- 15 Eylül 2015
- 3.242
- 5.175
- 73
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
Brunei Sultanı için yapılan sarayda yapıyorlar herhalde 3 günlük tatili.devlet memuru olsanız 3 bin para kazanırsınız,3binle 3 gün tatil yapmak sinirinizi bozacaksa hiç çalışmayın,zaten başlasanız da devam ettirmezsiniz.Allah bize de böyle oturduğumuz yerden para kazanmayı nasip etsin
İkimizin çalıştığının toplamı bile bu kadar olmuyorAdil değil derken ?
Eşiniz, konu sahibinin yaptığı işi yapıyor ve onun kadar kazanamıyor mu yoksa ?
O zaman neden adil değil tabirini kullanıyorsunuz ki?İkimizin çalıştığının toplamı bile bu kadar olmuyor
O zaman neden adil değil tabirini kullanıyorsunuz ki?
Şahsen benim eşimde okadar kazanmıyor, çünkü bir üniv mezunu değil yada bu iş üzerine gitmiyor normal bir seyirde fabrikada işçi olarak çalışıyor.
Yani benim ve eşimin de toplamı okadar etmiyor ama yapıcak birşey yok :)
Doğrucu hanımları anlamıyorum.
Nolmuş yani bahsettiği miktar ona göre çerez parasıysa (!)
Kimine göre 5 lira çerez parası kimine göre 2000 çerez parası.
Evet millet o paraya ev geçindiriyor olabilir,
Ama herkezin yaşam tarzı, bu zamanada kadar gördüğü bütçe vsvsvs farklı.
İlla ki aşağılayıp sırf çerez parası dedi diye yüklenmek gerekiyor dimi.
'Aman aman ne ukala ne arsız konu sahibi değil mi ? '
Herkez bütçesine, gelirine, giderine göre hayat yaşıyor, bunu sorgulayamazsınız !
Bence gayette adil bu hayat herkeze."Adil değil" de ne demem gerekiyor?
Bence okadarda değil, yani abartıldığı kadar küçük gördüğünü sanmıyorum konu sahibinin.Bizlere vurgulamak istediği eşinin kazancıydı tabi bunu çok farklı anlayıp yargılayanlar oldu. Sizde tuvalet örneğini vererek bir tutam gösterdiniz bunu.Yargılamak sorgulamak değil de,çerez parası lafı olmamış oraya.İnsanların 1000 tl ile geçindiği ülkede 2bin 3 bin liraya çerez param diyemezsin,saygısızlık ve görgüsüzlük olur bu. Çalışmam gerekmiyor,benim çalıştığım zaman alacağım paraya ihtiyacımız yok demek varken 3bin 5 bin 3gün tatil yapıyoruz sinir oluyorum o benim çerez param demek hoş değil,bıraksak daha parayı tuvalet kağıdı olarak kullanıyoruz benim aldığım maaşla 1 hafta tuvalete gidilmez diyecek..
Bence gayette adil bu hayat herkeze.
Kafasını kullanmayı bilen kullanıyor, bilmeyende azla yetinmeyi biliyor.
Bu böyledir.
Senin yada benim eşimde bu işi yapsaydı ama konu sahibi kadar kazanmasaydı evet belki ozaman adil olmayabilirdi değil.
Sen yada ben öğretmen olabilirdik, doktorda avukatta.
Neden olmadık, olamadık?
Kesinlikle bizim elimizde hayatın adil davranması.
Kendi tercihimiz.
Polemikmiş. Bu tipikte ne kadar polemiğe girdiysem o işte.Neden konu sahibinin banlandığını merak ediyoruz, öğrenme şansımız var mı acaba?
Herkes yaşadığı kadarını bilir canım benim. Herkes öğrenim görürken sizin kadar rahat seçimler yapıp rahat koşullarda okumayabilir. O yüzden hayat adil değil. Kimse kusura bakmasın.
Aç azıcık booking bak ya. :)Brunei Sultanı için yapılan sarayda yapıyorlar herhalde 3 günlük tatili.
Aç azıcık booking bak ya. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?