gibi iki üç kişi yardımcı olmaya yönelik cvp verdi onun harici herkes yargiliyo bilmeden

İşte okul şuan size en uygun olanı tüm yardımcı abla işlerine başvurun ilgilenen olursa bana yazın tüm detsylarını size anlatayım tecrübeniz yok çok para vermezler ama bi süre sonra alışır sizi severlerse devamlılığınız olur. Belinizi doğrultana kdr. Bu arada her türlü ilk okula başlayıncads bırakacsgnz kmse olmayacak ozaman bakıcı da tutamaz snz ama okul çıkışı üniverste ögrencisi bulrsanz cüzi paraya özel ders aldırırsinz siz,gelene kdr da o şekilde zaman dolar . Siz ne yapıp edip para biriktirmeye başlayın ayrılmadan başlayın işe bi süre daha da ayrılmayı rafa koyun. Durumunuz elverişli durmuyor bi süre para biriktirip p şekilde ayrılmaya kalkışın ayrıldıktan sonra daha,çok paraya ihtiyacınz olacak. Ne yasadınızo bilmediğim için ayrılmayı erteleyin diyorum.
İnternetten tüm yardımcı abla işlerine baktım hepsi okul istiyo ama bide kreşleri arayıp görüşmeyi denicem belki o zaman daha iyi anlatabilirim kendimi. Eşim para vermiyo yani arada harçlık onuda çocuklara eve harcıyorum bitiyo ama dediğiniz gibi bı sure daha kenara biseyler atabildigim kadar aticam. Gerekirse dışarı çıkıp tüm kreşleri gezmekten başka çare bulamıyorum

Çocukla kabul edecek hasta bakımı olabilir ayrıca sosyal hizmetler erzak yardımı belediye yardım kartı vs neresi ne veriyorsa başvurun ekstra hafta sonu ve akşam abla evdeyken merdiven silme ev temizliği olur heryere başvurun imkansız neredeyse ama başka çare yok diyorsunuz

İnternetten tüm yardımcı abla işlerine baktım hepsi okul istiyo ama bide kreşleri arayıp görüşmeyi denicem belki o zaman daha iyi anlatabilirim kendimi. Eşim para vermiyo yani arada harçlık onuda çocuklara eve harcıyorum bitiyo ama dediğiniz gibi bı sure daha kenara biseyler atabildigim kadar aticam. Gerekirse dışarı çıkıp tüm kreşleri gezmekten başka çare bulamıyorum
Okul numaralarını arayıp görüşme talep edin. Bn öyle yapıyordum okulum bitmemişti o şekilde işe girmiştim sonra sınıf aldım tabi okulum bitince o da staj gibi oldu.
Ama siz bu şekilde arayıp görüşme isterseniz sansnız daha çok . Bazı butik okullar okul istemiyor. Az paraya çalıştırabileceği eleman arıyor maalesef siz de o durumdan nasibinizi almış olacaksınız. Tecrübede yok ddedgim gibi beklenti yi düşük tutun. Başka türlü hiçbir cıkış yolu yok gibi duruyor.zaten zibil gibi okul açılıyor .

bir de kiram uygun 2 bin bir şey demişsiniz
boşanınca adam gidecek siz aynı yerde mi kalacaksınız bu durumda?

eğer öyleyse zaten verebileceğiniz etraftaki kreşler anaokuları bellidir, baktınız mı onlara hiç?
Evet evimde kalmaya devam edicem yani mecbur çünkü taşınma şansım yok :( isteğim komple şehri terketmek ama şu devirde ne yazikki. Tüm kreşleri arayıp görüştüm en ucuzu 3500 TL dedi :( oda bildiğim biyer berbat bı yer yani. 3500 den basliyo 6000 e kadar gidiyo anlayacağınız. Maaş belli kira faturalar okuyan çocuk kreş derken ay ortasını getirmek mümkün olmicak. Ama kreş ablaligi bulursam bayağı rahatlarim. Yine sıkıntı çekerim ama en azından kiramı ve faturalarimi öder kimseye muhtaç olmam.

yazınızı okuduk da anlattığınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor. “Kızlarım önceki evliliğinden” diye bir cümle kullanmışsınız. Sanki eşinizin önceki evliliğinden gibi yazmışsınız ama sizin önceki evliliğinizden gibi konuşuyosunuz. Eşinizin önceki evliliğindense çocuklar sizde zaten kalmaz. sizin önceki evliliğinizdense çocuklar için eski eşiniz nafaka vermiyor mu diye sormuş arkadaşlar.
Anlaşılmayacak bişey yılki düzgün okumuyorsunuz kadın yazmış çocuklar eski eşimden diye ikiside.suan ayrılacağı eşinden değil

Back
X