Çalışmamak İçin Bahanelerim

İnsanlar 400-500 TL ile bir ay geçiniyor.Müfettiş yardımcısı bile olsanız çok az bir mebla ile çalışacağınızı sanmıyorum gayette güzel bir para geçer elinize, ayrıca kazandığınız para sizin için çerez parasiysa gelirinizde bu kadar yuksekse kenara koymanizda bir kaybiniz olmaz.Dünya hali bu kimin ne olacağı belli olmaz ,esin için değil kendin için çalış , Allah göstermesin bosanirsaniz ne yapacaksınız? Eliniz ,ayağınızı tutuyorken neden kendinizi geliştirmeyesiniz, sosyal olmayasiniz ki ??? Bir sure sonra evde durmaktan sikilmayacakmisiniz ? Belkide esinizin işleri kötüye gidecek ,en azından kenara para koyarsaniz ya zor gunlerinizde işinize yarar yada bilmiyorum bebeginiz var mi ama bebeginiz olduğunda kullanırsınız çok masrafiniz olacak o zaman insan ne olsa yer ama çocuk olunca öyle olmuyor .Bunları dusunun ama en önemlisi kendiniz için çalışın...

İlle de çalışmak diyen biri değilim.

Ama durumu değerlendirelim:
-Eşin garantisi yok
-İşin garantisi yok
-Buna kendim için evde bunalıma girme garantili yazardım, ama eşiniz evdeyken sizin için geçersiz.

Başka bir şekilde çözüm bulamaz mısınız acaba...
Sizin de homeofis çalışabileceğiniz bir iş olsa, büyük paralar kazandırmasına gerek yok, varsın çerez paranız olsun, ama bir şeyler olsun ya.

canım bene ek 1000 TL bile yeter hiçç yüksekte değil gözüm.Kaldı ki bir ayda memur maaşıyla baya çerez alınır yani
Yok kız ek falan değil, hani evde pijamam ile çalışacaksam bu işimi bırakmaya hazırım.
Fındık fıstık olayına hiç girmiyorum, kilolar başını almış gitmiş yine

Yaşam standartlarınız yüksekse,istediğiniz gibi gezip tozup istediğinizi alabiliyorsanız bence de çalışmayın. Ben şahsen daha iyi yaşayabilelim diye çalışıyorum, çalışmasam da geçiniriz ama böyle rahat olmayız. Tek kafama takılan,eşinizin de evde olması. Yani ileriki senelerde sıkıntıdan birbirinize sarmayın. Dışarıda hayat var; işe gidip gelmek,insanlar tanımak,eve geldiğinde eşinle sohbet edip günü değerlendirmek varken hep ev hep ev...Ben çalışmayı tercih ederdim şahsen

Art niyetli olmadığınızı varsayıyorum ama insanların yıllarca dirsek çürütüp,o sınav senin bu sınav benim didinip sahip olduğu mesleklerin maaşları hakkında çerez paramıza yetmez demeniz çok itici. O çerez parasına ev geçindirip,çocuk okutan insanlar var. Bu kadar küçümsemeyin derim,zira düşmez kalkmaz bir Allah. Yarının ne getireceği belli olmaz.
Konunuza gelince siz eşinizle evde olmak istiyorsunuz,yemek yemez,canı sıkılır,gezemeyiz vs bahanesi bu durumun. Çalışmak istemeyebilirsiniz bunda kötü birşey yok. İstemiyorsanız çalışmayın derim.

Ben yediginiz çerezleri uzakdogudan altin kaplatip tirlarla ithal ettirip ettirmediginizi merak ettim :)
çerezden demek istediğim şey benim maaşımla 3 gün tatili zor yapar, dışarıda bir ayda yediğimiz yeme içme masraflarını karşılayamayız. durum bu haldeyken ben paramı heneye hiç katkı sağlamadan yaşlılığım için birikim yapmaya kullanmam.
hani çalış ilerisi için diyenlere diyorum. yani param her ay gider. hani benim kazanacağıma ihtiyacımız olduğundan değil, ben de şimdiki yaşantımıza göre paramı harcayacağım için.
ben de diyorum ki geleceğimize katkı sağlamayacak para için sabah akşam çalışayım mı?

Çok zor oluyor anlatamam aof okuyorum bende evliyim bide calisiyorum bunu sende düşün ama ev hanimiyken calusacak vakit bulursun tabi ben calisiyorum geliyorum yemek yap bulasik yika tam ders caliscam kocan film izliyelim diyor böylece ders çalışma isteği erteliliyorum kolay değil bide kocamla ilgileniyorum derse zira gelmiyor sen evdeyken kocan isteyken ders calis iyi olur:)

ikinizde bütün gün evde nasıl ömür geçer? bu zamana kadar sıkılmamanız hayret verici. Hiç kavga da mı etmiyorsunuz sıkıntıdan?
bizim hiçbir kavgamız tartışmamız yok, yalnızca ailelerimizin hastalık veya manevi durumları yüzünden gerilip üzülebiliyoruz.

Cevap vermemişsiniz konu sahibi.

Bide şunu anlamadım; KPSS'den 70-75 arası
Birliktelik 6-7 yıl arası
Evlilik 3-4 yıl arası (sayılarda hata olabilir)
Bunların niye kesin rakamı yok? Ne alaka?
Sanki hiçbir şeyi ciddiye almıyormuşsunuz izlenimi uyandırdı bu bende.

siz herşeyden önce kendiniz için çalışın bence, bugün hersey tıkırında hayat standartınız ortalamanın üstünde olabilir ama yarın ne gösterir bilemezsiniz, zaten evdeymısınız bır yıl boyunca gunde bırkaç saatınızı kendınıze ayırsanız ve test cozsenız bol bol emınım kı yeterlı puanı alırsınız ama bu konuda sınavı kazanmak için istikrarlı bir ders çalışma düzeni şart.
ayrıca şu an birbirinizden sıkılmıyormuşsunuz ama bu ömür boyu böyle gitmez, kendinize ait bir sosyal hayatınız da olmalı ve çalışmak bunun için en büyük adım, kendi sosyal güvenceniz olsa, eve katkınız olmasada kendi masraflarınızı kendiniz giderseniz güzel olmaz mı??
tabi tercih sizin ama bu şekilde eşinize ve eve bagımlı hale gelırsınız ve zamanla dış dunyadan koparsınız buna emın olabılırsınız.
ben sahsen çok zengın olsam bıle çalışırdım, kendi paramı kazanmanın verdiği özgürlük gibisi yok..

öss türkçe neti mi yarıştıralım illa ki? bunca anlayan varken sizin artislenmeniz gülünç olmuş. anlayanlar da size anlatmış. ben kimseyle tartışmak için konu açmadım.

çalışmayın ama boş beleş te yaşamayın bence. gönüllü bşyler yapın madem.
sosyal sorumluluk projeleri, kimsesiz çocuklar. yardım kuruluşları gönüllü öğretmenlik vs..

evime de miss gibi yardımcı tutarım. ohh temizliğim ütüm yapılır. bende kurslara etkinliklere katılırım. yurtdışı seyahatlere çıkarım. o kadar imkanım olsa..

kesin böyle yaparım yani... kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…