- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.577
- 448
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
çerezden demek istediğim şey benim maaşımla 3 gün tatili zor yapar, dışarıda bir ayda yediğimiz yeme içme masraflarını karşılayamayız. durum bu haldeyken ben paramı heneye hiç katkı sağlamadan yaşlılığım için birikim yapmaya kullanmam.
hani çalış ilerisi için diyenlere diyorum. yani param her ay gider. hani benim kazanacağıma ihtiyacımız olduğundan değil, ben de şimdiki yaşantımıza göre paramı harcayacağım için.
ben de diyorum ki geleceğimize katkı sağlamayacak para için sabah akşam çalışayım mı?
böyle fikirlerim var teşekkür ederim.İlla aynı mesleği yapmak zorunda değilsin ticarete atıl. Bi butik pastane olabilir.abiye satabilirsin. Hem orda da eşinle ortak çalışırsın
Artistlenmedim. Bu nasıl üslup köşe başında façalaşıyor muyuz?öss türkçe neti mi yarıştıralım illa ki? bunca anlayan varken sizin artislenmeniz gülünç olmuş. anlayanlar da size anlatmış. ben kimseyle tartışmak için konu açmadım.
bu fikir çok bencilce geliyor. kazancımı yemeyip biriktirmem. ama diğer yandan bir aylık maaşımla 3 gün tatil yapabilmek psikolojimi bozar.yerinde olsam ben çalışırdım madem eşinin parası da fazla fazla yetiyor size kendi parana da hiç dokunma hesabında biriksin yarın öbür gün ne olacağı hiç belli olmaz kötü gün parası olarak birikir işte
çerezden demek istediğim şey benim maaşımla 3 gün tatili zor yapar, dışarıda bir ayda yediğimiz yeme içme masraflarını karşılayamayız. durum bu haldeyken ben paramı heneye hiç katkı sağlamadan yaşlılığım için birikim yapmaya kullanmam.
hani çalış ilerisi için diyenlere diyorum. yani param her ay gider. hani benim kazanacağıma ihtiyacımız olduğundan değil, ben de şimdiki yaşantımıza göre paramı harcayacağım için.
ben de diyorum ki geleceğimize katkı sağlamayacak para için sabah akşam çalışayım mı?
çunku kpss yı kazandığında hayatın garanti oluyo özel sektörde adam senden yok şu sertifikası yok bu sertifikası yok yabancı dil o yetmez 2. yabancı dil cumartesi mesai bunun uzerine 1500 lira maaş verirken kpss ye 1 sene calısıp 4000 lıra maaş cumartesi tatil piyasa kotu işten mi çıkarım işyeri batarsa naparım derdi olmuyoİşin özelde de alternatifleri, şansı varken insan memur olmak için kendini neden kasar bu kadar ben anlamıyorum. Yaş olmuş 20 üstü, lisede ÖSS'ye hazırlanır gibi KPSS'ye hazırlanıyorsun. Herkesin yapabileceği, katlanabileceği birşey değil bu. A grubu diyorsun, ya İİBF'cisin, ya eğitimci ya da mühendis falan sanırım? Durumun iyi, kazancınız iyiyken neden KPSS için kasıyorsun? Başarılı olacaksın da, varsa mülakatı torpil olmadan geçeceksin de, atanacaksın da, ölme eşeğim ölme. Bırak gerçekten yapmak isteyenler yapsınlar o işleri, içinde deli gibi uzman yardımcısı ya da müfettiş olma isteği yoksa vallahi çekilecek dert değil. E şehir değişikliği falan diyorsun, kolay mı şehir değiştirmek? Açıkçası hiçbir şey düzenimden daha önemli değildir. Yani benim anlayabildiklerim bunlar ama sen pek iyi anlatamamışsın kendini ama. Boşver, çalışma, çalışıp da ne yapacaksın? Bunları sana çalışma isteğin yok diye söylüyorum, çok istiyorum ama çalışamıyorum falan demiş olsaydın daha farklı şeyler yazacaktım. Bak keyfine boşver mutluysan.
aynen böyle düşünüyorum, aynı bu endişeleri taşıyorum, teşekkürler.İş sadece para değildir.. İnsan hayatta yaşarken bir şey yapar, üretir bunun için de çalışır.. Eşinizin işinin garantisi var mı? Hayatın bir de öbür yüzü yok mu? Onun dışında her gün, her dakika eşinizle beraber olmak bir yerden sonra sıkabilir ve bunun telafisi olmaz. Özlemez çünkü sizi.
25-30 yaşında adam açlıktan ölmez, kalkıp zor bir durumda bir parça yemek alabilir ya da bu kadar zenginse dışarıdan sipariş eder, yer yani. Bu bir mazeret değil. Çalışmak istemiyorum, hayat boyu evde otururm derseniz amenna ama bahane üretip kendizi kandırıp ben aslında çalışır iyi olurum ama işte mazeretim var demek neden ki.. Sonuçta baskı yapan yok, kendinizden sorumlusunuz.
Bir de; konumunuz ne olursa olsun eşinizden az kazanacağınızı bu kazancın da çerez parası olmayacağını söylemişsiniz. Maksat eşinizden çok kazanmak mı? Çalışmak mı? Küçümsemeyin parayı.. Çerez parası dediğinizin yarısı ile 4 kişilik aile geçindiren var. Allah gördüğünüzden geri koymasın ama hayatı boyunca hiç çalışmamış, hiçbir iş yapmamış bir annenin çocuğu olmak istemezdim mesela.. Çocuğunuz olacak evd ene yaparsanız yapın çalışma ortamı, dışarısı bir vizyondur.
İyi düşünün. 30 yaşında tecrübesiz biri olarak özel sektörde iş bulmanız ya da KPSS'ye hazırlanmanız daha zor olacak.
ama bu bencillik değil ki aksine Allah korusun Allah yaşatmasın ama eşinin işleri kötüye gider de paraya ihtiyacınız olursa ortaya çıkarırsın işte güzel olmaz mı sence ya da inşallah eşinin işleri hep çok iyi gider yarın öbür gün çocuğun olduğunda o parayla çocuğuna ev alırsın güzel bi okulda okutursun vs ve bu senin de çok hoşuna gider emin ol bu şekilde yarın öbür gün sen de çok sıkılırsın bana kalırsabu fikir çok bencilce geliyor. kazancımı yemeyip biriktirmem. ama diğer yandan bir aylık maaşımla 3 gün tatil yapabilmek psikolojimi bozar.
Herkesin beklentisi ve tercihi, tartışmaya açık bir durum değil bu. Geçen gün arkadaşım dedi ki ben İngilizce'nin İ'sini bilmem, 2. 3. dil zaten imkansız, mecburen kpss için uğraşacağım dedi, başka çarem yok dedi mesela. Kimisi 1 sene hatta 2,3 sene boyunca KPSS'ye çalışıp defalarca denemeye verir kendisini, kimisi de hangi sertifika lazımsa, hangi dili öğrenmek gerekiyorsa (ve istiyorsa) onlar için uğraşmaya verir. Kimi bölümlerin kadro durumu iyidir, atanma şansı yüksektir, kimininki düşük. İşte o yüzden diyorum konu sahibinin madem geçim sıkıntısı yok, hiç zorlamasın kpss falan zaten istekli de değil. Onun yerine daha istekli, daha gönüllü insanlar girsin o kadrolara. Hiçbir şey yapmayıp evde oturmak da bana göre çok sıkıcı. Ben onun yerinde olsam 4 sene okumuşum diye kpss ya da özel sektörü zorlayacağıma gider bir iş kurardım madem para var. Kitapçı açardım mesela ben, piyasanın ne olduğu önemli değil sadece hobi olsun diye. Hayatın insanı nereye götüreceği belli olmuyor.çunku kpss yı kazandığında hayatın garanti oluyo özel sektörde adam senden yok şu sertifikası yok bu sertifikası yok yabancı dil o yetmez 2. yabancı dil cumartesi mesai bunun uzerine 1500 lira maaş verirken kpss ye 1 sene calısıp 4000 lıra maaş cumartesi tatil piyasa kotu işten mi çıkarım işyeri batarsa naparım derdi olmuyo
Ya büyük ihtimalle yazilim mimari ya da muhendisidir arkadaslar. Sirf bi isten tek seferde 10bin kazaniyorlar. Abimden biliyorum.. Yani bedavadan degil asiri beyin yoran bir is. Tabi bu benim fikrim
canım web yazılımcı. merak edenler için söylemiş olayım. zamanında emekle yatırımını yapmış, şimdi pek çalışmadan emeklerinin karşılığını alıyor. eskiden internette çok fırsatlar varmış. bakınız kk.
canım web yazılımcı. merak edenler için söylemiş olayım. zamanında emekle yatırımını yapmış, şimdi pek çalışmadan emeklerinin karşılığını alıyor. eskiden internette çok fırsatlar varmış. bakınız kk.
şu işi bende yapmak istiyorum da bi cesaretimi toplayıp girişemiyorum :)Valla tek soyleyecegim deli mi durttu de calisacaksin olur benim.
Benim de benzer sebeplerim var, maddi ihtiyacim yok. Ha calismam biraz daha iyi duruma getirir ama farkımız o. Ben de evden calisiyorum. (Borsa al sat) ayda 3 4 bin kazaniyorum. Disaridan kazanirsam dusuncesindeki acigimi boyle kapatiyorum.
Evde olmaktan mutluyum.
Bence calisma.
Cevap vermemişsiniz konu sahibi.
Bide şunu anlamadım; KPSS'den 70-75 arası
Birliktelik 6-7 yıl arası
Evlilik 3-4 yıl arası (sayılarda hata olabilir)
Bunların niye kesin rakamı yok? Ne alaka?
Sanki hiçbir şeyi ciddiye almıyormuşsunuz izlenimi uyandırdı bu bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?