Çalışmamak İçin Bahanelerim

Brunei Sultanı için yapılan sarayda yapıyorlar herhalde 3 günlük tatili.

kızda para var huzur var valla yan gelır yatardım calısmazdım yanı

İkimizin çalıştığının toplamı bile bu kadar olmuyor
O zaman neden adil değil tabirini kullanıyorsunuz ki?
Şahsen benim eşimde okadar kazanmıyor, çünkü bir üniv mezunu değil yada bu iş üzerine gitmiyor normal bir seyirde fabrikada işçi olarak çalışıyor.
Yani benim ve eşimin de toplamı okadar etmiyor ama yapıcak birşey yok :)

"Adil değil" de ne demem gerekiyor?

Yargılamak sorgulamak değil de,çerez parası lafı olmamış oraya.İnsanların 1000 tl ile geçindiği ülkede 2bin 3 bin liraya çerez param diyemezsin,saygısızlık ve görgüsüzlük olur bu. Çalışmam gerekmiyor,benim çalıştığım zaman alacağım paraya ihtiyacımız yok demek varken 3bin 5 bin 3gün tatil yapıyoruz sinir oluyorum o benim çerez param demek hoş değil,bıraksak daha parayı tuvalet kağıdı olarak kullanıyoruz benim aldığım maaşla 1 hafta tuvalete gidilmez diyecek..

"Adil değil" de ne demem gerekiyor?
Bence gayette adil bu hayat herkeze.
Kafasını kullanmayı bilen kullanıyor, bilmeyende azla yetinmeyi biliyor.
Bu böyledir.
Senin yada benim eşimde bu işi yapsaydı ama konu sahibi kadar kazanmasaydı evet belki ozaman adil olmayabilirdi değil.
Sen yada ben öğretmen olabilirdik, doktorda avukatta.
Neden olmadık, olamadık?
Kesinlikle bizim elimizde hayatın adil davranması.
Kendi tercihimiz.

Bence okadarda değil, yani abartıldığı kadar küçük gördüğünü sanmıyorum konu sahibinin.Bizlere vurgulamak istediği eşinin kazancıydı tabi bunu çok farklı anlayıp yargılayanlar oldu. Sizde tuvalet örneğini vererek bir tutam gösterdiniz bunu.
Bende asgari ücretle çalışıyorum, eşimle ikimizin toplam maaşı konu sahibinin çerez parası kadar yapıyor 3bin oluyor tabi eşim mesai kalırsa.
Ama nedense ben bu çerez parası kavramın bir artniyet görmedim ki neden göreyim?
Eşimde bitaraflarını sıkıp gelecek için çabalayabilirdi yapmadı.
Ben çeşitli zevki meselelerden üniversitemi dondurdum, okuyup yada bir işin üzerine gidip, kasıp bi iş beceremedim. Yapamazmıydık evet üzerine dursaydık yapabilirdik herkez yapabilirdi.
Ozaman o para bizede çerez parası olurdu, evde yan gelip yatardık.
Üzgünüm ama kafalarımızı kullanamadığımız için kimse sorumlu ve suçlu değil.

Herkes yaşadığı kadarını bilir canım benim. Herkes öğrenim görürken sizin kadar rahat seçimler yapıp rahat koşullarda okumayabilir. O yüzden hayat adil değil. Kimse kusura bakmasın.

jooker hoşgeldin
geri geldiğine göre foruma artık bir çerez alır dağıtırsın biz de altın kaplamalı çerez yemiş oluruz

Herkes yaşadığı kadarını bilir canım benim. Herkes öğrenim görürken sizin kadar rahat seçimler yapıp rahat koşullarda okumayabilir. O yüzden hayat adil değil. Kimse kusura bakmasın.

Çalışıp çabalayan insanlar varken, hayatta maddi manevi hiçbir sıkıntı çekmeden yattığı yerden emeksiz para kazanan insanlar için hiç adil değil diyebilirsin. Ama kimse 'kusura bakmasın', ne eşim ne de ben maddi manevi sınamalar geçirmemiş insanlar değiliz. Eşim bu işi yaparken ne yan gelip yatıyordu ne de tepeden bir gelirle bu işe başladı. Bu işe başlayabilmek için çok gençken para biriktirip kendisi bilgisayar toplamış. Ve şuan para kazandığı tüm bu işlere o toplama dandik bilgisayarında başlamış. Bence eşim şöyle bir geçmişine baktığında bu kadar kazanıp hak eden nadir insanlardan. Kendi kendine öğrenip çabalayıp gece gündüz çalışarak inşa etmiş bunları. Kimsenin emeğini sömürmeden, kimsenin hakkına girmeden böyle kazanmak kolay değil, beyni ve emeği sayesinde. O yüzden adil değil lafını ne kendi üstüme ne de eşimin üstüne hiç alınmıyorum. Eşimin ve benim geçmişte yaşadıklarımızı bilsen bence adil demeye utanırdın.

Bu konu 'çerez paramız'dan dışarı çıkamadığı için konumu kapattırmak istiyorum. Tartışmadan ilerleyemiyoruz ve bununla daha fazla uğraşmak istemiyorum. Cevap vermek zorunda kalıyorum çünkü farklı bir algı yaratılmaya çalışılıyor.
Son kez anlatacağım, kendinizi benim yerime koyun. Diyelim ki 2500 lira maaş alıyorsunuz. Ama tatil boyunca yaptığınız tatiller, onun haricinde dışarıda yemeler alışverişler teknoloji alışverişleri bilmem ne, sizin bir yıllık maaşınızdan çok tutuyorsa siz kendinize ben bu ne için sabahtan akşama kadar çalışıyorum, uykusuzluğuma yıpranmama değiyor mu sorusu sordurmaz mı? Ben kazancım evimize katkı sağlamayacak deseydim aynı anlama uzlaşmazdı. Ben biraz da harcamalarımızın çokluğundan dem vurdum. Neden? Hani deniyor ya gelecek için çalış, ben de diyorum ki yiyoruz zaten, benim paramı da ben harcayacağım için yiyeceğiz. Gelecek için çalışmış olmayacağım. Yanı yatırımlık değil, yemelik bir para kazanacağım. Ve buna ihtiyacım yok.
Ama çalışmak da istiyorum, fakat değecek mi? Bu noktadaydım ama dediğim gibi farkı algılıyorsunuz.
Bizim kazancımızı ne ailelerimiz ne arkadaşlarımız bilir. Ne de tahmin edebilirler. 85 m2 bir evde oturuyor, sıfır olmayan bir Fransız arabasına biniyoruz. Kısaca dışarıdan baksanız bu para bunların çerez parası demezsiniz. Gösteriş budalası falan değilim, gerçekten bir sorunum vardı. Evet çalışıp çalışmamak benim için büyük bir sorun. Çünkü dediğim gibi eğitim hayatıma ben ve ailem bu umutla başlamamıştık. Ben kibirli değilim, rahatsız olanlar kompleksli. Ve bu gerçekten onların sorunu.

Mune konumu kapatmak istiyorum. Tartışmaya neden oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…