sevgili konu sahibi
ben de home-office çalışan bir kadınım ve 2 uzmandan daha fazla kazanıyorum kaç soru olduğunu bilmeden girdiğim KPSSde 85 aldım dil puanım 96 küsür ama tercih yapmayacağım -en azından işlerim yolunda gittiği sürece.
memurluk bana göre değil sevmiyorum 8-5 çalışmayı ailemde herkes memur olduğu için de biliyorum ben yapamam
ancak asla asla asla çalışmadan durmam. ben bu işi (ki yazılımcı değilim ama benim işim de eşiniz gibi uzun süre emek verdiğim beyin isteyen, sabır isteyen bir iş) kendim kurdum, kendim mücadele ettim, bırakamam kolay kolay.
size de diyeceğim o ki şimd 25 yaındasınız herşey yolunda ama Allah korusun eşinizin sağlık durumu bozuldu işleriyle ilgilenemedi, veya yarın biri ondan ucuza iş yapmaya başladı büyük müşterilerini kaybetti, anne-babasına vs. bi şey oldu depresyona girdi veya -olmaz demeyin oluyor, çok gördük- siz 40 yaşına geldiğinizde 20lik bir çıtıra gönlünü kaptırdı. napacaksınız?
kendinizi geliştirin, ister internette butik açın, ister borsaya girin, ister ne biliyim akademik kasın (ben de eskiden akademideydim), ister kreş açın, ister pastane, bişeyler yapın. illa 8-5 çalışan biri olmak zorunda değilsiniz. KPSSye harcayacağınız zamanı bir iş geliştirmeye harcasanız emin olun o iş olur. Üstelik stresiniz yok yaşınız genç, akmasa da damlar daha önemlisi siz evde oturan kadın olmazsınız hem özgüveniniz olur hem çevreniz, hem bir konuda uzmanlığınız. 20 sene sonra iyi ki yapmışım dersiniz.